fredag, desember 26, 2014

10-års kavalkade

I dag har Dagbladet dokumentert omfattende bilderedigering hos fotballfruen. Det var litt morsomt da. Hun har klippet bort lår og midje, og jeg vet ikke hva. Kanskje hun egentlig er tjukk? Det gikk fra Nei, jeg redigerer ikke NOE og disse leppene er EKTE, til Okei, jeg redigerer alt, men bare fordi dere tvinger meg til det. Alt er forklart og illustrert hos fotballfruen selv, med dype dikt og motto som Good girls do bad things sometimes. Bildene har blitt låst, så jeg får ikke lagt dem ut lenger, men det står i avisen, så det er helt sant.Fra fotballfruen.

Det var så morsomt man kan ikke ikke nevne på det. Fotballfruen skylder på leserne og vår kyniske verden. (For jeg får disse stygge kommentarene fra dere, og da kjennes det helt ok å endre størrelsen på en arm eller et et bein.) Og ikke bare fjernet hun gamle bilder, men herr og fru Fotball måtte stenge hele bloggen i formiddag for å krisehåndtere dette. Og leserne da; Selv om de syns det var rart at bloggen var nede en stund, er de like trofaste og syns hun skrev mye klokt i innlegget sitt. De andre er bare tjukke og sjalu.


"Virker ikke bloggen? Caroline skjønner ingenting.
Og hvorfor er dette morsomt? Jeg vet ikke. Jeg prøver å heve meg over det, men jeg fikk Se og Hør i julestrømpen, så jeg har visst en fascinasjon for fæle ting og kjente folk. Men dette skulle handle om meg. Jeg har 10-årsjubileum på bloggen! Det er ti år siden jeg la ut det første innlegget, som het "Tester bloggen litt." (!) La oss spole tilbake til lykkelige tider i en kjellerleilighet i Bergen.

(Her er bror på besøk i kjellerleiligheten. Vi spiller Sim City.)
 

Våren 2005 var jeg IT-student ved Universitetet i Bergen. Jeg bodde i Sandviken, i en leilighet som hadde  utsikt til beina på dem som gikk forbi. (En gang var det en som tisset på soveromsvinduet.) Jeg hadde samboer og gode venner, og syns at studentlivet var helt perfekt. Bloggen startet fordi det var en obligatorisk oppgave på studiet, og navnet kom av at samboeren kalte meg Chassi når vi tøyset sånn internt som samboere gjør. Det var det styggeste navnet vi kunne komme på nemlig.

De nokså banale innleggene er der ennå, men han som var samboeren min da har siden hacket seg inn og slettet mange av bildene dessverre. Så når jeg forteller om turen vår over Rallarvegen så ser det ut som dette:

Med kommentaren "Sletter du dette? På forhånd takk."
Det var gode tider. Jeg husker det som at jeg var student mellom åtte og to, slavearbeider i helgene og ellers full av sunne hobbyer som trening, seiling og turer i Bergensfjellene. Og så husker jeg at det var stas å bo hjemmefra, for da trengte jeg aldri å spise poteter.

Og de fæle solbrillene der er Chanel, så de har jeg sikkert ennå.
10-årskavalkaden fortsetter etterhvert. Lena Ludvigsen, du må sende meg adressen din. Du vant grøtquizzen og må få premie! Fortsatt god jul!

19 kommentarer:

 1. Jeg må jo bare kommentere her også, og ikke bare på forrige innlegg. Sukkerfritt og lavkarbo gjør deg altså bare til en normalvektig juksemaker, og ikke en tynn Victoria Secret-wannabe. Det ante meg at hun redigerte kroppen da jeg så Fotballfrue i en reklame for sportsklær. Bena så helt annerledes ut der.

  Man kan gjerne mene at Dagbladet pirker på uvesentligheter, men for alle mer eller mindre spiseforstyrrede fjortisene, som tror at Fotballfruen faktisk ser slik ut, er slike avsløringer noe som hjelper. Skårderud, min helt, hadde rett hele tiden<3

  Veldig søtt å se bilder fra Chassi-fødselen! Keep it coming!


  Løpejenta, helt uredigert.

  SvarSlett
  Svar
  1. God morgen, Løpejenta! (Hvordan går det med løpingen og formen for øvrig?)

   Det var jo utrolig morsomt at jeg sjekket ut fotballbloggen etter at du hadde kommentert hvor veldig redigerte bildene hennes har vært i det siste, og så vips, akkurat da hadde det blitt en kjempesak. Og jeg er enig med deg, hun er så redigert på julebildene at ansiktet ser mer ut som et maleri enn et fotografi.

   Det er ikke bare Dagbladet nå. VG rakk å laste ned de uredigerte bildene og har derfor bevis til og med. Ai ai, og så midt på 2. juledag. Nå koker det nok i heimen på Siljan. Enig med deg med tanke på fjortisene og alle som har henne som forbilde. Jeg håper det går bra med niesen din der.

   Ha en superduper lørdag!

   Slett
  2. Takk som spør, det går fint med løpingen (hvis man senker ambisjonene går det meste fint), og formen forøvrig er middels ok. Her utnyttes dagene til fulle, uten å se snurten av mandelmel og sukrin!

   Haha, som et maleri! Godt beskrevet! Jeg synes det er noe med benstrukturen i ansiktet også, samt at hun enten har redigert inn eller glemt å redigere en slags blingsing på venstre øye. Det er særlig synlig på Instagram.

   Ja, det koker nok i heimen i Siljan. Så flaut å bli avslørt som juksemaker, og lettere dum, som legger ut de uredigerte bildene også.

   Jeg har tekstet niesen min, og håper hun kan fnise like mye av dette som jeg gjør!

   Hva driver du med i romjulen, søta? Baker bløtkake for å feire 10-årsjubileum? Spiser julekaker og drikker sherry? Håper du koser deg iallfall<3


   Løpejenta.

   Slett
  3. Så godt at du er på beina igjen.

   Hva driver jeg med i romjulen .. Svært lite dessverre. Det er jo deilig, men man føler seg litt sløv også. I dag var jeg barnevakt for nevøen min, og i går hadde jeg familien til brunsj. Hva med deg?

   (Jeg koser meg veldig med julemat, men har nok ikke spist noen kaker. Drukket juleøl da!)

   Slett
  4. Og i morgen, kjære Løpejenta, skal jeg en tur til byen din. Paris.Har du noen tips? Jeg sitter med "Learn french by podcast" mens jeg skriver nå. :P

   Slett
  5. Jeg sier som fru Treholt, god tur til Paris! Tatt i betraktning at du ikke har spist kaker ennå, er det beste tipset å gjøre nettopp det i Paris. Fantastiske bakverk! Nyt dagene, og vit at du verken mister muskler eller six pack av kaker. Det vet jeg at man ikke gjør.


   Løpejenta.

   Slett
 2. Grattis med 10 år og sniktitt på gamle innlegg.
  Ufattelig hvor lett man tok på ting i gamle dager. 3 linjer og vips så har man et blogginnlegg -)
  Takk også for underholdende start på dagen, nå har jeg underholdt meg med fotballfruen så lenge at jeg glemte at jeg skulle være først i byttekøa.
  Fortsatt god jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ha ha, ja. Det var min egen dagbok, og så holdt jeg mor og far oppdatert, tror jeg at jeg tenkte. Det tok en evighet før jeg skjønte at jeg kunne legge ut flere bilder om gangen, så som it-konsulent var jeg nokså fersk den gangen.

   Fotballfrueeeen! <3 Fortsatt god jul til deg også.

   Slett
 3. Er jeg stygg som fryder meg?! Hun er jo ikke lei seg for at hun har redigert, hun er lei seg for at hun er avslørt.

  Grattis med blogg-jubileum!! 10 år!!! Håper du fortsetter i 10 år til. I love your blog <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig. Jeg bare vet ikke hvorfor jeg fryder meg sånn over det, men hvis du sier det er greit så skal jeg godte meg videre med god samvittighet. (IKKE misunnelig på hverken henne eller ham.)

   Takk! I love yours!

   Slett
 4. Det er alltid funny når noen FØRST blånekter og deretter blir tatt med buksene nede, skjegget i postkassen og den ene hånden i kakeboksen. Om det er Clinton, Fotballfrue eller Dedication bryr meg ikke. Moro LEL.
  Og særlig når de sitter høyt til hest somFotballhodet. :D

  Redigert, meg? Neida. Joda. Ojda. Auda.

  PS: du og bror er PRIKKLIKE på håret 10 år tilbake! You both got that John Lennon vibe...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Lurt sagt! Akkurat som Clinton. Busted.

   Hvordan så du ut på håret for ti år siden? :)

   Slett
  2. Laaaaangt og lyyyyst! Veldig langt.

   Slett
  3. Selvfølgelig var det det. <3

   Slett
  4. DLØ: Jeg sprekker av nysgjerrighet! Hva er Dedication avslørt på?

   Det er tydeligvis et så riktig valg å ikke lese Fotballfruens jukseblogg.


   Løpejenta.

   Slett
 5. Kjenner jeg ikke kunne brydd meg mindre om kroppen til en annen jente, redigering eller ei.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke i det hele tatt? Åh, så voksen du er, Liller.

   Slett
 6. Hurra!! Jeg som lager grøt så sjelden.. tenk å vinne en grøtquiz da. Vel, har faktisk laget minst 10 av versjonene du har lagt ut her, så begynner å lære i alle fall!! Synd jeg ikke tåler nøtter, da blir det lite peanøttsmør-kladder :- (

  Haha, tør jeg? Mailen min er i alle fall lolenay0@live.no - regner med at ingen av leserne dine er gale mailstalkere :D (det er nok sikkert fotballfrues, så du kan prise deg lykkelig for at du slipper det)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lena! Takk! Du kunne jo bare sendt meg en mail hvis du ikke ville røpe e-posten din, men jeg tror ikke det gjør noe. Og jeg som trodde du var den åpneste av alle, med fullt navn ute. (Heter du ikke Lena Ludvigsen?)

   Jeg tviler på at jeg rekker å sende gaven din i dag, for nå drar jeg snart til Paris, men om ikke i dag så first thing på nyåret.

   Men en annen ting: Lager du ikke grøt? Det var litt verre. Nå må du lages Vibekes yogagrøt i hundre varianter nemlig, men jeg skal heie på deg.

   Fotfallfølgerne virker c.r.a.z.y. (Stavet det så de ikke skulle skjønne hva jeg sa. Ha ha.) men å få kommentarer fra sånne som du gjør dagen min til en fest.

   Fortsatt god jul! Nå får du mail.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...