onsdag, desember 17, 2014

Kveldsmaten fra helsike

Neida, ikke fra helsike, men fra kk. Ho ho ho. Og ellers var dette ment som et hyggelig julekort egentlig, det ble bare pakket inn i ukebladhets. God førjul! Jeg håper dere har det fint og at solen skinner hvorenn dere er. Jeg håper dere koser dere med julekaker og ikke lurer på hva KK syns at dere skal spise til kvelds.

Men om dere gjør, he he he, for jeg håper jo dét også, så sier KK:

Se, så glad hun ser ut. :)

Ikke drikk kaffe eller spis store fete måltider, okei, og ikke spis raske karbohydrater. Det høres jo fornuftig ut. Så hva SKAL man spise? Jo:


 1. Knekkebrød med pålegg
 2. Yoghurt med musli
 3. Frukt med vaniljekesam
 4. Smoothie av frukt og bær
 5. Grove scones, vafler eller pannekaker

Okei! Da lager jeg en smoothie. Den er ikke kaffe, og den er ikke fet, men hello, er ikke dette nokså raske karbohydrater? Vanskelig å vite hva slags frukt de har i en smoothie, men hvis jeg tar litt banan, litt juice og noen jordbær, for eksempel, så er jo dette SUPERRASKE karbohydrater. Det er vel omtrent så raske som karbohydrater kan bli uten å være glukose-gel eller bloddoping.(?) Jeg har Helsedirektoratet på min side.

Og frukt med kesam; og scones og vafler ..? Pass på, de prøver å lure oss. Hvis kk-reporterne viser seg å være de eneste slanke igjen etter juleferien, så vet jeg hvorfor.

One word: Havregrøt.
Juleplanleggingen har gått seint her i år. Så langt har jeg bare syltet sild (eller heter det laget sild?), fått en kalender og kjøpt en kakemann.

Kakemann.
Kalender!
Jo, og så var jeg på Kurt Nilsen i går, det var flott! Med Malin og den lille østlendingen. Som siddis burde jeg kanskje vært mer kritisk, for siddiser er så kritiske til alt (det skyldes været), og jeg overhørte noen i går som sa "Åårh, han spelte jo bare amerikansk musikk! Me konne liga gjerna vert på jazzkonsert! Ja, og Sissel Kyrkjebø va heilt amerikanske hu og, for hu såg eg forrige uga, og hu hadde tatt med någen gospelsangere eller eg vett ikkje ka, men åårh." men jeg var nettopp kritisk til KK, så jeg er bare positiv til Kurt. Den anbefales. Og nå skal jeg ut og finne julegaver.

Jeg mistet internettet i tordenværet, det må jeg bare si. Jeg vet ikke hva fotballfruen driver på med (hun har sikkert feiret jul fem ganger allerede) og jeg får ikke oppdatert bloggen, så hvis dette blir det siste jeg får sagt før jul, så god jul!
Godjulgodjulgodjul! With sugar on top!

Puss och kram fra barnepassen. (De har internett der.)

22 kommentarer:

 1. Hei du!
  (Til info, så lager man sild. Man sylter den ikke!)

  Men gresk jågurt med hjemmelaget musli må jo gå, men det spiser jeg bare til kvelds om sommeren. Sammen med vannmelon, som man skulle tro var full i raske karbohydrater, men den er jo nesten bare laget av vann og vann har jo ingen kalorier. WIN!

  Vi lager alltid pannekaker eller vaffler om onsdagen. Det er tradisjon blitt for da er Smurfen hos oss. Mmmm, vaffler!

  Jeg har laget julepynt og nå brente mandler. Sistnevnte har jeg ikke laget før og det var kjempe lett og kjempe godt, men jeg vet ikke om det er så bra for meg å spise 500 g mandler på en kveld.:-/ Jeg prøver å begrense meg, men jeg får det ikke til!

  Masse, masse god jul til deg også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Da har jeg laget både sennepssild og sursild. Jeg sniker meg inn og oppdaterer på barnepassen i morgen.

   Kult med brente mandler! Nå laget jeg konfekt av masse mandler og sjokolade. Så flinke vi er. :)

   Kjempeklem på deg!

   Slett
  2. Oi, flinkis! Om du vil ha oppskrift på en helt fantastisk tomatsild så bare si i fra! Jeg har pleid å lage for å gi vekk til jul, men ikke i år.

   Slett
  3. Veldig gjerne! Grunnen til at jeg ikke har laget tomatsild er at far pleier å lage det her, for det er jo den som er den beste. Oppskrift, ja takk. :P

   Slett
  4. Narviksild!

   100 g sukker
   2 laubærblad
   5 svarte pepperkorn
   5 nellikspikre
   1 dl ketchup (Heinz eller hjemmelaget.;))
   1 dl klar eddik
   1 dl nøytral olje
   2 løk, finhakket (jeg liker å bruke sjalottlauk, da må du bruke 4 litt store)
   Lik mengde finhakket sylteagurk (som løk)

   Og så sild da. Alt blandes i en stor bolle og settes kaldt. Den kan godt stå på kjøl noen dager før du har den på glass. Jeg har pleid å lage 5 kg, og da mener jeg at jeg ganget oppskriften med 5 eller noe. Du får prøve deg litt fram.:)

   Slett
  5. Nyydelig! Den ser god ut. Og når det heter Narviksild så høres det bare ekstra godt og eksotisk ut for en stakkars vestlending, så dette vil jeg prøve. Funker det med sukrin også, elller må det være en halvkilo sukker? (Tenk at du lager 5 kg - respekt!)

   Tusen takk igjen. <3

   Slett
  6. Jeg visste du kom til å spørre om det! Hahaha! Jeg ville i så tilfelle brukt Sukrin Gold. Men det er fordi jeg ikke er så glad i vanlig sukrin. Jo, jeg tror det skal gå bra.

   Alt for deg! *smask*

   Slett
  7. Oh oh. Busted. Jeg laget med sukrin til den lille østlendingen. Kan jeg skylde på henne? Det var sursild og det ble litt sukkerklumper i bunn, men hun mente det gikk bra.

   TAKK! :D

   Smask på DEG!

   Slett
  8. Så lenge det smaker godt spiller det jo ingen rolle hva du bruker.:) Vanlig sukker løser seg opp i blandingen, kanskje du kan smelte sukrinen i en spiseskje eller to med vann for å unngå klumper?

   Og ja, du kan alltid skylde på noen andre! Hahaha!

   Slett
 2. Deilig! Dere er dyktig da, som mekker både sild og mandelsnop.

  KK, stakkars KK. De vet vel ikke hva de skal finne på forno. Apropos kveldsmat har jeg nå byttet litt rundt på ting, og spiser lite på dagen og mye på kvelden. Grøten min er 90g gryn! Har kjørt dette halvannen uke nå, og liker det så langt :)

  Håper internettet finner veien tilbake til deg snart!
  Puss fra Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Pia! Det var koselig. :)

   Nitti gram hørtes deilig ut. Det hørtes bedre ut enn min til og med, og den er jeg GANSKE fornøyd med. Hva får du til frokost da?

   Takk, det håper jeg også. <3

   Slett
  2. Frokosten er litt fattigere ja, jeg kan velge mellom en minigrøt med 30g, cottage cheese med kokosmelk, fire egg og eple eller (denne vil du like!) 250g gulrot med 12g peanøttsmør og to egg. Det funker bra så langt. Ned 1kg og flere centi på halvannen uke.

   Hvordan går det med styrketreningen?
   Pia

   Slett
 3. Den lille Østlendingen17 desember, 2014 21:23

  Hei, ja. Og god jul! Du har jo gjort massevis av juleting. Først og fremst laget du hvite kakemenn. Men det var jo i Oktober. Du har kjørt bil i 6 timer - tur retur Hakeli for å gå på ski - og se på snøvær. Du har vært på julegrantenning. Vi har vært på kafe og sett på julepynt. Du har laget kalender - med 24 pakker. Du har laget sild. 2 typer. Og nå og julekonfekt. Du har både svibel OG amaryllis i vinduskarmen - og satt frem to nisser. Du har spist risengrynsgrøt. Og riskrem(!) og både ribbe, lutefisk OG juleotrsk. Jeg bare nevner det. Du har spist MANGE klementiner og. Og kjøpt edamer (og spist) om jeg ikke tar helt feil. Og DET er i allefall julete. Du har både kjøpt og gitt bort julegaver allerede. Og nå har du vært på både julebord og hatt julevorsspiel - og tilogmed vært på en julekonsert. Du har og lest juleevnageliet høyt - fritt fra egen hukommelse. Du må jo nesten vært kvalifisert til å være nissen lille hjelper eller någe. HO HO HO. OG riktig god jul til deg og

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi! :D

   Jeg håper jeg får holde en sånn oppsummerende tale til deg en gang, for da skal jeg begynne med å si at den lille østlendingen, ja hun (eller han!?) har en særdeles god hukommelse. Takk! Livet mitt føltes faktisk mye rikere når jeg fikk den lange listen der.

   Mye bra og enda mere å glede seg til. Hipp hipp! Og riktig god jul til deg.

   Slett
 4. ååå, du må være så snill å gå innom barnepassen med internett minst én gang til før jul? vær så, vær så snill.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var så koselig sagt at jeg låste meg inn på barnepassen for å svare nå midt på natten til og med. Okei!

   Slett
 5. Kurt Nilsen og Matmagasinet etterpå var helt nydelig. og Christel Alsos. For en engel! Og det er dere to også <3

  Tusen takk for de KJEMPE GODE sjokoladenøttejulesnopet som vi fikk. Svein spiste de til kvelds. Er det lov? Puss puss julesuss

  SvarSlett
  Svar
  1. Og du og! Er en engel. :D

   Så koselig at han spiste mandelknasket (de heter det). Hei Svein! Det er absolutt lov.

   Puss puss og julesuss. Takk for en superduper økt i går. Love Tasta.

   Slett
 6. Den lille Østlendingen18 desember, 2014 11:19

  Malin! Du er den søteste altså. Selvsagt er det lov å spise hjemmebakt snop til kvelds. Det er verken raske karbs eller fett. PERFEKT med andre ord.

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt fett kanskje, men var jeg kk skulle jeg heller anbefalt mandelknask enn smoothies. :P

   Slett
 7. Den lille Østlendingen18 desember, 2014 15:10

  INGRID LITT ESPELID! Jeg har fått tak i BLÅMKÅLGRØTOPPSKRIFT til deg.

  Jeg siterer direkte fra Tina:

  "blomlålgrøt er såre enkelt: kok blomkålen til den er mør, og da mener jeg møøør. Den skal falle litt fra hverandre når du tar den opp. Ihjelkokt om du vil. Dette er hele hemmeligheten. Mos deretter med stavmikser etc. Og ha i søtning og salt etter smak. Mos til fløyelsmyk. Ha i evt kokosmelk, peanøttsmør etc for fett. Evt andre ting man liker. Kanel feks"

  Hold oss oppdatert på både helse og grøt.

  Lots of love

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Og Ingrid, vi heier på deg nå altså. Bli bra igjen!

   Lots of love fra meg også.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...