Hei! Jeg er endelig tilbake! Ikke til internettet, men til verden, etter å ha gått på ski gjennom Skarvheimen og Hardangervidda, og det er godt å være tilbake igjen altså. Thor Heyerdahl pleide å si til seg selv hvis noe var litt tøft at
, og fordi jeg leste det i en bok på en av hyttene så jeg har prøvd å tenke som Thor Heyerdahl når turen føltes tøff innimellom. Jeg kunne jeg lett ha blitt en mann, for det var tøft innimellom, men jeg startet som en pike så jeg hadde heldigvis en lenger vei å gå.
|
He would put on a boblis. |
|
And blog about it. |
12 dager med ingenting annet å tenke på enn å sove og spise og gå på ski, det er jo det beste som fins, men jeg har aldri gått på ski i så mye vind før. Vindmåleren til Claudia målte 25 m/s, vi blåste over ende. En gang jeg var helt nødt til å tisse i stormen, og altså måtte passe på ski og staver og dra ned buksen uten å blåse over ende så MISTET JEG EN VOTT. Man kan sikkert dø ute i kulden når det stormer og man mangler en vott så jeg løp med skiene på og buksen nede. Votten stoppet litt.. jeg nærmet meg.. votten blåste videre... og jeg løp etter med buksen på knærne og kunne ikke engang tenke på at jeg burde være så flau som man bare kan bli. 10 turdeltakere var publikum, men jeg latet som ingenting da jeg kom tilbake med votten min, så da var jeg litt mann.
Ruten var
Iungsdalshytten,
Raggsteindalen,
Geiterygghytta - og her måtte vi bli en ekstra natt da vi ble nødt til å snu i stormen en dag -
Finse,
Krækkja,
Tuva,
Mårbu,
Kalhovd og
Helberghytta. Vi gikk to mil til dagen, hadde 16 kilo i sekken, og vær som varierte fra stiv kuling til storm.
|
Da er det ikke kult å gå på utedoen. |
Snø og sol er det supreste jeg vet, men enda mer spennende er maten. Man kan jo spise så sinnsykt mye mat når man går på ski. Juhu! Omtrent som dette:
Frokost
Havregrøt med prottispulver
Knekkebrød med makrell
Lunsj
To store skiver med uendelig mye pålegg
Lunsj igjen
To store skiver med uendelig mye pålegg
Mellommat
200 gram emergency supply
Middag
Soppsuppe, kjøttkaker og fruktcoctail
Middagen var stort sett den samme hver dag, og vi spiste store mengder av den også, men hva er emergency supply? Jeg har snakket engelsk gjennom hele turen for alle deltakerne var utenlandske, men emergency supply høres også mye kulere ut enn reserveniste. Det er bare tørrmat som blandes i en pose, men det kan se eksotisk ut (syns jeg) fordi det er en så VELDIG variert blanding av noe som er alle tørre næringsstoffer helt uavhengig av smak og utseende.
|
Spekepølse, rosiner og havregryn for eksempel. |
Eller brunostbiter for å dekke fettbehovet, eller bare tørre havregryn om ingenting annet var å oppdrive, eller musli og nøtter på en veldig god dag... Helt supert med emergency supply. Men det var brødskivene som var dagens høydepunkt. Man kan putte UENDELIG med pålegg på store skiver når det for en gangs skyld handler om å få i seg masse mat.
|
Leverpostei, egg, skinke, makrell, sild og hermetisk ananas for eksempel. |
|
|
Jeg har brukt mye tid på å savne den lille østlendingen som ikke fikk plass i sekken, men ellers har 12 hele dager gått til ingenting annet enn å spise og sove og gå på ski. Utstyret fungerte perfekt. 3 ulltrøyer var akkurat passelig og gnagsårene ble aldri større enn de alltid blir.
|
De ble teipet og plaget meg ikke et eneste sekund. |
|
|
Koste oss uansett. :) |
|
Koste oss i vinden. |
|
Og en dag var alt helt hvitt. |
|
Og en dag var det fint og flott. |
Men nå er det vår hjemme. Da vi gikk mot Rjukan og Gaustatoppen i forgårs smeltet snøen helt bort. Men det er mer snø på vestsiden, og dit skal østlendingen få bli med til påske.
Finse,
Krækkja,
Stigstuv,
Sandhaug,
Litlos,
Hellevassbu og
Haukeliseter. Andre som skal dit?
|
Gaustatoppen straight ahead, og denne frisyren skyldes ikke stylingprodukter. |
Jeg ble ikke mann heldigvis, jeg er fortsatt en
snill pike som ikke har tenkt å gå til Sydpolen. (Ønsker meg den boken bare..) Håper dere har det bra i vårværet! Jeg har 114 uleste innlegg på bloglovin, så jeg trenger enda en uke ferie.