fredag, august 30, 2013

Trend nummer ni og ti

Hei igjen! Jeg merket på meg selv etter forrige innlegg at åtte trender var ikke helt optimalt. Vi er vel kontrollfriker alle sammen, og da er ikke tallet åtte like kult som tallet ti ville vært. (Ta gjerne tvangstanketesten til Tv2 hvis det plaget deg like mye som det plaget meg.) Derfor har jeg to trender til, selv om den siste er ment mest som en advarsel.

Gjett hva.
Trend nummer 9: Sunn mat! Jippi! Hvis New York er trendmetropolen så må det være et tegn at det finnes mer sunn mat her enn noen andre steder. Ikke bare finnes det fettfrie varianter av alle matvarer, og kaloriantall på menyene, men det fins butikker som Whole Foods med åh, med mer mat enn jeg har sett i mitt liv, der bare alt fristet.

Liten østlandsengel i en himmel av tomater.

Jeg fant så mye moro i salatbaren at hvert måltid ble til ti (yndlingstallet) helt uprøvde retter. Tofuting, indiske ting, rare grønnsaker og japanske tareblandinger. Helt sykt kult. Og til dessert fikk vi kanskje vann som smakte kokosbrus, og noe som heter chiapops, og selv cottage cheesen var så fersk at den trengte å bli klapset til.

Hvis jeg ikke misforstår her.
Og kanskje er det ikke megasunt, men endelig! Bubbletea!

Banana bubble tea!

Og pølsebodene selger ferskpresset juice med proteintilskudd!
Trend nummer 10: Okei, her kommer det. Først hoppet vi opp og ned på Nike Town da vi fikk se Nikes nye fuelband, et armbånd som er en klokke og en kaloriteller og alt man kan ønske seg. Men da en liten østlending ropte begeistret Vi kan konkurrere! og jeg måtte spørre I hva da, hvem som bruker flest kalorier? så skjønte vi at dette er en fitnessforstyrrelse not even in disguise. Den fremstilles som en avgud fra Ringenes Herre og forteller deg på mobiltelefonen om du har gjort en god jobb i løpet av dagen; om du har forbrent så mange kalorier som du burde, eller om du må ut i hagen og hoppe tau før du legger deg.

Please don't make it count.
Så her har vi ikke kastet oss på trend nummer ti. Vi har ikke fuelbands, men vi har pulsklokker og begynner å få gang på joggingen til halvmaraton i november. Det er overraskende gøy! For ikke å få vonde knær og terge beinhinnebetennelsene for mye har vi fulgt et knallbra program fra løpeprofessor Leif Inge Tjelta. (Her er det.) Noen dager sier programmet Pinlig sakte, og da løper vi så seint som snegler, mens andre dager får vi lov til å løpe bittelitt fortere, men bare i ett minutt om gangen. Det er pinlig, men det har funket til nå.

Sneglene vinner til slutt.
Har dere planer for helgen? Jeg skal bake litt og løpe litt og svare på de sinnsykt koselige kommentarene jeg har fått. God helg og kjempeklem!

40 kommentarer:

 1. Hei igjen og god fredag! :D
  Koser meg alltid like mye med innlegg fra deg! Bra start på helgen ;)
  Glad for å høre at dere ikke kastet dere på "kjøp dette og bli totalt forstyrret" trenden. Tror nemlig jeg kunne ha stått i fare for det.. (tror nok ikke jeg er helt alene om det heller) Men ja takk til masse nye, sunne, kule matvarer!! Elsker å prøve det som er nytt og ser kult ut!
  Løping er gøy! Faktisk det morsomste jeg gjør! Håper du får ei superduper helg med vellykket baking og herlige løpeturer. Her skal helgen brukes til trening, konkurranse, litt skolearbeid(..), isspising, kos og lading av batteriene ;)
  God helg :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen31 august, 2013 13:08

   Hei Marte! Hvilken Marte er dette? (Jeg er så heldige å kjenne flere!!)

   Jeg hadde altforlyst på Nike Fuelband. Uffamei. Det trigget liksom alt i meg. Det ble liksom litt sånn " jeg vil gjerne ha to spiseforstyrrelser - kan du pakke dem inn?"

   Chiapos var chiafrø lagt i kokosmelk med blåbær. Sykt godt- og bør forsøkes. Passet UTMERKET til yoghurt.

   Høres ut som nydelig disponering av helgen jaffal. Jeg har alt løpt en liten tur (i går) - i dag har jeg vært heiagjeng på halvmaraton, også skal jeg trene litt styrke og løpe igjen i morgen. Surfe på nettet og kose med pusetattene mine.

   Puss och kram

   Slett
  2. Hei Marte! For en dødskoselig kommentar! Hva slags konkurranse og hva slags skolesarbeid er det som er seriøst nok til å være i gang allerede i august? Jeg er også student, men jeg klarer å holde helgene fri et par måneder ennå. ;)

   God helg til deg også!

   Slett
 2. så fin banana bubble tea kopp!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen31 august, 2013 13:09

   Den var veldig veldig fin. Og den smakte GODT og. Du burde prøve - om du ikke alt har prøvd.

   Slett
  2. Siinnsykt kult med boblete!

   Slett
 3. Åh, hvilken New York reklame!! Jeg har om mulig enda mer lyst til å dra dit nå, etter å ha lest verdens kuleste reiseguide! :-)

  Sykt farlig med fitnessforstyrret kalorigner... Det første jeg tenkte var: "sånn vil jeg ha!". But why?! Ville blitt desto mer nevrotisk enn da jeg hadde skritteller. Ikke oppnådd skrittantall i dag? Ut og løp i trappeoppgangen før leggetid. Sykt, og sykt deilig å slippe. No calloricouter for me!

  Men all den maten! Himmel! Og en egen gulrotbod?! Djisesss!! Haha, godt de ikke har slike utvalg i fjellet sier bare jeg! Måtte vel hatt med både trillebår og henger jeg da.. ;-)

  Dere er så tøffe som skal løpe halvmaraton!! Glederbmeg til å følge utviklingen her!!

  Puss og kjempeklem!!

  Tina

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen31 august, 2013 13:11

   Tina! Fineste lille Rosa.

   Ja - NY var MAGIC. Vi må aldri skaffe oss nike fuelband. ALDRI. Pinky promise?

   Jeg skal ikke på halvmaraton - tror bare C vl at jeg skal(!) Jeg er fast bestemt på 10k.

   Hva gjør du i helgen?

   Puss och kram

   Slett
  2. Tina, lille snille, jeg er faktisk veldig glad for at du ikke skal få deg fuelfucker, for jeg var litt rett for at dette var right up your alley. Ha ha ha til trillebår og henger med gulrøtter! :D

   Puss puss puss på deg! Du er bra. <3

   Slett
 4. Der var de ja! Lurte fælt på hvor nr 9 og 10 var. Håper Norge kommer litt etter med lett tilgjengelig sunn mat. Man skal ikke så langt fra byen før den eneste grønnsaken man får på farten er sprøstekt løk for å ha på pølsa.

  Skjønner at dere likte Whole Foods! Var hver enkelt egg merket med prislapp, slik som i London? Det er så herlig bare å se på grønnsaksdiskene :D og salatbaren! Woooo.

  Forstår det sånn at kroppen kjennes bra ut tross all joggingen? Utmerket! Mitt halvmaraton er om 7 dager, og denne uka ble jeg drittlei jogging. Da ble det Crossfit og squash istedenfor - SÅ gøy! I tillegg startet jeg frokosten i går med fire peanøtt-M&Ms! tre av de var blå. Det må ha skjedd en mutasjon mens jeg sov. Må bare holde ut litt til.


  Bake? Hva skal du bake? :D
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen31 august, 2013 13:13

   Hei fineste Pia,

   Kroppen kjennes OVERRASKENDE bra! I går hadde jeg en bitteliten økt. (Det stod på planen). Og det var og litt digg.

   Er det Oslo (halv)Maraton neste helg?? M and M's til frokost høres topp ut! :)
   Hvordan er formen? Er det meldt fint vær?

   Puss

   Slett
  2. Kjære Pia. Nei, eggene var ikke merket med prislapp, men de solgte veldig mange ferdigskrelte kokte egg. Gode på vegatar- og proteiner på allslags vis. Og salatbaren var med både varmt og kaldt og rene grønnsaker og allslags ferdige blandinger, så når blandet alt dette igjen ble det fest altså. Jeg må slutte, men jeg kunne fortalt i en evighet om disse salatbarene.

   HVA SLAGS HALVMARATON ER DU MED PÅ? (Caps lock i tilfelle du skummer salatbarfjaset.)

   Squash er gøy, crossfit er totalt uprøvd her.

   Fire M&M og ingenting annet? Hjelper det at de er blå?

   Jeg bakte osterundstykker til bestemor, men plutselig dro jeg på hyttetur, så jeg har ikke bakt mer.

   Gleder meg mer og mer til å treffe deg, fine Pia.

   Slett
  3. HAI begge to fininger!
   Det er i Trondheim jeg skal løpe. Har vi samme dato som Oslo? ALTSÅ.

   Osterundstykker høres godt ut - spesielt med ost oppå. Jeg visste ikke at du kunne bake også! Imponerende.

   Ånei nei, de fire var bare starten. Den svære gule posen har ligget i skapet og fristet i snart et år, og nå som det bare var fire igjen og gubben sov og ingen så meg, var det bare på tide!

   Jeg gleder meg jeg og! :)
   P

   Slett
 5. Takk for trend ni og ti, Chassi. Verden er igjen i ekvilibrium.
  Men nå har jeg har, i løpet av dette blogginnlegget, utviklet tvangstanker angående å klikke på lenken om tvangstanker!

  Jeg har konferert med husbonden angående "so fresh it needs to be slapped" som lovet, og flere teorier om opprinnelsen av utrykket har kommet frem. Min absolutte favoritt er denne. "To be fresh" har nemlig dobbel betydning. Det betyr selvsagt å være fersk, men kan også bety å være frekk! Altså, så frekk at den fortjener å bli klapset til. Logisk. Morsomt. Ord med dobbel betydning er gøy.

  Over og ut.
  Sunny:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha! Ekvilibrium du liksom. :)

   For en fin forlaring! Det høres jo faktisk fornuftig ut. Takk til Ivan! Går det forresten greit for ham at det blir Norge på deg snart?

   Slett
 6. Jeg syntes det var veldig unevrotisk å stoppe listen på 8, men her kom altså de to siste.

  Grøss, jeg bare merker hvor _sykt_ lyst jeg har på det fuel-båndet. Må.Ikke.Google.Og.Bestille.

  Helgen begynte heftig med ukens tyngste treningsøkt. Note to self: Ikke ta den verste økten på ukens siste arbeidsdag. I dag prøver jeg å kurere en forkjølelse, og jeg som aldri er syk! Sist gang var vel i 2006. Høh.

  Jeg ser at jeg ville likt NY om jeg reiste med dere!

  A.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen01 september, 2013 13:32

   Hei fineste Astri,

   Ja, hvordan ser "ukens" trening ut for deg? Og hva er det tøffeste?

   Jeg har tenkt mer og mer på armbåndet. Om hvor SYKT lyst jeg fikk på det. Der og da. Det trigget alt. Konkorranseinstinktet. Pyntesyken. Gadgetsyken. Nytt og hipt-lysten. Men i realiteten er det nå en tag som alle som er spiseforstyrret går med. VI MÅ IKKE KJØPE NIKE FUEL BAND. Please pinky promise du og!

   Puss och kram

   Slett
  2. Jeg lurte også på hvordan ukens hardeste trening forløp seg. :P

   Slett
  3. Jeg har shoppestopp for alt annet enn joggesko og mat, så jeg skal _ikke_ kjøpe dette båndet. Det er i tillegg som å be om trøbbel, og jeg kjenner det trigger bare ved tanken på at det finnes. Pokker.

   Ukens hardøkt ble ekstra hard pga. det som viste seg å være bihulebetennelse. Den kom ekstra tidlig denne høsten, gitt. Uansett: 5 km. rulleski, motbakkeintervall, bytte til joggesko, løpe opp på et fjell, løpe ned til bilen, drøye 7 km. ned igjen. Nå er jeg skikkelig syk. Men har jeg latt være å løpe (les jogge, siden hodet veier et tonn)? Nei.

   Slett
  4. Fy filler. Punktum og utropstegn!

   Slett
 7. Ett spørsmål, Chassi: Alle maser om sukkerfri kakao. Hva _er_ det? Holder det ikke med den vanlig Freia kakaoen? Må jeg bestille enda mer fra Iherb?

  Hmm, dette var vel litt mer enn "ett" spørsmål, men plis hjeeelp!

  A. igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvem maser?! Nå ble jeg nysgjerrig. Den eneste sukkerkakaoen jeg har sett. -Nei, vent, jeg kan ikke huske å ha sett noen. Freia er sukkerfri, Confecta, Rema1000 sin.. Fazer sin - som vi kjøper i Sverige - har 99,9 prosent kakao og 0,1 prosent aroma.

   Jeg er glad du ikke kjøper fitnessforstyrrelsesfuelband. <3

   Slett
  2. "Alle" som snakker mer eller mindre spiseforstyrret om mat, poengterer sukkerfri kakao, og gir inntrykk av at vanlig butikk-kakao er for dårlig. Poenget for meg er å unngå for mye sukker. Så lenge Freia og Rema er sukkerfri, er jeg fornøyd!

   Takk!

   A.

   Slett
  3. Det står hundre prosent kakao, mener jeg, men nå fikk jeg veldig lyst til å sjekke alle en gang til og kanskje bruke resten av natten på spiseforstyrrelsesblogger. Spennende!

   (Hvor leser du?)

   Slett
  4. Ikke sant, slike mer eller mindre uverifiserte opplysninger er svært spiseforstyrrende.

   Jeg husker ikke hvor jeg har lest det, men det er på flere blogger. De kjøper bare raw kakao, fra Iherb, og rører tydeligvis ikke vanlig, norsk kakao. Freias bakekakao, som tilfeldigvis står ved siden av meg nå, har karbo-innhold på 13,4 gr pr. 100 gr., hvorav 0,4 gr er sukkerarter. Det høres unektelig sukkerfritt ut(?).

   Slett
  5. Raw altså.. Da leser du feil blogger. ;) Det skal vel bare være ubehandlet det som er så rått og flott?

   Slett
  6. Jeg trøster meg med at bloggeren sikkert tar feil, men så spurte jeg. Og ble litt i tvil. Vedkommende påstod at "Regia (jeg vil tro hun mener Freia) tilsetter sukker i varmebehandlingen av kakaoen". Nå begynner det å bli avansert.

   Slett
  7. Den lille østlendingen03 september, 2013 20:10

   A,

   Astri, Astri, Astri.

   Nå har jeg sendt en henvendelse til Freia - dronningen av bakekakao for å spørre om påstander om sukker i fremstillingsprosessen. Dette er svaret jeg fikk (de svarte UHYRE RASKT!)

   Hei Den Lille Østlendingen, og takk for hyggelig mail. Vi setter alltid pris på å høre fra våre forbrukere.

   Vi viser til ditt spørsmål om Freia Bakekakao.

   Den inneholder et pulver av presset kakaomasse fremstilt av rensede, røstede og nøytraliserte kakaobønner. Det inneholder ikke sukker. Dette er heller ikke oppført i innholdsdeklarasjonen.

   Vi håper dette var oppklarende!

   Nå kan vi altså lene oss tilbake å spise massevis av kakao med GOD samvittighet.

   Går det bedre med formen??

   Puss och kram

   Slett
  8. Ha ha ha! Kalte de deg Den lille østlendingen? I love it. :D

   Slett
  9. Tusen takk for at du både gadd å maile Freia og publisere det her, Lille Østlending! Gjett om det blir yoghurtkakao i morgen! (Gidder ikke lage nå, bena orker ikke stå) Nevnte dere at dere bruker Yoplait vaniljeyoghurt i kakaoen? Ja, det er et bevisst ordvalg, siden jeg tipper Chassi bruker MYE kakao!

   Formen får ikke lov til å være dårlig, så den er bedre! Jeg tok en rolig dag i går, med bok og te, og vips, har bihulene letnet litt.

   Boktips: Victoria Durnak, Stockholm sier. Google og les!

   A.

   Slett
  10. Boktips! Jess! Men Astri, dette er poesi. Jeg ville strukket meg ganske langt om jeg skulle lest poesi fordi du anbefalte det. Og referanse til Hurakami.. Jeg liker ikke ham heller. Tror du dette var rette boken for meg? Ellers kommer jeg til å fortsette med mister Rutherfurds beskrivelse av London, Irland, Russland.. og ha mer enn nok å gjøre med populærhistorien. :P

   Yoplait (jeg foretrekker fersken), cottage cheese og så mye sukkerfri kakao en bare måtte ønske. Kanskje søtning. Røre. FEST.

   Kos!

   Slett
  11. Så altså, hvis du mener jeg vil sette pris på eller ha gått av poesien så lover jeg å gi den en sjanse. Jeg ville bare være sikker. ;)

   Slett
  12. Haha! Jeg er overhodet ingen diktleser selv, men Durnak liker jeg. Siden i går kveld har jeg begynt på hennes Deep Shit Arkansas, og det er kanskje enda mer tilgjengelig. Verdt et forsøk, særlig siden det går fort å lese de! Hurakami-referanse?? De ligner overhodet ikke. Har du lest What we talk about when we talk about Anne Frank? Det er et hetere boktips, altså. Den første novellen er verdt boken alene.

   Fersken altså. Hmm. Jeg er mer vanilje- og kokostjei, men cc er fortsatt <3 Ingen fest uten kakao og et meieriprodukt!

   A.

   Slett
 8. Nå har jeg kost meg med alle nyjorkpostene og skulle skrive noe klokt om amerikatrender, men mistet helt tråden da jeg så dere skulle løpe halvmaraton (var ikke du meldt på hel engang i tiden-). Det gleder mitt løpehjertet, og dere kommer garantert til å fly gjennom løypa på lette, muskuløse chiafrøkropper. (jeg sier det bare fordi jeg er bitter på at det spretter firkløvers ut av årene mine hver gang banken dundrer under egne landinger). Jeg heier på dere!

  (Du burde vært reklameguru, detter er første gang ever jeg har hatt lyst til å reise til NewYork)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingavennen! Jeg skulle løpe helmaraton engang, men da trakk jeg meg. Tror det skyldtes at jeg som oppkjøring skulle sykle Norge på langs, men så klarte jeg jo ikke det engang og så mistet jeg vel trua. ;)

   Jeg har løpt halvmaraton så jeg vet at jeg overlever i alle fall. Ha ha til lette muskuløse chiafrøkropper. :-*

   Bra! Til reklameguru. Du gir meg lyst til å lese flere bøker. Edward Rutherfurd nå, har du hørt om ham?

   Slett
 9. Er det DET det er dette rare armbåndet?! Jeg trodde det var en veldig enkel og lett pulsklokke jeg... Jeg pinky promise hvertfall at jeg aldri skal kjøpe det. Huska hva vi ble enige om lille Ø - heller fine klær :-D

  Jeg gleder meg så utrolig til å reise nå at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. 71 dager igjen! Wooop wooop ;)

  SvarSlett
 10. Nydelige Malin! Jeg husker! Heller lykkelig i fin genser enn ulykkelig (og sulten) med kvasi-six-pack-som-uansett-ikke-kan-måle-seg-med-Silje-Mariela-sin. Fitnessforsryrrelsesblogger er ut. Strong is the new skinny er sooooo last year. Happy is the new healthy - my ass. Black is the new black. Mulberry never goes out of style. All you need is a tailored shirt, a pencil skirt and killer heels.

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...