onsdag, april 20, 2016

Effekten av smågodtkrigen

Det er lovlig seint dette altså, å snakke om smågodtkrigen en måned etterpå, men jobben min er er blant annet å holde slankekurs, og nå starter etter-påske-kurset. Jeg har hatt fullt av kunder til møte på kontoret. De forteller om sine mål og forutsetninger, og det pleier å handle om at de har blitt førti eller har lagt på seg i forbindelse med fødsler, men ikke denne gangen. Det de har fortalt denne gangen er omtrent det samme over hele fjøla: "Jeg skulle spise nokså smart i påsken, men så var det dette tilbudet på smågodt..." Og så bare pang. Det er sant! Så jeg skulle ønske noen ville skrive en masteroppgave om effekten av smågodtkrigen.

Og laget en statistikk på vanlig påskevektoppgang versus årets.

Samfunnet fungerte helt normalt. Sukkernivået har faktisk gått ned de siste årene; far drikker lettbrus uten å ha kjøpt den med en feiltakelse, mor spiser bare mørk sjokolade - sånn er det hos meg i alle fall - ... men så kom smågodtkrigen som fikk korthuset til å kollapse.

Pang.
I Danmark er det forbudt å selge mat til under selvkost fordi det fører til at mye mat blir kastet.
Jeg bare sier det.
Mens her sier helseministeren at det må være lov å kose seg i påsken. Jeg var på detox selv i mange dager før jeg klarte å ikke spise sjokolade som jeg hadde gjort i påsken, men takk som spør, det går bedre nå. Priskrig på appelsiner neste gang, plis. Og plis skriv en masteroppgave noen, om det nasjonale eksperimentet som var smågodtkrigen påsken 2016.

16 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Men det var jo faktisk priskrig på appelsiner også. Kiwi hadde 1 kg appelsin til 2,50 og Rema fulgte vel opp så vidt jeg fikk med meg de også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, du har helt rett. Jeg var bortreist og kom ikke hjem før alle krokodillene var borte, men jeg fikk høre at noen (Meny?) fant på dette kule alternativet. Fikk du en fin påske selv eller? Gikk du på en appelsinsmell?

   Slett
 3. Jeg er glad i smågodt altså, men å kjøpe bare for å kjøpe har jeg aldri forstått. Jeg ble helt satt ut over en dame som kjøpte sikkert 3 poser med bare sure føtter og sa "det e jo så billig" Hun likte sikkert ikke sure føtter en gang.

  Det blir som disse kupongfolkene i USA som hamstrer deodorant fordi de kan spare 5 dollar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha. :)

   Jeg kunne vært hun dama på andre ting enn smågodt og deodoranter sikkert. Jeg måtte lese den NRK-artikkelen om hvor skummelt det er å hamstre før jeg skjønte selv at jeg ikke måtte hamstre. Hver dag med fullt av godteri i skuffen ville blitt en utfordring, så takk og lov for det.

   Slett
 4. Den priskrigen der gjorde vondt for folkehelsesjela mi... Dessuten var påsken ekstra lang i år, butikkene startet priskrigen 2 uker FØR påske. For mange ble det helt sikkert 3 ukers sammenhengende fråtsing, og det er jo ikke helt heldig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ære være folkehelsesjela di, den støtter jeg! Venner har fortalt meg etter å ha gått opp noen kilo allerede at Nå, nå er det snart slutt, for nå er det bare en pose igjen. Må tømmes liksom. Farlig.

   Slett
  2. Neverending! Hei! Nå har jeg surfet rundt på bloggen din. Nydelig. Jeg forsøker å bli like skjønnlitterært bereist som dere andre i bloggverden og derfor spør jeg alle om ultimate tips. Har du noen tips på en bok å bli i godt humør av?

   Kyss, klapp og klem

   Slett
  3. Den lille østlendingen: Så hyggelig at du synes det! Det spørsmålet ditt var faktisk ganske vanskelig, for da jeg gikk gjennom lista over favorittbøker ser jeg at mange av de faktisk kan være ganske tragiske, hehe..

   Men, Anna Gavaldas bøker gjør meg alltid i godt humør. Kanskje spesielt "Saman er ein mindre aleine". Hun har en sånn varme i skrivinga si, man blir veldig glad i personene hun skriver om.

   Ellers er Hilde Østby sin bok "Leksikon om lengsel" å anbefale, "Merkelig vær i Tokyo" likte jeg også godt. Janet Evanovich skriver også veldig god og morsom krim om Stephanie Plum!

   Slett
  4. Oi, så gøy! Je har anbefalt akkurat den samme! Anna Gavalda. Hvilke bøker er det som er tragiske da? Jeg kan like det også jeg nemlig.

   De andre må je sjekke ut. Kult med tips.

   Slett
  5. "Det jeg elsket" av Siri Hustvedt, "Monstermenneske" av Kjersti Annesdatter Skomsvold, "Hellemyrsfolket" av Amalie Skram, og "Alberte"-trilogien av Cora Sandel har også noe tragisk ved seg. De er selvfølgelig ikke bare tragiske, men de beskriver ikke akkurat livets letthet heller ;)

   Slett
  6. Fantastisk! Jeg elsker hele naturalismen! Alt det triste - kom med det! Emile Zola for eksempel. Jeg har Hellemyrsfolket klart til gjennomhøring på Storytel, for den har jeg ikke lest siden norsken på skolen.

   High five for oss! :D

   Slett
 5. Jeg kjøpte smågodt på bunnpris før påske (der kostet det 3,90 og ikke 2,90) og en dame i femtiåra gikk rundt og så litt, før hun sa (til meg) "kjøper ikke her, her er det for dyrt".

  Hadde lyst til å svare at du skal jammen kjøpe ganske mye før det faktisk svir i lommeboka.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, lille-t! Det ser jeg så lett for meg. Samfunnet fungerte helt normalt fram til dette. At det går an. :/

   Men du selv taklet det helt fint? Kjøpte en passe mengde og spiste det uten varige mén?

   Slett
  2. Jeg er jo litt for glad i godteri fra før, så sånne tilbud virker nesten motsatt på meg. Blir litt kvalm av hele greia, sant. Men ja, jeg kjøpte akkurat passe (to biter for mye) med sjokolade, og koste meg med det. Og fikk nok av godteri for en stund i samme slengen.

   Jeg liker danskenes matpolitikk, det virker som de er ganske langsiktige i tankegangen, og det er bra. Jeg er egentlig for forbud på tilbud på det som er usunt på samme måte som på alkohol. Kanskje.

   Slett
  3. Det hadde vært kjempelurt! Hvorfor har ingen tenkt på det? Kom du på det helt selv? Det var jo helt genialt. Vi trenger hverken reklame eller tilbud på mat eller drikke som er helseskadelig. Hear hear.

   Jeg kjøpte påskemarsipan i går igjen, for selv blir jeg ekstra fristet når det er datosalg. "Oi, denne marsipanen holder på å dø!"

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...