fredag, februar 01, 2013

Borrelia og trening

I går hadde jeg et møte på Toppform om Borrelia. Jeg visste ingenting om borrelia (vet enda ikke om det skrives med stor eller liten b), men nå vet jeg masse. Møtet skulle være for å legge opp til et Easylife-kurs med trening tilpasset pasienter som egentlig ikke kan trene, men det ble til en kjempespennende diskusjon om muligheter som finnes og som man burde ta tak i. På sånne dager har jeg verdens mest inspirerende jobb.

Æsj, en flått.

Borrelia er den sykdommen man får fra flått, og som gir ME og nerveskader og generelt betennelser i kroppen og influensasymptomer. Listen av symptomer er helt uendelig lang og pasientene er ofte kjemperedusert. Men etter hvert som jeg har lest meg opp så virker det rimelig at selv om trening gjør allting enda verre (de har jo ikke overskudd til å trene) så må det hjelpe likevel.

Dr Burrascanos oppskrift
Alle viser til en mann som heter Dr Burrascano. Han forsker på Lyme disease (som er navnet på borreliasykdommen - oppkalt etter byen Lyme der alle innbyggerne fikk de samme symptomene) og mener at trening er absolutt nødvendig. Ikke bare gir treningen høyere kroppstemperatur, som dreper borreliabakterien, og høyere oksygeninnhold i blodet, som gir samme resultat, men trening kan hjelpe kroppen gjennom antibiotikakurene fordi kroppen blir generelt mye svakere av å ligge stille på sofaen. 80% av alle Lymeofre går signifikant opp i vekt, og mange får problemer med hjerte, muskler og indre organer på grunn av stillesittingen. Åh, det var så mye og det var så veldig inspirerende. (Blant annet denne bloggen om ei som trener med Lyme og borrelia, eller denne fine oversikten over Burrascanos oppskrift til trening.)

Det blir snart borreliatrening på Toppform. Vi skal strekke og trene forsiktig en muskel om gangen, og tøye og ta badstu etterpå. Jeg er kjempespent!

Blabla. Hånden i været den som leste alt, en overraskelse kommer i posten. Ellers har jeg bodd hos mor og far i natt fordi vi har fint besøk fra østlandet, veldig koselig. Men vet dere hva, her i kjøleskapet til mor fant jeg en vaniljekesam som gikk ut på dato i oktober i fjor! Ha ha, sa jeg til den lille østlendingen da jeg fant den i morges, se så gammel! Æsj! Men thi-hi og ti poeng til meg, for da hun hadde dratt på jobb så spiste jeg den likevel.

Og den smakte like godt!
Jeg blandet den med kakao og tok en appelsin til dessert. Livet er topp altså. Snart drar jeg til Stockholm på jentetur, så nå håper jeg alle får en nydelig helg. Og så håper jeg at alle som har borreliaerfaringer gir meg et tips eller to.

14 kommentarer:

 1. *Rekker hånda i været* Kesam som gikk ut i oktober, og som fortsatt ikke var muggen!? Skeptisk! ;p

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen03 februar, 2013 14:29

   *Liker at du rekker hånda i været* *Rekker hånda i været* "Det er helt sykt i det hele tatt å åpne boksen å SE på den kesamen. Jeg kan gjerne spise noe som har gått ut LITT på datoen - men dette er SYKT. Puss puss

   Chassi: Kan det være at mor Chassi har VASKET kesameboksen og puttet NY kesam oppi?

   Slett
  2. Hallo! Det er H.E.L.T. sant! Med kesamen. Og den var like god. Jeg lurer på om sure melkeprodukter holder seg ganske godt generelt, for jeg har spist nokså gammel yoghurt flere ganger. :D

   Slett
 2. øking av kroppstempen (for å drepe baseluskene), vil det funke ved forkjølelse også? jeg ser jo på trening som nedbrytning (belating av immunforsvaret). Forventer pakke i posten btw!!! God helg sporty ;D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Liller! Det vet jeg ikke. Hva slags pakke? :P

   God helg til deg også! Nei, nå er det mandag. (Jeg har vært uten nett..) God mandag!!

   Slett
 3. Herlighet, den Berganspakken hadde vært midt i blinken for meg!!!

  Har nok ikke råd til alt, men vil gjerne ha de digge fleece-genserene. Si i fra dersom det blir aktuelt å selge bare de!

  Hilsen Thea (hun som går alene på tur med bikkja - som fikk en overnattingskupong av deg i fjor, og som har (hadde) en blogg med navn treningsguri).

  Forresten, er du på the nike blast i helgen? Jeg vil ååååå!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære! Det var lenge siden. Jeg savner bloggen din!

   Jeg har ikke vært på Nike blast, men takk for at du nevner det, for da skjønner jeg hvorfor alle de andre på flyet (også) hadde proteinshaker med seg og diskuterte gruppetimer.

   Jeg sendte deg en mail.

   Stor klem!

   Slett
 4. Den lille Østlendingen03 februar, 2013 14:32

  Thea! Long time NO see! Hvor har du vært og hvor har det blitt av Guri? ;)

  Blir du med på påsketuren? Fleecen er KONGE! Jeg skal legge inn et godt ord for at hun kan selge deg bare fleecen - så vil j gjerne kjøpe den knallblå buksen....

  Puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaaa! Tenk om Thea hadde blitt med på påsketuren, det hadde vært TOPP. :D

   Puss på deg også!

   Slett
  2. Ahh, dere er vel herlige!!

   Alt bra med meg, altså. Bare litt travel for tiden (som resten av verden..). Så Guri er gjemt vekk i boden enn så lenge ;)

   Skulle så gjerne blitt med på tur, men har ingen til å passe vofsen den uka. Og påskeuken er ikke akkurat tilrettelagt for bikkjer i fjellet - alt for mye folk!

   MEN; det har seg slik at jeg mest sannsynlig ikke skal ha Nero mer fra høsten av (snufs), så da blir det nok mange flere DNT-turer etterhvert. Kan jo ikke gå hjemme i helgene/feriene og savne vofsen.. Da vil jeg heller ut på tur med fine folk som dere!

   Og forresten, jeg kom ikke med på sommerturlederkurset i fjor sommer. Da kan dere tenke jeg var skuffa... Så jeg dro like så greit på tur alene igjen. Storkoste meg!

   Skal henge litt mer her på bloggen utover, så kan vi holde kontakten. Vi må jo bare treffes i fjellet en dag :)

   klem

   Slett
  3. Den lille østlendingen04 februar, 2013 18:17

   Hei Thea!

   Hva er det du er travel med? :) Noe spennende? Jeg tror at det er LITE folk dit vi skal gå i år egentlig - kanskje ikke så få som INGEN men definitivt færre enn Hardangervidda i påsken i fjor. DER var det TETT som HAGL!

   Kom du ikke MED på sommerlederkurs? I oslo? Fordi det var fullt liksom?
   Da må jeg komme med en anbeafling/ oppfordring / utfordring (stryk det som ikke passer). Ta sommerturlederkurset i Stavanger Turistforening! Det er SYKT mye billigere enn i Oslo. Jeg tok bare første havdel i fjor da jeg var opptatt siste halvdel. Det vil altså si at dersom du melder deg på kurs her - så kan vi dele vindsekk på Haukliseter i oktober! DET hadde vært stas.

   Heng her. Henger du her på bloggis - så skal jeg og henge her. massevis.

   Puss och kram

   Slett
 5. Den lille østlendingen03 februar, 2013 14:34

  Kom hjem Bertine! Nå har du vært vekke lenge nok! Og du MÅ fjerne bildet av flåtten. Jeg klør når jeg ser den. Ish. Ish. Ish!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har vært savnet! <3

   Unnskyld til flåtten. Jeg skal legge ut noen bilder av Stockholm så flåtten forsvinner ned i systemet. Flått heter forresten hantikke i din nye by Stavanger. ;)

   Slett
 6. Hyggelig blogg du har, Du skriver utrolig bra! =D
  Her er noen tips når det kommer til borrelia. Ikke bli overrasket om det kommer helt syke og uforventende symptomer. Håper du er fersk og ikke har gått i år uten hjelp med svineriet! Er selv bare 18, har gått 2 år med antibiotika nå.Til sammen 6 år syk.

  Min tilstand er stabil, men symptomene mine blir kraftigere. Det er fordi jeg herxer! (Herx = Når medisinen virker, stoffene fra døde bakterier gir smerte og forskjellige symptomer etterhvert som kroppen renser det bort.) Men her er noen tips, Pøs på med pro-biotika, frukt og grønt. Kutt kraftig ned på ting som Sukker, mel og koffein. (Bakterien spiser sukker som steroider!) Og det siste du vil er å styrke bakterien som du prøver å drepe med antibiotikaen.

  Høres interessant ut med trening, om du er i form til det så er det KJEMPEBRA! Er selv da litt redd for å trene pga. store hjertesmerter og svimmelhet O.o Ikke noe stas å løpe på 3D-Mølla med feberfølelse. haha! må bare le da! Ellers så er det veldig bra det du skriver over her! Prøv infrarød bastue, det skal være veldig effektivt! Og varme bad! Ellers er det bare å pøse på med C-vitamin, Eplecider-eddik, Kokvarme bad/dusjer, og mye, mye vann! Vet ikke hvor erfaren du er, eller hvor mye du vet så kom med så mye info jeg kom på i nået! Du er i borrelia- familen og vi hejer på deg! =D

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...