Her er oppskriften/erfaringen:
- Rugflak og byggflak og hirse kokes i vann og salt. Det får koke en stund for at blandingen skal tykne, men det er fortsatt bare korn med vann selv om det koker ganske lenge. For å få en grøtkonsistens strør jeg rugmel oppi, på trass, og spiser dette med sukker og kanel.
Jeg googler hirse:
- Hirse kan brukes i supper, kroketter, kjøttpudding, puddinger og frokostblandinger. Spiret og malt hirse blir brukt til å berike andre matvarer og kan has i brød, muffins, paier og kjeks.
Du aner ikke hvor feil dere tar! Hirse blir en fantatisk grøt. Vi serverer det nesten hver dag til vår skjønne lille datter! Så hvis du vil ha oppskrifter, så bare si i fra!
SvarSlettklem
Nisj?! Jeg sier i fra her og nå: hvordan lager man hirsegrøt?
SvarSletthttp://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift12376.asp
SvarSlettskulle ikkje du spise usunt, trene mindre og anlegge 80-talls kreppehår?
SvarSlettHaha, jeg sa det for å få deg med på 7-fjellsturen. Hvis det er du som er anonym, Torbjørn, så husker du vel at grøtklubben og grøtmanien startet i ifi-regi. Dette er nerdemat, ikke treningsmat.
SvarSlettTakk for grøttips, Trygve! Håper dere har det bra!