mandag, april 06, 2015

5 positive ting med at påskeferien er over

Hei! Åh, det er godt å være tilbake igjen. Hverdag - jess! No. Mens jeg sitter her med luen fortsatt på - for ovnene har vært av i flere uker så det er nokså kaldt her - og hører vaskemaskinen bråke fra badet, skal jeg fortelle hvorfor det er så positivt at påskeferien er over. Jeg vet ikke om en eneste fåkkings ting egentlig, men jeg skal finne fem før jeg er ferdig her.

For du kan ikke vare for alltid, påskeferie.
Nå har jeg vært en uke på fjellet med en liten østlending, og jeg vet at hun finner positive ting med å være tilbake. Hun ville sikkert sagt at hipp hurra, nå behøver vi ikke sove tett i tett med fremmede mennesker, fryse, spise boksemat, være skitne og gå med samme ulltrøye hver dag. Men jeg liker alt dette.

Og dessuten har du en humle midt i fjeset.
(Kald morgen på Tuva.)
(Kald kveldstur etter vann.)

(Typisk stappfull sovesal.)
(Enda en. Men ingenting å si på serveringen.)
Nei, positive ting med at påskeferien er over - sånn bortsett fra at man kan glede seg til flere ferier, må være ...

Sukk.

Det har vært en veldig fin ferie nemlig.

Vi bygde snøhule til og med!

Og danset proteinbardansen i alle pausene.


Mest godværsbilder her, men vi koste oss inni vindsekken når det blåste, og i snøhule og på hytter, og ... ja.
Det er jo positivt å tjene penger igjen. Jobben kan umulig ha skjønt at ekstra mye ferie krever ekstra mye penger, det ser jeg på bankkontoen nå. Penger er lykke, og blomster og ballonger, og klar ferdig: her kommer hverdagsgleder til i morgen:

1. Jeg skal fylle kjøleskapet
2. Jeg kan oppdatere meg på Biggest loser (De må jo være nesten ferdige nå??)
3. Trene styrke
4. Sykle til jobben i 10 plussgrader, for nå er det vår!
5. Koke min egen grøt

Og jeg har flere!
6. Jeg skal kose meg med bildene
7. Legge nye turplaner
8. Fråtse i fersk frukt
9. Sjekke om fotballfruen har gjort noe spennende i ferien, og konkludere med at hun ikke har, - og at hun sikkert ikke har spist alt påskegodtet som hun holder opp foran munnen som om hun akkurat skal spise det og åh, er så dritmett liksom
10. Og den mest åpenbare: dusje og vaske meg

Har dere flere? Har dere hatt en fin ferie? Puss puss og påskekram!

32 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg ganske enkelt til å være normal igjen! Jeg blir så unormal av ferie! Har hatt hjemmepåskeferie, og har hatt det topp. Jeg har spasert på tørr asfalt og vasset i skau og søle. Herlich! :D

  Fine bilder!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hilde! Så kjekt å høre fra deg! Normal er bra, det er jeg enig i. Lurer på hvordan du blir unormal, så klart, men jeg tror jeg ser poenget. :)

   Takk!

   Slett
 2. Hei og takk for drømmepåsken! :D Åh. Det er mye å glede seg over!
  1. Venner!
  2. Kollegaer!
  3. Rutine!
  4. Trening!
  5. Mat!
  6. Ro!
  7. Internett!
  8. Dusj.
  9. Ferske aviser og magasiner.
  10. Alskens - faktisk! :D - og ikke minst - neste ferie!

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Off course, det vet jeg jo at det er. Og jeg fikk heller ikke sagt det her også at jeg er utrolig takknemlig for en ferie på paradisøyen, med en nydelig familie, og Sverigetur og villsvin, og søte barn og joggetur på stranden. (Jeg bare hadde ikke bilder derfra.) Mye å være takknemlig for! Og grilling på terrassen hos morfar i går. Topp!

   Men likevel- mer ferie snart!

   Slett
  2. Og bare så det er sagt, venner og familie er viktigere enn alt. Jeg er jo ikke helt enstøing. Ikke helt. Ikke hundre prosent. Men jeg regner ikke med å få treffe dem i dag, for i dag jobber jeg kveld. Vaske klær og handle i butikken, trene og gå på jobb. Det blir en fin tirsdag. Puss på deg.

   Slett
  3. Kanskje fordi je ikke er helt enstøing så var det litt trist å være hjemme i en tom leilighet i går, etter å ha hatt flotte mennesker rundt seg hele tiden de siste ukene. Jeg må få meg en hund! :)

   Slett
  4. Men jeg har en flott jobb også. I love my job! Nå skal jeg slutte å mase. Vil bare ikke være utakknemlig når jeg har så mye å være takknemlig for.

   Slett
 3. Ha ha. LITT einstøing er du. Eller tostøing. For du trives jo ikke HELT alene. Men aller helst vil du være på tur. Og aller helst vil du jo ha noen med deg på tur - og det er jo jeg glad for i allefal. Heldige meg som får være med.

  Du fremstår overhodet ikke som utakknemlig - men en HUND. For real? Jeg ser det ikke helt for meg altså...

  Men på en side var det deilig å komme hjem i går - på den annen side litt ensomt. Men jeg er ikke på hund helt ennå...

  Puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt at det var litt ensomt for deg også. Kan du bjeffe? Vil DU være hunden min? Det skulle helst vært noen som klarte seg selv, men som holdt sofaen varm når jeg var borte. Og ikke minst, som bjeffet og var glad når jeg kom hjem. Ingen var det i går. Buhu.

   Puss fra tostøingen

   Slett
 4. U need a CAT Chassolini :) Da er man aldri ensom og alene.

  Nå så jeg gjennom mine påskebilder og de kan ikke måle seg mot dette idylliske landskapet. Har du photoshoppa?!?!?! :P
  Det ser helt nydelig ut hvertfall.

  Positivt med å ikke ha påskeferie:

  -Rutiner!
  -Butikken er åpen!
  -Trening!
  -Mat i normale mengder!
  -Glede seg til helg!
  -Glede seg til neste ferie!
  -Min egen seng!
  -Min egen dusj!
  -Min egen TV!

  Kjekt å få besøk som Tønes synger, men kjekt når de går også. Eller, nå var det jo jeg som var besøk så kjekt når jeg går ;)

  Hei og hopp!

  SvarSlett
  Svar
  1. I know! Og du har så mange. Kan jeg få en? Er det lov å ha en katt som man reiser bort fra bittelitt? Jeg kan sørge for kattepass når jeg er lenge borte, men er det sånn at dere kan dra på påskeferie uten at det gjør noe? Det kunne vi jo aldri med luxus og dolcus.

   Veldig positive ting med å ikke ha påskeferie. Takk, du er grei. Enig i alle!

   Hei og hopp!

   Slett
  2. Du kan la katten være alene en helg, men lenger enn det så må den nok ha noen som fyller på mat og vann og kos :-) Melvin hadde nok passet deg godt, men jeg vil helst ha han, selv om han til tider er litt vel innpåsliten :)

   Slett
  3. Da skal jeg heller be om å få låne ham neste gang jeg er på besøk. Innpåsliten hadde passet meg perfekt. Stor fan av kos og alle innpåslitne! :D

   Slett
 5. Fuck så positive alle var her da? :p Vel, det positive med at påsken er over er at vi nå er ørlite nærmere Lisboatur i juni/juli (jeg trøsteshoppet reise i dag) og litt nærmere treningstur til Fuerteventura i august/september.

  SvarSlett
  Svar
  1. Maije! High five, for jeg er så enig. Jeg var dønn negativ selv, men har korrigert meg selv etter å ha fått forsiktig kritikk i kommentarfeltet. Og vi ER jo heldige som HAR en kald leilighet å komme hjem til og alt det der, så nå skal jeg ikke si noe mer.

   Hurra for mere ferie! Klem på deg!

   Slett
  2. Ikke minst er vi heldige som har påskeferie og sommerferie osv. Ikke alle som er så heldige, og ikke alle som er så heldige at man har en jobb å gå til, men første uka etter ferie er alltid tøft, så litt sutring synes jeg er på sin plass. ;)

   Slett
  3. På sin plass - hear hear. Har du planer for helgen da? Jeg planlegger å gjøre fint lite. Skal prøve på det i alle fall. God helg til deg!

   Slett
  4. Ettersom dette er den eneste frihelgen min fram til juni så skal den benyttes til å gjøre absolutt ingenting! Ja, trening da selvfølgelig, men ingen planer som krever at jeg må være et bestemt sted til en bestemt tid. Nå kommer helgene til å inneholde bursdager, teatertur med familien, 90-talls party, og enda flere bursdager framover så da er det greit å lade opp litt. :p

   God helg, kos deg med å gjøre ingenting! :)

   Slett
 6. Jeg har hatt en kjempefin ferie jeg også, snøhuletur i Sogndal, ei uke på hytta, en haug med skiturer og litt for mye marsipan og sjokolade.

  SvarSlett
  Svar
  1. Juhu! Hyggelig å høre fra deg, Eva. Du gjør alltid mye kult. Bodde dere i snøhulen? :P Barskt! Og neste plan nå da? Kanskje jeg kan bli inspirert. Jeg vurderer breene nå, for jeg føler meg ikke helt ferdig med snøen ennå.

   Slett
  2. Snøhuletur må jeg si er imponerende! For mye marsipan og sjokolade hører jo bare med til påsken. ;)

   Slett
 7. jeg har enda påskeferie, i protest dro jeg til skottland. bare for å gjøre mitt kompliserte kjærlighetsliv litt enklere har jeg like så godt fått meg kjæreste i skottland. så er her en uke forlenget påskefeire, men rullestolen min ble ødlagt å ingen kunne leie lignende så da ble det en uke med å henge på hotellrommet, funker fint det også hehe
  :-)
  synest fjellivet så perfekt ut men tenk hverdagen er tilbake du kan dirkke te på sofaen og slippe å fryse. når drar du på fjellet igjenn?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååh, heldiggris som dro til Skottland, hvor i Skottland var du? Nordmann eller skotte? Veldig svak for Skottland og skotter etter at jeg bodde og studerte i Edinburgh et halvår. :)

   Slett
  2. Hei Ingrid! Er det mulig å servere så mange kule opplysninger HELE TIDEN? Jeg så bildet av dere, og dere ser nydelige ut! Hva er status nå da? klarer dere å holde kontakten over landegrensene? Bra jobba.

   Det blir sofasitting og tedrikking hele helgen her, og uten en eneste fjellplan framover. 1. mai-helgen kanskje? Den vil jeg bruke godt. God helg til deg!

   Slett
 8. Gratulerer med ny kjøreste Ingrid! Hvem er hun heldige utkårede? :D Norsk i skottland? Eller en skotte? :D FORTELL!

  SvarSlett
 9. Å, sukk. Virkelig nydelig! Det ser ut som en fabelaktig tur. Ser ut som dere koste dere :D Bra!

  Her ble påsken feiret i kirka, med trening og avslapping, og noe jobbing og bachelorskriving. Dessverre ble det ingen skitur, for dårlig skiføre. Jeg gleder meg allerede til neste gang!

  Men først bli ferdig med studiet. Og jobbe. Og tur i september! Det er mye å glede seg til :)
  Puss

  SvarSlett
  Svar
  1. We did! Kult at du feiret påsken i kirka, for bortsett fra min russiske kunde - som feirer påsken NÅ btw - så tror jeg ikke engang at den kristne familien min har tradisjon for kirken i påsken. Ti poeng! Og trening og avslapping ... 20 poeng! :D

   September. Jeg gleder meg stort.

   <3 puss på deg og god helg

   Slett
 10. Hei! Ser så gøy ut! Nysgjerrig på om du har lagt nye turplaner? Jeg vil også på tur.

  Elise K.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østlendingen12 april, 2015 22:41

   Hei Elise! Hun legger turplaner konstant. Vi har nettopp kjøpt togbilletter til å gå Aurlandsdalen i sommer! YAY! Men C sksl gå videre.

   Det er 7-fjells. Og mulig Fonna. Og sikkert Lysefjorden. Og vi snakker om Lysebotn. Ja. Konstant faktisk. Vil du og planlegge med oss? Ja - og Haukeli i september!

   Slett
  2. Hei Elise! Bli med på tur, det hadde vært helt kanon. Jeg vil helst på tur hver helg og selv om det ennå er snø her så frister det å gå på beina nå. Inn i Lysefjorden for eksempel. Hvordan var det nå igjen, bor du her i nærheten?

   Slett
 11. Hei. Jysla seint svar fra meg, men ja, er fra Stavanger området og blir gjerne med på tur! Har du forresten noen turforslag til en hytte 17 mai helgen? Helst litt avsides, og gjerne et stykke fra vei. Har vært på en hel del hytter i området, men ikke så mye på vinterstid, og det er jo faktisk vinter i fjellet enda. Elise

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...