lørdag, desember 24, 2011

Det stormer på fjellet

Så jeg er ikke der engang! Jeg er hjemme. Jeg hadde gledet meg i to måneder, men nå stormer det og da er det altfor langt å kjøre helt til Haukeliseter for å sitte inne og være værfast. I går spurte jeg mor og far om vi kunne komme innom til julemiddag likevel kanskje. Plis plis, hvis vi tar med egen mat? Den lille østlendingen har stekt et monster av en kalkun som skulle holde hele julen, så jeg HÅPER vi må ta med egen mat.

Det stormer visst i hele vest.


Det blir en omstilling dette... For det første så har vi åpnet alle pakkene allerede. Vi fikk dem levert før vi skulle dra til fjells og klarte ikke holde oss. Begynte med bare en, og så en til... Og så hadde vi pakket opp alle. Det kan bli flaut når kvelden kommer. For det andre så ligger det en flanellskjorte klar til julemiddagen, men den vil sikkert ikke bli godkjent til julemiddagen her. Og for det tredje (SUKK!) så ligger det to energibarer klare til mandel-i-havregrøten, men hva skal vi vel med energibarer når dagen blir en kjøretur til kirken og et langt middagsselskap?


Julen er fin likevel. I går kunne vi tusle rundt i Stavangers gater som de eneste som ikke trengte å kjøpe julegaver, og så kunne vi drikke te på Ostehuset som de eneste som faktisk hadde bøttevis av tid til rådighet.

Pakkekalenderen er over og de kuleste kornene som vant hele kalenderfesten er klemt spelt. Jeg hadde ikke hørt om det før engang! Næringsinnholdet er helt fantastisk (med 13,5 gram proteiner og bare 315 kalorier, hvis jeg husker riktig, og 59 gram karbohydrater, HVIS jeg husker riktig.), og klemt spelt er like morsomt som det høres ut for da ble det klemmegrøt til jul.

Dette er klemt spelt. Ser det ikke annerledes ut? Jeg syns det.

OBS! Nå har den lille østlendingen fått mandel i grøten og jeg fikk også en. (!) Hurra for jul.

- Spiser du sånne barer i det hele tatt. lille østlending?
- Jeg vet ikke. Hvis jeg hadde vært på fjellet kanskje..Jeg fikk te og avis på Ostehuset som mandelgave. Og hvis jeg får si én ting til så er jeg veldig stolt over kveldsen jeg spiste her om dagen. Den viser at jeg tar jernmangelen på alvor, men det var ganske godt også. Jeg syns alt er godt.

Et kalkunhjerte og en kalkunlever som var proppet av jern..

God jul igjen! Måtte været bli finere til neste år!

11 kommentarer:

 1. Jeg har spart aaaaalle gavene til i kveld. Jeg har enda ikke spist frokost,men kansje jeg skulle slå i meg grøt? XD Ha en fin kveld i vinden

  SvarSlett
 2. Lure du. :) Håper du får alt du ønsker deg, fine Liller. Ha en nydelig kveld oppe i nord! Klemmen!

  SvarSlett
 3. God jul, kjære Chassi! Håper du og den vesle østlendingen din koser dere med juleselskap, selv om det ikke var det som var planlagt opprinnelig. Her stekes sauser og ribber, og jeg skal lage fruktsalat før jeg hoppe i Alice i eventyrland-kjolen min :)

  Store, varme juleklemmer sender jeg deg ♥

  PS: Her på østlandet er det strålende sol og 2 minusgrader. Kanskje dere skal komme og overnatte i min lille rimdekte skog i stedet?

  SvarSlett
 4. Masse god jul til deg og østlendingen <3
  Big hugs fra sandefjordingen :)

  SvarSlett
 5. Vilde: For en koselig hilsen! Jeg syns jeg ser deg som Alice i eventyrland i den rimdekte skogen. Vi kom oss nesten tørrskodd til kirkes, og mer kan man ikke vente her. Masse klemmer tilbake! <3

  SvarSlett
 6. Nathalie: God jul, fine sandefjordingen! :-)))

  SvarSlett
 7. Så synd at dere ikke fikk dratt da!
  God jul allikevel, med kalkun og bar.

  SvarSlett
 8. Skulle egentlig hilse god jul i det nyeste innlegget, men ble så satt ut av kalkunhjerte (og dessuten har jeg nullinteresse for proteinpulver), sooo jeg hilser her isteden.
  Glad for at dere ikke vingler rundt på fjellet
  - og godt nyttår!!

  SvarSlett
 9. Den bitte lille Østlendingen27 desember, 2011 13:31

  Vilde, Nathalie, Lille Søster: Tusen takk for koselige julemeldinger. Håper dere har hatt en strålende jul - og benytter anledningen til å ønske dere riktig godt nytt år! Puss och kram

  SvarSlett
 10. Lille søster: Tusen takk, snille du, og det samme til deg! Nå har jeg spist kalkun i nesten en hel uke. :D

  Kjempeklem! Og takk for det gamle!!

  SvarSlett
 11. Ingalill: Jeg er helt enig med deg.. Proteinpulver er vel dritkjedelig. Kalkunhjerte var godt, men jeg fant nettopp ut at det fins mindre jern der enn det fins i spinat så det var fånyttes. Man føler seg alltid litt friskere av medisin som smaker vondt, men det var altså ikke nødvendig. ;)

  Fortsatt god jul, kjære du. <3

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...