søndag, mai 17, 2015

Meanwhile

Gratulerer med dagen! Det finnes vel ingen bedre måte å gratulere på enn med et bilde fra selveste favorittfjorden. Har dere hatt en fin dag? Det har jeg. Bunad, festmat, venner og familie. Vin! Hurra.

Hurra fra Hengjanenibbå!
Jeg har vært på 71 grader nord-tur. Tenker jeg selv i alle fall. "I dag skal dere sykle ti mil til post 1. Der skal dere bytte til enda tyngre sekker og gå til post 2 som er et luftig sted. Det må dere klare før fire ..."

"Og det er det en veldig god grunn til."
De gjør så mye kult på 71 grader nord. Men her altså, noen grader lenger sør. For det skal dette programmet hete.

Jeg hadde tre gode grunner til å leke 71 grader nord:
1. Jeg har blitt billøs
2. Jeg har blitt kjempeinspirert av 71 grader nord!
3. Jeg har blitt tipset om noe som heter The Bivvy Challenge (gå ut og sov ute, raskt oppsummert)

Og så hadde jeg lyst på en treningstur, og snøen har endelig smeltet i favorittfjorden. Fem grunner.
"Først skal du sykle litt i ring til du kommer til et vann." (Sier liksom Stian på programmet.)

"I'm on it! Jeg sykler en omvei til ferja på Lauvvik."
Planen var å sykle til Lauvvik, 35 km uten omvei; ta ferja til Oanes; sykle 6-7 km til stien begynner mot Preikestolhytta; gå de estimerte 4 timene til Preikestolhytta og så videre de estimerte 4 timene til leirplass ved Skogavatnet.

Bla bla, bakveien.


Lett! Barneskirenn! Målet var å finne god stemning og være sprek, akkurat som på 71 grader nord.

Yay.
Og så var det et mål å jobbe litt. De har båret så tunge sekker og sykler på det programmet, og alle har klart det, og AYLAR har klart det! Jeg ville være en sånn som bare gikk ut døren og var på tur.

Og det gjorde jeg.

Jeg logget tider og kalorier i håp om en premie.
Jeg fant både snø og stemning.

Men jeg var helt kake på post 2, og teltet i en hyttehage der. Det kom til og med folk til hytta utpå kvelden, og jeg hørte de sa "Oi, der er det et telt!" men da lå jeg musestille og gjorde meg usynlig. Akkurat det lignet nok ikke så mye på en 71 grader nord-situasjon.


Neste morgen: Shorts og t-skjorte. Opp mot Preikis, inn i fjorden, check, og slå opp teltet på teltplassen. Derfra kunne jeg kose meg uten sekken og endelig finne Hengjanenibbå.

Den egentlige prekestolen i fjorden.
Ikke der.

Men her!
Og jeg fikk bonuspoeng og orienteringspremie, og det var god stemning.
Tilbake i teltet fullførte jeg to bøker og en diger nistepakke. Mørke rom og My brilliant friend.

Perrfåkkingsfekt.
Perfekt. Det er ikke sånn at jeg jodler oppi heia, for hello, jeg var jo helt alene, men innimellom så bare: Jess. This is it. Hjemveien klarte jeg i ett strekk, men i pøsregn og IKKE så god stemning, så det kan bli merking til neste episode. (TV-lingo.)

Hurra for 17. mai! Puss puss og fortsatt fin feiring.

22 kommentarer:

 1. Og jo, grunn nummer seks er kanskje den viktigste av alle: jeg trenger å være uten dekning. Det suger å ha blitt dumpet og jeg har blitt helt mobilmaniac.

  SvarSlett
 2. Haha, du gjør så mye kult! Også er du så heldig at du har muligheten til å gjøre sånne kule ting. Vi andre må liksom jobbe vi. :p

  Også får du en klem fordi det suger skikkelig å bli dumpa. :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og takk! Men jeg jobber jo også, det må jeg bare si. Tok meg fri på fredag og da føltes det som en liten ferie.

   Klemmer settes stor pris på her. Jeg er generelt så underernært på kroppskontakt at jeg tar bussen frivillig i rushet for å klenge. Neida. Nesten. Mmm, klem! :)

   Slett
 3. Jeg synes det er utrolig kult at du drar på telttur alene, men jeg hadde ALDRI gjort det. Fritt villt for voldteksmenn, øksemordere og psykopater. Sånn som på film!!! Så jeg er litt redd for deg også når du er ene alene på tur. Vit det <3

  Puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Det settes stor pris på. Takk! <3

   Slett
 4. jeg leser mitt eget arkiv, og du hadde lagt igjen en kommentar en gang om en eksklusiv te,- og grøtgruppe i stavanger. da smilte jeg. om 1,5 år er jeg ferdig med mastern. tenk om jeg flytter til stavanger, da.
  håper du har det...greit <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Plis kom til Stavanger, og vi skal lage den beste te- og grøtgruppen noensinne! Stavanger er bra, og du har allerede en byfadder som skal passe godt på deg.

   Jeg har det greit, og når det kommer en sånn koselig hilsen har jeg det plutselig kjempegreit. Så takk! :D

   Slett
 5. Veldig kult at du drar på teltturer og koser deg i ditt eget selskap! Jeg har nettopp kjøpt meg telt og håper jeg blir like tøff som deg en dag. Foreløpig må jeg begynne med turer i nærområdet så jeg kan løpe inn hvis jeg blir forfulgt av spøkelser eller andre lumskheter.
  Har vært på topptur i Troms siden sist. Denne gangen fikk jeg låne randoutstyr,men også disse støvlene var for små. Turen på Mo tidligere i måneden gikk også bra,selv om det var en relativt tøff førstegangstur. Det var uansett kult begge gangene, og jeg ønsker meg like fin utsikt neste gang. Hjerte!
  Håper du har det...greit,som nevnt over her. Sender gode tanker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi oi til telt! Hva slags telt kjøpte du? Jeg er ikke helt på rando, men jeg vil gjerne høre mer om hvordan det går. Tenk for noen bilder DU hadde lagt ut om du hadde en blogg! (Yes, please)

   Som jeg sa til Mari - mye mer enn greit til og med, når jeg får så koselige kommentarer. Lots of love!

   Slett
 6. Helsport Reinsfjell superlight 2+. Det var så dyrt at jeg gremmes, men jeg har snart fortrengt prisen. Det er et blått kuppeltelt (og gult inni, jippi), veldig lett å sette opp med kun tre stenger, selvstående og veier 2 kg! Og to innganger så man har utsikt i alle retninger. I like. Spent på å prøve det neste helg.
  Hva har du for planer framover?
  Jeg fikk lyst til å kjøpe bok om bivvying etter at jeg leste om bivvy challenge. Liker konseptet med å gå på korte turer hvor dørstokkmila blir borte.


  SvarSlett
  Svar
  1. Heldige du!! Jeg ønsker me akkurat det teltet. Jeg går og bærer tre kilo Nordmarka 1-2, og det blir fort tungt. Jeg har en venn som har fått sy stormmatter på teltet ditt, og bruker det som vintertelt til og med. Hvor kult er vel ikke det? Så da må det være bra. Plis bo her heller, og gå bivvy challenges med meg. <3

   Slett
 7. Jeg har bare prøve-slått det opp i stua, men det virker helt topp. Tror det skal mye til å finne noe lettere i hvert fall.
  Wow. Hur kult som helst. Kan man spørre Helsport om det eller må man gjøre det selv?

  Skulle ønske vi kunne gått tur sammen! Jeg tror dessverre nordlendingen trekker det lengste strået foreløpig, han venter også på at jeg skal flytte til ham:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er vel kul! Det ville jeg også gjort. ;)

   Jeg vet i alle fall at man kan spørre Helsport om å gjøre det, og hvis du ikke bor så langt unna dem - og slipper frakten - så er det ikke dyrt i det hele tatt. Men jeg har selv tenkt på å sy noen stormlapper på mitt eget telt, for hello, hvor galt kan det gå?

   Jeg vil også gå tur sammen. SUKK. Nordnorge høres magisk ut da. Blir du med på tur hvis jeg kommer opp?

   Slett
  2. Kan det ikke gå hull eller så da? Jeg vet ikke om jeg stoler nok på mine egne syferdigheter til å gå på et dyrt telt.

   Å, ja, klart jeg gjør! Holder meg på Østlandet noen måneder til da, så du trenger ikke pakke sekken riktig enda.

   Slett
  3. Ikke gjør det, jeg bare tøffet meg for jeg ville ikke gjort drt selv heller.

   Gi beskjed når jeg skal pakke sekken. :P

   Slett
 8. iiik, no har itj æ lest blogga på aldri så læng, åsså mått æ åpen din i eksamenstida :-( Must stay strong, tar opp lesinga ætter eksamen neste uke! Æ har vorti blogger sjøl, Chassi! Det va en kortvarig glede, men jøye mæ så arti det e når folk faktisk gidde å lesa! Glede mæ t å lesa om dine siste sprudlerier etter eksamen :-D Kosepå

  SvarSlett
  Svar
  1. Yay! I love blogs! Lykke til med lesing, nå skal JEG lese blogg. :D

   Slett
 9. Heisann du!
  Det så ut som en helt fantastisk tur. Har du kanskje vært i Bergen i helgen også å gått 7-fjellstur? Jeg driver ikke med køgåing i fjell, så jeg holdt meg hjemme.

  Det er så lenge siden. Jeg har nesten glemt hele internett. Er det bra med deg?

  Puss och kram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke slutt med internett! Hei Ingrid! Her går det bra. Det er stadig lettere å være dumpa for jeg begynner å skjønne at jeg hadde et ganske fint liv uten den lille også.

   Men nå! Nå har jeg brukket tommelen på 7-fjellstur, og dét er kjedelig. Jeg klarer å knatte på mobilen, men det går ikke så bra på pc-en, så jeg har fått en ufrivillig bloggepause.

   Noe nytt hos deg?

   Puss och puss

   Slett
  2. Er dette andre gangs dumping? Jeg skjønner jeg ikke har fått med meg så mye her, en jeg håper du har det bra!

   Det er mye kjekt man kan gjøre uten internett også.:) Jeg er nemlig på andre siden av dumpe-skalaen og har blitt roomie med en venninne. Og jeg har møtt en veldig høy og veldig kjekk mann! Ellers er jeg værsyk og grugleder meg til Bergenfest. Det ser ut til at det hele kan bli en nokså våt affære og det appellerer ikke til meg. Har bestilt tur til Bulgaria i juli yay!

   Slett
  3. Dette var spennende, Ingrid. Hva mener du med "andre siden av dumpeskalaen," at du har kommet over det? Hvordan er i så fall livet på den andre siden? :P

   Jeg ble dumpet for andre gang nå, for jeg ble forsøksvis dumpet i 2013, men så ville jeg liksom ikke gi meg helt og derfor har vi på en måte blitt kjærester igjen i mellomtiden. Helt til nå. Ikke samboere, men mer enn nære venner. Nå er vi ikke venner engang, men vi har en plan om å bli det. Ganske rart.

   Bergensfest er vel nå i helgen? Det blir bra!! Søsteren min skal, og hun elsker det.

   Puss på deg

   Slett
  4. Huffda, det høres ikke kjekt ut! *kram på dig*

   Bergenfest var over all forventning og jeg venter nå på en ny lever.;) Neida. Joda. Neste år skal jeg ikke fokusere så mye på gin&tonic, men heller mer på konserter!

   Jeg var den som dumpet, og nå, 3 måneder senere, er jeg fullstendig over det hele. Jeg har i grunn vært det ganske lenge, og livet på den andre siden er nokså fint.

   Det blir bedre. På sikt.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...