tirsdag, april 19, 2016

Hvordan bli en friluftsperson

Med følgende underpunkter:
 1. Hvordan gå fram - steg én liksom
 2. Hva trengs av humør og innsatsvilje
 3. Hvordan holde seg varm på beina
 4. Og wtd hvis turfølget er mye raskere enn en selv
(For en helg det har vært!)
1. Meld deg på en DNT-tur. Det fins jo tusen flotte turer å velge mellom! Du trenger ingen spreke venner, du får dem servert på et fat. De går kanskje med allværsjakker året rundt, og de har sikkert ikke fått med seg at fotballfruen er gravid; men det bare forfriskende eksotisk. Er du singel kan du date deg gjennom hele foreningen, for mange er single.

(Jeg gikk på tur med Margaret i helgen.)
2. Når det gjelder humør og innsatsvilje ... Altså, på en skala fra én til ti trengs det omtrent en syver. Da er du fortsatt kul når det begynner å regne.

(Men det hjelper også med alkohol og sjokolade.)
3. For å holde seg varm på beina (Meget betimelige spørsmål, Siri.) må man impregnere skoene og bruke tykke ullstrømper. Hvis ikke det er nok fins det ullsåler og engangsfotvarmere på Clas Ohlson og XXL. Ikke ta på kalde sko. La skoene stå foran peisen før du går, og la dem ligge framme i bilen og ikke i bagasjerommet før turen starter. Lett. Da var det problemet løst.

(Men vi altså, i helgen, gikk fra Storevatn til Urdalsknuten.)
(Og så på snøen.)
(Og så gikk vi til Skrolletørnane.)

(For å bli kjent med nytt terreng og fordi utsikten derfra er knallfin.)
4. Det siste punktet; hvis turfølget er raskere enn deg selv, er noe jeg opplevde sist denne helgen. Margaret er en maskin og jeg halser etter. Jeg vet ikke hvordan det er best å løse det. (Siri, du løper jo med en gutt, du vet vel bedre enn meg hvordan det er å være det fåkkings svakeste leddet?) Det kunne vært et eget innlegg dette, å takle at andre er raskere eller sterkere, men fasiten herfra er: Velg dine kamper med omhu. Man kan ikke være best i alt. Så lenge hun ikke slår meg på pullups eller pushups kan jeg godta at Margaret går som en maskin. Det er irriterende å høre henne spørre for tiende gang og i aller beste mening, for all del, OM DET GÅR BRA, (Ja, det går bra. Jeg puster bare tungt og pesende for å skremme bort de skumle reinsdyrene.) men det kan jeg tåle.
(Og føret ble bare bedre så vi gikk helt over heia til Suleskard.)
Og så kan du bløffe.

Chassi: Phjuh, nå skal det blir deilig å gjøre INGENTING i morgen! Juhu! Framme!
Margaret: Skal du ikke gjøre noenting i morgen? Hvorfor ikke?
Chassi: Øh, vi gikk jo ganske langt i dag.
Margaret: Åh. Ok. Jeg går så langt hele tiden.
Chassi: Ha ha ha! Jeg også! Hele tiden. 

4 kommentarer:

 1. Den lille Østlendingen20 april, 2016 06:10

  God morgen skjønnas, og takk for at du gjorde meg til en friluftsperson. Ditt første steg var å lure meg til å melde meg på en fellestur du selv var leder på. Jeg er jo ikke akkurat Lars Monsen. Eller Cecilie Skog eller deg - men synes det er fint på tur.

  Hvordan er det forresten å alltid være den som går litt raskere? Har du noen tips til hvordan de skal overleve? :*

  SvarSlett
  Svar
  1. God morgen! Værsågod! Veldig fint for meg at du ble med på leken.

   Den som går litt raskere må ta på varmere klær for å ikke stå og fryse mens man venter. Og ja! Hvis man er en PT kan man ta på PT-hatten og gå i peppemodus: Heia, heia, du er jo kjempeflink! ;) Jeg mistet så mye selvtillit etter turen med Margaret at jeg gleder meg til å blomstre igjen med litt mer overskudd. Plis gå superslow på neste tur.

   Slett
 2. Tusen takk for tips, Chassi! Jeg bokmerker dette. Noen ganger deler jeg og livspartneren min pc, og her om dagen åpnet jeg en fane rett på et par turskisko i størrelse 37. Han bruker ikke størrelse 37. Jeg fikk selvfølgelig panikk og sjekket når første fly til Oslo gikk, men så husket jeg at det er viktig å utfordre seg selv iblant. Og at man kan (må?) spørre erfarne turfolk om tips. Tror noe av nøkkelen for meg blir å holde meg varm og å ta det i mitt eget tempo. Har du noen gode bløffer når man må ta seg en pause? Kan man si sånn: "Ok, må bare klafre litt på kuten!" og så late som man fikser noe på skia, for eksempel? igjen, tusen takk for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, så du skal få sko?! Veldig kult. Hvis jeg trenger en pause pleier jeg å kalle det en teknisk pause, for det er lokallingo i turmiljøet her. Jeg tror det kan bety både å ta av en jakke eller å klafre litt på kluten. Ingen vil spørre.

   Jeg følger med i spenning. På skokjøp og friluftsstunt. Lykke til!

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...