onsdag, august 14, 2013

En babybjørn med elvisgrøt

Jeg ble intervjuet av en avis nettopp. Havregrøt er in og Grød kommer kanskje til Oslo (!), så derfor fikk jeg lov til å fortelle dem hvor kult jeg syns det er med grøt. Det blir spennende. Men gjett hva, nå drar vi til New York for å finne ny inspirasjon og gå på havregrøtbar! På verdens første havregrøtbar kan man komponere sin egen grøt som babybjørn, mammabjørn og pappabjørn. Hvor kult er det!

Nesten like kult som helgens tre hytteturer.

Og grill hos Malin.
Tilsammen!

(Jeg rakk ikke å skifte klær engang.)

Avisen og jeg diskuterte hvorfor grøt er så bra, det var riktig så koselig; om den gode trygge følelsen det gir å spise noe som egentlig ligner på babymat. Jeg var aller mest på næringsinnhold og fleksibiliteten egentlig, i det at alt kan blandes i grøt og bli godt, men det blir nå engang ekstra megakoselig å få grøt servert i babybjørneboller, så check check check til alle punktene.

Hello Baby Bear.

Elvisgrøten er med peanøttsmør, banan, bacon, honning og havsalt!
Men det er grøten med fiken og gorgonzola som er mest populær.


Vi drar til helgen. Men ellers; Jeg må finne en måte å hente de siste kommentarene fram i menyen igjen. Det skjer så mye spennende der at jeg vil helst få med meg alt, og jeg får i det minste mail på hver enkelt, det må være mye vanskeligere for alle andre. Er det noen som vet hvordan man viser siste kommentarer for Blogger?

(Jeg tar i mot New York-tips også. Tusen tusen takk!)

Og en fun fact til fluffen: Visste dere at en fluffer er en som varmer opp pornostjernene før de filmer? Ho ho!

38 kommentarer:

 1. Åh, dette blir bra! Om Grød får noen lunde hyggelige priser også i Norge, kan jeg ikke se for meg annet enn suksess. Jeg kommer i hvert fall til å stille meg i køen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg stiller meg i køen etter deg! Så får jeg skravle litt også, det høres bra ut. :)

   Slett
  2. Jeg gleder meg allerede :D

   Slett
 2. hei
  så moro at du oppdaterte ahdde faktisk tenkt å etterlyse oppdatering i dag.
  new york tips
  1. Peanut Butter & Co
  240 Sullivan St, New York, NY, USA ‎ de selger peanøttsmør i blandet sjokolade, lønne sirup og alt mulig itilegg er det jo ganske utrolig en butikk/cafe som har peanøttsmør på alt, det må jo være bra. tror dessverre ikkje de har grøt men det punktet ser jo ut til at du har dekt opp.
  2. https://www.tu-lusbakery.com/menus/new-york/ er et glutenfritt bakeri som har masse rart, men veldig søtt
  og at en vandre tur i Central park kan ingen komme frå ;-)

  God tur

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaaa! PB & Co selvfølgelig! Og glutenfritt bakeri blir også helt perfekt for jeg vet ikke hvor glutenfrie alle grøtstedene er og østlendingen må også spise. (La dem spise kake!)

   Tusen takk for tips!

   P.S. Tror du vi må ta med oss cottage cheese eller har de det der?

   Slett
  2. Og vet du, de ligger visst like ved hverandre disse to. Så sier i alle fall The oatmeal artist i sin restaurantandmeldelse: http://www.theoatmealartist.com/2013/05/restaurant-review-oatmeals.html. Juhu!

   Slett
  3. så genialt om de er nærme hverandre :-D da blir det mat på alle, og kaker må man jo ha når det er ferie. Eg synest også det er obligatorisk med et besøk til http://blossomnyc.com/ når man er mat nerd. og yogurth is! det kule med Amerika er at man kan få alt mulig fat free <3 sånt må man like.
   skal dere være lenge? for i såfall ville eg også tatt turen til over broen til Brooklyn der er det jo mange søte steder.

   Slett
  4. I know! Fat free yoghurt står absolutt på agendaen, det er jo dødsvarmt der nå, så det passer bra. Hva slags dialekt er det jeg sporer, Ingrid? (Jeg kommer ikke inn på profilen din.)

   Slett
  5. eg er nok ein nordfjording som har forvilla seg nord for poralsirkelen så snakkar eit fryktelig grautmål, 4 år med ein samisk samboer har satt sine spor itilegg til konstant tromsø påverking. Mne prøvar å halde fast på Nynorsken.
   Glemte å nemne Central park Zoo og Soho, empire state building har helt utrolig utsikt men om dere vil ha trappetrim er kanskje frihetsgudinnen enda betre. NY er virkelig fantastisk men selvsagt noe helt annet enn paris, men lettere å finne gluten fritt til små Østlendinger i NY enn i Paris. :-D God tur

   Slett
  6. Den lille Østlendingen16 august, 2013 08:03

   Snille fine Ingrid (litt)Espelid,

   Samisk samboer! DET var eksotisk. Jeg er glad du sier at de er flinke med små østlendinger i allefall. Nå ble jeg glad. :)

   Slett
 3. Jeg var i NY i juli, og det var en skuffelse. Helt ok by, men ikke en by som jeg vil tilbake til. Ett fortrinn har imidlertid byen: Whole Foods! En slags virkelighetens Iherb, med kjøtt, fisk, frukt og grønnsaker. De andre shoppet, jeg løp og tilbrakte MYE tid på WF ved Columbus Circle. Anbefales på det sterkeste, og jeg spiste min første proteinbar derfra!

  Astri, som er en Paris-frøken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østlendingen15 august, 2013 08:20

   Bonjour Astri,

   For en befriende motvekt DU er. "Alle" elsker jo NY så det var spennende å høre. Jeg har og blitt fortalt at jeg bør glede meg til Whole Foods. Jeg gleder meg til å løpe i Central Park. Gjorde du det? Kjøpte du deg i det minste treningstøy fra Nike? Og gikk du på MOMA? Det er nemlig de fire planene jeg har. Ja, også skal jeg kysse på kjæresten min.

   Jeg har ikke vært i Paris - men burde sikkert ta meg en tur. Jeg som jo nesten - og ganske så snart - er kjøreste med en franskfrøken.

   Puss och kram

   Slett
  2. Jeg løp MYE i Central Park! Vi bodde et stykke unna, så det ble endel km. hver dag, samt en tabbedag (_noen_ ble sliten under joggeturen, hadde ikke penger til t-banen, og jeg som er i best form ofret meg) hvor jeg likegodt banket inn 18 km og gikk resten av dagen. Litt møre bein da, ja.

   Jada, jeg shoppet på Niketown, bare for å oppdage da jeg kom hjem at XXL har bedre utvalg og lavere priser. På Adidas` flagshipstore ble jeg gjenstand for voldsom oppmerksomhet, siden det europeiske Adidas-utvalget ligger langt foran det amerikanske. MOMA var jeg også på, og det var et koselig, lite museum. Jeg trodde det var ala Pompidou. Jeg burde nok ha justert forventningene før jeg dro, og hatt i mente at NY er NY, men likefullt USA.

   Noe som derimot var bra: Alle butikkene som selger proteinbarer/pulver/greier. Det ligger en nokså langt oppe på 8. av., ikke langt fra Columbus Circle, som hadde supert utvalg!

   Paris, hjerte hjerte hjerte. Dit MÅ dere dra! mye bedre enn NY!

   Slett
  3. Den lille Østlendingen15 august, 2013 10:46

   HA HA. 18 km i asfaltjungelen??

   Er det mulig at XXL har bedre utvalg? Da dør jeg. Jeg har egentlig ingen høye forventninger til NÅGE unntatt NIKETOWN.

   Er det noe vi MÅ gjøre liksom?

   Slett
  4. 18 km. ned og opp langs Hudson river, og _noen_ mente det var en selvfølge at jeg løp og ikke hun.

   Hvis NY kun har den Niketown som vi var i, ved 5.ave., imponerer den ikke. Berlins er f.eks. mye bedre, og ja, XXL har bedre og billigere Nike-klær.

   Må og må. Som arkitektur-nerd prioriterte jeg de kuleste bygningene (som jeg heldigvis kunne se på mens jeg ventet utenfor butikker, hvor _noen_ shoppet i timevis), matbutikker (jeg elsker å vandre rundt i utenlandske matbutikker!) og moderne kunst. Central Park og Hudson River syntes jeg var topp, siden jeg da kunne være aktiv! Hmm, Bryant Park var forresten fin- den anbefales.

   Slett
  5. Vent vent, jeg klarer ikke å holde følge! Whole foods er notert og bankers. Gjett om, jeg elsker utenlandske matbutikker jeg også, mer enn noenting annet. Da noterer jeg proteinbarbutikken også, det blir bra. Men jeg foretrekker NY framfor Paris. :/

   Ha ha til 18 km i asfaltjungelen! Jeg syns jeg ser deg.

   Og du var så fancy i Adidas at du utkonkurerte butikken! Ho ho. Da vet jeg hva jeg skal gjøre for å få oppmerksomhet.

   Slett
  6. Den lille Østlendingen15 august, 2013 15:44

   Astri,

   Åjdå. Reisefølger er ALFA og OMEGA. Det virker som om du og NOEN kanskje ikke var the perfect match.
   (Mitt reisefølge er derimot helt prima vare).

   Hva gjorde du i / ved / på Hudson River? Og Brynat Park? Jeg liker og å være aktiv - og jeg er heller ikke sånn kjempeglad i å shoppe - med mindre det er mat. Kanskje du burde vært med oss heller!

   Slett
  7. Ja, det høres smartere ut å reise med dere enn med _noen_. Da hadde det nok blitt snoking i matbutikker i et par timer, fremfor å henge utenfor en klokkebutikk i Chinatown, som har helt ekte og utrolig billige klokker!

   Jeg løp på turstien langs Hudson River, først og fremst for å følge _noen_ som hadde kjøpt veske på Ebay og skulle hente den fra selger, nede ved World Trade Center. I Bryant Park drakk jeg vann og pustet!

   Jeg glemte forresten Barnes & Nobles, kanskje særlig den på 5. ave. I tillegg til matbutikker, tilbringer jeg lett tid i en bokhandel.

   Ett spørsmål til dere: Mange lager "pannacotta" av chiafrø, melk og smakstilsetning. Kan det gå å bytte ut chia med fiberhusk? For å unngå de små frøene, altså.

   Det gjelder å ha flunkende nye sko fra Adidas!

   Slett
  8. Den lille Østlendingen16 august, 2013 09:28

   HA HA. Den _noen_ høres ut som ett bittelite mareritt. Chassi elsker og bokhandlere. Tipper hun tar notater.

   Jeg har aldri laget panacotta med chiafrø - men gjett om jeg skal hjem å prøve! Jeg kjøpte en hel pose chiafrø for litt siden - og har brukt fint lite. WOHO! Mer omega 3 enn en laksefilet. Jeg evt altså ikke om det fungerer med fiberhusk - men fiberhusk er jo som lim. Det MÅ jo gå an å lage pudding av det? Har du forresten prøvd MyRevoultion Proteinpulver? Dersom du kjører bittelitt sånn (det er ingen andre pulver som fungerer på samme måte faktisk - (detter er ikke en sponset kommentar)) - bittelitt vann og frosne blåbær - så får man 2 liter is. DET ER SYKT. Det er som REN magi. Kom på besøk. Jeg kan lage.

   Adidas? Jeg er VELDIG overpronert. Som i Donald Duck plattfot. Hysj. Ikke si det til noen. Hvilken adidas-sko burde jeg kjøpe da? Vet noen om det finnes noe "Løplabbet"-aktig i NYC?

   Puss på deg

   Slett
  9. Dere er sprø. Det høres jo ikke ut som pannacotta hverken med fiberhusk eller chiafrø. (?)

   Barnes and Nobles! Bra tips! Vi kunne hatt det kult på tur, Astri!

   Slett
  10. Altså, jeg er vel mindre sprø enn dere, siden jeg ikke spiser prottis, men sjokolade. Det er vel dødssynd i Chassiland? Likevel har jeg nok mine skrullete sider, jeg også! Må-spise-broccoli-hver-dag, f.eks.

   Jeg har også chiafrø liggende som jeg ikke vet hvordan jeg skal bruke. Så oppdaget jeg en blogg som hadde laget pannacotta av chiafrø, fløte/melk, søtning og pasjonsfrukt. Det høres godt ut, men jeg funderer på pudding uten frø.

   Proteinpulver er liksom ikke min greie, men kanskje jeg aldri har skjønt hvordan man bruker det. Et kokkekurs i Stavanger hadde vært fordelaktig!

   Jeg fant ingen løplabbet-aktig i NY, og jeg lette faktisk. Innimellom shoppingen til _noen_, så det kan jo hende det finnes. Mitt inntrykk er at amerikanere tenker mer på skoens utseende enn funksjon.

   Jaaa, vi kunne hatt det kult på tur!

   Slett
  11. Jaaa, du kan få kokkekurs ka ti som helst!! :D

   Slett
  12. Vi dypper frukt i 90% sjokolade innimellom, så vi spiser vel sjokolade som alle andre. ;)

   Slett
  13. Panacotta av chiafrø! Det høres mye bedre ut enn pancetta av chiafrø, som jeg leste først.

   Lykke til! Det er ikke verre enn å prøve :)
   Pia

   Slett
 4. Den lille Østlendingen15 august, 2013 08:17

  God morgen søtnos.

  Du har bare dokumentert fra EN hyttetur.
  Malin og Mr Norseman kan umulig defineres som hyttetur?
  Du kan vel umulig ha rukket TRE hytter? (Hvor var jeg!?)

  Jeg vil og spise grøt på bar. Når jeg var liten var jeg for ung til å gå på dansepartiet til søsteren min. Jeg var for lav for å få sertifikat på radiobilder i Legoland og nå siser du at jeg ikke kan spise babygrøt? DET ER NOEN SOM HAR LAGT I SENGEN MIN - OG DE LIGGER DER FREMDELES! (Sånn kjennes det i alle fall ut).

  SvarSlett
  Svar
  1. God morgen!! Jeg kan dokumentere en til, men jeg tør ikke å legge ut bilder av Vårblomstene. Du var hjemme, lille baby. Skulle ønske du var der. <3

   Slett
 5. Tusen takk for koselig grillbesøk begge to :-) Vi vil ikke defineres som hyttetur. Kan muligens strekke oss til "KUL-tur" ;)

  Jeg har vært i Paris to ganger, men jeg likte Reims bedre... Jeg er redd NYC kommer til å bli ALTFOR stort for meg, men jeg gleder meg i hel uansett. Håper du liker MOMA lille Ø, for DET gleder jeg meg veldig til <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østlendingen15 august, 2013 10:34

   Hei fineste,

   KULtur. Nydelig. Tasta-MOMA?

   Reims? Jeg er og redd for å drukne i NYC. Jeg er tross alt en LITEN østlending.

   Puss och kram

   Slett
  2. Vi er ikke helt på Tasta-MOMA, enda.

   Reims ligger utenfor Paris og er en veldig koselig liten by (landsby? bygd?) De var ikke like flinke (villige til) å snakke engelsk der som i Paris, men vi ble forstått.

   Du kommer ikke til å drukne lille deg. Det er garantert små mennesker i NY og ;)

   Slett
  3. Reims? Kult at du nevner det som om vi kjente det som vår egen kjøkkenskuff. Du var ikke hyttetur, Malin. Jeg må lage et nytt innlegg og spesifisere dette her. Du var en helt ypperlig fest av et grillselskap og grunnen til at jeg har drømt om hjemmelaget hamburger helt siden lørdag. :P

   Slett
  4. Den lille Østlendingen15 august, 2013 15:46

   MomaMalin: Jeg har kjøpt 1,2 kg karbonadedeig og er klar for å gå på en real hamburgersmell i helgen. Salat og hamburgersmell.

   Slett
  5. Yay!! Crash boom bang!

   Slett
  6. Fantastisk!!!! Habbissmell e den beste smellen :)

   Slett
 6. Yay! Jeg håper virkelig at Grød blir en suksess i Oslo, så lenge de plasserer seg i nærheten får de en kunde i meg i alle fall. Den Elvisgrøten så god ut, må testes neste gang jeg tør å kjøpe peanut butter og så må jeg vel teste det samme dag, ellers er glasset spist opp med skje ... :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg og! Tør du å teste Elvisgrøten? (Den har honning og bacon!! Det kan lettere forsvares i ferieland der alt går an.)

   Her går glassene ned på høykant. I know how it is. Lykke til likevel! Jeg håper du får det til og gir meg full rapport. :D

   Slett
 7. Hurra for havregrøtbar! Jeg håper dere går for papa bear begge to. Evnt flere baby bear. Det må være lov! Nå fikk jeg ny ide til topping, chevre og pinjekjerner. Og bakt rødbete. Må bare vente til eggehvitepulveret kommer. Blir vel dårlig hit med sjokolade.

  Skal dere bo på vanlig hotell eller har dere kjøkken? Har dere lagt noen taktikk for underholdning på flyet?


  Hurra, begge to i ett bilde! Fantastisk. Og ingen av dere med tur eller treningsklær. Sånn bortsett fra sko. Så pene dere er. Og fine på håret! Skulle tro det var en planlagt fotoshoot.

  I går kjøpte jeg med ny turbukse! Hurra. Den er skapt for meg, for den har glidelås for ventilasjon i baken - den vet godt at favorittene er proteinpulver, svisker og grønne ting.

  Pia

  SvarSlett
 8. Den lille Østlendingen18 august, 2013 08:04

  Hei fineste Pia,

  Chevre er min favoritt og! We are ment to be.

  Vanlig hotell.

  Underholding på flyet:
  1. Bok (Digital fortress eller Gone Girl?) C har sikkert med seg noe tungt og vanskelig.
  2. Nyeste ShapeUp
  3. Jeg kommer mest sannsynlig til å gå på en blad-smell på Gardermoen. Håper ELLE US eller någe sånt har kommet med sitt augustnummer. Det betyr HØSTMOTEN!
  4. Hver vår Ipod. Eller vi har med TO hver faktisk. Lastet med musikk og podcasts. Radiorespsjonen i allefall.

  Har du noen flere tips?

  Du er snill! *RØDME* C er alltid pen. Veldig. Hun trneger aldri noen verdens ting. Verken KAM eller sminke. Hun er faktisk absolutt penest etter tre dager på fjellet - uten dusj - når hun akkurat har stått opp.

  TURBUKSE? Ka då turbukse? Jeg trenger og ny nemlig. C lurte meg til å legge min igjen på Bjørnhollia i sommer - den egnet seg ikke så godt på biler (jeg så tykk ut).

  Svisker er helt nydelig.

  Hvilke grønne ting? In general?

  Vi må så veldig på tur til Trondheim nå. C er vilt begeistret for både deg og Astri. Tør du å treffe oss? :) Vi er ganske så små. Ingenting skumle.

  Puss och kram

  SvarSlett
 9. Geiter <3

  Jeg har lest Gone Girl! Jeg likte den kjempegodt. Kjøpte de to andre av samme forfatter, ikke like gode men gode læll. Om dere går tom kan dere finne på ei crossfit-økt! Det må jo bare bli bra.

  Jeg kjøpte Bjergans Tufto. Sånn helt ålreit tror jeg, og grei pris. Veldig behagelig! Nå gjenstår fjellstøvler så er jeg klar.

  Grønne ting, typ brokkoli og kål og sånt nam :)
  Er veldig klar til å treffe dere! Jeg tør. Blir det for farlig løper jeg, og jeg er bedre kjent her enn dere :) vil gjerne høre når dere kommer!

  Pia

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...