mandag, oktober 04, 2010

Mens jeg venter på nytt program

Hei bloggies! Her har det vært så travelt i det siste at jeg har ikke surfet på en uke! Jeg har jobbet i barnehagen (det er en 20 prosent stilling), gått på kafé og trent. Oi, oi, det nye livet. I rest my case.

Dette blir bare om trening. Mister PT er travelt opptatt med å følge fruen sin til Norway Open og NM i fitness der hun vinner alt som er omtrent, så jeg venter tålmodig på det nye programmet mens jeg trener mye annet forskjellig.

Maks i benk: Jeg testet benken i går fordi ryktene surret på Toppform om at Silje som aldri trener bryst tok 50 kilo. Helt greit for meg selvfølgelig, jeg har sikkert andre kvaliteter, men det fikk meg til å ville teste min egen maks i benkpress, og så fikk jeg utrolig god hjelp til det fra styrkeløfter Andreas. Han viste meg hvordan man "pakker seg inn" på benken og spenner og strammer og presser skuldrene ned så alt var lagt til rette for et kjempeløft, men.. trommelommelommelom... det holdt hardt med 45 kilo. Så da vet jeg det.

Chins: Det er flere måneder siden jeg klarte min første chin og da tenkte jeg at veien ville bli kort til tusen chins på rappen. Men det som skjedde i seiersrusen over denne ene var at øvelsen ble lagt helt på hylla, chins var ikke like spennende lenger. Nå da. Det er fortsatt den kuleste øvelsen som fins og jeg vil veldig gjerne klare tusen chins på rappen, så chins ble også testet i går med hjelp fra styrkeløfteren. Fra nå av skal jeg trene chins med 5x1-sett, altså 1 chin 5 ganger med gode pauser (styrkeløftstil) i mellom. I går klarte jeg bare de tre første, men da vet jeg det og kan fort bli bedre.

Triatlontrening: Disse fjellsporterne som man treffer på fjellet er veldig inspirerende, vi finner hverandre alltid i hyttevrimmelen og diskuterer trening over havregrøten når de andre er opptatt med kartene sine. Runa, for eksempel, er en nokså habil triatlonutøver. Hun har sine egne effektive økter som kombinerer løse vekter i supersett med rask løping på mølla (jeg tør ikke gå høyere enn 16 km for jeg er redd jeg faller av) og trappetrening utenfor Elixia. Veldigveldig gøy! Vi trente sammen på onsdag og det vil definitivt gjentas.

Ryttis (dette er ikke meg) med triatlon-t-skjorte og knebandasje.

Rumpe, bein og mage + tabata:
Det er rumpe, bein og mage som har vokst ut av buksene mine i det siste (høhø, hva ellers), men betyr det at jeg skal trene disse musklene eller vil de bli større og vokse enda mer hvis jeg gjør det? Snille Nancy mente egentlig det siste men hun var likevel med på en superøkt med rumpe, bein og mage der vi gjorde bare nye øvelser og syntes vi var veldig flinke: Gående utfall med vekter (10 kg x 2 hender x 10 skritt x 3 sett), mageøvelser med ball (inspirert av videoen nedenfor), knebøy og mark (ok, ikke helt nye øvelser), nedtrekk og ro (heller ikke nye), og en tabata som fikk meg til å dø på meg (spensthopp, push-ups, burpees og løpende planke, alt ganger 3 med 10 sekunders pause). Nancy ble bare full av energi så stillingen oss imellom er 1-0 til BCAA vs kreatin. Enten det eller så må jeg danse mer zumba.

Klatring:
I går var jeg også på nye Sørmarka Arena for å teste den nye monsterveggen, men det ble litt bomtur for min del. Jeg var ikke forberedt på at klatreveggen lå i samme hall som isbanen, hvorfor skulle den vel det, så jeg var ikke psykisk forberedt på å klatre i minusgrader, og er man ikke forberedt kan man like godt dra hjem. Jeg dro til solsengen på Toppform og varmet meg.

En "monstervegg" skimtes til høyre der.

Dagens grøt: Til frokost i dag kokte jeg havregrøt med pære/vaniljeprottis og en spiseskje cocosa for å klare den tøffe hverdagen i barnehagen. Videre ble det tre porsjoner til kvelds der én ble kokt med havre og maismel og jordbærprottis, én med rugmel, vaniljeprottis og peanøttsmør og en med havre, kli og sjokomint. Masse kakao i alle. God natt!

3 kommentarer:

 1. Du er den sprekest jeg vet.
  (16 på mølla kan jeg bare drømme om)

  (- blir mer til mareritt når det kommer til benkpress og sånt - men jeg har da løftet 10kg :-))

  SvarSlett
 2. Hehe, kan tenke meg det var litt i kaldeste laget for klatring der ja..

  SvarSlett
 3. Lovelovelove! Jeg blir helt høy på meg selv hver gang du sier det. :D Og det til tross for at jeg løp veldig lite på 16, Runa løp på 18, og jeg skulket hele trappetrimmen med en dårlig unnskyldning om andre planer.

  Bøker og løping (teoretisk så klart) i november! Jeg er i Oslo fra 17. til 21. eller noe sånt.


  Fredrik: SKAMKALDT!!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...