fredag, august 16, 2013

Personlighetstest i form av en pakkeliste

Hei! Jeg har så mye fri at jeg har vært på tur nå i uken også. Mutt putt, bare meg. Og helt alene med masse tid tenkte jeg at jeg kan lage et pakketipsinnlegg - jeg er jo en pakkeekspert - men dette virket mer fornuftig før jeg oppdaget at jeg hadde glemt jakken hjemme. Jeg vet ikke om jeg kvalifiserer som pakkeekspert uten jakke, men det kan dere vurdere.

Hjelp, hjelp, Spøkelseskladden.
Jeg fikk endelig testet det urgamle tipset om å pakke seg inn i en søppelsekk. Regnet bøttet ned og jeg var fortsatt bittelitt tørr da jeg kom fram, så jeg kan vel si at det virket. (Og at det er et pakketips kan ingen komme fra.) Hulemannen, han som bare bor i fjellet, mener at det gjelder å pakke ting som kan brukes på flere måter; at en truse kan puttes på hodet og at en sokk kan bli til en vott. Jeg tenker på det hver gang jeg pakker.

Han vet nok hva han snakker om.
Så hvis jeg pakker en truse kan den bli til en lue, eller brukes som shorts eller innebukse.

Sånn.
Men jeg pakker en vanlig lue også, så jeg har ennå ikke vært nødt til å ta truser på hodet.
Jeg har fått lue som noen har heklet til meg.
Og, om jeg får lov til å faktisk dele pakketips, så gjelder det å pakke lett og lite. Jeg har én trøye og én stillongs og én av alt uansett om jeg er borte en helg eller to uker, og så skyller jeg og vasker underveis. Klesposen er komprimert og vanntett og tar aldri større plass enn en better bodies-bukse.

Gul = klær, rød = vindsekk (den fikk også virke som regnjakke nå) og sort = sommersovepose.

En vindsekk, for dem som ikke vet det, er et telt uten stenger, og er absolutt nødvendig på fjellet. Den kan brukes som vindskjerm eller nødtelt, men den egner seg ikke særlig godt som regnjakke. Å gå med et telt over hodet var ikke på langt nær så kult som å gå med en søppelsekk.

Sånn kan vindsekken brukes.
Men for en fin tur. Jeg leste hele Dan Brown-boken (den var ganske skrullete, så den er ikke anbefalt) og drakk masse te. Jeg fikk testet ut Bergans Helium, en lett sekk som veier bare 1,2 kilo, og den er herved anbefalt. 55 liter. Jeg har sett den brukt på lange vinterturer også, så den passer visst til alt.

Fin sekk på vei til Blåfjellenden.

Dunvest eller -jakke er forresten også med på pakkelisten.
Og innimellom fikk jeg fint vær.
Tjohei. Har jeg glemt noe? Klær, vindsekk, sovepose.. Maten er veid opp og talt opp - gjerne som ferdige grøtposer i størrelse XXL, og jo, mp3 er viktig når man går alene. Alle klærne er fra Bergans, og hos Bergans får man flere tips til pakking. Turistforeningen laget også en video nå nettopp, om hvordan å pakke lette sekker, og jeg er enig i alt de sier der. Ikke bære vann - bære en kopp i lommen. (Antakelser om hvordan fjellet vil oppleves for en fjelljomfru har jeg prøvd å beskrive her.)

Da har vi kommet til de viktige valgene. Personlighetstesten!
 1. Sjokkis, prottis eller nøtteblanding?
 2. Bok, blad eller kortstokk?
 3. Polarbrød eller hjemmebakt?
 4. Real Turmat eller mere grøt?
 5. Vin, øl eller sukkerfri saft?

Si meg hva du pakker og jeg skal si deg hvem du er. :D

59 kommentarer:

 1. Prottis, bok, hjemmebakt, begge deler og sukkerfri saft. Takk som spør! Ingenting er kjekkere enn personlighetstester. :D

  SvarSlett
 2. nøtteblanding
  Bok
  Polarbrød
  mer grøt
  vin hvis vi ikke skal på topptur eller klatre. ellers saft.

  det som er bra er at vi kan gå på tur sammen uten å bli sjalu på det den andre har:P

  SvarSlett
  Svar
  1. Good choice! Jeg angrer og skulle ønske jeg hadde sagt mere grøt jeg også.

   Ti poeng for vin, det gir deg en ekstra kul personlighet!

   Slett
 3. Hei. Jeg gikk på tur med deg i vår, jeg vet ikke om du husker det. Nå drar jeg snart på høsttur til Alpene så fjellet ga mersmak. Morsomt å lese bloggen din!

  Prottis eller sjokkis. Hva betyr det?

  Hilsen Inger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, så kult! Hei! Proteinbar eller sjokolade, mente jeg egentlig. Teit sjargong. :S

   Hvor skal du gå i Alpene?

   Slett
 4. All of the above!!

  Jeg hadde strøket på pakketesten, for jeg tar alltid med meg for mye av alt. Det ska kje stå på utvalget ;)
  Er du klar for joggings? Tror kanskje vi må ty til søppelsekk for det regner pittelitt ute... :O

  SvarSlett
  Svar
  1. Uansett sportsantrekk, bresprekk eller fjellbekk - jeg stiller med søppelsekk!

   Personlighetstesten sier at du er diplomatisk. "Diplomaten vil gjerne opprettholde et harmonisk og fredelig liv, og gir ofte etter for andres ønsker. Ofte vet hun ikke selv hva hun ønsker." (Ref. Tara)

   Slett
  2. Haha SPOT ON! not
   Jeg vet veldig godt hva jeg ønsker. Problemet er at jeg vil ha alt på en gang.

   DA snakkes vi senere i matchende søppelsekker!

   Slett
  3. Den lille Østlendingen17 august, 2013 10:33

   Takk for en utrolig bare joggetur - uten søppelsekker. Fy filler så god samvittighet har jeg sjeldent hatt. Det kjentes NESTEN som om vi var de eneste levende i vesner som var ute i det været.

   Slett
 5. Sjokis, bok, hjemmebakt, mer grøt, sukkerfri saft! Lett! Jeg har alltid trodd at jeg pakker upraktisk og tungt, men etter å ha vært på ferie med _noen_, samt lest hvordan fotballfruen pakker, er det åpenbart at jeg tok feil.

  Nå slipper jeg forresten å lese den teite bloggen til fotballfrue! Den lille turnersken tok til fornuft og gadd ikke lese mer da fruen ble gravid. For en lettelse å ha hjernecellene i behold!

  Astri.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, oi, oi, hvordan pakker fotballfruen!? Får hun plass til hattene i kofferten eller bruker hun sånne kakeesker? Jeg tror du må legge ut et bilde av _noen_ på bloggen din. :P

   Slett
  2. Personlighetstesten sier at du er en liten kontrollfrik. "Liten" fordi du kjører sukkerfritt, og kontrollerende fordi du baker brødet ditt selv. High five til oss!

   Hva leser du for tiden?

   Slett
  3. Sist jeg leste fotballfruebloggen la hun utover hvert eneste antrekk (flere pr. dag), med sko, veske, smykker. Jeg ruller alt sammen, putter i poser, putter i koffert. Svart kjole og svarte ballerinas er alltid med. _Noen_ vil aldri få sin identitet røpet! Iallfall ikke skriftlig.

   Jeg er superkontrollfrik, og jeg skammer meg ikke! Her leses både tung og litt mindre tunge bøker: Herta Müller, Reven var alt den gang en jeger og Nathan Englander, What we talk about when we talk about Anne Frank (kjøpt på Barnes & Nobles). Begge anbefales, men Pustegynge av Müller er bedre (vondere).

   OMG!!! Jeg har lest veldig mye om yoghurt med kakao-greia som du lager, men aldri prøvd. Før nå. Fy flate så godt! Jeg mekket det sammen på jobb, og fortalte alle ekstatisk hvor godt det var! Ingen trodde meg. Hvor mye kan man spise av slikt før det blir sykt?

   Slett
  4. Jeg kjenner ikke noen av bøkene, de må vel være mer enn middels tunge? SÅ KULT AT DU ER PÅ YOGHURT-KJØRET! Her blander vi yoghurten konsekvent med cottage cheese nå, og da blir det enda kulere. Eller jo, litt inkonsekvent kanskje for vi blander også med Yoplait Double 0. Jeg tror du kan spise mye, for det gjør i alle fall jeg. :D

   Slett
  5. Herta Müller er mer enn middels tung, men så lesverdig!

   Veldig tungt på yoghurt-kjøret, men det ble kesam i dag. Den var nydelig med bare vaniljeessens og stevia også. Kan man bruke Yoplait også! Jeg gir meg ende over! Det er favoritt-yoghurten min!

   Slett
  6. Kesam er en ny favoritt her også, etter at cottage cheese ble så irriterende dyrt plutselig, så kult! Jeg skal sjekke ut Herta Müller. Jeg anbefalte nettopp den store Q-boken til Hurakami til lillesøster, så jeg husker på tipsene dine ser du. Nå er jeg oppslukt i New York av Edward Rutherfurd. Populærhistorie. :D

   Slett
  7. Perfekt å blande Yoplait med kesam!! :P

   Slett
 6. Den lille Østlendingen16 august, 2013 12:59

  Prottis. Med nøtter som en soleklar numemr 2. Aldri sjokolade. ALDRI.
  Blad.
  Hjemmebakt.
  Mere grøt. Alltid mere grøt.
  Sukkerfri saft. Uten tvil. I allefall aldri ØL.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror jeg har samme forhold til proteinpulver som du har til sjokolade, vakre. Det er ikke så farlig med sjokis altså! (Men proteinpulver er kjempeskummelt)

   A.

   Slett
  2. Good point, Astri. Det er sikkert like teite prinsipper med både sjokolade- og pulverforbud. Men som med røyking, tenker jeg, så vil jeg heller være konsekvent enn å fristes hele tiden.

   Slett
  3. Personlighetsanalysen, lille østlending, sier at du er prinsippfast! Veldig god egenskap. ;)

   Slett
  4. Jeg har forståelse for dette med begrensning, men jeg tror at hvis man spiser litt av alt, slipper man å gå på en spise-smell. Ja, jeg har testet! Hvis alt er tillatt, fristes man ikke så voldsomt, siden sjokoladen/nøttene/noe ikke lenger er så spennende. Dette funker for meg, men vi er alle ulike!

   Proteinpulver er skummelt siden jeg ikke vet hva det inneholder.

   Slett
  5. Den lille Østlendingen17 august, 2013 10:56

   Hei igjen fineste Astri,

   Jeg er ikke så redd for en eventuell sjokoladesmell. Det er ikke der mitt svakeste punkt er.


   Hva gjør du i helgen? Noe spennende?

   Puss och kram

   Slett
  6. Jeg vet hva proteinpulver inneholder! Det er laget av melkerester (i tilfellet whey eller myse), og det er jo ikke skummelt. Det er til og med bra for miljøet, ser jeg for meg. Gjenbruk nesten. (?)

   Slett
  7. Hei lille søte! Jeg mente ikke at du er redd altså, men mange greier ikke å stoppe hvis de først spiser forbuden frukt. Litt av alt synes jeg er best. Bortsett fra proteinpulver som føles som djevelens verk, samme hva du skriver, Chassi! Hva gjør slikt med kroppen, liksom? Jeg vet jo hva (for mye) sjokis gjør- man blir overvektig!

   A.

   Slett
 7. Hørt noe mer om jeabye på insta?? jeeg ble også nysgjerrig.. :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for påminnelsen! Jeg skrev en mail og spurte nå. :)

   Slett
  2. Svar fra Jeanette: "He he. Jeanette Denise Jones."

   (Blir vi klokere da? Jeg er ikke på insta, så jeg vet ikke. Kan du prøve, Oda?)

   Slett
  3. Jeg prøvde og hun er der, dog med stengt profil. "Happy and pregnant".

   A igjen.

   Slett
  4. Du må bare be om å bli godkjent, eller hva man enn gjør. Det gjorde jeg/vi (Den lille østlendingen).

   Slett
 8. Proteinbarer! Bok! Hjemmebakt! (Kontrollfreak pluss at polarbrød blir smænsjet i sekken) Mer grøt. Fun light <3

  Tør man spørre hvorfor du hadde pakket en stor søppelsekk i utgangspunktet?

  Og når man først er inne på proteinbarer, hvilke er deres favoritter både på smak og innhold?

  PusspussPia

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig i alt!! Fun light er ikke like lett å pakke som sånne små poser som heter Jada, men jess til alt du sier!

   Jeg hadde ikke pakket søppelsekk, så jeg måtte gå på mandag i pøsregn pakket inn i et telt av en vindsekk, men jeg fant søppelsekk på hytta.

   Jeg bruker XL-proteinbarer og syns at det kan kjøpes på xxl, mens den lille østlendingen vil ha dem sukkerfrie og kanskje nesten karbofrie og kalorifrie - så hun kjøper Questbars på iherb. Gjerne type Peanuttsjoko. Du da?

   Klem på deg!

   Slett
  2. Ja! Det må prøves. Godt poeng med enklere pakking, glupe deg. Prøvde sånne stevia sticks fra iherb, men det smakte altfor sunt.

   XL noteres. Må testes neste gang jeg tør gå inn på XXL, de har altfor mye fint. Plutselig finner jeg ut at jeg skal begynne med ishockey fordi de har fine hjelmer (?)

   Quest er stor favoritt her i huset, særskilt PIAnøtt sjoko og chocolate chip cookie. Og peanutbutter jelly. Og kanelsnurr. Og alle de andre.

   En annen favoritt, med mer karbohydrater, er Clif Bars, gjerne Smores, og Core Pro bars. NOM. Det ligger minst en bar i hver sekk og veske og bare venter på å bli spist. Bounce energy ball er også digg! Spesielt den med spirulina, og mandel.

   Puss! Pia

   Slett
  3. Ha ha ha! Du hadde vært megafin i hockeyhjelm! Tusen takk for gode tips, nå har jeg dødslyst på peanutbutter jelly. Fy filler, det må jeg prøve! Og Clif Bars. Jess. :)

   Slett
 9. prottis men pulver som blandes med vann og blir nam
  kortstokk
  Proteinlefser spiser ikkje brød
  mere grøt
  sukkerfri saft

  å jogge i søppelsekk har eg høyrt skal være et sånn bokse triks for å msite meir vann før innveging, sånn at ein skal passe match vekta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nice! Men proteinpulver som blandes med vann bare? Da blir det en slankekur, gjør det ikke? Hva slags kosthold er du på, lurer jeg nå. Veldig spennende. :P

   Personlighetsanalysen sier at du er opptatt av kosthold i alle fall.

   Ha ha til søppelpose-fun fact! Det ble så sinnsykt mye kondens inni der at det tror jeg så gjerne. Jeg var like våt på innsiden som på utsiden!

   Puss på deg!

   Slett
  2. eg er på spis alt du greier dietten, har dysfagi(svelgvansker:lammelser i svelget) så alt ejg spiser må være heilt flytande eller heilt mjukt. Itilegg har eg ei allergiliste som du har sett som er lengre enn armen min, så då er det lettast å blande med vatn blir ca 150 kcalorier så 10 sånne shaker så er ein i boks. Diverre går det ikkje så bra har andre nøringsdrikekr tilskdud osv. Er eit ganske intressant kosthold, men ingen slankekur skulle helt ha gått opp et par kg.

   Bra fun-facts er viktig, det er som proteinpulver i grøten, som pølsen i rosina

   Slett
  3. Den lille Østlendingen17 august, 2013 10:35

   Hei fineste Ingrid (litt) Espelid.

   Jeg er og allergisk - dog i mye mindre skala enn deg.
   Glutenallergien er kjipest. Også kommer smaksforsterker, løk og hvitløk på delt annenplass.

   Hva gjør du i helgen?

   Slett
  4. Veldig lang liste ja, jeg glemmer ikke den så lett. :S

   Slett
  5. eg synest egg er verst, gluten kan man jo lage sykt mye godt av. eg laget noen sikkelig gode boller forleden som ble helt myke, med proteinpulver og hirsegrøt :-D

   i helgen skal eg til Hammarøya og gjøre ting folk tror eg ikkje kan del 2, nemmelig paddle kajakk. Håper eg ikkje drukner :-D :-D og tur til dere begge
   Håper dere finner masse godt på wholegfoods, gleder meg til bilder.

   Slett
  6. Du druknet ikke? Wholefoods 4EVA! Fy filler, det var bra!

   Slett
 10. Nøtteblanding,bok, hjemmebakt, grøt og.. Vin! :-)

  + pose med grønnsaker, ett eple for hver dag, appelsin, svisker, barer, knekkebrød, krydder, spekekalkun, chicken jerky, makrell i tomat kuvert, kuvertsyltetøy, kuverthonning, lite reisesett med sukkerfri ketchup og soyasaus, havsalt i en liten boks.. And the list goes on...

  PLUSS dobbelt opp av alle klær, PLUSS en vanntett pose til alle kategorier..
  And the list goes on!!

  Godt jeg har deg til å strippe sekken, og tvangsreturnere halvparten! ;-)

  Men nå har jeg lært!!

  Puss! <3

  Tina

  SvarSlett
  Svar
  1. How could I forget.. Gulrøtter!! ;-P

   T.

   Slett
  2. Den lille Østlendingen17 august, 2013 10:37

   HA HA Tina. Jeg har hørt rykter om VERDENS største sekk. Men også om verdens strammeste rumpe (din) - og verdens beste kondis (din). Så alt i alt kom du ut på pluss-siden! Og sånn mellom oss - så tror jeg C liker å "rydde" i andres sekker. Jeg hadde møtt C i kun 2 timer da hun gikk igjennom min sekk første gang og kvittet seg med NESTEN alt. Jeg tviholdt på kosmetikken bare.

   Hva gjør du i helgen?

   Puss

   Slett
  3. HA HA HA! I LOVE YOU, LILLE ROSA!

   Slett
 11. Nydelige bilder, nesten så jeg kjenner den friske fjelluften her jeg sitter. Jeg har lovet mamma å ta henne med på Galdhøpiggen neste år, jeg har vært der én gang tidligere med mamma, men da var det snøstorm. Mamma har vært der etterpå også, i langt finere vær, men da jeg ytret ønske om å dra på Galdhøpiggen spurte hun så pent om å få være med, og såpass må man jo kunne dra med sin gamle mor på. Spreke damen i en alder av hmm, 69 blir hun neste år.

  Pakkeliste?

  Da har vi kommet til de viktige valgene. Personlighetstesten!

  Sjokkis, prottis eller nøtteblanding?
  Bok, blad eller kortstokk?
  Polarbrød eller hjemmebakt?
  Real Turmat eller mere grøt?
  Vin, øl eller sukkerfri saft?

  1. Prottis og nøtteblanding. Prottis kan blandes i det meste for å få bedre smak, nøtter er godt snacks. Men må være av den som ikke er saltet og ikke ristet i olje da.

  2. Bøker og kortstokk. Det er selvsagt mer fornuftig hvis man tenker antall kg å ta med blader, men blader interesserer meg som regel ikke. Bok for når jeg ikke vil være sosial (introvert må vite) og kortstokk når jeg vil bli kjent med de andre på hytta.

  3. Tror ikke jeg ville hatt brød med i det hele tatt, men skulle jeg hatt brød måtte det vært hjemmebakt, polarbrød gir meg diaré, noe som ikke akkurat er heldig på tur. :p

  4. Grøt!

  5. Vin på pose og sukkerfri saft! Øl smaker best på glassflaske eller fat, glassflasker er tungt. Vin til peiskosen, saft ellers.

  Hva sier det om meg? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Maije. Så heldig du er som har en så sprek mor! Jeg hadde ikke fått med meg min om det så sto om livet. :)

   Personlighetstest. Takk for godt svar!

   Jeg må bare si at dere er beinharde altså, for jeg tenkte på proteinbarer da jeg skrev prottis, og her tror dere jeg snakker om proteinpulver og velger det allikevel framfor både nøtter og sjokolade. (Men jeg hadde sikkert gjort det samme.)

   Testen sier at du er delvis fitnessforstyrret som pakker med deg pulver og ikke brød. Og grøt så klart. Ville du hatt med deg en ab-roll til magetrening? Hvis ikke så er du akkurat passe lugn og kul, og jeg gleder meg til å treffe deg i Oslo.

   Kos!

   Slett
 12. 1. Er det lov med nøtteblanding med sjoko? Hm. Hvis ikke ... sjoko.
  2. Kortstokk.
  3. Polarbrød.
  4. Grøt.
  5. Saft. Eller, ok, kanskje øl.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lille-t!

   Så klart du kan få nøtteblanding med sjoko! Lurt!
   2. okei, du er mer sosial enn meg
   3. du er praktisk, men kanskje ikke huslig
   4. Yay, you are also cool!
   5. Yay, da er du kulere enn de fleste her. Vi andre er fitnessforstyrret eller jeg vet ikke hva, og skjønner ikke vårt egen beste. Du er passe avslappet og lugn. Ti poeng!

   Slett
 13. 1. Prottis
  2. Kortstokk
  3. Hjemmebakt brød
  4. Grøt
  5. Sukkerfri saft

  :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!

   Takk for svar! Da sier personlighetstesten at du er LITT fitnessforstyrret, for prottis kan bety proteinpulver like mye som proteinbar, og det er jo ikke like hyggelig som sjokolade. Samme med sukkerfri saft. Du ligner på meg, men er litt mer sosioal i og med at du valgte kortstokk. Tommel opp og ti poeng!

   Hvordan baker du brød?

   Slett
 14. Nøtteblanding, bok OG kortstokk (kan ikke velge!!), hjemmebakt, grøt og sukkerfri saft!

  Jotunheimen!

  SvarSlett
 15. Heliumsekken er gull.
  Jeg pakker:
  1. Sjokkis
  2. Bok (eller iPad! da har man jo leselys!)
  3. Hjemmebakt
  4. Real turmat
  5. Sukkerfri saft OG vin (bærer gjerne tungt på bekostning av litt godsaker)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sant den er! Bra valg! Håper du stemmer like bra til Stortingsvalget. ;)

   Slett
 16. Så du e itj redd for harepest eller musepest eller ka det heite når du drekk fra fjellvatnet? Det sa mamma t mæ næmli, at æ mått pass mæ ferr! (mamma e itj akkurat nå fjell-Finn)

  SvarSlett
 17. Halooo er det lov å svare nå? Dette var gøy, og jeg elsker tester :D Jeg elsker å lese bloggen din, haha det er så morsomt. Det er så herlig her inne!
  1. Prottis. Altså sjokoladeprottis i grøten eller questbar hihi
  2. BLAD! Elsker blader! Bladbladblad
  3. Denne var skikkelig vanskelig. For jeg elsker polarbrød og elsker hjemmebakt, men da kan jeg jo ta hjemmebakt polarbrød!! Winwin
  4. Real turmat er godt. Men grøt er.. åh nam. Jeg velger grøt
  5. Sukkerfri saft. Den grønne fun saften er så god!!

  Hvem er jeg o.O

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Helene!

   Det er aldri for sent! Selv om du nå var så sent ute at jeg nesten hadde glemt poenget med hele saken, og derfor lurte på om du mente at jeg virkelig burde vite hvem du var. Sånn på skikkelig. Så jeg lurte på om det var Helene i Toppform-resepsjonen eller noe. :-/

   Men nei. Hvem du er. Lett!
   Du er både koselig og helsebevisst, for du kan bake og liker grøt, men foretrekker prottis framfor sjokolade, som jo smaker mye bedre. Du er heller ikke kresen, og det er bra, for det fins nok av dem som ikke liker Real Turmat.

   Hva slags fun-saft er det som er grønn?!

   Klem på deg!

   Slett
  2. Hahaha, neidaneida, jeg ville bare vite hvem jeg var utifra denne kule testen, jeg :D Kan du blogge mer tester? Det er gøy! Uansett, det var jo egentlig en veldig hyggelig tilbakemelding. Og jeg har hørt før at jeg er "koselig", så du har vel rett!

   Forresten, jeg skjønner ikke de som ikke liker Real Turmat...

   Saften! Hvis du ikke har smakt den enda (!!!!) så må du løpe og kjøpe den grønne fun-saften med smak av lime! Det står: LEMON-LIME på den, og den er knall grønn, så tror ikke det er så vanskelig å få øye på den. Men jeg har bare sett den i større butikker som Ultra og Meny, og stoorestore ICA´er, så det er vel der du må lete!

   Illustrasjon :D http://www.mam.no/stabburet/226x265/1704.jpg

   Klemklem

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...