tirsdag, april 26, 2016

Korrekt antall treningsøkter

Korrekt antall treningsøkter = n+1, der n er antall økter trent.

Aldri helt fornøyd. Jeg blir inspirert hver eneste dag (tank u, blogs) til å stå opp og ta på joggeskoene før frokost, eller i det minste til å trene styrke mer enn én gang i uken. Men jeg gjør det aldri. Da Toppform-jentene var samlet til fruktsalat og koffeinfri te sist uke, og vi var ferdige med å snakke om gruppetimene våre, snakket vi om egentrening og krav til sådann.

* Nina ville aldri ha mer enn én dags opphold.
* Katrine var aktiv med jobb og trening hver dag.
* Caroline som er i permisjon, var klar til å erobre verden med trening til morgen og kvelds.
* Og jeg ... liker å gå på tur.

Dette er min trening.
Men egentlig tror jeg ikke noen av oss var fornøyd. Hvis jeg teller med antall turtimer - og trekker fra sånt som pausen over - har jeg 34 treningstimer for april. Hvis jeg teller antall styrkeøkter, intervaller eller ALL PLANLAGT TRENING blir det bare en liten (bitteliten!) brøkdel.

Antall timer trent i april: 8
Antall timer brukt på Paradise Hotel: 18

Bedre lykke neste gang. Det mest imponerende jeg vet er dem som måler treningen i antall mil per uke. Dit vil jeg også komme en gang. Game on. (Sa hun entusiastisk.)

27 kommentarer:

 1. Den lille Østlendingen26 april, 2016 18:09

  Åj. Hva skjedde her? Våknet du som mattematikkgeni? Ganske snedig - for det korrekte antall treningsøkter blir da alltid en mer enn du faktisk har gjort. Betyr det for din del at du ALDRI får trent nok - eller at du trenger MER enn du faktisk anser som en økt?

  Jeg liker deg ekstra godt fordi du liker tur fremfor treningsøkter. Det som er sexy er jo å være i aktivitet - ikke antall økter på Elixia synes nå jeg. Jeg burde fikse speedometeret på sykkelen min og få av piggdekkene - sånn at jeg kan telle antall sykkelkilomter jaffal. Blir du pittelitt imponert da i det minste? Jeg teller ikke antall dager trening - jeg forsøker å telle antall dager uten.


  Kyss

  PS: Kom hjem snart. Det blir Hawaipai-is og sjokoladesaus til alle som vil i kveld

  PSPS: Sykt at jeg er så lite hjemme at du kan smugkikke så mye på Paradise. SYYYYKT.

  SvarSlett
  Svar
  1. PSPS: Kanskje det er jeg som er mye hjemme. :P

   Ja, jeg våknet som matematikkgeni.
   Nei, det hjelper ikke å telle dager uten trening. Ikke så lenge de gir deg mareritt! Du faller inn i samme kategori; med n-1 som ønsket antall hviledager, der n er antall hviledager du faktisk har.

   Kommer straks! Kult med sykkel! Alt er kult.

   Slett
 2. Da vi studerte fransk i vår ungdom, Chassolator, husker jeg at du trente på Vektertorget hver dag før forelesning. Jeg var veldig imponert og syntes du var en maskin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det husker jeg også! Og jeg har vært flink å fortelle det videre, så takk til deg for at jeg nå fikk det skriftlig. Nå er det du som teller mil, og jeg er mektig imponert over hvor mange mil du teller.

   Slett
 3. De milene er nok litt som turgåingen er for deg. Jeg liker å holde på med det, og det krever nesten ingenting av meg i form av mas og planlegging og dørstokkmil (jeg driver ikke med intervall og baneløping og sånt). For meg vil det alltid være imponerende med dem som trener på senter og har faste styrkeøkter og sirkeltreninger og yogaklasser og mølleøkter. Selv trener jeg ikke hvis det ikke kan skje rett utenfor eller rett innenfor min egen dør. Hvor ofte trener du styrke i de månedene du ikke går ørti timer på ski?

  SvarSlett
  Svar
  1. (Og hvor mange mil er det snakk om per uke?)

   Tusen takk for alt det fine du sier. Jeg tar det til meg alt, ser du, hvem enn det var rettet mot. De månedene jeg ikke går på ski så går jeg endel i fjellet - med sko - men hm ... i november har jeg 3-4 styrkeøkter i uken.

   Slett
  2. Det er i aller høyeste grad rettet mot deg! Og din østlending. Blant andre. 3-4 styrkeøkter i uken er veldig mye.

   (Det er snakk om 7 mil i snitt. Noen ganger blir det nærmere 5, noen ganger nærmere 8. Men aldri mer enn 8. Husk at jeg har verdens mest stillesittende jobb, og at jeg jobber i min egen stue, så det er ikke så mye som det ville vært hvis jeg gikk til og fra jobb hver dag i tillegg.)

   Slett
  3. Kult at det var rettet mot meg!

   Jeg lurer nesten enda mer på, faktisk, hvordan det er å jobbe hjemmefra og så selvstendig, men det kan vi ta et annet sted kanskje. Det virker fint og skummelt på samme tid. Og ensomt? Men du får det til å virke fint.

   Slett
  4. Jeg foretrekker å jobbe sånn. Jeg blir ikke ensom, og jeg savner ikke kolleger. Det er ikke skummelt, bare fint!

   Slett
  5. Da hadde jeg likt det veldig godt, tror jeg. Selv valgte jeg å jobbe med mennesker, men det hender jeg skulle ønske at treningssenteret kunne være tomt. Og at noen kunne skru av musikken. ;)

   Slett
 4. EN ALGORITMEVITS!!! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Værs'god! Jeg må ha blitt inspirert av alt du gjør. :)

   Slett
 5. Jeg begynte å regne på min egen treningsinnsats denne måneden, og se på dette da! Jeg har et litt aspergersk forhold til treningslogging, så du kan tro jeg ble glad når det åpenbarte seg et superpent mønster som går opp i hhv. gangetabell 6 og 7:

  Hittil i april:
  6 løpeøkter
  12 styrkeøkter
  = 18 treningsøkter

  Og når april er over vil det se slik ut:
  7 løpeøkter
  14 styrkeøkter
  = 21 treningsøkter

  Selv om jeg ikke skjønner hvorfor det å trene dobbelt så mye styrke som løping skulle være et mål, så blir det unektelig vanskelig å logge noe annet enn gangetabellvennlig trening heretter.

  SvarSlett
  Svar
  1. LOL! Kuli, Maiken! Nei, nå må du fortsette med gangetabellen, mrs Asbergers.

   Hilsen ms Tvangstanke.

   Slett
  2. Har du forresten et mønster med faste treningdager eller noe? Det er om å gjøre for min del å ikke ha dårlig samvittighet de dagene jeg ikke trener. Og det ville nok vært et triks i ludo å lage en rutine på bittelitt mer styrketrening.

   Slett
  3. Nei, ingen faste treningsdager eller program eller noe som helst. Særlig med løpingen er det helt nødvendig, for hvis jeg har en plan så blir jeg veldig opphengt i å følge den.
   Har du noen styrketreningsmål?

   Slett
  4. Sikkert lurt.

   Du, målet mitt PLEIDE å være å ta deg i pullups, men jeg har gitt opp. Hva er ditt?

   Slett
  5. Hvor mange pullups klarer du nå da?? Jeg har tapt meg litt der skjønner du. Tror jeg klarer max 7 nå. Så målet mitt er fortsatt å klare 10.

   Slett
  6. Jeg tester ikke engang, så jeg vet ikke. Grøss. Pullups var jeg aldri god på, så jeg kan håpe på 3. Og at jeg klarer 7 chins heller. #krysserfingrene.

   Slett
 6. Heisann sveis
  jeg har 25 treningsdager hittil i april og 50 treningsøkter total sum 65 timer
  men til mitt forsvar så er det jobben min
  synest all bevegelse er bra beveglse jeeg

  SvarSlett
  Svar
  1. Du vant! Selvfølgelig gjorde du det. Da kan du umulig ha noen dårlig samvittighet på manglende trening, håper jeg.

   Har dere planer for helgen? Jeg er alene hjemme og lurer på hva jeg skal finne på. :P

   Slett
  2. plans og plans kom til madeira i går :-) helgren går med til å bli kjent med bassenget og gjøre seg klar til konnkurransene. her gjelder det å hvile seg i form :-)

   Slett
  3. Det så jeg på snap! Heldige!!! Ååååååh.

   Slett
 7. Oooog 100kg i markløft. Det hadde vært kult.

  SvarSlett
 8. Du kan jo ikke skrive på internett at du hjemme alene. Har ikke moren din lært deg nettvett i det hele tatt. *lyst å skrive alt i caps lock*

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Kommer du kule kidsa til å overraske meg med hjemme-alene-fest?

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...