tirsdag, august 06, 2013

Stairmaster er ut

Det er deilig å være tilbake til internett (Jeanette Bye har dukket opp på Instragram, og Fotballfruen er like liten uten at noen har avslørt bløffen!) og butikker med yoghurt og appelsiner, men fy filler, dette har vært en fin ferie. Alle må på fjelltur!

Hurra for sommeren!
Stairmaster er ut og Storronden er in. Bildet over er egentlig fra Rondehalsen, men det ble ikke like bra bokstavrim. Rosa timer er ut og Rondehalsen er in, eller bli med i valsen over Rondehalsen. Nei, takke seg til Storronden. Her kommer den:

Vent litt, jeg skal bare kle av meg. Det er også in.
Der! I'm on top of the world!
Nei, hva kan man si. Med 20 grader i 2000 meters høyde, så måtte det bare bli en fjellfest. Jeg har gått Rondane på langs med en liten østlending, og bodd litt i telt og litt i hytter, og spist masse grøt og sett masse sol.
Hei der!
Jeg viser litt ekstra mange bilder fra Storronden for her går vi ikke så ofte på toppturer.
Men jeg kan også vise grønt og frodig landskap.

Og Snøhetta.
Og sauene.

Jeg vet at dere helst vil lese om grøt og trening, og ikke bryr dere mer om fauna i fjellet enn om byer i Belgia, men jeg håper jeg kan inspirere bare bittelitt til å dra på fjellturer likevel.  Dette var en dritenkel tur fra A til B, med tog til Hjerkinn og retur fra Ringebu. Etappene er på bare 5-6 timer og man kan velge om man vil bo i telt eller på hyttene. Vi gjorde begge deler.
Titt i teltet!
Hei på hytten. (Bjørhollia var bare bedre enn sitt rykte.)

Her er hytteliv.
Og her er campingliv. (Med teltet like ved hytten får man både campingbord og billig bo.)

 Og mat og primus og alt som er..
Kan pakkes oppi sekken her.
I Rondane er stiene som motorveier å regne.

Så det er vel derfor de kaller det for jentefjell.

Ruten gikk fra Hjerkinn og opp i lyngen, og videre til Grimsdalsseter, Dørålseter, Rondvassbu - med ekstra oppholdsdag til topptur, Bjørnhollia og hjem. Og man blir bare altfor inspirert med så flotte forhold som dette når man i tillegg møter folk som går fra Oslo til Rondane eller Grønland på tvers eller Norge på langs. Særlig hun som gikk Norge på langs var særdeles inspirerende, uten at jeg vil prøve på det.

Men ellers!

Jeg kan tenke meg å gå fra Stavanger til Jotunheimen nå, det må bli den neste planen. Men først må jeg blogge enda mer, for jeg har vært i Breheimen og Jotunheimen også. Bear with me.

Tusen takk til Bergans for supert utstyr!

26 kommentarer:

 1. hvis man ikke blir inspirert av dette, er uansett alt håp ute.
  Du fant også sau!! :D fikk den suss? Min kjære fant ut at sau liker havregryn.. det gjorde han nok bare fordi han ikke spsier gryn. jeg ville aldri ha gitt sau gryna mine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inga! Den lille østlendingen fikk sau på matpakken ja, de var særdeles sosiale! Hvor gikk turen deres?

   Slett
  2. mmm, matpakkesau er den beste sauen. Aclima-genseren min lukta sau etter en topptur i skodde, så sånn sett har temaet for turen vært sau.

   Heehe.. ruta vår ja. den ja.
   Vi dro fra bergen til besseggen, men da vi var ferdig der regna det så fælt, så da dro vi via Lom til Sandane og fiska. etter det dro vi til Sogndal og klatra, til Turtagrø og Sognefjell for videre vandring, tilbake via Leikanger for bading og til Sogndal for mer klatring, og så hjem igjen. Ruta gir ikke mening.

   Slett
  3. Men var vi da på Sognefjellshytta samtidig? Det er jo bare for sykt i så fall. Vi var der fra onsdag til torsdag, tror jeg. Rart hvordan dagene svømmer sammen etter en tid til fjells. :)

   Slett
  4. hehe ja:) jeg hater når jeg sjekker hvilken dag det er, og så er det to dager til hjemreise :/
   men vi var ikke helt ved sognefjellshytta (stoppa for fisking og grilling et stykke før), så vi har nok ikke vært på samme hytte uten å merke det.
   (haha, jeg husker IKKE hvilken dag vi var på Sognefjellet)

   Slett
  5. Hei! Nå er jeg på nett igjen. Routeren krasjet i tordenværet. Godt at vi ikke var på samme hytte uten å vite det i alle fall. :S

   Vi må bli flinkere til å avtale når vi drar på samme turer. :)

   Slett
 2. Å, fjellet! Det frister så vanvittig. Dessverre har min kjære turkompisinne byttet ut fjellivet med meg til takke for baby 1 og 2.

  Vet ikke helt hva jeg syns om at alle skal kle av seg på fjellet - enn så redd jeg hadde blitt om jeg hadde stått på andre siden. Gå i min egen verden og se fjell, fjell, fjell, PUPP!

  Har du funnet gode appelsiner i butikken nå? Jeg har blitt like skuffet hver gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Pia. Det har de her også, kan du ikke bli med oss heller? Det hadde vært en ære å få deg med på fjelltur!

   Fjell, fjell, pupp, fjell, fjell, pupp, men du hadde sikkert blitt vant til det, og ellers er vi supert selskap. :P

   I går spiste jeg tre grapefrukt og tre mandariner, så jeg lurte meg litt unna, kan du si, men fikk mer enn dekket sitruskvoten likevel. Enig med deg nemlig.

   Slett
  2. Ja! Jeg blir mer enn gjerne med :D tre grapefrukter! Det er jo hvor herlig som helst. Skrelte du den som en appelsin, eller kjørte du frokostvarianten? Godt er det uansett. Nam! Hilsen Pia anonym

   Slett
  3. Så kult! Du kan bli med nå i august allerede. Siste helgen i august. Lysefjorden. Ka du trur?

   Jeg spiser alltid grapefrukten som en appelsin. (Evt som tre appelsiner.)

   Slett
 3. Jeanette Bye har også forsvunnet fra instagram!!! :/
  Og hun er graviiiid.. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Nei, jeg fikk mail fra selveste Jeanette som sa at det var koselig å bli etterlyst og at hun er på Instagram som Jeanette-Denise Jones (!). Jeg er ikke på Instagram, for jeg har ikke sånn fancy telefon, men jeg skal finne henner der, tenkte jeg. Kult at hun er gravid! :D

   Slett
 4. Jeg tror hun har slettet den! Jeg fant henne for litt siden men ikke nå!! :/

  SvarSlett
  Svar
  1. Så rart. Jeg fikk en mail fra Jeanette i dag også, så om kontoen er slettet så vet hun det ikke selv i alle fall. :/ I will check!

   Slett
 5. Ååå.. Hm, håper den ikke er slettet! Men jeg fant henne ikke hvertfall :/

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå sendte jeg en instagramspion på saken, ettersom jeg ikke har instragramtelefonen (virker det ikke uten?), og fikk beskjed om at man må vite instagramnavnet for å finne noen der. Kan ikke søke på Jeanette visst. Så.. kan du si meg navnet hennes der? :/

   Slett
  2. Jeg følgte henne, og jeg finner henne ikke.. Husker ikke navnet hennes der, men siden jeg følgte henne og hun meg så skal det funke å søke på selve navnet hennes men det gjør det ikke.. Hun har heller ikke lagt ut noe bilder som jeg kan se på LENGE..

   Slett
 6. Haha jeg lever mitt friluftsliv gjennom deg! XD

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva er vel bedre! Takk for den! :D

   Slett
 7. aww, jeg misunner deg! Jeg savner mitt eget lille/store fjellparadis hvor jeg kan gå over viddene alene uten å høre annet enn vinden og fugler i skogene som omgir alt. Men først må jeg bli bra... Det er tre år siden sist, damnit! :( Nå må legene få opp farten før jeg går fra sans og samling. Mer enn jeg allerede har gjort, mener jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Stakkars friken. Hvordan har sommeren vært sånn ellers da? Klem på deg!

   Slett
 8. For noen nydelige bilder :-D
  Og tenk det Chassi - JEG har vært på fjelltur. Og tilogmed på en topp som ikke du har vært på!! Gaustadtoppen anbefales.

  Vi gleder oss til grilling <3

  SvarSlett
  Svar
  1. DU hadde nydelige bilder! Endelig norsemanrapport, I love it!! <3

   Jeg gleder meg også. Håper vi får noen feite pølser eller noe, jeg har hatt en ulveappetitt siden jeg kom hjem fra fjellet. ;)

   Slett
 9. Jeg vil og til Gaustadtoppen og se 1/6 av Norge! Vil dere guide oss da Malin? Hvor langt er det å kjøre herfra?

  Gleder meg i bøtter og spann til Grillings!

  SvarSlett
  Svar
  1. 344 km, 5 timer og 9 minutter fra Stavanger til Rjukan. :P

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...