mandag, september 02, 2013

Invitasjon

Det beste jeg kan tenke meg på en søndag er å lese bok og bake og kanskje gå en tur i fjellet. Boken er en tjukk bok om New York (men det er omtrent det siste jeg har tenkt å nevne fra New York på en stund nå), så den løper jeg til hver gang noe heves eller stekes. You know. Det er ikke mye som skjer når man setter av dagen til baking.

Så dette er ikke grøt, det er deig!
Jeg bakte osterundstykker til bestmor og plommeboller til meg.

Ingenting er som å elte en deig.
 Plommebollene er laget av diverse mel og melk, og noen plommer så klart, og pepperkakekrydder. Masse kanel, ingefær og nellik, det lukter så sinnsykt godt.


Og som fjelltur ble det nok en nestenpers på turen fra hytten på Songesand til Prekestolen.

Far ga meg skyss til kaien på Bakken.

Og så var det bare meg der i fjorden.

Lysefjorden altså.

Er det ikke flott.

Stien var helt forferdelig gjørmete.

Og jo, mor har lært meg å plukke kantareller.

Så dette ble helgens løpetur.
Jeg får nesten aldri følge på turene lenger, så dette er en invitasjon til å bli med på tur i Lysefjorden. Jeg er en flink turleder og jeg kan gå i allslags tempo. Jeg serverer hjemmebakt niste og deilig havregrøt etter alle ønsker og behov, og Lysefjorden er en nasjonalskatt, og bank i bordet, ALLE jeg har møtt gjennom bloggen har vært megakule så dette er dømt til å bli bra. Så plis: Noen som vil bli med på tur?

26 kommentarer:

 1. OooOOooooo plommeboller hørtes godt ut ^^ jeg kan godt bli med på tur via bloggen din..høhø

  SvarSlett
 2. Oooh! DET hørtes gøy ut! Er det mulighet for å forsere Flørlitrappene også? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Maije. Det er veldig lett å forsere Flørlitrappene herfra - og det kan absolutt anbefales - men det er ikke noen tøyseinvitasjon dette. Jeg tenker allerede på lørdag for eksempel. Er du faktisk game?

   Slett
  2. Vanskelig for meg å få reist til Vestlandet på kort varsel akkurat denne høsten. :( Jeg har fullt opp med bursdager og andre ting helt ut til sent oktober/tidlig november og da begynner det vel å bli seint. Jeg krysser i stedet fingrene for at du gjentar invitasjonen neste år! Neste år skal jeg nemlig prioritere fjellturer.

   Slett
 3. Så deilig med tur og nybakt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var det! Men hvis ingen vil bli med snart så kommer jeg til å gå alene for alltid. Det er som de arrangementene man ser på Facebook, der alle trykker Like men ingen gidder å møte. Sukk.

   Håper du har det bra, Nina!

   Slett
 4. Jeg kan ikke være med på tur til helgen, men jeg har veldig lyst å gå til Preikestolen en gang i løpet av høsten (før det blir snø) Kan vi gjøre det? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære fine Malin! Så det var du som ikke hadde vært der oppe? Jeg har veldig lyst å dra til Prekestolen med deg (og det har V også), men for min del så frister det ikke så mye å dra helt dit for bare Prekestolen, da vil jeg helst fortsette til Songesand også. Eller Henjanenibbå! Bli med på det?

   Vi skal feire fars 60-årsdag på Prekestolen. Du er hjertelig velkommen da også. :)

   Slett
  2. Å nei du, jeg har vært der 2 ganger før. Mr.Norseman har aldri vært der. Tullingen!

   Men jeg er ikke så veldig fjellvant av meg, selv om jeg har gått mye i fjellet da jeg var liten og MÅTTE være med. Så da tenkte jeg at Preikestolen var jo en fin tur. Ikke for kort og ikke for langt. På ein måte.

   Slett
 5. Plommeboller! De høres så vanvittig gode ut. Kom du på dette helt selv? Hadde aldri kommet på det jeg.

  Jeg vil SÅ bli med på tur! Bare så dumt at jeg bor så langt unna. Blæææ. Jeg skulle jo forresten på fjelltur nå i helga, men det ble tidenes fiasko. Jeg og venninna mi hadde planlagt DEN TUREN, og jeg gledet meg vanvittig. Dagen før avreise skjønte jeg at vi haddde planlagt turen på ULIKE HELGER.

  Som trøstetur ble det en kjempefin tur i marka med ei annen venninne, og det ble sikkert minst like bra. Trøster jeg meg med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er om å gjøre å blande allslags restemat i deigen, og denne gangen var det plommer som var tilgjengelig. Har dere plommer i Trondheim? Hvordan er marka der?

   Du bor litt langt unna, men jeg kan hjelpe deg med det praktiske hvis du får det til likevel. :)

   Slett
  2. Pia,

   Jeg tar faktisk på meg æren for plommene. C stod på kjøkkenet og spurte om tips til hva hun kunne putte i brødet. Hun liker å putte allslags i brødene sine nemlig. Denne gangen ropte jeg ut "plomme" - for vi vasset litt i plomme her plutselig.

   Puss och kram

   Slett
  3. Hvordan har det gått med fadderuken og løpet ditt, Pia?

   Slett
 6. JEG BLIR MED forfaen

  (å nei, caps lock og greier. jeg er ikke sur, bare gira! Snø? telt? niste? kompasskurs? bøker? herlig.)

  SvarSlett
  Svar
  1. altså ikke NÅ til helga, men neste. eller den etter der. eller den etter der, eller den etter der igjen. eller oktober. eller november.

   Slett
  2. Kult! :D

   Da har vi 20. til 22. september. Jeg er alene hjemme og hadde blitt veldig glad for selskap i fjellet. Eller helgen etterpå kunne vi møttes på Haukeliseter for da drar en liten østlending dit for å være på turlederkurs!

   Vi har en plan om å dra på snøhuletur også, vil du bli med på det?

   Bok. Ja. Telt. Tja. Niste. Ja og jippi-yay!

   Slett
  3. jamen da setter jeg av tid i KALENDEREN, så nå er det ingen vei tilbake. Hvor vil vi gå/snuble? DnT-hytte er vel så greit som telt for meg ass.

   Slett
  4. Hvor i kalenderen er DU? Hytte eller telt ett fett. Etnefjellene ligger på midten..?

   Slett
  5. jeg er 20-22 september, og så må jeg se om jeg kommer meg til Haukeliseter når kjære østlending skal på kurs:)
   Jeg har aldri vært på Etnefjellene, men lett googling ga fine bilder. Er det noen fine turisthytter der? Hvis vi kommer oss av gårde i skapelig tid på fredag kan vi jo få til TO overnattinger. Går det?

   Slett
  6. Perfekt! Det kule med Etnefjellene er ikke bare at de ligger mellom Stavanger og Bergen, men at jeg aldri har vært der! Yay! Og så så jeg noen flotte bilder i en reportasje i Fjell og Vidde nettopp.

   Ja til to overnattinger. Jeg gleder meg allerede!

   Slett
  7. åh ja, dette blir stas! :D

   Slett
 7. Svar
  1. Bra! Men kommer du hit da? Det er en seriøs invitason dette.

   Til det andre spøsmålet ditt så må jeg bare si at moren din (fjellfanten) høres veldig kul ut. Mye kulere enn moren min. Jeg drikker allslags fjellvann, men jeg liker også å leve farlig. Jeg spiser mat med mugg og plukker fortsatt tyggis opp fra gaten, så jeg tåler sikkert hva som helst. Men når det er sagt så anbefaler jeg bekkevann til alle andre turdeltakere så sant det renner og vi ikke ser døde lemen eller levende sauer i nærheten.

   Puss på deg! Bli med på tur!

   Slett
  2. Tar gjerne utfordringa og bli me på tur, (kommer dit) tru det bli stør utfordring for dæ for å vårrå ærlig :-P
   bruke første halvdel av høsten på praksis, så e i grunn ikke så enkelt å kåmm i fra akkurat no :-/

   Mamma e kul ja, hu e ei klok dame :-D

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...