tirsdag, oktober 12, 2010

Sliten. Drit i alt.

Så rart å se svart på hvitt i bloggen sin at jeg var kvalmende full av energi ganske nylig, for nå er energien brukt helt opp og jeg sitter fast i sofaen. Jeg håper det bare er meg, jeg vil ikke smitte noen nå. Jeg skylder det delvis på en tøff økt på søndag, da hadde jeg styrketrening med PT fulgt av FatAttack fulgt av Yogalates, og delvis skylder jeg på barnehagen, for der er det mye friskluft og altfor mye bevegelse etter tøffe treningsøkter. Nå har jeg dessuten jobbet to (!) dager på rad.

Siste uken trente jeg 13 timer og trasket i 8 timer. Det ble en spontantreningsfri lørdag i det fine været, men ellers hadde jeg så mye fritid at jeg kunne trene både før og etter kafélunsjene og virkelig nyte det. Men jeg kjente at kroppen var stresset (et uttrykk jeg har lært fra en fornuftig forskervenninne), bittelitt i alle fall; at jeg ikke klarte å slappe av eller senke skuldrene; og så sov jeg dårlig, særlig når jeg kom sent hjem fra trening, det er da jeg teller treningstimer mens jeg ligger rastløs i sengen; og så ble jeg stuptrøtt; og derfor har jeg treningsfri i sofaen for andre dag, med relativt god samvittighet.

Det er nok på tide på menstruere igjen men jeg blir overrasket hvis det skulle skje nå. Og så tolker jeg situasjonen, og analyserer og syns at dette er megaspennende; kropp, kost, livets mysterium... Alt i alt så føler meg som en biologisk fjortenåring og har jo fått bekreftet at det er nettopp det jeg er. (Typisk utleverende fjortis!)

Ellers. Jeg har endelig fått nytt program! Jeg har fått del én, for resten er fortsatt hemmelig, men den ene delen var jeg veldig fornøyd med. Utgangspunktet er jo faktisk en FORMSJEKK så nå vet jeg at mitt opplegg passer for MEG.

Dag 1 (jeg venter en tresplitt) går på rygg og bakside bein, og øvelsene denne første dagen var

 • Nedtrekk med bredt grep (oppvarming)
 • Chins med bredt grep (assistanse fra PT)
 • Strak mark og dropset med rygghev
 • Ro med stang
 • Ro i kabel (eller der man sitter og ror) med bredt grep
 • Leg curl liggende
 • Leg curl stående

Alle øvelsene gikk til failure i tredje set med dropset til ny failure så det var tungt som pokker. Det er sikkert mest fordi han pusher sånn, mister PT, men til failure betyr at jeg nesten må grine, og jeg hadde helt seriøst maskara nedover kinnene da jeg gikk til garderoben for å skifte til treningstøy nummer to (av tre) før høypulstimen, men jeg vet ikke (pga utavkroppenopplevelse) om det var fra tårer eller svette. Sliten i alle fall.

Jeg var også ganske sliten etter den barske joggeturen som ble etterfulgt av bodypump:

Så da satt jeg litt apatisk i salen med shaken min.

Neste økt er en hemmelighet enn så lenge (hemmelig også for meg) men deretter skal dette nye programmet gå sin gang i tre-fire måneder og innen da vil rumpa være oppe i skulderhøyde tenker jeg.

Sofa. Stor klem!

8 kommentarer:

 1. Tips fra en ekspert på svingende humør og sofasyke.
  - Biggest Loser.

  Jeg har nettopp grått meg igjennom sesong 9 og skjønner nå at jeg ALDRI har trent før - ever.
  - fra nå av skal det bli spy, tårer, besvimelse og møllelløping til bena svikter og der jeg lander blir jeg liggende til neste morgen, da jeg gjør det igjen.
  - og igjen.

  - siden mascaraen renner hos deg allerede er du jo godt i gang.
  Glem Paradise - Biggest Loser har mer US pomp, prakt, tårer og svette enn noe annen reality.

  (bør sees back to back to back)

  SvarSlett
 2. Kjempetips, supersøte!!! Da skal jeg sjekke det ut. Har du sett episodene med Pauline Nordin? Hun er liksom den interne fitnessguruen for de som er "i miljøet". Ganske rå. Men jeg har bare sett det i små klipp tidligere. :)

  SvarSlett
 3. Hei! Er en forholdsvis ny leser, men har fått med meg at du bruker ginseng? Jeg har veldig lite energi for tiden og sliter med det meste, både treningsmotivasjon og det å stå opp om morgenen. Har du noen tips om hvilken type det er du bruker og om det funker bra? :)

  SvarSlett
 4. Maskara-rennende treningsøkter har jeg hatt en del av i det siste. Alt har selvsagt vært tortur og tvang i skolesammenheng, men det er slett ikke så verst etterpå :)

  SvarSlett
 5. Så kul blogg Charlotte:))

  SvarSlett
 6. Anonym: Heisann! Jeg bruker ikke ginseng, men jeg HAR testet det med veldig gode resultater så for meg virket det definitivt. Men når jeg driver og kjenner på hva som gir meg energi, og det kjenner jeg på hele tiden, så er det i bunn og grunn maten som gjør utslaget. Og søvn så klart. Karbo før trening, ikke fett før trening, karbo til frokost, fett før leggetid.. Finn ut hvorfor du sover lite, kanskje du er sulten når du legger deg (det pleide jeg å være), men test gjerne ginseng også. Jeg skulle gjerne gitt tusen tips på motivasjon, men det blir litt vanskelig å oppsummere så det er best du kommer hit og trener heller. :)

  Janne: I bet you have! :D Og godfølelsen er som dop, men egentlig liker jeg det når det står på også, klassisk selvpiner.

  Kriztina: Takk, det samme, superhero!

  SvarSlett
 7. Pauline Nordin har jeg ikke sett, er hun i svenskeutgaven?

  SvarSlett
 8. Det er hun. Men hvis du googler henne så finner du videoklipp på hennes egne sider blant annet. Du kommer til å le av "The fighterdiet", så det er verdt å sjekke.

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...