onsdag, desember 14, 2011

Testing... one, two

Jeg tester treningsprogram! Jeg syns jeg bare leker når jeg trener og har ikke hatt noe mønster i det hele tatt, men det KUNNE vært fint å fått system på det. Det ville vært lettere å måle framgang. Jeg har ingen konkrete mål denne gangen, jeg vil bare teste ut noen varianter og se hva som skjer, men jeg tenker å måle framgang likevel. Mest sannsynlig vil det være motiverende fordi det er nytt og spennende, og det holder i massevis for meg.

Det bli feil å starte hardt ut med 3-split (eller en enda kulere 5-split), så jeg tar utganspunkt i at jeg er en generelt godt trent person som kan starte med å splitte kroppen i to.

Splitte i to, splitte i to... What to do.


Det vanlige ville vært i splitte i bein og overkropp, men jeg hater å trene bein så jeg har ikke lyst på en egen dag til bare det. Utgangspunktet for Testprogram Take one er derfor:

Program for person som vil se veltrent ut og som hater å trene bein.

Ett to, ett to, splitte i to, splitte i to.. Det blir overkropp vs alle løse lemmer!

Dag 1 (Overkropp)
- Benkpress 8*4
- Flies på benk 12*3
- Enarms roing med manual 8*4
- Nedtrekk 12*3
- Skulderpress 8*4
- Fronthev 12*3
- Shrugs / opptrekk med stang eller kabel 12*3
- Beinhev / ab-roll 12*3
- Mage side med manual 12*3

Alt som skjer på overkroppen altså. Bryst, bakside, skuldre og mage. Øvelsene som har en skråstrek på seg er øvelser jeg vil variere mellom. Det blir få, men tunge reps på hovedøvelsen og så flere reps på støtteøvelsen, for å trøtte ut muskulaturen.


Dag 2 (Løse lemmer)
- Biceps curl 8*4
- Biceps curl sittende i skråbenk 12*3
- Smal benkpress / dips 8*4
- Triceps pulldown 12*3
- Knebøy 8*4
- Utfall med stang / bulgarsk utfall 12*3
- Leg curl (1 min + 1 min + 45 sek)
- Sittende tåhev

Altså alt av armer og bein. Var der beintrening inni der? Jeg merket det nesten ikke. Beintrening blir på langt nær like ille når jeg skal begynne med biceps curl som er jo koseøvelse nummer én. Det antar jeg i alle fall for jeg har ikke testet dag 2 ennå. Men dag 1 ble en vinner! Økten var fullført på 45 minutter og jeg koste meg hele tiden.

Dag 1 gjentas på dag 3 og dag 2 gjentas som dag 4 og vips, der har jeg egentlig en 4-splitt med bittesmå variasjoner. Jeg tenker å teste dette programmet en måned. For eksempel. Eller kanskje kortere for nå er jeg veldig gira på å teste ut alt mulig. Sånn som Arnold-programmer med 10 sett per øvelse, det måtte vært en helt ny opplevelse.

For å kunne måle framgang så røper jeg likesågreit mine vekter på første forsøk.

- Benkpress med 35 kg, 32,5 kg og til slutt bare 30 kilo
- Flies med 7 kilos manualer
- Roing med 15-kilos manualer og
- Nedtrekk med 35 kilo
- Skulderpress med 8-kilos manualer
- Fronthev med 4 kilos manualer
- Opptrekk i kabel med 20 kilo

  Jeg er hverken stor eller sterk, men det kan jeg fort bli. Snakkes!

  17 kommentarer:

  1. Bitte lille Sambo14 desember, 2011 13:34

   Jeg trente tentaklene mine i går. Det var supert. Tipp topp. Gangsperre i dag. Gleder meg til kotelett-treningen i dag. :)

   SvarSlett
  2. Sambo er på internett! Jeg er liksom på vei til å teste tentakkeltreningen NUH, men jeg kommer meg ikke av gårde. Må ikke forstyrre!

   Kan godt innrømme at det er ditt treningsprogram vi tester... :)

   SvarSlett
  3. Bitte lille sambo14 desember, 2011 13:54

   Chassi: Ja, jeg hadde tenkt til å nevne det... Jeg føler jo jeg har fått dette programmet i gave. Det er liksom mitt det nå. Du kan gjerne LÅNE det... men da blir det som om du får en gave tilbake liksom. ;)

   SvarSlett
  4. Jeje.. Hva om jeg kaller det opp etter deg? Lille Trilles Treningsprogram? :P

   SvarSlett
  5. Bitte lille sambo (AKA lille trille)14 desember, 2011 14:06

   Chassi: Det hadde vært supert! :)

   SvarSlett
  6. Nå har jeg testet Lille Trilles Treningsprogram og det var tøft nok for beina likevel. Det føltes mer motiverende å starte med biceps å triceps, men det var ille nok til at jeg skulket Leg curl.. Du må være en sterk satan.

   SvarSlett
  7. Spennende å høre erfaringer fra Arnold programmet om du tester det....

   SvarSlett
  8. Jeg er heller ikke stor og sterk,men ja,man kan jo bli sterkere (og større!) har selv null kontroll på øvelser osv. tar det bare på dagsformen. har tenkt lenge på å få meg ett program! :D

   SvarSlett
  9. Anonym: Må testes så fort som mulig! Veldig spennende trening. :)

   Liller: Som sagt.. Jeg lager program! :P

   SvarSlett
  10. Chassi: Hva har du fått i kalendereni dag? *hoppe opp og ned hoppe opp og ned* Jeg fikk grøt med peanøttmel. Og i går var det speltlompefest og kveldsmat av creambananacaseinmedskummamelk. Puss och kram

   SvarSlett
  11. Oi oi oi, så flott! Skulle ønske jeg var på østlandet! I kalenderen fikk jeg en makrellboks, for det får jeg bare spise når jeg er hjemme alene. Den skal jeg kose meg med i dag. Har du kjøpt kasein med CREAM BANANA -smak? Og speltlomper? Det høres ut som en drøm. Det er sikkert sol også på østlandet. Sukk!

   SvarSlett
  12. Så godt å se deg KURERT.
   Hilsen hun som bare trener ben
   , fordi armer er det kjedeligste som finnes.
   og GOD JUL.
   (sånn ifall internettreperatørmannen ikke kommer før 2012)

   SvarSlett
  13. Her i øst er alt helt fantastisk. Det er vanskelig å beskrive. Jeg har spist elgfilet på speltlumpe! Kasein og mer enn det fine lille hodet ditt kan drømme om er handlet inn. Jeg fråtser i bakekakao, keso, balsam og 100 prosent whey av et merke jeg aldri har hørt om. Jeg har så mye kule gryn, korn og mel på gang her...

   Klar for nøtteknekkis i morgen?

   SvarSlett
  14. Keep it up!

   ..fortsatt god førjul, og helg!

   SvarSlett
  15. Ingalill: Du er så crazy! Tusen takk likevel. Jeg klarer nå å stå opp og sove og jobbe og sove og trene og sove, og det er SÅ mye bedre enn for noen uker siden. :)

   God jul!!!

   SvarSlett
  16. Bitte lille blomsten: Østlandet høres ut som landet vi drømmer om. Jeg er så treg med å svare dessverre, men jeg gjetter at jeg spiste havregrøt og tunfisk den dagen. Det var garantert mye tristere enn østlandsfesten.

   Nøtteknekkeren var årets event!

   SvarSlett
  17. Kristin: God jul, kjære du! Godt å se deg tilbake på internettet igjen. :D

   SvarSlett

  Les mer

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...