fredag, april 29, 2016

Pb love

Fredag altså - jess! Pb love fordi jeg elsker peanøttsmør, men det kunne også betydd Polly butter love, for jeg har testet den nye. (Er den ny? Jeg ble tipset av Gunnhild - takk for det!) Det er fredag og jeg sitter her med havregrøt og alt jeg har nøttesmør.

Jeg er rik.
Se forresten hva jeg fant da jeg googlet pb love.

Hvilken liker dere best? :P Nei, vent, Polly først.

En peanøttsmørtest dette.

Førsteinntrykk: Det står på glasset at her er 90 prosent peanøtter, for det er det som skal til for å være godkjent som peanøttsmør i USA. Fin fun fact med sunn konsekvens. De resterende 10 prosentene er sukker, men sukker er vel også godt, så det var bare en opplysning.

Dom: Jeg har en skje peanøttsmør på grøten, og ... I følge Gunnhild skal det smelte som karamell, det er det jeg venter på nå.
Waiting for the magic.
Og det smeltet! Smatte og smake ... Hm. Mhm. Kjempegodt og passe klumpete, men det mest spesielle med dette var at det smakte akkurat som Polly peanøtter. Jeg visste ikke at jeg kunne kjenne igjen en Polly peanøtt, men nå tror jeg at jeg kan. Jeg hadde definitivt kjent igjen dette i alle fall, om jeg fikk en blindtest.

Slikt å gjøre, jeg har slikt å føre. Jeg må teste dem alle sammen.

Dette er fredagsfjas altså.
Og MIN dom - som en stor fan av allslags nøttesmør er:

 1. Polly er kjempegod og smaker akkurat som Polly peanøtter. Helt sant, det var virkelig annerledes. Terningkast 5 selv om det koster litt for mye. (38 kroner.)

 2. Mills økologiske er KJEMPEGOD og PERFEKT til å dyppe gulrøtter i, for det er så flytende. Terningkast 5. Eller 6 kanskje! For økologisk har lov å være dyrere. (42 kroner.)

 3. Green Choice er samboerens favoritt, det er bare derfor jeg har den. Kjempegod på toppen, men steinhard i bunn, selv om vi har den stående på hodet i skapet. Det er denne jeg pleier å anbefale til kundene mine, for selv om den er dyr så er den sunn. Terningkast 4. (44 kroner.)

 4. Hello, Rema 1000 sin! Denne smelter virkelig som karamell på grøten. Jippi! Men bare terningkast 5, for den er helt ubrukelig til gulrøtter. (23 kroner eller deromkring. Så billig at jeg vet ikke prisen.)

 5. Og hello there, min hjemmelagde venn. Du vant! Terningkast 6 til mandel- og peanøttsmør med mandler som har blitt ristet i ovnen til og med. Kjempekanonbillig og perfekt på både grøt og gulrøtter.

7 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Det var så mange skrivefeil at jeg må skrive på ny.

  Jeg googlet.
  Det finnes en hel hærskare av PBlovers der ute! Fantastisk!

  Vet du - i skuffen min fant jeg nettopp et mysquite-pulver. Det står anbefalt som krydder til Peanøttsmør. Visste du det? Skal jeg ta med det hjem også? Eggene som gikk ut i august har jeg nemlig spist opp. *gulp* *grøss* *dobbeltgrøss*

  Kyss og klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei lille østlending! Hyggelig med rapport fra øst. (Er det sant at solen alltid skinner der? At jentene er supersexy og at svabergene er myke som marsipan?)

   Mesquite altså. Det må være omtrent det eneste jeg har kastet av mat noensinne. Men jeg kunne jo faktisk prøvd i nøttesmør for det om.

   Har du forresten prøvd noen andre nøttesmør enn din egen favoritt? Jo, den økologiske. Stemmer. Men kunne du testet Rema? Skulle ønske du kunne oppleve karamelleffekten.

   Slett
 3. Gode nøttesmør ja.... det jeg brukte i Aberdeen var veldig veldig godt. Begge de to faktisk. Og det fra NewYork superfoods vi spiste den påsken på Bleskestad. Driitgodt.
  Og det fra Amsterdam! Og det hasselnøttsmøret jeg lagde for lenge, lenge siden!

  Favoritten er for tiden det jeg lager ved å blande peanøttmel og natreen og peanøttsmør og varmt vann. En hel MASSE peanøttsmør! Nam

  SvarSlett
  Svar
  1. Amsterdam i mitt hjerte! ikke byen, men peanøttsmøret. La meg få teste blandingen din en gang da. Hvis du kommer tilbake til Stavanger. :)

   Slett
 4. Jeg hadde ikke så mye å si om snø og fjell og sånn, annet enn at det er pent å se på, dere er spreke, fine bilder osv, men her fikk jeg virkelig valuta for å tilbringe morgenen på bloggen din. Min nye interesse i peanøttsmør.
  Jeg har alltid likt det altså, peanøtter også, men blitt fort lei, eg, man kjøper et glass, spiser det opp iløpet av et par dager, og så går det 2 år før man kjøper et nytt. Husker i 2009 da jeg testet tipset ditt om grøt og peanøtter og syntes da var for jævlig.

  Vel spol til 2016, og peanøttsmør er det beste jeg vet + posevis med salte peanøtter. I havregrøt, på frukt, i youghurt, you name it. (Bare den med rødt lokk du ikke gadd teste engang). Jeg har undret meg, helt til du nevnte pollyvarianten med 10% sukker. Spørmål til eksperten: Kan denne nye peanøttkjærligheten komme av at jeg spiser mindre sukker og derfor indirekte og hemmelig, skjult for over-jeget søker opp, og legger min elsk på produkter med skjult sukker? Jeg er litt bekymret. Selleri (?) (som jeg aldri har likt) er plutselig også ofte på bordet. Og nei jeg er altfor gammel til å være gravid.

  (Dessuten har jeg begynt å se på Paradise igjen. Har boikottet siden Pilgaard vant. Like greit at denne avsløringen kom litt lenger ned i feltet).

  SvarSlett
  Svar
  1. Jippi til Paradise! Det tok helt av der på sisten. Jeg er klar for en ny runde allerede. Jeg vurderer nesten å smugkikke på den danske versjonen!

   Hurra for peanøttsmør og alt som er godt. Salte peanøtter inkludert.

   Ekspertsmørsmålet: Nei, det tror jeg ikke. Men dette var vel uansett gode nyheter og trygge cravings å få? Tommel opp. :)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...