tirsdag, februar 19, 2013

En smak av kjærlighet

I dag laget jeg en matpakke som absolutt ikke sparte på karbohydratene, men som til gjengjeld ble fantastisk hmm.. okei? Helt fantastisk grei! Brødet er tørt og tungt, men det er fordi jeg har bakt det selv, så og det er også greit. Matpakken passer perfekt om man er glad i brød, eller om man bare er veldig sulten. Oppskriften er basert på Bama.

De som lager Ola-skiva med ost og skinke.

Men man trenger ikke gå på bensinstasjonen for å få en ordentlig matpakke.

For her er min.
Årets matpakkedrøm:
6 store skiver
250 gram skinke
6 skiver ost
Sennep

Legg skivene oppå hverandre og pakk dem inn. Jeg brukte en gammel fruktpose, for da resirkulerte jeg den og følte meg enda bedre. Brødskivene varmes i mikroovnen på max varme i ett minutt.

OBS: Jeg sender en Bergans-premie til den som tester Fotballfruens mandelgrøt! (Så sant du ikke er lavkarbo fra før altså). Grøten inneholder 87,66 energiprosent fett (60g), og fordi det er mer fett enn jeg spiser gjennom hele dagen så tør jeg ikke å teste selv. :-/

Gleder meg til nistepakke.

God tirsdag!

35 kommentarer:

 1. Hjelp! Den grøten hørtes skummel ut! Hmm, kanskje til nød som dessert? Tror ikke jeg hiver meg på den utfordringa gitt ...

  Da tar jeg heller matpakka di, selv om jeg ikke er noe glad i sennep. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det som er saken, jeg syns den virker megaskummel! Jeg skrev det til fotballfruen også, men hun mente at fett ikke er farlig. Hva tror du? Er det ikke det? :-/

   (Du må ikke bruke sennep)

   Slett
  2. Sunt fett i passe mengder er greit, akkurat som man ikke kan leve uten karbohydrater bør man heller ikke leve helt fettfritt, men fra både smør, fløte og helmelk? *grøss* Ingen har foreløpig klart å overbevise meg om at lchf på noen som helst måte kan være sunt.

   Slett
  3. Nei, veldig vanskelig det der! Det blir spennende å se hvem som vinner til slutt. :-)

   Slett
 2. Den lille Østlendingen19 februar, 2013 15:15

  God ettermiddag.

  En smak av ka då? Hvor er kjærligheten mener du? I en selvlaget matpakke? Er det i tilfelle valentines-hjerte-go-osten? DET nå i tilfelle være kjærligheten da?

  Jeg har forresten noe ytterligere å bemerke. Jeg tror ikke helt at du viser frem hele matpakken din. Hvor er grønnsakene for eksempel? Jeg er helt helt helt sikker på at du har en pose til med grønnsaker. :)

  Hm. Den fotballfruegrøten virker så skummel at jeg ler helt hysterisk (inni meg) bare ved tanken på å innta den grøten. 25 gram smør(!) Lille lollipop-damen er jo nuts. Eller i det minste mandel.

  Og en siste ting. Du er virkelig nydelig. Fin fine du. Vil du være kjæresten min? Om jeg spør fint? I det minste bli med på en date eller någe?

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Du fikk deg akkurat en kjæreste!! :D

   Kjærligheten i matpakken er egentlig inspirert av et blogginnlegg jeg fant da jeg trykket Popular Posts på Bloglovin i dag. (http://noralba.blogg.no/1361199825_en_smak_av_kjrlighet.html) Jeg prøvde meg på samme malen for å se om det ble en veldig populær post. ;)

   Det fins en grønnsakpose også, tenk at du skjønte det. Jeg tok med meg to gulrøtter, tre staver kålrabi og en paprika i skiver.

   Skulle ønske du var her. <3

   Slett
  2. Dere er så søte! :) Nå som du nevnte gulrot måtte jeg gå på kjøkkenet og finne meg to som snacks!

   Slett
  3. Yay! Med peanøttsmør som dip? :P

   Slett
  4. Den lille Østlendingen20 februar, 2013 12:19

   Maije: Det er C som er søt. Hun er så søt at hun faktisk er søt nok for begge... Særlig med sovehår og briller. Så synd at dere aldri får se henne sånn... Bli med oss på tur? Er du ledig i påsken? Da skal jeg og i tilfelle gjøre meg så søt jeg kan :*

   Slett
  5. Vil fryktelig gjerne være med dere på tur en gang (og jeg lover at jeg ikke skal klage masse over tung sekk osv. heller), men akkurat i påsken reiser jeg til Las Playitas for å fylle tre uker med sol, varme, landeveissykling, svømming, løping og styrketrening. ;)

   Slett
 3. Jeg hadde lett stilt meg til disposisjon som forsøkskanin for den grøten, men jeg er allergisk mot mandler.

  Hva om jeg lager den med kokosmel og en neve gresskarkjerner oppå? Går det? Må bare kjøpe inn smør, fløte og helmelk først! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære du!

   Hvis du moser andre nøtter enn mandler så er det godkjent, men fotballfruen lager jo altså mandelmelet selv. Tenk peanøttgrøt da! :D Kul handleliste uansett!

   Slett
 4. den grøten... *gag* :S Mer fett enn jeg spiser i løpet av en dag også (tror jeg). Så liker jeg ikke mandler noe særlig heller. Nå har jeg nettopp kommet hjem fra stockholm og har kjøpt spaghetti laget av sorte bønner :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi oi! Vet du at det fins ent-skjorte som sier "My girlfriend went to Stockholm and all she got me was spagetti"? :P

   Slett
  2. Den lille Østlendingen20 februar, 2013 11:26

   Eg fekk ikkje den skjortå! Men jeg fikk veldig veldig veldig fine øyredobber...

   Slett
  3. Haha, perfekt! xD Men denne gangen greide jeg faktisk å kjøpe noe annet fint til meg selv (Jeg er så gjerrig når det kommer til meg selv) og ikke bare noe til andre og noe mat.

   Slett
 5. Jeg skrøyt jo på meg at jeg skulle prøve en smoothie som inneholdt sikkert 4000 kcal, men jeg bakka ut. Tror jeg holder meg til havregrøt jeg.

  Matpakken din såg skikkelig god ut. Jeg har spist sikkert 6 skiver med fjellsild til kvelds. Har du prøvd den? Å herregud sild er godt!!!

  Er du klar for strikkeklubb lille Ø?

  SvarSlett
  Svar
  1. Sild er deilig! Aller mest hjemmelaget tomatsild som man bare får til jul, men fjellsild kunne jeg også spist hver eneste dag.

   Du får Berganspremie hvis du prøver smoothien også. Jeg hadde nesten glemt den. Kos dere i kveld! Skulle gjerne vært med! (Spent på hva dere strikker!)

   Slett
  2. Den lille Østlendingen20 februar, 2013 11:24

   Malin! Jeg er SÅ klar for strikkeklubb! Sånn åttish-passer det? Vil du sende meg adresså di på fæjs?

   Puss och kram

   Slett
 6. Er det lov å dele mandelgrøten med noen?? Eller må den spises helt selv?? :P

  Åh, den matpakka di gir meg DNT-hytte minner!! Raid av den kokt skinke-løperen på frokostbordet, tihi! :9

  Du er finere enn finest forresten! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og du er søtere enn søtest!

   Ha ha, jeg ser så lett for meg skimkeløperen og det maniske Kappløpet til frokostbordet! Jeg fråtser ekstra mye med skinke når jeg er hjemme og vet at jeg kan, det er bare derfor. :D

   Du kan ikke dele grøten, nei. Prøv da vel, kjære du. <3

   Slett
 7. Malin har rett. Eller rømmesild da, men ikke grøt med fløte. Det hjelper ikke at det er pittelitt alliterasjon der, for grøt slutter ikke på 'e'.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bokstavrim! Ti poeng for rim og fremmedord fra barndommen! Rømmesild har jeg faktisk aldri smakt, er jeg dum da? Det er ikke like vanlig her, tror jeg, men sikkert skamdigg.

   Puss på deg, fine du

   Slett
  2. dum og dum... nei, det vil jeg ikke si. Du er rett og slett ei jomfru på området og har FANTASTISKE ting i vente! slik velger jeg i alle fall å tenke på alle tingene jeg ikke har prøvd. (kanskje det er jeg som er dum).

   Og bokstavrim, huff det har så mange nivåer! Når man rimer med konsonanter skal de være like, mens når man rimer med vokaler skal de være ulike. dette er mer komplekst enn karbohydrater som egentlig er sukker skal jeg si deg.

   puss på deg og, bare så jeg får en til!

   Slett
  3. Og haikudikt skal være på tre linjer, og så fins det et rim eller noe som har et navn som minner om aleksander..? Og så husker jeg fortsatt nesten hele Sigbjørn Obstfelders "Alle er barn når de sover"

   Slett
  4. nå fikk du meg til å gå fra blogger av typen
   http://www.youtube.com/watch?v=-h8pbFY3f54
   til å google fine dikt i stedet.

   Slett
 8. Åh, jeg hadde lett spist fotball frues grøt jeg! Bare byttet ut melk/fløte/smør med fullfett kokosmelk/kokosolje siden jeg ikke spiser noe animalsk. Fett er godt! Og det føles godt i kroppen, det synes iallefall jeg :) og jeg er en av de som ikke tror at en kalori er en kalori liksom. Selv blir jeg oppblåst (sykt oppblåst!) og vann-ete av korn og særlig brød. Men sunt fett spiser jeg dagen lang og merker bare at det gjør kroppen bra. Men man må velge det som funker for en selv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kult så kult! Da er du og fotballfruen på lag. Test grøten da vel. :P

   Slett
 9. I did it. Fotballfruegrøt fortært :D Laget av gresskarkjerner da, siden jeg er allergisk mot alle nøtter. (Bilder kommer på blogg.) Ble mett, veldig mett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant?! Sunny, you so crazy!! Og så kul! Gresskarkjerner er magrere enn mandler, men jeg tror deg om du ble mett likevel. Smakte det smør? Jeg gleder meg helt vilt til bildedokumentasjon!

   (Du skal få premie!)

   Slett
  2. Det smakte litt som gammeldags rømmegrøt med smør flytende overalt! :D

   Slett
 10. kan ikke du blogge hveeeeer dag? For de dagene du blogger, ler jeg godt, og når jeg ler godt blir dagen bedre. See?
  Blogger du mer er du kanskje heldig og får en sponsor som gir deg masse "lekre" treningstopper og på kilosvis med proteinpulver på døra i samme slengen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anonym! Ok! :D

   Hvis jeg får kilovis med proteinpulver kan jeg slutte å jobbe og BARE blogge, for da trenger jeg egentlig ikke mer, så det er en pokker så god idé egentlig. :)

   Slett
 11. Testet fruegrøten nå og er kvalm :p brukte mindre fløte og lettmelk istedet for hel, men det ble likevel ekstremt mektig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant? Så kult! Og du er ikke lavkarbo i det hele tatt? Da må det vel bli et fettsjokk selv med lettmelk. Bilde bilde! :P

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...