mandag, november 28, 2011

10 tips til adventsunderholdning

Jeg har ingen julecder (de har blitt borte!) og spiser ikke julekaker, så hva kan en stakkar finne på? Her er ti tips. Kanskje mest til meg, men jeg blir kjempeglad om andre kan ha nytte av dem. :P

Numero uno. Vet du at det fins et webkamera på pcen som kan lage verdens beste julekort? Ingen vil legge merke til de stygge brillene når man får hatt og bart og befinner seg i en tegnefilm fra London.

Jeg tror ikke det. God jul fra London!

Numero dos. Hvis været varsles med varselskilt på yr.no og Stavanger by sperres av på grunn av torgtelt og trær som blåser over ende, så kan man få et sinnsykt kick oppi hodet av å oppsøke naturkatastrofene på nærmeste strand eller fjell.

Woho, jeg kan fly!
Ekstra moro blir det om du tar med en bitteliten venn...

Blåser nesten vekk!

Numero tres. Jeg må tenke allerede for det er mye med ti tips, men et tips er å blogge. De som ikke har en blogg kan starte en her: www.blogger.com. Da er du i gang på to minutter (og jeg får mer tidsfordriv for dette er lesestoffet mitt). Den eneste regelen for blogging er at det finnes ingen regler, og reglene er omtrent som dette: Skriv ofte, skriv personlig og legg ut beklagende innlegg hvis du har vært fraværende litt lenger enn vanlig: Forgive me, Bloggen, for I have sinned, it has been one week since my last post. Gi i alle fall beskjed dersom du SLETTER bloggen, vær så snill, for det er da jeg typisk tror at du er død. (Hører du dette, Inga? Det var like før jeg googlet treningsrelaterte dødsfall i Trondheim.) Ellers er alt lov, og blogging er gøy.


Hvis blogging høres kjedelig ut så putt en pus på fanget og det blir LITT kulere.

Men jeg har mer: Numero quatro! Tips nummer fire kommer av at det alltid er dårlig vær i adventstiden. Dette er en perfekt tid å gjøre grøteksperimenter på. Jeg startet selv adventen med banan-og-kanel-sjokoladegrøt med hjemmelaget mandelsmør i, og jeg følte meg lykkelig av bare det. Sånt er gøy. Den som ikke spiser grøt kan pønske ut nye pålegg til knekkebrødet, som å steke svinekoteletter for eksempel. Svinekoteletter er magre, eller kan i alle fall gjøres magre ved bare et svisj der man skjærer av fettet, og de koster nesten mindre enn havregryn.

Det er ikke alltid mulig å ta bilde før grøten er spist, men jeg kan si at den lignet på alle de andre.

Og jeg har enda mer..! Numero cinco blir brødbaking. Hvordan gjøre det adventaktig? Det er veldig lett med pepperkakekrydder. Pepperkakekrydder betyr 1 ts ingefær, 1 ts nellik, 1 ts pepper og 1 ss kanel, men dette må tilpasses til mindre doser ved mindre oppskrifter. For alle stakkarne som ikke spiser julekaker (er det mulig?) så er dette en dødsbra erstatning.

Det fins en slags grøt her også.. Brødet blir visstnok ekstra saftig når man koker grøt av alle kornene før man blander deigen. Det fins fire moste epler også oppi her, og jeg tror aldri jeg har smakt et bedre brød. :D

Shit, så vanskelig det er å underholde seg i adventstiden, men man kan trene!  Tips numero seis blir å trene ekstra beinhardt og å trene seg helt ned i kjelleren for å ha god samvittighet til julematen som kommer.                                         

Store øvelser blir best da. Knebøy, chins eller nedtrekk, og kanskje markløft og benkpress.

Nei, må ikke trene seg ned i kjelleren. Jeg jobber meg ennå ut av jernmangelen, og dét er kjedelig, så les gjerne denne artikkelen om at alle som trener kan miste masse energi på grunn av lite jern: Sjekk jernlageret ditt.

Tips numero ocho er å lage en adventskalender, og den kan man godt lage til seg selv. Ting eller aktiviteter, 12 eller 24 pakker... Det tar i alle fall mye tid.

Kalender på gang. Jeg har hengt pakkene på en hånklehenger.

Numero nueve er å besøke andre som har julecder og kanskje til og med julepynt og fyr i peisen. Åh, for en drøm!
Så søt! Skal bare på besøk.
Og numero diez er å finne alternative julefeiringer og skulke adventstiden. Her har jeg bittelitt dårlig samvittighet som foreslår dette, for ingen burde lures vekk fra familiefeiringen sin, men dette er det aller beste tipset. Jeg drar til Haukeliseter for årets første skiturer, fakkeltog i snøen og julegudstjeneste i en liten trekirke. Det blir verdens beste julefeiring.


Her skal jeg!

 Hvor er nummer syv? Det var virkelig ikke med vilje. Plis help me. God advent så lenge! :)

3 kommentarer:

  1. Haha. hysterisk web cam bilde! :D
    sv: Hehe, je er faktisk ikke det! Hadde gjerne brukt melkeprodukter selv, men jeg tåler ikke melkeprotein. :( Pizzascones er mye mer dekoratovt enn de vanlige synes jeg. Klem tilbake :D

    SvarSlett
  2. Liller: Okei, beklager at jeg spurte. Nå tror vi snart at alle som spiser fett er lavkarbo, og jeg tenker lavkarbo fordi du spiser rømmegrøt og scones med smør mens det egentlig er helt normalt.. ;) Jeg gleder meg til pizzascones! :)

    Silje Mariela: Comin' up! :D

    SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...