tirsdag, mai 05, 2015

Ka då Folgefonnå

Unnskyld dialekten. Hei! Jeg har vært på tur, men hva kan jeg si, bortsett fra at det var MAGISK? Det var så flott at det fins ikke ord. Jeg danset opp bakkene og ropte høyt av glede. MANGE GANGER! Og så rant jeg ned bakkene og ropte Vi er så heldigeee! Sol og snø er det flotteste som fins, og hello, Cecilie Skog var med! (Nesten!) Takk, universet, for en fin helg. Her er bildene.

Cecilie og jeg.
Hvis du ikke har vært på Folgefonna så kan jeg godt beskrive hele turen. Plis, la meg få gjøre det da. :P Det er 3,5 timer kjøring fra Stavanger til Folgefonna, og det finnes forskjellige steder å starte, men alle betyr en del stigning første dag. Ruten vi valgte her er nokså behagelig sånn sett. Fra Espeland gikk vi 10 kilometer og 1000 høydemeter til Sauabrehytta. Det tok 6 timer.

Startet med skiene på sekken, men måtte ta dem på etter omtrent 10 meter. Mye snø!
Og deretter går det en traktorvei de første kilometerne.


Mens utsikten blir bedre og bedre, og man plutselig ser hele verden under seg.

Og så bare - av med buksa!
Og bare - fåkk yeah!
Lunsj.
Og der var hytta.
Cecilie prøvde å grave fra doen, men det var så mye snø at hun visste ikke hvor hun skulle begynne å grave. Vi fant ikke spor engang!

Gravde fram et vindu i stedet.

Her var jeg ute og tisset midt på natten.
Vi kom til Sauabrehytta - en superkoselig hytte med utsikt, 4 senger og en peis (Kan jeg få flytte hit?) - og spiste Real turmat. Eller grøt for min del. Cecilie fortalte om Grønland og Svalbard, og hva mer kan man ønske seg.

Neste dag videre opp.

Til 1500 høydemeter.
Vi stiger og stiger.

Vi skulle til en liten nødbu i Blomstølskardet. Ikke en hytte, men en åpen nødbu altså. Det ble jeg som fikk lov å navigere, og det klarte jeg nesten. Men altså, mil på mil med hvit vidde, og så skulle finne en bitteliten hytte? (Leif Rune fant den.)

Sånn skulle vi gå.
Så da må hytta være der omtrent.


Der! Bitteliten.

Spise.

Og så grytidlig hjem neste dag for å slippe å overnatte i fergekøen.
Høydepunkt:
 • Jeg spiste en hel pose Real OG en hel havregrøt til frokost. 1100 kcal! Ny rekord!
 • Jeg ble solbrent helt inn i nesen.
 • Jeg ble ferdig med I am pilgrim på lydbok (Takk, Ingalill, for tipset om Audible)
 • Jeg ble inspirert til tusen nye turer etter å ha hørt om turene til Cecilie (Hilde).

TAKK FOR TUREN!

22 kommentarer:

 1. Det er ikke mange som har evnen til å få meg på tanken om at "fy faen, ski er jo det BESTE i HELE verden". Men du har den evnen! Igjen og igjen og igjen. Jeg glemmer hvor sint jeg blir av bakglatt og vind og kaldt og snø og ski og alt det andre med vinteren som jeg aldri klarer å like. Det kan jo ha en viss sammenheng med at du har mye fint vær og kan gå på ski i shorts, men uansett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mari!

   Men jeg har jo ikke alltid fint vær. Når det ikke er fint vær så er det fint å komme inn til en hytte, å fyre i peisen og ta på tørre klær og drikke masse te. Og så er det godt å jobbe noen timer og bli sliten før man etterpå gjør bare INGENTING. Og så er det jo så deilig å ikke ha dekning på telefonen, å ikke kunne tenke på noenting slitsomt, men kanskje heller sette på mp3 (for det er lov) å så bare yeah yeah, kroppen fungerer og alt er bra. (?)

   Du burde bli med. :)

   Slett
  2. Der var det mye og/å-feil ser jeg. Håper ingen andre ser det!

   Slett
 2. OMG så fine bilder :) Jeg synes snø er finest på bilder og du klarer alltid å få fram magien ;)
  Høres ut som du har hatt det helt tipp topp tommelopp!!

  Puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Dette skulle du også ha opplevd. Jeg TROR du ville likt det. :)

   Puss puss på deg i nye jobben. <3

   Slett
 3. Åååh, det så fantastisk nydelig ut! Det ser så fint ut at jeg nesten blir fristet selv. :)

  SvarSlett
 4. Hva syntes du om Pilgrimboken?

  SvarSlett
  Svar
  1. At den IKKE var så bra. Ups, er det lov å si? Det var derfor det var greit å være ferdig med den. Det skjedde så lite at den passet fint som lydbok, men ellers hadde jeg nok gitt meg for lenge siden.

   Leser du noe bra selv for tiden?

   Slett
 5. Ja det var det jeg mistenkte. Jeg leste nettopp Svømmeren av Joakim Zander, og den var veldig spennende altså! Anbefales :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg googlet den nå, og den virker topp! Jeg skal se etter den på biblioteket i morgen den dag. Veldig hyggelig med boktips.

   :)

   Slett
 6. Oi, så sykt fint! Bare bittelitt misunnelig da... ;P haha

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eva! Det VAR sykt fint. Men du gjør jo sykt mange fine ting du også. :D

   Slett
 7. ÅH! Nydelige bilder - av nydelige mennesker.Du er den sprekeste jeg vet om altså. Når du i da tillegg er så glad i hytteliv og sekk - så får du de flotteste bildene og de lekreste beina. Utvilsomt.

  Litt rusk i systemet om dagen - men jeg er uendelig glad i deg. :*

  Puss och kram

  SvarSlett
 8. Håper du får en fin torsdag - som ikke blir altfor travel. :*

  SvarSlett
 9. Det tok meg lang tid før jeg skjønte dette med Cecilie - altså - ikke før den Hilde-parantesen.
  Du er selvfølgelig - very welcome - for det audibletipset, noen ganger vil man ha ting fortere enn storytel kan levere. Fine bilder, underholdende og inspirerende beskrivelser, som vanlig - jeg så Cecilie over Grønland og jeg - men gjøre det selv. NEVER!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nesten Cecilie.

   Men audible-tipset, jeg vet ikke helt om jeg er kjempefornøyd med audible, for det går jo ikke an å si opp abonnementet uten å miste boken man har lastet ned. Jeg prøvde å høre meg gjennom boken (den ene, det skulle vel ikke vært så vanskelig!), men klarte det ikke før det kostet meg enda noen dollar.

   Jeg vil ikke heller gå Grønland. Ikke om det ikke var OsloGrønland og du og jeg gikk og skravlet om bøker. Da kunne det vært kos. :)

   Slett
  2. Audible: Det var merkelig. Det skal jo være sånn at de bøkene du kjøper beholder du, selv når du sier opp - (ikke samme greia som storytel). Har aldri prøvd å si opp, men har heller ikke blitt belastet ekstra. Kan det være at du prøvde å si opp i prøvetid - og det blir anderledes? Eller kanskje det er basert på hvilket velkomsttilbud du valgte?
   Beklager å ha ledet deg ut på galeien - (er dog meget meget fornøyd selv!)

   Leste forresten også Paradiseinnlegget ditt - og vurderer nå å staret opp med viaplay igjen. Har ikke krefter til å se Paradise hvert år. Etter Pilgaard vant slo jeg fra meg serien for godt - men begynte på igjen i Iselin sesongen. Kanskje er jeg klar igjen i 2020. Får håpe dyden- gjengen (heter vel noe annet nå) fremdeles holder på.

   Slett
  3. I dunno. Men nå hørte jeg gjennom Elsa Morante også, så jeg fikk nytt av videreabonnementet mitt. ;)

   Du trenger ikke viaplay for å se paradise! Viktig viktig. Det ligger jo gratis på tv3.no. Jeg betaler ingenting for dette. Nei, der går grensen altså. Iselin-sesongen er min siste også, og nå som jeg er i gang igjen hopper jeg over noen episoder innimellom, for SÅ morsomme som Iselin er det ingen som er. Dyden-gjengen har gått fra Jazzgeir til Fiselin, men hun skriver helt sykt bra og morsomt i alle fall. Anbefales.

   God 17. mai, kjære!

   Slett
 10. Jeg gleder meg i hjel. Seriøst.
  Jeg er så uendelig klar for Fonna16. Håper bare jeg er i god nok form. Overnatter vi begge nettene på samme hytte? Eller? :*

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...