onsdag, april 15, 2015

Tjuetooolv!

Sigrid, hele Norges nabo, forsvant, og Aleksander Dale Oen døde. Hva gjorde du og hva gjorde jeg? 22. juli-rettsaken var også en stor greie i 2012, og et skip som het Costa Concordia som gikk på grunn fordi skipperen ville vise fram båten til kompisene sine, og kjørte farlig nær land. Akkurat det siste kan jeg ikke huske engang, det er litt flaut, men det står i avisen.

Se den fine båten min.
Selv husker jeg bedre denne saken:

ALLE ville feire jul med Reidun!
Det er 10 år siden jeg startet bloggen, og nå ruller jeg tilbake. Når alt er dokumentert er det lett å se tilbake. 2012 var året jeg fikk meg bil, og den ferske samboeren min fikk seg jobb. Det var et år fullt av oppturer. Både bokstavelige oppturer, som turer opp på fjell, og andre oppturer som Fy filler, i dag ble grøten digg! Jeg gikk mye på ski, og østlendingen gikk på skitur for første gang. Hun fikk en frisk start som krysset Hardangervidda i 30 minusgrader, men - om enn gråtende - så kom hun i mål med alle fingre og tær i behold. På Haukeliseter ville hun brenne skiene sine, men de overlevde de også.


- Koser du deg, bittelille? - Ja, veldig. (Kan jeg tenke meg at hun sa.)
Beste fest: 30-årsdag i Nordmarka
Beste tur: Julefeiring på Tømtehytta
Beste matrett: "Is", men med en blodfersk samboer skjedde det mye på matfronten dette året
Beste bok: Vinter over verden, av Ken Follet
Beste film eller tv-opplevelse: Oh shit, det blir nok Paradise Hotel


Her burde alle feire jul. Tømtehytta, værsågod.

Is er det samme som proteinpulver og frosne bær. Yay!

Og Paradise da, man må jo elske det.
I bloggen handlet det om Fotballfruen, Smarte Helle, dietter, kosthold og trening. Som vanlig. Men ellers: 


Gikk vi tur på Solastranden.

Og langtur i Tafjord og Breheimen.
Fulgt av en sommer i Sirdalen.

Jeg hadde to bonuskatter.

Og pleide å ha melk over grøten.

"Møkkamann, skulle heller hett Moccamann. He he. Neida, kødda."
Diett under lupen var for eksempel MyRevolution sin rare "Karbo til kvelds og prottis til frokost".

Og nye boller ble født i ovnen.
Tjuetooolv, juba juba. Det var et godt år! Hva gjorde dere?

27 kommentarer:

 1. For ett kjekt år!! Jeg synes alle dine oppsummeringer er bare fryd og gammen!
  Tommel opp :-D

  Mitt 2012 bestod av mye oppussing. Vi malte huset, skiftet tak og utviet innkjørselen OG laget ny terrasse. Herregud.
  Jeg syklet Hårfagrerittet i Haugesund og trynte 300 meter før mål. Win!
  Reiste på jentetur til København og bodde 6 dager på en parkerngsplass i Danmark. Bestillte tur til Thailand da vi kom hjem, og reiste 2 uker til Krabi i november.
  Lærte meg å strikke (eller jeg kunne jo faktisk strikke..) og var vinterdeprimert i 4 mnd.

  Takk gud for egen blågg altså!


  SvarSlett
  Svar
  1. Eh, jenteturen var på hotell, ikke på en parkeringsplass :P

   Slett
  2. Syyykt mye! (Jeg banner inni meg, men ikke på trykk. Djises!)

   Hvordan er Hårfagrerittet? Som i Hvor langt? Og hvorfor var du vinterdeprimert, lurer jeg også på.

   Takk for fin rapport! Puss på deg

   Slett
  3. Og til den neste, for nå skrev vi dønn samtidig: Kom du på det nå i etterkant? Okei. ;)

   Slett
  4. Nå søkte jeg "2012" hos deg også, og fant alle svarene selv. Bloggen din var jo minst like koselig da! Det ser ut som du løp 3-sjøersløpet og Siddisløpet i tillegg til det sykkelrittet (som er på 53 km!), så her var mye bra. Samme fine teppet, samme søte kattene - bortsett fra Per - og samme kjekke mannen. Coolio!

   Slett
  5. Kun Hårfagrerittet i 2012. Det er 82 km og ekstremt mye stigning. Men jeg hadde en mye bedre følelse etter det løpet enn Siddisløpet i fjor :P
   Vinterdepresjonen var nok en kombinasjon av litt for mye stress på jobb (jeg er en skjør sjel. Tydligvis) og vel ja...vinter og mørket. Alt er bra nå :D

   Slett
  6. Syykt imponerende! Det sto at du hadde de to andre konkurransene som mål for 2012, men mål er til for å justeres.

   Slett
 2. 2012!

  Jeg fikk min andre A på eksamen, og fikk for første gang i løpet av universitetskarrieren min troen på at jeg kom til å komme gjennom.
  Det var en skikkelig grå sommer. Jeg var litt av og på med en kompis og forvirret.
  Jeg løp halvmaraton for første gang. Og den eneste (bortsett fra mamma) som ønsket meg lykke til var han som er kjæresten min nå.
  Jeg overdrev optimismen etter vår-semesteret og hadde fem eksamener, og feiret den siste med den aller første gangen jeg var ute alene med han som er kjæresten min nå.

  Oppsummering: Jeg jogget mye mer enn noen gang før. Jeg nerdet mye mer enn før, og det lønte seg. Jeg ble såvidt kjent med han som jeg bryr meg mest om nå. Egentlig vil jeg si at jeg bare var ganske så fokusert på meg selv i 2012. (Det var et bra år. Men i oktober var jeg skikkelig langt nede. Var i Lofoten og pirket i sanden i ei uke, og hadde mest lyst til å forsvinne på sjøen.)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei lille T!

   Gratulerer med A! Shit man. A i hva da, lurer jeg på. Dere er nokså mystiske i kommentarene til å fortelle så mye spennende. Men oppsummert, så bra at du møtte din nåværende kjæreste! Det var kjekt. Løper du fortsatt halvmaraton, og har du et terningkast på året 2012?

   Ha en nydelig kveld!

   Slett
  2. Gir 2012 en femmer! Det var mye følelser og opp og ned, men når jeg ser tilbake, så var 2012 et kjempeår som forandret meg litt, til det bedre.
   Muntlig eksamen hvor jeg utledet over tre tavler. Sykt stolt fortsatt.
   Har såvidt begynt å løpe litt igjen, men holder meg laaangt under 21km foreløpig.
   Skal prøve å være like tøff som i 2012 i 2015.

   Slett
  3. Femmer! Bra! Og bra motto. Mitt evige motto er Mere moro. :)

   Heia oss. <3

   Slett
 3. Nydleig oppsummert. Liten presisering. Jeg fikk ikke jobb. Jeg hadde jo jobb. Jeg fikk NY jobb. For min del sammenfaller jo ditt år ganske greit med mitt. Ingen bonuskatter - det er jo mine katter - men ellers ganske likt. Jeg hadde min første rettssak! Ja, og lærte meg å gå på ski over vidda - men først etter to helgeturer med blødende bein da det viste seg at en skistøvel var ett nummer for liten.

  Også traff vi Malin! :D Stor stas.

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Var det i 2012?! Jeg glemte visst å ta med det...Unnsjull. Best thing ever <3

   Slett
  2. Hei bittelille!

   Du fikk jobb i Stavanger ja, det var vel det nye. Men kan jeg ikke kalle det bonuskatter? Eksbonuskatter? :(

   Slett
  3. Det betyr ikke at de ble mine altså, men at den jeg bodde sammen med hadde katter og at jeg ble en bonusforsørger. Plis? Savner pus.

   Slett
  4. Uansett stor stas å bli kjent med Malin i 2012. :D

   Slett
  5. Selvsagt kan du kalle den bonuskatter må du vel forstå! En kan aldri få nok mammaer og fang, kjærlighet og omsorg som pus!

   Slett
  6. Det tenker jeg også, så det var godt å høre.

   Slett
 4. Hmm, 2012 ... Jeg kjøpte min aller første landeveissykkel (og eneste) og syklet Lillehammer - Oslo. Før 2012 hadde jeg aldri syklet lenger enn 5-6 mil, og plutselig skulle jeg sykle 19. Jeg kom meg gjennom på 7t 5 min og 10 sekunder, men sliter fortsatt med hofte/bekkenproblematikk selv om jeg nå håper jeg snart kan friskmeldes.

  Jeg loffa rundt i Australia en måned: Sydney - Cairns - Airlie Beach/Whitsundays - Frasier Island/Brisbane - Gold Coast - Byron Bay - Melbourne - Adelaide . Sydney, snorkla på Great Barrier Reef, var på seiltur rundt Whitsundays, matet ville delfiner på Moreton Island, gikk på hengebruer oppe i tretoppene 15 m over bakken på Gold Coast, kjørte Great Ocean Road, var på Penguin Parade på Philip Island og smakte masse deilig vin ++++. Herregud jeg savner Australia!

  Var også på Stockholm Beer&Whisky for 2.gang, noe som nå har blitt en fast tradisjon. Ellers skjedde det fryktelig lite, jeg måtte jo jobbe HELE resten av året for å kunne bruke hele ferien i Australia.

  SvarSlett
  Svar
  1. australia hørest helt fantastisk ut :_)
   ville delfiner osm du matet? heldige du

   Slett
  2. Du er helt rå på Australia, Maije! Og 19 mil på 7 timer høres SYKT imponerende ut! Hvordan går det med treningen ellers? Går det mer på styrketrening nå? Veldig synd med sånne kropper som ikke fungerer som vi vil at de skal.

   Tusen takk for en nydelig rapport i alle fall. Håper du har hatt en fin helg!

   Klem på deg!

   Slett
  3. Ingrid: yes, de kommer inn til stranden for å mates hver kveld på restorten på Moreton Island, en øy uttafor Brisbane. De har tydeligvis en innebygget klokke for det der, for 10-15 min før mattid begynner de første delfinene å komme. Det er strengt forbudt å ta på delfinene, da må du gå på land med en gang, men de som betaler for det får gå ut i vannet og mate delfinene med fisk. Så svømmer de rundt der under hele mateseansen, og shower litt (delfiner liker helt tydelig å vise seg fram) før de stikker av. Det er ingen kontakt med dyra bortsett fra at de napper til seg fisken og "småprater", og utenom foringstid nærmer de seg ikke land.

   Chassi: 19 mil på 7 timer er ikke sånn voldsomt imponerende, men jeg var ikke sist, og jeg syklet de siste 6 milene på ren trass, selv om jeg burde brutt, så jeg skriver godkjent. :) Australia er helt fantastisk, og jeg kunne gjerne flyttet dit. Nå går det mest i styrketrening, men jeg prøver å trene meg opp til Oslos bratteste nå da, og hvis kroppen bestemmer seg for å være i godlage håper jeg å kunne løpe halvmaraton om et års tid. :D

   Slett
 5. OG! Jge liker så godt det bildet av oss på solastanden. Og det er det fineste bildet av Dolce någensinne. Og du leser husmorporno blir avslørt. Nei. Dette innlegget var gode greier!

  Kan du snart lage et innlegg om en helt vanlig hverdag? Et kom i fjellformprogram? De sykt gode muffinsene du lager. Bildet fra hverdagsturen i går - som var så fint at det nesten var hemmelig? Om den nye kafeen? Om at alle bør komme til Stavanger? Og gi dem en liten byinfo? Eller hva med å spørre om hva ANDRE skal bruke første mai helgen til - sånn at en skal bli inspirert? Hva har du gjort de andre 1. maiene - de siste årene? Kan du lære oss å lage pepperkakebrød? Eller fortelle at du ikke har trent styrke siden februar? Når får vi se deg avkledd i denne bloggen igen? Noen gang? Nei. Altså. Jeg venter på hyppigere bloggoppdateringer om dagen. I LOVE your blog. Keep blogging.

  SvarSlett
 6. 2012. Må tenke.
  (Første gang jeg leste overskriften trodde jeg det sto "Tjostooolv!" True story.)
  Hadde akkurat blitt sammen med nordlendingen. Var nøyaktig midt i studiene. Første besøk på Helgeland på valentinsdagen. Møtte familie og fikk hakeslipp av utsikten på kysten. Tok eksamenslesinga på biblioteket på Mo i Rana. Fikk være med nordlendingen på jobb på Herøy, sykt fint, satt på kaféen med utsikt til De syv søstre og leste om stålkonstruksjoner. Sommerjobb på Ahus for tredje år på rad som renholder. Laaang sommerferie. Dro på utveksling til Glasgow i september. Masse puber og fester og morsomme folk og en av de fineste byene jeg vet om foreløpig. Fikk to besøk av nordlendingen, og vi tok toget rundt omkring (anbefales, supert togtilbud). Dro på besøk til Mo i november. Da hadde han hengt opp ett A4-ark med hver bokstav som til sammen stavet "Velkommen heim" i gardinstengene. Åh :) Hjem på juleferie - og tilbake til Glasgow i januar, men det kommer på neste års historie.

  Jeg venter også i spenning på hyppigere oppdateringer! Og I love your blog too.
  (Jeg skal på min første topptur med Rana turistforening 1. mai! Wiii)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha til Tjostolv! Her var det mye bra, jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Men jo, fordi jeg selv har fått lyst til å nesten flytte til nordnorge etter noen fristende episoder på 71 grader nord så lurer jeg på hvor du anbefaler å ta torturen. Takk for tips! Vikkan og jeg har noen venner som drar til Rabothytta i sommer. Blir det deromkring? (Håper jeg ikke tabber meg ut nå). Jeg har syklet gjennom Mo og syns det er et nydelig område. Hook up med turlederne når du har vært på fellesturen, for da har vi kanskje noen fellesvenner. Jeg kjenner noen ivrige fjellsportere som er aktive der.

   Mer blogging kommer! Takk for koselig hilsen. Virkelig. :)

   Slett
  2. (Jeg har også fått lyst til å flytte nordover, så jeg gjør det snart. Ih! Hemmelig.)

   Jeg har gått mest dagsturer i Lurøy (kysten 10 mil vest for Mo). I fjor gikk jeg på Strandtinden, og da så jeg helt fra Torghatten, Brønnøysund til Lofotveggen. Har aldri vært i Lofoten, men i hodet mitt er Helgelandskysten finest.

   Det er absolutt deromkring. Toppturen starter en times kjøring nord for Mo, og Rabothytta er sørover, men det er close enough sammenlikna med de lange avstandene der :)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...