torsdag, desember 01, 2011

Proteiner er det kuleste som fins

Tenk, en tunfiskboks i disse førjulstider.. Jeg er endelig tilbake på jobb igjen, og tjohei det føles godt. Jeg har spurt sjefen om å få ha et foredrag om kosthold, for å snakke om slankemat og treningsmat og våre venner proteinene, og det kunne jeg mer enn gjerne. Så nå øver jeg meg på å tenke på mat, og det jeg tenker aller mest på er proteiner. Jeg drømte om proteiner i hele natt. Hermetisk tunfisk og cottage cheese har blitt fest på boks for meg. - You say proteins, I say party in a can.

Etter at Helsedirektoratet kjørte så beinhardt på 5 om dagen-kampanjen fikk folk et mer bevisst forhold til inntak av frukt og grønnsaker, og alle skulle plutselig spise fem hele frukter (eller grønnsaker). Jeg som pleide å få eple hver lørdag kunne plutselig få et eple midt i hverdagen, og det var stor stas for jeg var litt forstyrret allerede da. Ikke 5 om dagen hos oss altså, men 2 de dagene vi hadde kokte gulrøtter til middag. Det virket den gangen, og derfor.. tam-ta-da.. er det at noen skulle sagt 5 om dagen på proteiner også.

I'll have my tuna in jello, please.

Det er fortsatt vanlig å putte én skinkeskive på brødet, akkurat som man pynter med en stakkarslig skive paprika, så her trengs en ny kampanje. Det eneste alle slankekurer er enige om er at proteiner bør spises i bøttevis, og da må man spise proteiner hele dagen, dette er opplest og vedtatt for lenge siden. Det du spiser avgjør hvor mye du spiser.

Selv spiser jeg tre ganger kroppsvekten min i gram av proteiner. Eller 3g/kg/per dag. (Værsågod å skumme denne teksten.) Altså 30 gram per måltid, med 5 måltider, det blir 150 gram. Men jeg veier mer enn 50 kilo, så de siste grammene kommer i et mellommåltid nummer seks. Note to self: Jeg skal ikke foredrage i noe som ligner bare det minste på matte.

Jeg skulle ønske at alle ville spise like mye tunfisk som meg, men jeg tenker å presentere en hyggeligere oversikt over proteinkilder til Toppformkundene. Og så gleder jeg meg til å si at alle som spiser to knekkebrød må spise fire, for først da vil energiinnholdet tilsvare halvannen brødskive, og alt mindre enn det blir ALT FOR LITE.

Jeg øver meg på bodypump også. Det ser kanskje lett ut, men det er ikke det.
Denne, for eksempel, er skikkelig tung.

Hvor mye tunfisk spiser DU? Nei, forresten.. Hvem liker tunfisk i gelé?

27 kommentarer:

 1. Jeg spiser MASSE tunfisk, men ikke i gele! Jeg liker tunfisk i vann eller til nød olje. IKKE GELE. Hvorfor spiser noen tunfisk i gele når man kan spise tunfisk i vann? Enig i at tunfisk og cottage cheese er digg! Og i går prøvde jeg for første gang å blande en halv boks cc med en boks makrell i tomat. Det slo an! Med litt agurk oppi :D

  SvarSlett
 2. Ha ha ha! Har du PRØVD? Tunfisk i gelé smaker saftigere, det er derfor jeg velger den når jeg virkelig skal kose meg. Men det er godt mulig at jeg er den eneste som liker gelétunfisk, for Rema1000 har tatt den ut av sortimentet sitt.

  Du får ti millioner poeng for å blande makrellboks med cottage cheese. :D

  SvarSlett
 3. Jeg liker ikke tunfisk.
  Skulle gjerne ha vært og hørt på deg, jeg har enormt mye å lære, men det er litt langt unna.
  Hilsen Lille søster

  SvarSlett
 4. Skulle gjerne hatt deg på besøk! :)

  (Hvor bor du?)

  SvarSlett
 5. ...Jeg har faktisk ikke prøvd. Når det er tomt for tunfisk i vann og olje i butikken og bare masse geletunfisk(fordi ingen vil ha den), så dropper jeg hele tunfisken. Kanskje geletunfisk er det beste i hele verden. I will never know.

  SvarSlett
 6. Jeg liker iallefall tunfisk i vann, om det teller! Go for prottisar! :D

  SvarSlett
 7. Anonym: Ha ha igjen. Will never know, du liksom. ;)

  It's training: Det teller!! Stillingen er nå tre-null til prottisene!!!

  SvarSlett
 8. Det var en periode jeg spiste tunfisk til morgen, lunch, middag og kvelds - men plutselig sa det helt stopp, og jeg har ikke spist tunfisk på et par måneder. Har gått over til torsk og sei istedenfor, det er faktisk veldig godt og er langt fra så kjedelig som det høres ut. Ikke minst er det stappet av proteiner. NomNom!

  SvarSlett
 9. Tunfisk er toppers! :D Veldig digg i en kopp me egg og mager kasam for eksempel.. :D Foretrekker boksene med tunfisk i vann, da de passer til alt og smaker GODT. Blir fort en til dagen :D

  SvarSlett
 10. Jeg har aldri smakt tunfisk i gelé, faktisk, men jeg har vurdert det sterkt. Nå skal jeg helt klart kjøpe det! Jeg liker det på samme måte som jeg liker alt som ikke smaker søtt og sjokolade: Det er godt, men det er ikke søtt og smaker sjokolade ;)

  Men proteiner? Come to mama! 200-250 g om dagen - og da har jeg begrenset meg. Ellers hadde det vel blitt 300...*se ned i bakken og sparke litt med skotuppen*...

  De som skal på kostholdskurset ditt er heldige: De får sikkert endelig banket litt fornuft inn i skallen, og slutter å spise 2 knekkebrød og luft ;)

  SvarSlett
 11. Vilde: Ååå, men du er vel søt når du sparker litt med skotuppen! Du trenger ikke begrense deg på proteinene vel? Jeg gjorde en kjapp google før jeg gikk ut in public med mitt eget forbruk, og selv jeg hadde mye å gå på. Det handler om å velger sine kilder med omhu.

  Jeg håper du prøver gelétunfisken med et åpent sinn, det blir mye mer fest med gelé. Puss på deg!

  SvarSlett
 12. Anonym: Heisann! Torsk og sei høres mye bedre ut! Kan du komme å lage mat til meg? Det handler dessverre om at tunfisken altfor enkel og billig.. Jeg ville mye heller hatt torsk. Tunfisken kan man liksom ta med som nistemat og spise ut av boksen, det liker jeg. :)

  SvarSlett
 13. Ellinor: Takk for tipset!! Det var jo dødskult! Og tenk om man spiste salat til! Eller bare brød. Sweet Jesus, det skal jeg prøve ved første anledning. Jeg setter kesam på ønskelisten med en eneste gang. Juhu!

  SvarSlett
 14. jeg foretrekker olje eller vann over gelè altså ;D Digger tunfisk. burde spise det oftere!

  SvarSlett
 15. Søte Chassi! Så bra du er tilbake på jobb!! :) Lenge leve jern sier jeg! ;)

  ... Og lenge leve prottiser! Nå har jeg vært mer karbofreak en stund (og glemt prottisene i tåka!!) men nå er jeg tilbake til de gode gamle vennene mine (uten tunfisk vel og merke. Spiste meg kvalm på det noen uker siden, gulp). Har alltid vært flink til å få i meg nok proteiner, høhøhø <3

  Tunfisk i gele er vanligvis godt, men jeg gikk over til vann etter en stund :o

  SvarSlett
 16. Jeg spiser også masse tunfisk og JA, faktisk helst i gele :D Bare det at jeg spiser gele får jo meg til å bli glad uansett! Gele er GODT (kanskje ikke denne typen gele da, men legger man godviljen til har man jo både spist middag og dessert i ett) :D!

  SvarSlett
 17. Liller: Olje til og med? Du er så deilig sprø! ;)

  Mari: I love you, too!

  SvarSlett
 18. Jenny: Hei, søte Jenny! Så kjekt å høre fra deg! Hvordan går det? Her går det bedre og bedre for hver dag som går. Det er så kult at du har blitt karbofreak og ute av skapet. Jeg spiser typisk karbs inni skapet nemlig.

  Hvor mye tunfisk må man spise for å bli kvalm? Var det en diger porsjon eller mye over tid? :P

  Knusekos!

  SvarSlett
 19. Benedicte: Takk! Endelig noen som er på gelélaget! Da ble jeg oppriktig glad. Tenk at Rema har tatt den ut av sortimentet! Jeg kjøper på ica innimellom, men der er man nødt til å åpne boksen med en BOKSÅPNER. Ha en nydelig helg!

  SvarSlett
 20. heii! en kompis av meg som stiller i AF regnet ut hva jeg får i meg hver dag (jeg spiser stort sett mye av det samme), og han havnet på 290g (!) prottis og under 100g karbo (det er dagens grøt, det). Da fikk jeg beskjed om at jeg holder på å dø, har dårlig konsentrasjon og er overtrent. Det var jo en kjip beskjed å få, men jeg har heldigvis ikke fått noen symptomer enda. det kommer nok. (ja, jeg er som vanlig spydig og sarkastisk).
  Men ja, hipp hurra for proteiner og veggies, buu til overanalysering og muligens en skeptisk look til mat i gele.
  ha en fiiin helg<3

  SvarSlett
 21. Jeg bor på Toten. Ikke mye tunfisk i Mjøsa.

  SvarSlett
 22. Jeg kan ikke finne tunfisk i gelé noe sted! Det var på Prix'en like rundt hjørnet her før, men nå er det borte! Kankskje det har det på Meny...der har de jo alt mulig. Skal sjekke i morgen!

  Proteiner har jeg heldigvis ikke mangel på uansett ;) Nå har jeg til og med fått orden på "samlingen" min: Proteinpulvere pent, pyntlig og praktisk plassert i Norgesglass. (Søren! Norge skulle startet med "p", så hadde det blitt bedre bokstavrim... Oioioi, nei, eksamenslesing var det jeg egentlig skulle drive med her.)

  SvarSlett
 23. Proteiner rocks! Jeg maa spise masse masse mer proteiner enn jeg har gjort hittills. Tunfisk i vann er bedre. Ogsa biff da. Mmmm

  SvarSlett
 24. Inga: Heeei! Du har vært etterlyst. Fy filler, så sinnsykt mye proteiner!! Og uansett om du spiser mange kilo grønnsaker hver eneste dag så er det visst vanskelig å få i seg særlig karbs uten kornmat. Er det bevisst? Er du på proteinsparende modifisert faste? Nei, jeg husker ikke hva det heter, men jeg GJETTER at du vet hva jeg mener. ;P

  SvarSlett
 25. Lille søster: Toten er sikkert fint! Ha en super dag igjen, søte du. <3

  SvarSlett
 26. Vilde: I Norgesglass? Det ser sikkert supert ut, du blir nødt til å legge ut bilde! Har du laget labler til dem for å kunne skille de ulike smakene? Gelétunfisk fins på Meny og Ica og... Hm.. Jeg så det nettopp et sted. Prix kunne hatt ja, men det hadde de jo ikke. Tough luck. Vil du ha en sendt i julepresang?

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...