tirsdag, november 29, 2011

Mesquite for eksempel

Det er aldeles umulig å huske hva det heter og hvordan det staves, så jeg prøver minst tre varianter hver eneste gang. I dag begynte jeg med MEZIQUE, men nei nei, det heter MESQUITE. Det selges i helsekostbutikkene og som alt annet moro så selges det på iherb, men jeg fikk pakken min som presang.

"Oi, oi, så kult, det har jeg aldri hørt om! Er det kanskje noe helt nytt?"
"Nei, jeg tror ikke det."
"Men er det kanskje så dyrt at ingen av de andre bloggerne har prøvd det?"
"Ha ha, kanskje."Så jeg vet ikke hva det koster.

Nå har jeg googlet mesquite og vet at alle som spiser supermat spiser dette hver eneste dag, men for oss andre er det ikke like nødvendig gjetter jeg. Så hva er mesquite? Jeg tar virkelig sats HVER ENESTE GANG jeg skriver det. Mesquite utvinnes av frøene fra et tre som kalles Tree of life, og kommer selvfølgelig fra Mehico. Det har et høyt innhold av proteiner, kalsium, kalium, jern, lysein, og kostfiber og alt som er bra. Det kan brukes som krydder og har en karamell/melasseaktig smak som ikke ligner på noenting jeg har smakt.

DET burde være lett å huske.

Jeg visste likevel ikke hvordan jeg skulle bruke det, så jeg testet med grøt, for det er det enkleste og det pleier å være det kjekkeste. Gjesten min var med. Jeg laget sjokoladegrøt med MASSE mesquite og vi smattet og testet som testes bør:

"Det er VELDIG annerledes!"
"Veldig!"
"Det ligner ikke på NOENTING annet!"
"Nei, sant!"
"Og så sterk smak da!"
"Sinnsykt sterk smak."
"Kanskje altfor sterk smak?"
"Ja..."
"Vi skulle kanskje brukt bare en teskje i stedet for en desiliter?"
"Ja."

Det smakte karamell og melasse og livets tre fra Mehico, og det smakte veldig mye på en gang. Og det er jo bra, at noe kan være så annerledes, men jeg har testet med mesquite i bakevarer også, scones og brød, og det blir meget bedre, for dette melet må brukes med måte.

Jeg fant en oppskrift på supersunne spicy rundstykker hos This is my life (en passende tittel vel) som ser kjempegode ut. De skal jeg prøve, jeg tror det er omtrent dette som må være veien å gå hvis man skal trikse med mesquite. Amaranth og andre fancy melsorter kommer til å bli rugmel hos meg btw.

Og ellers har jeg fått lyst til å trikse med havregrøt og fun light, for det gjør Andrea. Hun lager Peach Passion sjokogrøt med fun light og cottage cheese, og jeg får ikke sagt hvor kult det høres ut, for sånne bittesmå nyheter er kjempestore for meg som aldri lager ordentlig mat. :-))))

Oh, the passion of the porridge... Er det andre som har prøvd mesquite?

19 kommentarer:

 1. Jeg bruker det i kuler og kjeks har en oppskift i bloggen min

  http://ninabakke.blogspot.com/2011/07/chiaboller.html
  http://ninabakke.blogspot.com/2011/09/mesquite-kjeks.html

  SvarSlett
 2. Oh yeah! You're skikkelig back :) Så bra med litt hyppig blåggings på deg om dagen - I like it very much altså! Mesquite? Er ikke det også et insekt eller blander jeg med mosquito? et slikt et som stikker..??

  SvarSlett
 3. Mesqualine?
  - i rundstykkene?

  SvarSlett
 4. Ninabakke: Supert! Tusen takk! Kjeks må jeg kunne prøve meg på en dag. Jeg har ALDRI laget noe som blir hardt i en ovn (og det sier jeg fordi jeg har lenge drømt om å lage knekkebrød), så det er jammen på tide.

  SvarSlett
 5. Du som heiter Nathalie: Spot on til mosquito! :D Mesquite er også et ferieparadis i Karibien og en farlig sykdom og den rasen som består av indianere som har blitt blandet med spanske conquistadorer i Bolivia.

  SvarSlett
 6. Ingalill :Heei, Inga! Nå måtte jeg selvfølgelig google mesqualine Kaktusdop? Det er sikkert det samme ja, det smakte tivoli. :P

  SvarSlett
 7. Takker for litt ekstra allmennkunnskap smarte Chassi. Visste du alt dette ut av det blå? Vet hva jeg skal bable om i lunsjen :p Etter disse opplysningene, vil de tro at jeg er et sittende leksikon!
  Hug and hug!

  SvarSlett
 8. Oi.. Jeg vet ikke om du bløffer engang! Ikke bable om dette i lunsjen, er du grei, for jeg bløffet. Det er mestiser som er blandingsrasen i Sør-Amerika og Mesquite er bortsett fra et frø bare en by i Texas. Nå googlet jeg nemlig, jeg vet INGENTING ut av det blå. :/

  SvarSlett
 9. vet ikke om jeg har smakt det faktisk. må vell prøves det også? ;D

  SvarSlett
 10. Jeg bruker Mesquite i dagens innlegg- raw, supersunn og delikate Karamel Cupcakes. De er kjempegode! Elsker mequite sammen med lucuma, litt maca og andre gode ingredienser <3 Ha en fin fin dag :-)

  SvarSlett
 11. Elin: Oi, oi, så kult! Jeg vet ikke hva noe av dette er!! Ville du anbefalt lucuma og maca i havregrøt?

  SvarSlett
 12. Kristine: *Sitter og flirer for seg selv i sofaen*
  Mamma: Hva ler du av?
  Kristine: *Knis* Jeg leser Chassibloggen, såklart!

  Høres ut som du er som meg og tenker at jo mer, jo bedre. Det er derfor jeg ofte ender opp med sjokoladegrøt så svart som natten, og med en liten anelse for mye smak ;)

  SvarSlett
 13. Ha ha! Fine Kristine. <3 Det skal være så svart som natten ja. Minst! ;-))))

  Puss på deg!

  SvarSlett
 14. Jeg bløffer da aldri? Men jeg tror du er smart - og det står jeg for :) Nevnte det aldri i lunsjen - don't worry.. ! Fikk aldri tid, da en hadde vært på bokbading og hadde mye på hjertet :)

  SvarSlett
 15. Jeg er mye dummere enn du tror. Jeg kan ikke regne prosenter, og fordi jeg ikke har tv har jeg ingen anelse om hva som skjer i den virkelige verden.. Men takk likevel! Kanskje du kan fortelle om navnelikheten mellom mel og blandingsraser og insekter i dag? :P

  SvarSlett
 16. Hallo Chassi, jeg vet at du er smart, i allefall i noe, gikk TV kurset i Bergen med deg, (og nei jeg gikk ikke PT nå i høst) Jeg brukte mesquite i dag i en aldeles nydelig sjokoladefromage, hvor jeg hentet oppskriften fra Supermat, Superlivsstil.net. Gjorde den litt om så den passet meg og var veldig god, serverte den med Godjibær og kakaonibs. :-))
  Godt å se at du er på bedringens vei :)

  Hilsen Siv

  SvarSlett
 17. Nei, det har jeg ikke smakt, men jeg har sååå lyst! Er så nysgjerrig på alle disse supermatgreiene som folk stapper i seg! (Selv om jeg er særdeles skeptisk til de superdupre effektene av dessa sakene...)

  SvarSlett
 18. Siv: Hei!! Det er litt flaut å bli gjenkjent på den så sinnsykt private bloggen, men takk! Du er jo supermatekspert forresten! Jeg har smakt gojibær én gang. Skulle gjerne smakt kakaonibs, men jeg føler på meg at det er fett eller sukker oppi..?

  Stor klem!

  SvarSlett
 19. Vilde: Jeg er enig med deg i alt du sier og skriver. Supermat kan vel ikke være bedre enn vanlig sunn mat? Bortsett fra kanskje hvis man spiser loff og pizza resten av dagen og trenger et "skudd" med fornuftige næringsstoffer. ;)

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...