tirsdag, november 01, 2011

Drømmen om kesam og drømmekroppen

Hei! Nå er det lenge siden jeg møtte en lettvegg og gikk tom for energi, for nå har jeg vært nesten treningsfri i en hel måned. Og fri for all sosial kontakt! Tjohei. Det har vært veldig spennende å se hvordan kroppen reagerer på stillstand, omtrent like spennende som å studere en snegle i en måned. Mest tråkigt altså. Men uansett så skal alt bli bedre nå, fordi jeg lider av jernmangel! Lite jern er lik lite energi, og lageret mitt er NOKSÅ tomt, for jeg har fått noen ganske store doser jern som skal tas. Store nok til at damen på apoteket reagerte. -Er du heeelt sikker på at du skal ha så mye? Jess. Bombesikker.
Så nå tar jeg jern både utvortes og innvortes. (Heter det det?) Jeg har begynt å trene igjen.

Kroppen er så evig spennende, det er alltid konklusjonen. For eksempel... Jeg har fått kommentarer om at leppene mine er blå - og det skyldes jernmangel, jeg har stått opp frisk og rask for så å måtte gå og legge meg etter frokosten - altså jernmangel, jeg griner for ingenting - og det må bety jernmangel, for da er jeg veldig sliten (!). Jeg håper derfor at jeg snart er full av energi igjen, og da skal jeg spise lever hele tiden. Det er ikke sikkert at havregrøtdietten er optimal.

En google på Kroppen min fant først og fremst noen lærerike Trond Viggo Torgersen-videoer, men også et dikt.

Mhm.

Det var vanskelig å skjønne diktet for både skriften og dialekten var vanskelig, men det jeg syns jeg skjønte (da jeg leste litt for fort) var Drøymen om en Normal kesam. Og det ga mer enn nok av fornuft for min del! Jeg er superfølsom for hva jeg spiser og trener, og har testet ut allslags mat og trening med formål om MAKS UTBYTTE. Og derfor kjenner jeg meg veldig godt igjen i drømmen om normal kesam. Det er ikke snakk om softis med sjokoladesaus her, bare helt normal kesam, uten vaniljestevia og ekstra proteinpulver eller noenslags kunstig søtning. For en drøm!

Jeg kjøpte en gang vanlig vaniljekesam ved en feiltakelse, og selv om jeg oppdaget bommerten underveis så spiste jeg den helt opp (Prinsippet om å ikke kaste mat vant mot prinsippet om å ikke spise sukker.), og den kesamen var jo MYE bedre enn de magre og sukkerfrie. Men det trenger jeg vel ikke å si engang.

Grunnen til min jernmangel. 
Det er en ganske personlig grunn, nesten pinlig for en vestlending som ikke er så komfortabel med å snakke om kroppslige funksjoner, men det får så være. Here goes.

Jeg har hatt ganske lite mensen de siste årene, det kan skyldes fettfri diett og mye trening, men så i høst fikk jeg plutselig mensen en hel måned i strekk. Okei, det er sikkert fint for kroppen å ta igjen det tapte, tenkte jeg, MEN det betyr også at jeg har hatt et stort og nokså plutselig blodtap. Og blodtap gir jernmangel. Ikke minst når man trener mye, for alt blir jo verre da.
Nå som jeg får jern i piller kan jeg kose meg med grøt igjen.

Kroppen kan gi masse fornuft! Jeg skjønner nå hvorfor jeg ikke hadde lyst på grøt i all min sykdom og nød. Jeg trengte jo rødt kjøtt og leverpostei, ikke sjokoladegrøt med proteinpulver.

Åh, mer moro! En morsom mail kom fra en treningsnarkoman i går. Hun lurte på om alle veier fører til Rom, dersom veiene er treningsbloggene og Rom er drømmekroppen. Det å lese tusen treningsblogger kan være mer enn forvirrende, men denne lille treningsnarkomane hadde oppsummert hovedpoengene veldig fint.

Oppskrift til drømmekroppen - med utgangspunkt i treningsbloggene

 1. Styrketrening som er tung som satan
 2. Mager kesam
 3. Stevia
 4. Havregrøt
 5. Proteiner i bøttevis
 6. Grønnsaker (ifølge hun fysikk-dama er det jo kilosvis!!)
 7. Te
 8. Sukrin
 9. Og godiserstatninger i alle varianter!!
 10. Ja, og la oss ikke glemme MORGENKARDIO 
 11. Og rare spisemønstre og vaner. Noen spiser bare mellom visse klokkeslett, andre spiser lite og ofte, noen spiser nesten ingenting, noen spiser alt mulig, noen spiser nesten det samme hele tiden, og noen spiser bare fæl mat (les Silje-Marielas blogginnlegg!!)

Denne oppsummerer alt! Det er ikke jeg som har laget listen, jeg syns maten til Silje Mariela så DEILIG ut, men det er jeg som har lagt til lenkene og derfor fikk Hilde lenke til "styrketrening tung som satan", ene og alene fordi hun er så flink til å banne. Her kunne jeg lagt ut hvem som helst nemlig.

Takk for liste! Du kan selv få gi deg til kjenne som listeskriver, søte snille. Min oppgave er kun å publisere private mail.

42 kommentarer:

 1. Glad for å høre at du popper jern og er på rett vei - og at du underveis blir så klok at du ihvertfall holder deg unna 'kunstig', når du friskner til.

  (skjønner ikke hvorfor det ikke er flere blogger som satser på drømmehjernen, den har du for evig, eller ihvertfall evig-ere.)

  SvarSlett
 2. Hahaha!! Har jeg drømmehjernen for evig? Det er så bra. DU er så bra! DU har drømmehjernen!! Oh boy, jeg rister på hodet og gliser her.

  Gratulerer med 9 oktoberbøker! Ikke all verdens sykemeldinger er nok til å måle seg med deg der.

  SvarSlett
 3. Jeg fascineres av familiefotos fra 70-tallet. Jeg har fortsatt til gode å se overvektige, lørdagens bollebakst er basert på vanlig mel, potet og fisk er nesten luksus og barn med skjeve luer går på ski, aker, sykler og er på skogtur med mor og far.

  Er dette med kosthold så vanskelig, egentlig? En gylden middelvei, energi inn-energi ut, fysisk aktivitet, holde seg unna det man er allergisk mot, glede seg i hverdagen.

  SvarSlett
 4. Det er ikke JEG som er sprø! Jeg syns ikke det er vanskelig engang! Jeg tok noen vekttall for å være sikker på at jeg ikke gjorde feil, men NÅ syns jeg det er veldig lett altisammen. :P

  Det jeg tror likevel er at med allslags søppelmat tilgjengelig (all den maten som ikke fantes på 70-tallet) så blir man nødt til å være bevisst. La det være regelen, så er jeg sikker på at alt går greit: SPIS SOM PÅ 70-TALLET. Det er mange som er enige med deg der. Jeg spiser sånn selv også, med litt ekstra proteiner i form av tunfisk eller pulver, og helt fram til jernmangelen har det fungert DØDSBRA! High five for oss!

  SvarSlett
 5. Jeg blir så glad når jeg leser bloggen din, for da skjønner jeg at jeg ikke er alene om å være gladgal! Eller galgal, alt ettersom! :))

  Jussen går forøvrig til hælvette! :D

  Kanskje jeg skulle ha blogget om det?

  PS: Du ha rikke prøvd å lage grøt av lever? Du kan bli sånn dame som bare spiser babygrøt? Hjemmelaga og økologisk? Trenger kanskje ikke kalle det babygrøt, kan ta sats og kalle det voksengrøt, om du vil altså.

  SvarSlett
 6. Jeg er veldig stolt av deg! Ingen magre alternativer, så blir du satans sterk!

  SvarSlett
 7. Marita: Jussen går til "hælvette"? JEG KAN HJELPE TIL! Hvor studerer du? Og hvilken avdeling er du på? Eksamen nå til jul? Juss er gøy. Til og med artigere enn havregrøteksprimenter og stevia.! :)

  Chassi: Så modig du er! Du som ikke engang tør å si "mensen" høyt. Og nå deler du det med hele verden!? Du burde få en bitteliten premie. Muligens noe som inneholder jern?! Jerngryte? Lever? Blod? Hva vil du ha?

  Puss och kram

  SvarSlett
 8. Marita: Hei, gladgale du! Det er klart vi må lage levergrøt! Eller.. Jeg har PÅ EN MÅTE gjort det allerede, fordi all maten jeg lager blir seende ut som grøt, og levergrytegrøt har jeg laget MYE. Men å lage voksen middagsgrøt er jo helt genialt! Wohoo to you!

  Ikke gi opp jussen! Viktoria kan sikkert gjøre leksene for deg. Det ser ut som hun mener det.

  SvarSlett
 9. Blodpannekaker. Det skriver http://erikcbb.wordpress.com/ om et eller annet sted langt bak i arkivet. Ikke for pyser, men 'Gud kor sunt'.

  Lista var god å lese. Trenings-fitness-brokkoli-grøt-bloggene kan gå til hjernen på de fleste. Når man får presentert dem oppsummert ved hjelp av liste setter det ting litt i perspektiv. Det er fint for min del, ellers blir jeg helt sprø.

  SvarSlett
 10. Gunhild: Jeg har blitt sprø. Så sprø som hjemmelagde knekkebrød. Så sprø som kalorifrie nudler er FØR de blir kokt. Jeg trenger disse listene. What to do?

  SvarSlett
 11. Fast leser, men har ikke gitt et ord fra meg før nå.
  Som de andre her sier: Bloggen din er topp! Elsker måten du skriver på! Gleder meg at du har funnet ut av problemet og er på bedringens vei :D

  Og til Viktoria: Kan du si litt om jusstudiet? Jeg har vurdert det, men ettersom jeg aldri har hatt noe liknende fag på skolen før, aner jeg ikke hva det innebærer og om jeg vil synes at det er interessant..

  SvarSlett
 12. Sara: Hei søte Sara! :) Jusstudiet kan jeg snakke om i ukesvis. Det er kjempespennende og utrolig lærerikt! Kan du ikke sende Chassi en mail - så vidreformidler hun mailadressen din til meg. Jeg har nemlig SÅ mye på hjertet at jeg muligens kunne drept Chassibloggen... og DET vil vi jo ikke.

  Chassi/Marita: Jada. Jeg kan selvsagt hjelpe til! Jeg kan rette oppgaver? Og til deg og mystiske Marita: Send gjerne Chassi en mail dersom du vil komem i kontakt med meg. Kanskje Chassibloggen ettervært går over i jus-lekse-hjlpen!! :)

  SvarSlett
 13. Hilde: Takk! Ingen hvit mat (unntatt kesam) og ingen magre alternativer!

  Viktoria: Takk til deg også. MENSEN! Jeg kan skrive det med store bokstaver til og med, men jeg kommer aldri til å snakke om det. Synd for deg! ;-)

  SvarSlett
 14. Kan jeg få en bitteliten premie? Jippi! Jeg ønsker meg en bitteliten østlending så klart!! Jeg trenger vel ikke mat når jeg har piller og premier. :-))))

  SvarSlett
 15. Gunhild: SÅ KULT AT DU SIER DET! Grunnen til at Viktoria nevner blod og alt som er ekkelt (liksom!) er nemlig at jeg så sent som i går fant en oppskrift på blodpannekaker og ble vilt begeistret! Kokeboken min hadde blitt til en gammel heksebok på selveste halloween, for der stod det om hvordan man skulle kjenne med en strikkepinne og blodet var klart og sånn. Crazy! Men blodpannekaker vil smake som blodpølse (altså som pepperkaker!) og være mye enklere å lage, så jeg er sikker på at det er kjempegodt og VELDIG SUNT. Jeg setter det som mitt halloweenforsett å kjøpe en liter blod en dag.

  Grøss.

  SvarSlett
 16. Bettyyyyy! Nydelig blogg! Love it! Love you!

  SvarSlett
 17. Sara: Hallo! Da er det ekstra kjekt at du gir lyd fra deg! Takk for alt det snille!! :-D

  Jeg kan være jussformidling med e-postadresser så klart. Mail i vei! Ha en super aftens, Sara.

  SvarSlett
 18. Chassi: Vi trenger ikke snakke om MENSEN hele tiden. DET må vi ikke. Du kan få en bitteliten premie ja. Skal være på utkikk etter en bitteliten østlendingen for deg... Noen spesielle ønsker - sånn rent bortsett fra størrelsen? Det er faktisk en god del av dem "over here"! :)

  SvarSlett
 19. Alltid like spennede lesestoff her :D Godt at du propper i deg jern (utvortes og innvortes), da kommer du deg på bena igjen vet du !
  Likte forrseten listen nederst, det er jo faktisk en helt perfekt oppsummering ;)

  SvarSlett
 20. Åpent spørsmål: Hva skjedde med FYSIKK-DAMA? Bloggen er BORTE VEKK? Uffda. Håper ikke et av fysikk-eksprimentene gikk ad dundas. XOXO bekymret super-fan

  SvarSlett
 21. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 22. Jamen grønnsaker er veien til lykke! Så lenge man passer på å supplere med kjøtt, havregryn og moro også, så klart. ja, og trening. Ooog kesam. og cottage cheese og nøtter og - det er ikke så lett å lage ei kort liste, nei^^ Ting blir mye lettere når man slutter å finne den letteste utveien.
  Godt å se at du fikk en "diagnose" og er på rett spor nå, jeg følger med deg! (det er jeg som er hu fysikk dama) :)
  klem Inga

  SvarSlett
 23. Viktoria: Jeg var kjempefornøyd med DEG, men hvis du vil sende flere østlendinger så er det veldig kult. - Surprise me! Jeg liker dem som ligner på Betty her, se om du finner det. :P

  SvarSlett
 24. Kristine: Takk, søte du! Listen var helt genial! Betty er genial. Kjempeklem på deg!

  Betty: Du er genial og pen på en gang, som sagt. Men enig, det har jeg også lurt på! Ingaaaa, hvor er du?

  SvarSlett
 25. Inga: Akkurat da jeg trodde jeg måtte google Fysikk + Inga + Trondheim for å finne ut hvor du var blitt av plutselig. Man kan bli bekymret!

  Hva mener du med at ting blir lettere når man slutter å finne den letteste utveien? Jeg er ikke frisk ennå, jeg er litt treg i toppen.. :S

  Godt at du ennå lever! Kjempeklem!!

  SvarSlett
 26. Oi, oi, Inga... Du er jo fortsatt borte! Det er vel ikke nødvendig å ta bort hele bloggen? Kan du finne meg på facebook så jeg kan mase mer der? Søte, snille du. <3

  SvarSlett
 27. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 28. Djises da, Betty. Jeg trodde du allerede hadde noe på gang?

  SvarSlett
 29. Viktoria og Chassi, så søte dere er med leksehjelp! :D <3 Jeg går ikke juss altså, men skal bli sosionom - og inni det studiet er det juss.. og nå skal vi altså late som vi jobber i Nav og gjøre et vedtak.. basert på paragraf hei og hå med hjemmel i ettellerannet ;) Tuuusen takk for tilbud om hjelp! Skal prøve meg frem og hyler plutselig ut ved akutt krise! ;))

  SvarSlett
 30. Inga: I ren pur glede over din kommentar på bettyblirbiff, la jeg inn en HØYST upassende kommentar her - som jeg rett og slett måtte fjerne fordi jeg jo har vanlig norsk folkeskikk ... :) (Men jeg skrev det jo også klokken 23:33 en fredagskveld - og håper derfor jeg blir tilgitt!) Hurra for at du ikke har eksprimentert deg bort! Vi møtes i et kommentarfelt - det er jeg sikker på...

  Chassi: :) Disse PTene er det vanskelig å forstå seg på... jeg gjør så godt jeg kan. Virkelig.

  SvarSlett
 31. Haha, dere er herlige! <3 Nå vil jeg vite hva Betty skreev *dra i håret*
  Men ja! Facebook it is. Har du flere navn enn charlotte? :) (du kan sende det til inga@strumke.com om du vil)
  Vet du hva jeg skal nå? Nå skal jeg traske morgentur til MENY fordi jeg hører rykter om at de er den første sjappa i Trondheim som har tatt inn speltlomper, og slikt har jeg aldri smakt før. Snakk om å være noob.God helg!

  SvarSlett
 32. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 33. Marita: Jeg tør påstå at vi nesten er søtere i virkeligheten!(?) Så spennende med sosionomutdannelse! Hvor studerer du? Ja, jeg kan stille opp på svært kort varsel for akutt juss-hjelp til søte bloggere i nød - anytime. :)

  SvarSlett
 34. Viktoria, på Lillehammer :) Og i tillegg til akutt apati, har jeg også en annen lidelse som stadig rammer meg hardere og hardere, og det er å ta imot hjelp. Makan til sosionom JEG kommer til å bli liksom, haha.

  (Sa hu. På en blogg. Istedet for å skrive oppgave. Goooooshameg.)

  SvarSlett
 35. Nå er betty også borte :S kanskje det er et virus!

  SvarSlett
 36. Inga: Jeg leste det på en annen blogg også! Woho! At de har fått speltlomper i Trondheim. Og Bergen har, og hele østlandet har, så nå er det snart bare jeg i Stavanger som spiser vanlige lomper.

  SvarSlett
 37. Betty: Hei Bettyberta! Hva er det du driver med som sletter blogger og kommentarer?

  SvarSlett
 38. Marita: Ta deg sammen og gjør leksene dine! (Du kommer til å takke meg senere.)

  SvarSlett
 39. Inga igjen! Hurra for facebook, nå kan vi bli bestisser på skikkelig! ;-)

  Veldig rart med Bettykommentarene og bloggen som forsvant. Jeg fikk mail på de første kommentarene, og der sto det at hun elsket deg. Mhm. Men jeg vet ikke om det er på grunn av kjærlighetssorg eller om det er et bloggevirus som gjør at bloggen har blitt borte. For det var vel det som tok din, var det ikke? :P

  SvarSlett
 40. Jojoo, det var ganske dramatisk i støytene også! Mer om det på prvmsg.

  SvarSlett
 41. Jeg tror jeg også mangler jern.. jeg blir svimmel og kvalm og får blå lepper når jeg trener styrke :/ kan det være havregrøtdietten som tar knekken på meg? hva kan gjøres for at havregrøten skal bli litt mer jernete?

  SvarSlett
 42. kommentarfeltene er god underholdning. jeg må begynne å lese alle fast. hei til inga, håper du snart viser tommel-opp i barteby mens månen lyser og dagen er baby

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...