tirsdag, desember 06, 2011

Korn i kalenderen

Førjulstiden er det beste med hele julen og særlig pakkekalendere scorer vel høyt på Top Ten av juleting. Det er dødskoselig å få eller gi en gave hver eneste dag. Fordi jeg ikke eier fantasi eller alltid er ute i siste liten eller jeg vet ikke hva slags unnskyldning jeg kan bruke, så syns jeg pakkene jeg gir kunne blitt enda kulere. Plutselig kom 1. desember alt for fort, og da ble det så vanskelig å finne pakker at jeg har laget en håpløst barnslig kalender med tannkost og teip og tyggi og sånt. Men JEG har fått en fin kalender. Jeg får korn i kalenderen!
- Kelner, kelner, jeg har fått korn i kalenderen!
- Da må du koke dem til grøt.
- Okei!

Alle de kule og fargerike er TIL meg, mens de bittesmå og brune er FRA meg.

En dag fikk jeg byggflak for eksempel. Har dere prøvd det? De ligner på havregryn men har færre kalorier - hvilket gjør at jeg må spise større porsjoner - og så må de kokes litt lenger. En super gave. Nå er det for sent å lage pakkekalender, men jeg anbefaler å gi byggflak i julegave til alle som er glad i grøt.

Sånn ser byggflak ut. Grøten ser alltid lik ut.

Og en dag fikk jeg hirseflak. Det var også en super gave. Jeg har prøvd hirse i barnegrøt, der er det veldig vanlig, men hirse er sinnsykt sunt og fungerer veldig bra for ekstra tykk grøt. Det blir som.. Hva heter det, jevning? Man kan vel ikke si jevning til grøt, men hirse gjør grøten mye tykkere og gir en kul konsistens. Ingenting barnslig.

Sånn ser hirseflak ut.

Hirseflak må ikke blandes med hel hirse, for det blir helt feil. Jeg laget en gang grøt med hel hirse og da skrev jeg om hvorfor man aldri må gjøre det. De gule kornene lager ikke like kul konsistens nemlig. De er mer som tannknusere.


Og sånn ser det ut med helkorn hirse i grøt.

En dag fikk jeg helkorn hvete. De må kokes lenge og er sikkert ikke ment til grøt i det hele tatt. Vent litt, jeg løper og sjekker.. Nei, det er ment kun til baking. Men helkorn må kokes skikkelig før de kan brukes i det hele tatt, og når man koker dem skikkelig så blir de til grøt og lukter som grøt. Likevel brukte jeg dem til scones. Jeg laget pizzascones som Liller gjør. Med epler i stedet for blåbær, og kesam stedet for smør, men utrolig godt likevel.


Pizzascones mest fordi den er skåret i pizzastykker.

Det var ikke pakkekalendere som var det beste jeg visste med julen da Silje Mariela spurte om det i Fitnessjulekalenderen sin, men jeg vant faktisk en Fres da jeg skrev at jeg likte å lukte på julemat. Det fins uansett mye som er bra med julen.

Jeg bare lukter på maten min nemlig.

En dag kom jeg i Nathalies julekalender! Og nå. Jobb.


10 kommentarer:

 1. Håper du likte sconsene ;D så hærlig kalender da. passer perfekt til deg! *sussepå*

  SvarSlett
 2. Sconesene ble sinnsykt gode! Alt blir godt med pepperkakekrydder, så jeg brukte det denne gangen også, og nå tror jeg at scones skal få se ut som pizza HVER gang. Takk igjen for tips! Suss på deg!

  SvarSlett
 3. Fantastisk blogg! kose meg virkelig med dine rare men kule og sære vaner:D Du e kul!

  SvarSlett
 4. Anonym: Hurra! Så kjekt å høre! :)

  SiljeOhlaLA: Takk, søte du! :*

  SvarSlett
 5. Yo! Pepperkakekrydder er også utrolig digg oppi hjemmelaget müsli - just sayin' :) Luktet jul og pepperkaker over hele leiligheten <3

  SvarSlett
 6. Jeg skal prøve nå i helgen!! Jeg vil ha både peanøtter og pepperkakekrydder og kakao. :P

  SvarSlett
 7. For en absolutt HERLIG julekalender! Jeg hadde blitt SÅ glad for noe sånt: En julekalender med nye kornsorter, proteinpulvere eller lignende hver dag! I min er det også fine ting, da, som små nisser, muffinsformer og daddelstenger :)

  Er hirseflakene fra Helios? De ser ut som de kan være det. Jeg sikler på mange ting der, som HASSELNØTTSMØRET (men 100 kr eller hva det er, er litt dyrt for et lite glass...).

  (Unnskyld at jeg er så dårlig til å kommentere for tiden. Eksamenstull er kjipt. Men jeg LESER i alle fall hvert ord du skriver. ALLTID!)

  SvarSlett
 8. Vilde: Hei, søte snille Vilde! Det er en helt perfekt julekalender.

  Hirseflakene er fra en vanlig helsekost sier kalendergiveren her. Men enda viktigere: DU MÅ LAGE DITT EGET HASSELNØTTSMØR!!! Det gjør vi her, til og med med kakao oppi, det blir akkurat som nugatti! Vær så snill å prøve, du har jo fått ny kjøkkenmaskin til og med!

  SvarSlett
 9. Takk for svar ^^

  Og, jo, jeg har selvfølgelig tenkt tanken å lage mitt eget nøttesmør, og jeg hadde gjort det allerede, om ikke det var for at jeg ikke har food processor :( Den nye kjøkkenmaskinen har heller ikke den funksjonene (den pisker, blander og knar). Det finnes ekstrautstyr, da, og jeg har allerede fruktmoser, grønnsaksrasper og kjøttkvern til den ;) Jeg skal nok få en nøtteblender også i fremtiden!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...