lørdag, september 21, 2013

Ut av kroppen-opplevelse

Selv om jeg kan tusen tips for å unngå de mystiske matorgiene, og selv om jeg trodde jeg hadde løst problemet for lenge siden, så finnes det et unntak som overstyrer alt. One rule to rule them all. Aldri! være! en helg! alene! Til vanlig kan jeg ha flere bokser cottage cheese stående i kjøleskapet, det går fint, og jeg kan forholde meg til at en liten østlending har et lager av proteinbarer (oh yes, fordi hun gjemmer dem for meg) uten å ligge søvnløs om nettene. Men når den lille plutselig er borte, så skjønner jeg ikke hva som skjer en gang.

Jeg har bare et bollespisende bilde til å illustrere.

Men det ser mer ut som så her.

Juhu, ut av kroppen-opplevelse! Plutselig spiser jeg alt jeg finner, uten at jeg rekker å tenke meg om engang. Det er helt sykt! Og i går tok det så lang tid å tømme alle skap og kjøleskap for mat, at det ble midt på natten før jeg rakk å legge meg. Og dét igjen førte til at jeg var så trøtt i dag, til fjellturen jeg hadde planlagt, at vips, sittende i bilen med sekken pakket og fjellklærne på, så gjespet jeg oppgitt, og snudde og dro hjem igjen. True story.

Det ble en hjemme-alene-helg her altså. Hva driver dere med?

58 kommentarer:

 1. Har vært syk hele uka med vanvittig halsbetennelse. Jeg har ikke hatt halsbetennelse siden jeg var 5 år gammel :/ Også hadde jeg ikke en gang vært syk på to år nå, så det var et hardt slag. Og, i kid you not, det var så ille at jeg hostet opp blod på et tidspunkt. Så det var absolutt noe jeg ikke har opplevd før. I tillegg til at jeg startet utbruddet med å bli matforgifta. Sååå... Antibiotikakur for første gang på årevis og jeg har ikke beveget meg siden jeg gikk en tur etter trening forrige lørdag.
  Føler meg som en lat gris... hehe. Jeg håper på å kunne trene igjen på Mandag, så blir det nok en Sverigetur.

  Ellers så kan jeg si hva jeg drev med forrige helg. Altså matstreif, matfestivalen I Oslo, hvor vi ikke gjorde annet enn å gå rundt og titte og forspise oss på deilige smaksprøver i 3 timer :)

  Så dagene mine har vært fulle av Game of Thrones, sofa, PC, piller og mat. Heldigvis er jeg ikke sår i halsen lenger :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Oh no! Godt at du er bedre og har Game of Thrones tilgjengelig i alle fall. Klem på deg.

   Slett
 2. alltid når jeg har flere bokser CC eller yoghurt i kjøleskapet og er alene spiser jeg først en boks. så en til. og en til. Plutselig har jeg spist hele kaloribehovet mitt ekstra på 10 min bare fpr det var godt.... XD

  SvarSlett
 3. Togtur på 10 timer.
  Nistegrøt med casein. En sann høydare!
  Mor og far som velkomstkomite på perrongen.
  Tur til Sverige.
  Shopping!
  Nye sko.
  Hirseflak. (NAV Nina - nå skal C teste!)
  Barselbesøk! Nytt tantebarn. Pent barn. Nydelig mor.
  Reker!!
  Joggetur på paradisøya!
  Nytt strikketøy. (Sykt kult faktisk!)
  Sushi!
  Besøk hos naboen for å henge med resten av slekta.
  GodKveld Norge!
  Natta!

  SvarSlett
  Svar
  1. Je-je. Her er det mer sånn:
   Cottage cheese!
   Gulrot med peanøttsmør!
   Proteinbar!
   Muffins!
   Yoghurt!
   Cottage cheese!
   Yoghurt!
   Appelsin!
   Mango!
   Plommer!
   Grøt!
   Au!

   Slett
  2. Fine du!

   Går det greit? Klarer du ikke være hjemme alene ett sted med kjøleskap?

   Puss puss

   Slett
 4. Ikke at det er min sak, men tenk på om du spiser det du har lyst på i hverdagen. Av ulike årsaker vet jeg litt om dette, og for veldig mange frister det over evne når man plutselig har fri tilgang til noe som ellers er forbudt, enten pr. definisjon eller i en angitt mengde. Den jevne nordmann har sjelden spisekick, og jeg antar det skyldes et kosthold fritt for restriksjoner - på godt og vondt.

  Uansett, dette er lørdagen: Frokost (frukt, musli, yoghurt, cc), løpetur med hunden, aviser og te, middagsselskap. Snart er det søndag!


  Astri.

  SvarSlett
  Svar
  1. Min sak er din sak, Astri. Men yoghurt og havregrøt, jeg har ingen restriksjoner på det? Det er ikke noe jeg stresser med dette, det er aller mest pussig å se hvordan kroppen kan oppføre seg helt uten min viten og vilje. ;)

   For en nydelig lørdag på deg! Det ble en liten løpetur her også, da jeg endelig hadde hentet meg inn igjen. Veldig fornøyd med å være i gang med det endelig. 75 minutter her. I sneglefart vel og merke, men digg uansett. Hvor langt løp du?

   Slett
  2. Astri!

   Jeg ser poenget - restriksjoner kan gjelde HVA eller MENGDE. Så selv om du C - ikke har noen restriksjoner på grøt, cc eller yoghurt - så begrenser du mengden - til et tilmålt "perfekt" måltid - nesten hver gang. Ett spisekick på grøt vil derfor kunne være å spise 3 grøtporsjoner - rett etterhverandre. Gjengse Kari og Muhammed-Ola Nordmann spiser hva som helst i porsjoner så store som helst hver dag. Gjengse er derfor litt tjukke og. Tror ikke på Dedication som sier at kroppen regulerer seg selv. Tydeligvis IKKE! Men en "spisedag" innimellom skal jo være sunt visst. Så kos deg med trippel grøt og 14 muffins de få gangene jeg er bortreist C. You look fucking fab nemlig.

   Puss och kram

   Slett
  3. Kjære bittelille.

   Det er du som spiser perfekt. Jeg er sikker på at kake- og karboallergien din er like reell som glutenallergien. ;) Jeg føler at jeg spiser meg glad og mett hver eneste dag, men jeg har kanskje vært i underskudd likevel. Og så har jeg sikkert vært stresset, med travel uke og begravelsesgreier.

   Jeg tror heller ikke at kroppen regulerer seg i dedication-stil, men pyttsann om det kommer en matorgie innimellom. Kom hjem igjen, så skal jeg prøve å ikke bli tjåkk. <3

   Slett
  4. Chassi: Så bra du ikke ble fornærmet! For å lufte litt frustrasjon: Alle disse Dedication- og Weber-aktige bloggerne må hele tiden spise søtt, lage erstatningsdesserter av mandelmel og kesam. Jeg er overbevist om at dette enorme søtsuget ville forsvunnet om de spiste mer 70-talls-normalt, flere og mer regelmessige måltider. Sånn, da har jeg skrevet det! Imidlertid; kanskje du bare er sliten, C? Da spiser jeg mye mer enn ellers, og det kan føles som spisekick fordi man allerede har "mistet kontroll" pga. slitenheten.

   Den Lille: Jeg tviler ikke et sekund på at du spiser perfekt! Etter at jeg begynte med kakaoyoghurt har jeg ikke behov for sjokolade, eller søtt overhodet, så jeg skal ikke se spørrende på setningen til Chassi om din kake- og karboallergi.

   Har dere hatt en fin søndag?

   A.

   Slett
  5. Hallo!

   Veldig fin søndag, men man blir litt lat også av å være alene, så jeg har ikke gjort så mye. Bakt brød og trent på Toppis, og lest ut New York-boken.

   Hvor langt løper du, Astri? Jeg vil også bli en løpejente.

   Slett
  6. Du har jo gjort mye! Jeg har egentlig bare trent i dag, siden jeg er bittelitt sliten etter denne uken. Mengdeuke både på jobb og på trening. I dag jogget jeg 15 rolige km. med hunden i øsende regn og gjørme, mens jeg hatet hver kilometer. Jeg kunne gitt mye for å være en gjennomtrent styrkebabe som deg!

   Slett
  7. Yay. Nå ble jeg glad! :)

   Men 15 km? åh, så kult. Og sliten til og med.. Game on, jeg skal prøve!

   Slett
  8. Ærlig: Jeg tror din trening er sunnere for kroppen enn min. Eller kanskje en kombinasjon av deg og meg. Så sliten at jeg ser mørkt på en ny uke. Herlig.

   Slett
  9. NAV hiver seg på her: ENIG! med anonym om at all den erstatningsmaten virker litt voldsom. Kan man ikke bare ta seg en sjokoladebit i stedet for fire proteinsukrinsteviagoldendropssirupskaker? eller en banan? eple? gulrot? hm?

   Slett
  10. Jeg er også enig i det! Jeg har vel aldri lagd rare proteinpulverblandinger som skal ligne på kake. Crazy!

   Men neitakk til sjokolade likevel. :-/

   Slett
  11. Den lille Østlendingen23 september, 2013 16:35

   Jeg vil OG bli en løpejente. Og jeg spiser ikke perfekt i det hele tatt. Virkelig ikke.

   Jeg har løpt intervaller og "langtur" i helgen. Jeg liker intervaller best tror jeg. Eller kanskje ikke.

   Puss och kram

   Slett
  12. Skjønner at jeg lett blir alene om å spise "m" før frokost på en helt vanlig mandag :) Det er helt greit!

   Slett
  13. Det er fordi du er gravid! Du kan ikke knytte skolissene engang, det gjelds ikke.

   Slett
  14. Nina, så bra at du er enig med meg! Det virker rart, nesten sykt rart, at de hele tiden må stappe i seg desserter, fluff og sjokoladerøre. Da er det noe som mangler i kostholdet, og denne mangelen ser ut til å manifesteres i rettskrivingen som er på nivå med en åtteåring.

   Dette skal liksom være sunt. Høh.

   A.

   Slett
  15. Du ser et forhold mellom fluff og rettskrivning? Omvendt proporsjonalt? Er det næringsmangelen som gjør det tror du? Alt fluffet fortrenger liksom vanlig mat og god næring til hjernen? Med på det i så fall! ;)

   Slett
  16. Nina og Astri,

   I love you two! Her er det snakk om det klassiske dilemma: høna og egget. Er det fluffet som har fortrengt - eller er det de hjernedøde som blir tiltrukket av fitness? KJØR DEBATT!

   Slett
  17. Come as you are
   Fluff as a star!

   Slett
 5. eg ligg i ei hotellseng i San Fransissco skal straks sove etter ein lang dag i bil frå lenger opp på
  vestkysten. har sett masse og drukket et tonn med vitamin vann søta med stevia.

  skjønner kva du mener om eg har noe ekstra godt i kjøleskapet så forsvinner det raskest når eg er alene. Bra du ikkje stresser med det, tror de fleste har litt crazy spisedager i blant.

  SvarSlett
  Svar
  1. Endelig en som forstår. :D

   Håper du koser deg i bøttevis! Vi fant utrolig mye deilig steviasøtet drikke. Særlig de fargerike sprudlevannene var sykt gode. Er San Fran så flott som de sier?

   Slett
  2. eg ahr forløpig bare sett innsdien av hotellrommet siden vi kom hit så sent, men gleder meg til å utforske området spesielt The castro, så blir bra.

   har du tømt skapene eller får du spist litt selvom du er alene^^. Min teori er kanskje du er allergisk mot å være utan den lille østendingen din, at kroppen din craver kontakt med henne og det eneste som funker som allergidøyvende medisin er mat? :-)

   Slett
  3. Ha ha ha. Nemlig! Sånn var det.

   Nå er skapene så tomme at da jeg var en tur på Toppis for å trene i dag, så tømte jeg matlageret mitt der og tok det med hjem. Jeg fant 1 stk tunfisk og en melk. Det er da noe.

   :-)

   Slett
 6. Haha, du e løyen du Chassi!

  Det er tydelig at vi lever i pittelitt forskjellige matunivers, for det der er jo ingenting å skrive hjem om. Du spiser jo fornuftig mat i det minste.
  Jeg aner ikke hvilke mengder det er snakk om, men jeg er ganske sikkert på at de 4 hjemmelaga pizzastykkene jeg spiste til kvelds i går overgår kaloriene dine ;)

  Spis og vær glad :-D Puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Da må du ha hatt masse ost på den pizzaen. Var det en sånn med ekstra ost og bacon? For hvis ikke så vant jeg denne gangen. ;)

   Bambi var nydelig! Jeg er helt sykt imponert.

   Puss puss puss!

   Slett
  2. Masse ost og masse sukker! Sukker i tomatsaus er helt nydelig :) Tror nok de fleste kaloriene havnet i bunnen for jeg har aldri laget en så stor og tjukk hvetemelsdeig før :O

   Men det er helt ok om du vinner. Det fortjener du ;)
   Tusen takk for at du likte bambien, snille deg❤️

   Slett
  3. Tusen takk for at jeg vant selv med verdens tjukkeste hvetemelsdeig som tøff konkurrent. <3

   Slett
 7. Æsj ja, kjenner meg igjen. Noen ganger må man bare ut av huset når det blir sånn.

  Puss til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal jeg prøve på neste gang. Takk, Pia. <3

   Slett
 8. Og der spammer jeg kommentarfeltet litt til: Hva kjøper dere på Iherb? Nå er det jo billig frakt, men hva skal jeg bestille, liksom. Jeg har stagnert i de vanlige questbarene, nøttesmøret, og har all stevia ett menneske kan trenge. Har dere funnet stevia som ikke smaker bittert? Bitter kakaoyoghurt er ikke spesielt godt.

  A.

  SvarSlett
  Svar
  1. Steviapulver er vel ikke bittert.(?) Natreen er i alle fall ikke bittert, og med Double 0 i blandingen blir det søtt uansfåkkingsett. :D

   Jeg kjøper te! Grønn med mango for eksempel, er den mest solgte teen hos Herby. Har du prøvd masse forskjellig nøttesmør? De ser veldig gode ut.

   Jeg kjøper steel cut oats også.

   C.

   Slett
  2. Å, så flaut. Jeg synes stevia er bittert og ville helst brukt Natreen, men det er vel usunt. Nøttesmør er underveis og flaut nr. 2, jeg er en te-snobb som bare drikker te i løsvekt. Steel-cut oats er et godt tips, takk!

   Slett
  3. Nei nei, ikke sånn. Det kan sikkert være bittert.

   Kult å være te-snobb! Du skulle prøvd Davids Tea, det er det jeg drikker nå. Løsvekt og akkurat nå dagens femte kopp. :P

   Slett
  4. Etter å ha lest alt dere fikk ut av NY, skjønner jeg at jeg reiste med feil folk. Davids Tea er vel derfra, men tror du jeg fant noe slikt? Neida.

   Hvor usunt er nå egentlig natreen, tenker jeg.. Stevia gikk greit i kveld (jeg var veldig sulten).

   Slett
  5. Pia!

   Steviapulver på boks. IKKE bittert!!
   Cocosa
   Cocos-smør
   Chiafrø
   Kokosmel
   Peanøttmel
   Kastanjemel

   Go crazy!

   XO

   Slett
  6. Takk, Lille Østlending, det var Astri som spurte! Nå skal jeg gå bananas på Iherb. Hva heter nå kastanjemel på engelsk *google*

   Slett
  7. Chestnuts roasting on an open fire.. ;-)

   Slett
  8. Den lille Østlendingen23 september, 2013 16:09

   Oj. Astri! Beklager! Jeg har vært KUN på iPhone i noen dager - og da går en lett å suble i lange tråd-kommentarer.

   Italian Chestnutflour! :)

   Kokosmelet er bra - og billig - og like lite dett i som det norske - det er bare ulikt med hvordan man regner med og uten FIBER (Det er syyykt!)

   Peanøttmelet er jo helt magisk. Fettredusert og gjør ALT til en peanøttfest.

   Ellers liker jeg french vanillla-steviaen og den nye cocos-steviaen best. Enig med deg at det lett kan bli bittert. Den ultimate favoritten er den i pulverform.

   Vi har også testet "KAMUTPUFFS" -dersom du liker litt volum i kornblandingen din.

   Frysetørkede frukter er også HIMLA godt. Prøv bringebær - jordebæ - ananas - kiwi feks. (Jeg fikk det som overraskelse på Tømtehytta i juleferien og ble nesten sjarmert helt i senk!)

   Liker du fjasekaffe? Da anbfaler jeg i tilfelle nescafe-hasselnøttkaffen. Den er god! :)

   Er du lei Quest - så må du prøve ThinkThin-barene! Veldig veldig veldig gode.

   Puss och kram

   Slett
  9. Den lille Østlendingen23 september, 2013 16:22

   Ja - og lille te-snobb. De har et greit utvalg av Harney and Sons i løsvekt! :)

   Slett
  10. Du milde. Her er det så mange tips at jeg også blir VIP-kunde snart. Jeg er ikke _så_ glad i peanøtter at jeg vil kjøpe et helt mel, men jeg har hengt meg helt opp i kastanjemelet. Ja, jeg måtte bare tenke i to sekunder etter at jeg skrev "google" før jeg husket det!

   Jeg tror jeg aldri blir lei av questbarene! Det er fortsatt mange smaker jeg ikke har prøvd, men jeg tipper DHL leverer før helgen. Å, frysetørket frukt! Hva søker man på da? Tilgi spørsmålene, jeg har stort sett bare bestilt en bitteliten del av Iherbs utvalg hittil.

   Astri.

   Slett
  11. Den lille Østlendingen24 september, 2013 10:59

   Astri,

   Enkelt og greit: Dried Fruit! :) Åh. iHerb er så bra. Gir du beskjed om du snubler over noe helt fantastisk?

   Puss och kram

   Slett
 9. Du spurte hva jeg har gjort! Jeg glemte svare. Det ble en knallfin tur i marka, vi hadde det fryktelig hyggelig både kone, mann og hund. Drakk kaffe på toppen, fikk litt regn på oss, nøyt utsikten, ble perfekt utslitt i kroppen i sofaen på kvelden, det var FLOTT!

  I dag har jeg fortsatt på boken jeg skriver om sykdommer, nå har jeg kommet til kapitlet om revmatoide sykdommer. Jeg fikk så mange av dem til slutt at jeg måtte gå og legge meg under et pledd, men da jeg våknet var jeg frisk igjen. Snart kommer jeg til bruddskader, og da får jeg vel imaginære gips også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, Marka altså. Heldige dem som bor i Oslo. Det regnet sikkert ikke heller, som det har gjort her hvor jeg bor.

   Ikke få imaginær gips! Jeg heier på deg. :)

   Slett
  2. Vi har fin mark her i Trondheim også ;) og regnet var vi heldig med, det kom da vi satt på bussen hjem.

   Takk for heiing! Håper du får den lille hjem igjen snart :)

   Pia

   Slett
  3. Takk. Det håper jeg også. :)

   Slett
 10. Å, spisekick er det verste jeg vet. Har vært gjennom det utallige ganger. Jeg hadde anoreksi, og da jeg mistet kontrollen spisekicket jeg meg opp i vekt. Ingen fare når det skjer en gang i blant, da er det bare deilig med påfyll. Men det kan føles veldig ekkelt. Man mister rett og slett heelt kontroll! Umulig å avverge :P
  Siden du skriver at du stort sett vet hvordan du avverger det, har du noen tips? :-) (forøvrig er jeg kvitt anoreksien nå, men kickene kommer i blant fortsatt. Det hørtes lite troverdig ut, men det er faktisk sant;))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg tenker som så..

   Tips nr 1: Aldri være alene. For det er vanskelig å være crazy når noen ser på.
   Tips nr 2: Ikke gå småsulten resten av uken.
   Tips nr 3: Ikke trene altfor mye - jeg tror det er med på å gjøre kroppen konstant spent
   Tips nr 4: Ikke stresse - for kortisol gir sultfølelse

   Så enkelt. At høyt kortisol/stressnivå gir sultfølelse og lavt energiinntak gir sultfølelse, og vips, med livet i balanse så er det ikke nødvendig å spisekicke. (?)

   Slett
 11. Så fint å lese at vi er en hel hærskare som har spisekick! Men tipsene dine hjelper ikke meg, ChassoLee, fordi nr 1: Jeg er så og si ALDRI alene (men FØLER meg ofte alene, det teller kanskje? Eller kanskje det er problemet, at jeg savner me-time?)
  Nr 2: Jeg er så og si aldri sulten, rekker ikke bli det :-(
  Nr 3: Jeg trener ikke alt for mye, jeg er for lat til det
  Nr 4: jo ok da, men litt sånn weird kind of stress..

  Nå skal jeg hoppe i dusjen og vaske fargen ut av håret og se hvor ujevnt jeg har gjort det, woop woop!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å-åå, du bartis du bartis. :) Du trenger alenetid, det må være derfor!

   Så kjekt å høre fra deg! Hvordan ble håret?!

   Slett
  2. Ja, er nok derfor ;-)

   Håret ble mørkt, og overraskende jevnt, såvidt jeg kan se! Hvordan er ståa på den kanten av landet?

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...