torsdag, august 08, 2013

Den akutte negative effekten av usunn mat

Internettet fikk en totalkollaps i tordenværet, men her er jeg endelig, hacket inn på jobbenettet, med flere bilder fra flere fjell, for jeg bare brenner etter å vise dem fram. Sry. Hva om jeg ikke skriver så mye, men bare viser bildene, gidder dere da? Plis se på bildene mine, jeg skal ikke fortelle noenting.

(Men dette var altså Kremturer Breheimen - Jotunheimen. En god uke på isen.)
(Og akkurat denne isen heter Fortundalsbreen.)

(Jeg har vært på tur med en super gjeng sprekinger fra Oslos beste vestkant.)
(Og så har jeg fått være litt på tur med meg selv.)
(Og med Tina!)

(Og med mange andre mennesker. På Fannaråken var vi 60 stk fordelt på 30 senger.)
(Det har vært veldig vått.)
(Veldig.)

(Og kaldt.)
(Og bratt.)
(Kanskje til og med kummerlig.)
(Men magisk.)

(I'm on top of the world!)
(Hurra, så bra.)

(Her er for eksempel Utladalen i Jotunheimen.)

(Og her står vi på verdens høyeste DNT-hytte, 2068 m.o.h.)
 
(Og dette er Hurrungane.)

(Og dette er fjellmat.)
Ruten var Sota Sæter, Nørdstedalsseter, hviledag, Sognefjellshytta, Fannaråken, Skogadalsbøen, Avdal Gård og hjem.

Jeg er påmeldt et foredrag som heter Den akutte negative effekten av usunn mat (it's all on the Fitness Convention), som har fått meg veldig nysgjerrig. Er det sukker som er usunt, eller må vi til transfett og McDonalds for å få en akutt effekt? Og så lurer jeg på om usunt er usunt selv når man går i fjellet. Det kan de ikke mene på NIH vel, ikke hos selve kongen av honning og sjokolademelk og antispiseforstyrrelseskampanjer? Jeg har spist en hel pakke pølser i dag, for eksempel, for jeg har en sånn typisk etter-turen-ulvehunger ennå, så hva nå, alle vet jo at pølser er laget av avfallsstoffer fra den kalde krigens kjernekraftverk, skal det liksom gi en akutt negativ effekt? Noo! Plis si at det er et sånt foredrag som forteller at det er helt greit å skeie ut innimellom.

(I polfarerboken jeg leser spiser de 6000 kcal i fett alene, og de døde av sult!)
He he he. Det var uansett bare en teaser for å lure dere gjennom fjellbildene. Jeg håper dere får en fortsatt fortreffelig torsdagskveld. Masse kjærlighet!

53 kommentarer:

 1. Hei fineste deg!!

  Nydelige bilder fra en nydelig tur!! Haha, men jeg ser nå hvorfor mitt søskenbarn på 10 år sa følgende til meg: "Hodet ditt er like rundt som en appelsin!" :-P

  Jeje, appelsiner er godt, og fjellmat er godt, og jeg er også ganske spent på denne akutte negative effekten av usunn mat, så jeg håper på grundig referat!

  Ingen spesielle ulvehungertendenser hos meg, men det kan jo ha sammenheng med at jeg kun har gått en liten brøkdel i fjellet sammenlignet med deg. Eller så var det elgkarbonadene. Uansett var det godt alt sammen!

  Lost of love

  Den lille rosa appelsinen

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østlendingen09 august, 2013 08:05

   Tina!

   Min fraskilte niese - (djises - alderdom har gjort meg klok - aldri tante til noen som ikke er av ditt kjøtt og blod) fortalte meg en gang at jeg lignet på en heks da jeg hadde heksenese. Da var jeg kanskje 17 år og synes det var litt kjipt. Nå er jeg 32 og håper snart at noen kan si det til meg igjen. I det minste så ønsker jeg veldig jeg kunne vært en heks.

   Kidz ass.

   FitnessConvention på deg? Når drar du til Oslo neste gang?

   Har du noen fjellplaner i høst?

   Puss och kram

   Slett
  2. Lille rosa! Du er helt nydelig! Jeg ville likt deg godt som appelsin også, men da hadde jeg gått og gnafset på deg i stedet for bare å klemme på deg som jeg gjør nå. Your call. ;)

   Vil du bli med på fitness convention? Jeg tror kanskje du hadde likt det VELDIG godt. :P

   Slett
  3. Heks?! WTF! Jeg kan godt si det til deg igjen, men da må jeg si at du er vakker som Cameron Diaz i "Heksene i eastwick"!!!

   Fitness convention høres veldig gøy ut! Hvis det passer seg slik, så se ikke bort fra at jeg blir med!! Spennende program! Spesielt "Bodypump og personlig trening - endringer i muskelstyrke og kroppssammensetning", hehe:-)

   Jeg har som mål å få Freikollen-diplom i år, dvs. over 25 turer på Kristiansunds stolthet. Ellers så vil jeg samle så mange topper i fylket jeg kan mens jeg er der. Siden dere har fått smaken på topper (hvertfall litt?), så kom gjerne å bli med! :-) Eller trekanten i Trollheimen. Eller for å smake en gulrot fra Smøla (verdens beste! And I know my carrots!). Eller Atlanterhavsveien. Eller någe.. ;-)

   Jeg ser uansett frem til snøhuletur i vinter!!

   Kjempeklem til begge fine!!

   Slett
  4. Freikolllen-diplom faktisk. Flinke Tina. Flinke piker vil gjerne ha diplomer. Eg og.

   Høres ut som en nydelig høst! Kan egentlig du, C og jeg dra på trekant-tur? Er det bare i mine ører det høres skummelt ut? :/$

   Gulrot fra Smøland? Har akkurat fortært min første gulrot i sommer(!)
   Puss

   Slett
  5. Hahaha, trekanten i Trollheimen ja! ;-P Huhei, jeg skal være mer enn fornøyd om jeg får til en tokant med noen snart..

   EN gulrot i hele sommer?! Smak en Smølarot, og du hektes! Jeg tror det finnes en diagnose. Jeg burde vært på gulrotavvenning, og det er ikke tull.

   Pusspusspuss

   Slett
  6. Ha ha her også! Trekanttur høres T.O.P.P. ut! Jeg smaker gjerne en smølarot, så det må du pakke med til trekanten.

   Fitness Convention er akkurat i din gate, ikke minst nå som du er spinninginstruktør. Det gjelder bare å ikke plukke med seg noen fitnessforstyrrelser på veien. ;)

   Slett
  7. Den lille østlendingen13 august, 2013 21:40

   TINA? ER DU SPINNININSTRUKTØR???? Oj. Tenk. Det har jeg gått glipp av! Dette er selvsagt HELT i din gate Tina. Kom join!

   Trekant med GULRØTTER? GWAD. Det blir på en måte både verre og bedre by the minute.

   Slett
  8. Oh shit, der har vi den aller aller beste kommentaren! Ha hahaha! Verre og bedre by the minute, oh the pictures in my head. Puss på deg! ;*

   Slett
 2. Din fjellmat er ole normanns daglige mat. ;D Takk for turen! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østlendingen09 august, 2013 08:07

   Liller! Enig med din vurdering. Jeg tror faktisk Kari og Muhammed Normann spiser MER junk til vanlig enn C gjør på fjellet! :)

   Hva er dine høstplaner?

   Slett
  2. Det er min også egentlig, bare i større doser. Det gikk med en stor porsjon havregrøt før jeg begynte på brødskivene.

   Fine du, ingenting er bedre enn tur med deg. ;)

   Slett
 3. Puuuuh, nå skremte du meg skikkelig. Etter å ha lest overskrifta forventa jeg nesten noe som "etter ei uke på fjellet, hvor jeg har spist grusomme ting som brødskiver, bogskinke og potetmos har jeg blitt vannete, og gleder meg til å komme tilbake til kun shake&brokkoli en måned fremover".
  Jeg burde visst bedre. Tilgi meg.

  Hva heter polarfarerboken du leser?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha! Du Inga, du Inga. (Nå drikker jeg kakao, og klokken er bare åtte, men kanskje blir det brokkoli neste uke.)

   Den heter Den fryktelige ferden og er skrevet av Cherry-Gerrard som var med på Scotts polferd. Hvis du liker polbøker (og til og med om du ikke gjør det!) må du absolutt lese Scott og Amundsen av Robert Falcon om du ikke har gjort det. Jeg gjetter litt på navnene nå, for jeg har fortsatt ikke internett, men noe sånt i alle fall. Har du noen bokanbefalinger selv?

   Slett
  2. Den lille Østlendingen09 august, 2013 08:09

   Ha ha - OK. Så har du tilgang til å kommentere da C - så "noe internett" må du jo ha! Boken het ikke "Veien til Helvete" men "Den fryktelige ferden". Poteto potato.

   Slett
 4. Den Lille Østlendingen09 august, 2013 08:03

  Hei fineste Inga!

  C er fortsatt uten internett så jeg tar meg den frihet å svare på hennes vegne UTEN å ha konferert med henne. Les således svaret med forbehold.

  Jeg tror [den kjedelige og tykke] boken C leser heter "Veien til helvete", eller noe sånt. Tror det er ENDA en variant av kampen mot sydpolen. !Hun har lest alle andre så nå må hun spise smulene liksom. En nabo av en som kjente en som kjente han ene som eide den ene hunden i ekspedisjonen eller någe. :P

  Skal du på fitness Convention? Da kan vi sammen lære effekten av usunn mat! :P BLI MED! BLI MED! Ellers fant jeg en UTROLIG BRA artikkel om det tema på kk.no når jeg googlet. Står det i kk liksom. Så VET du at det er kvalitet på innholdet.

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Veien til helvete du liksom. <3

   Slett
  2. haha, nå sprer jeg kommentarene mine vilt, BECAUSE I CAN. Jeg spant så klart rett til nærmeste Ark som hadde boka 'Vegen åt Helsikke' og har lest til der ponniene begynner å dø på isen. Jeg liker boka, selv om jeg egentlig liker ponnier.

   Slett
  3. Kult!! Men betyr det at du HAR lest Scott og Amundsen som er den aller beste boken?

   Slett
 5. Jeg ler høyt!! Ha ha ha! I love you! Jeg knatter på mobilen min nå, den ikke-så-smarte. Jeg har ikke internett, men jeg har wap.

  SvarSlett
 6. NEI nå ble den lange, hysterisk morsomme kommentaren min borte. fakk wordpress.
  jeg skrev noe som: haha, jeg har lest alle kommentarene i feil rekkefølge, og brukte ordentlig lang tid på å stokke det til:p
  Boka er bestilt og jeg GLEDER meg til å hente den! jeg likte til og med Cecilie Skog i noen minutter etter å ha lest hennes.
  og så sa jeg noe umåtelig trivelig som jeg ikke kommer på.
  og så sa jeg at kosthold convention ikke er noe for meg, for da blir jeg bare spiseforstyrret, og jeg hater når det skjer.

  SvarSlett
  Svar
  1. :) Enig med du. Hater når det skjer. Jeg skal derimot på Convention for å få løpetips! :)

   Liker du ikke Cecilie? Liker du noen andre polfarere?

   Puss puss

   Slett
  2. Ja, hva skjedde der. Liker du ikke Cecilie, Inga? :o Gulp, som Donald ville sagt. Eller "gisp", som de sier i Fifty shades. Men hun er jo den beste av alle?

   Du er fortsatt morsom i alle fall. Jeg elsker dette kommentarfeltet! :D

   Slett
  3. jeg og. jeg vurdere å screenshotte alt sammen og save it for a rainy day ^^

   Slett
  4. Den lille Østlendingen13 august, 2013 07:48

   Dette er mitt favorittfelt også. Screenshotting er så undervurdert. Min leveregel er å screenshotte alt. Alltid.

   Puss och kram

   Slett
 7. åh ja, jeg sa at jeg gjerne vil lese ei bok skrevet at tremenningen til polfarerens gudsønns nieses svogers inngifte onkel! åh, er ikke jeg vittig :D løje!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var løje. Du e løjen. (Ble det rett nå C-i-store-dialekt-guru?)

   Hva skal du i helgen Inga?

   Puss

   Slett
  2. Ho ho! Dere er løgne begge to! :)

   Slett
  3. Løgne? Nei nå tuller du vel? Det gir jo ikke mening på en plass. Hva er galt med 'løjen'? Blir det feil om du skal uttale det? Uttal 'løjen' på stavangersk er du snill. gjerne på video.

   Men ja! I helga tangerte vi Skålatårnet! Vi var i Stryn og klatret til vi var røde på fingrene, blå på bena og nære ved å slå opp, og da kjørte vi forbi foten til Skåla. og jeg HAR så lyst til å spinne opp der i september, selv om det er et lite stykke å køyre. Dere er vel med? :)

   Slett
  4. Den lille Østlendingen12 august, 2013 10:32

   Innsiktsfulle Inga,

   Det er IKKE noe galt med løje. Det er moro. Men vi er LØGNE. Med g. De sier løgne - rett ut. Løgne er på en måte det fonetisk riktige. Sykt med sant. De er løgne her i Stavanger. Norges flotteste by med Norges fineste jenter.

   SKÅLATÅRNET! GWAD. Vi klarer ikke kjøre 12 timer bare. Har dere plass til 2 i bilen :/ Har du litt fritid til over og?

   Puss och kram

   Slett
  5. 12? steike. Det blir litt intenst ja. Men vettuka dere kan gjøre? Dere kan fly til Sandane på en lørdags morgen, og så kan dere sitte på med oss den timen det tar å køyre til Stryn. Og så er det bare å fly ned igjen på søndag, for vi skysser dere så klart til flyplassen. Ka du tru?

   Slett
  6. Den lille Østlendingen13 august, 2013 07:56

   Hm. Godt tips. Og takk for et usedvanlig flott tilbud. Har akkurat sjekket flypriser og det koster 4000. GULP. Så dersom flyprisene faller bittelitt - så er vi game. Vi burde heller møtes på midten å gå noen hytter i DNT-Haugesunds-området. Iflg C er det veldig mange fine der. Jeg satser på Skåla neste sommer. I forbindelse med Dovre-Snøhetta-turneringen jeg planlegger.

   Slett
  7. Ja, det hadde vært noe! Haugesundhyttene ved Høve! Eller vi kan gå fra Stavanger til Bergen eller omvendt.

   Slett
  8. Haugesundhyttene.. aldri hørt om, men okei! :)

   Slett
 8. Heia C,

  Her er hva kk mener er det akutte effekten: http://m.kk.no/909298/dette-gjor-junk-food-med-kroppen

  Håper FitnessConvention kan halshugge noe annet enn natriumKlorid. :) dersom ikke de henger frem McDonalds eller frityrstekt mat skal jeg personlig kaste pomfritt på foreleseren under siste halvdel av timen. Pinky promise!
  Love U.

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Oppblåst altså, det høres jo fornuftig ut. Og aller mest oppblåst ved å kombinere fun light og soya. Jeg gleder meg til å sitte der og kaste pomfritt med deg. :)

   Slett
 9. Dere altså. Vet ikke om det er innleggene eller kommentarene som er best underholdning.

  Nydelige bilder, du er jommen heldig som får gå på tur og se fine ting og være på jobb samtidig! Hos meg er jeg heldig om jeg får se podagra lizzm.

  Skulle ønske vi kunne spist for hverandre jeg, det er så enkelt for meg å tenke at SÅKLART skal C få brødskiver med brunost og kakao kl 8 etter lang tur. Men den sjokomelka jeg drakk etter 30km på beina på onsdag blir tøffere å glemme. At det går an! Og nå har jeg skrevet det på internett!

  Skjønner at jeg går glipp av noe stort på FitnessConvention. Stoler på at du tar fyldige notater!
  Pia

  SvarSlett
 10. God søndag Pia,

  En sjokomelk etter TRE MIL må sies å være ekstremt velfortjent (og altfor lite påfyll!). Jeg jogget 6 km på fredag (24 færre enn deg) og nærmest inhalere 2 PINK LADY, en boks CC rørt sammen med kako og en boks yoghurt som klapp på skulderen! Ha ha. Jeg fortjener VELDIG mye hver gang jeg jogger :P!!


  Jeg lover å ta EKSTREMT nøyaktige notater. Jeg er på sett og vis kjent på jobben som hun som skriver veldig raskt og samtidig alt - alltid. Denne eventen skal ikke bli noe unntak. Noen temaer som interesserer deg MER enn andre? Har du sett på timeplanen?

  Fortsatt god søndag.

  Puss och kram

  SvarSlett
 11. På FitnessConvention har jeg bare fått med meg at dere skal være der, og foredraget om akutt usunn mat. Jeg er spent på hva det innebærer, og hvor langt bort fra loff med honning man må komme for at noe skal være usunt.

  Og joda, det ble både banan og eple til meg også :) men det går ned hver dag, og brenner seg ikke fast i minnet.

  Hurra for 6km! Merker du noe til vondtene?

  Takk i mange-lige måde! Dagen blir fin, jeg har funnet en bok som heter Running with God - spiritual fitness for all seasons. Det blir kanskje neste års tema på FitnessConvention (enn at det ordet er lagret i ordlisten nå!)

  Puss fra Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi skal på masse løpekurs, Piafina, så det hadde jo vært noe for deg.

   Slett
 12. Den lille Østlendingen12 august, 2013 08:31

  God mandag Pia,

  Jeg er og spent på hva som skjer AKUTT om jeg spiser "usunn mat". Jeg har og meldt meg på løpeteknikk - teori og praksis. Styrketrening for løping. Intervalltrening i teori. Mykje meir-trening med Ingvar. Mat for jenter som trener. Street-work-out. Ja, og en del til faktisk. Husker ikke alt. Her snakker vi MYE moro! :)

  Vondtene ja. Jeg driver med sånn trykkbølgebehandling nå. DET er vondt. Ikke vondt når jeg løper - men det kan verke litt i beina på kvelden.

  Skal du noe spennende denne uka?

  Puss och kram

  SvarSlett
 13. Perfekt. Du har gjort gode valg! Løping, styrketrening, mat, ngvar. Han har fine tenner. Spørs om han lar dere slippe inn om dere har spist proteinpulver til frokost, kan ikke ha dophuer der.

  Håper vondtingen hjelper mot vondtene! Jeg krysser fingrene.

  Denne uka skal jeg møte igjen nesten alle de jeg studerer med og det blir så STAS! Også skal jeg være fadder i fadderuka og det blir bare sprøtt. Jeg som bruker å legge meg kl 22 og drikker alkohol to ganger i året og er 7-8 år eldre enn de andre. Spennende blir det hvertfall!

  Hva skjer i deres ende av verden?
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Kom denne nå? Midt i detaljoppsummeringen du har måttet lide under i hele kveld? Ha ha ha. Orker du enda flere oppdateringer fra meg eller vil du helst ha fra lille V nå?

   Kult at du hopper ut av komfortsonen og er fadder. Virkelig, det står det respekt av. Jeg legger meg også klokken ti og drikker to ganger i året så jeg tar hatten av for deg. <3

   Slett
  2. Den lille østlendingen13 august, 2013 21:46

   Da velger jeg å tro at "deres enda av verden" betyr min. Deres er bare en høflig form av din.

   Slett
 14. Den lille østlendingen13 august, 2013 21:35

  Hei igjen Pia,

  HA HA! Han HAR fine tenner. Jeg håper ikke han LUKTER at jeg har spist prottispulver. !! Ingvar er fin fin han. Men jeg ble litt skuffet over den prottispulver/dop-debatten han startet.

  KULT at du er fadder. Og ikke minst at du er 7-8 år eldre enn de andre. Det betyr jo kanskje at du nesten er på alder med meg? Jeg er nok fortsatt litt eldre - men jeg er ikke bestemoren din heller liksom. DET er nais. Jeg legger meg og 22 og drikker alokohol 2 ganger per 5. år. Vi er like!!!

  I min verden (min og C sin er faktisk ganske ulik om dagen) er det jobb som dominerer. Og trening. Denne uken er det igjen fokus på løping. 3 økter. (Kommer akkurat hjem fra intervalløkt med venninne nå -SÅ KEJKT!!) Også to styrkeøkter. I morgen er planen å ta med seg verdens beste C på verdens beste YOGA-studio. Og på søndag drar vi tl NEW YORK! (Jeg er så entusiastisk at jeg må skrive det i CAPS LOCK).

  Har du vært i NY? Hvor gammel er du? Leser du noen moteblogger? Og sist men ikke minst - hvem er dinn kroppslige forbilde?
  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde jeg glemt! Jeg hadde tenkt å foreslå spinn eller MRL med Caroline på Tasta. De har forresten yoga der også, men det blir nok ikke like bra som Atha.

   Jeg vet hvilke blogger Pia leser for jeg har mailet med henne i hele kveld. :D

   Slett
  2. Den lille østlendingen13 august, 2013 21:44

   ÅH! Det burde være en regel som forbyr samtaler utenfor kommentarfeltet eller någe!;)

   MRL? For real? Vil du heller det? Kan vi i tilfelle kalle det noe annet? Noe bedre? Jeg for nærmest kløende utslett av det navnet.

   Slett
  3. Dere skal til NY! Ååååå

   Jeg er så glade på deres vegne!
   Hurra! Så spennende. Vad kul!

   Dere må ta masse bilder. Og legge dem ut her. Jeg vil ha bilder på dere begge i samme bilde! Sammen med times square! Og i en gul drosje.

   Har de grøtcafeer i USA? Dere må på spennende butikker. Å nå får jeg ikke sove, enda klokken er over 22 og jeg er 27 år og leser dessverre ingen moteblogger for jeg går med hårstrikk, sportsbh og regnbuksa oppi skoene mens jeg sykler.

   9 Pack, Booty, Quads-icious
   Zzzz
   Pia

   Slett
  4. Den lille Østlendingen14 august, 2013 08:31

   Pia,

   Jeg lover å ta mange bilder. Jeg er redd C kommer til å legge dem ut her - uansett :P Jeg er litt sjenert og forsøker som oftest å gjemme meg litt bort...

   Dersom de har grøtkafeer så skal jeg love at vi finner dem og fotograferer dem. Vi skal forsøke å finne så mange spennende butikker som overhodet mulig - særlig gleder vi oss til Central Park og NIKE.

   Puss puss puss (som er litt misunnelig på studiestart!)

   Slett
 15. Hvem er ditt kroppslige forbilde. Jeg skriver raskt i disse kommentarfeltene. Uten korrektur. Jeg har egentlig ikke dysleksi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er et umulig spørsmål! Hadde jeg fått drømmekroppen hadde jo drømmen bare endret seg. Det virker ikke som det er mulig å bli fornøyd med kroppen sin, sånn på det forfengelige planet.

   Men å, jeg vil ha sixpack. Sånn sett er kanskje mitt kroppslige forbilde ei jente på senteret mitt, som er SÅ koselig - og har tilsynelatende et veldig okei forhold til kropp og trening.


   Enn du, dere?

   Slett
  2. Den lille Østlendingen17 august, 2013 15:55

   Hei igjen. Veldig koselig at noen ENDELIG svarte på drømmekropp-spørsmålet. Drømmekroppen min må være å se ut som hun IngerInDubai. Følger du med på den bloggen?? AMAGAD. Hun er brun. Og blid. Og pen. Og sterk. Og har de fineste treningsklærne. Og den strammeste kroppen. Ja. fy filler.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...