onsdag, mars 25, 2009

Hvorfor ingen lager grøt av rugflak, byggflak og hirse

Se på disse gule prikkene, så merkelig hirse er! Hvorfor tok jeg det for gitt at dette skulle bli grøt?

Her er oppskriften/erfaringen:
 • Rugflak og byggflak og hirse kokes i vann og salt. Det får koke en stund for at blandingen skal tykne, men det er fortsatt bare korn med vann selv om det koker ganske lenge. For å få en grøtkonsistens strør jeg rugmel oppi, på trass, og spiser dette med sukker og kanel.
Helgø selger flak og gryn i løsvekt, og det er jo ganske kult. Nå har jeg prøvd grøt så neste gang putter jeg heller flakene oppi brøddeigen. Hirsen vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med, de gule prikkene er like harde som de ser ut som.

Jeg googler hirse:
 • Hirse kan brukes i supper, kroketter, kjøttpudding, puddinger og frokostblandinger. Spiret og malt hirse blir brukt til å berike andre matvarer og kan has i brød, muffins, paier og kjeks.
Ikke grøt altså, matvareguiden har talt. Men er hirsen min spiret eller malt? Kan den brukes i brød? Jeg må komme tilbake til det.

5 kommentarer:

 1. Du aner ikke hvor feil dere tar! Hirse blir en fantatisk grøt. Vi serverer det nesten hver dag til vår skjønne lille datter! Så hvis du vil ha oppskrifter, så bare si i fra!

  klem

  SvarSlett
 2. Nisj?! Jeg sier i fra her og nå: hvordan lager man hirsegrøt?

  SvarSlett
 3. http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift12376.asp

  SvarSlett
 4. skulle ikkje du spise usunt, trene mindre og anlegge 80-talls kreppehår?

  SvarSlett
 5. Haha, jeg sa det for å få deg med på 7-fjellsturen. Hvis det er du som er anonym, Torbjørn, så husker du vel at grøtklubben og grøtmanien startet i ifi-regi. Dette er nerdemat, ikke treningsmat.

  Takk for grøttips, Trygve! Håper dere har det bra!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...