fredag, november 07, 2014

Min egen forsøks.. mus (?)

Det var nesten så jeg ikke turte å google lab rat for å finne et illustrende bilde, men så var det ikke så ille heldigvis. Rotten på bildet, for eksempel, beviste for hele menneskeheten at pattedyr har medfødt empati. I eksperimentet fikk rottene valget mellom sjokolade eller å redde en annen rotte i et bur, og nesten alle rottene valgte å redde rotten i buret. Hvor kult er det?!

Fantastisk.

Jeg fikk nesten det samme valget selv. Vil du ha en sjokolade eller en liten labrotte? Og gjett om jeg vil ha en labrotte. Men fra nå av må jeg kalle henne (it's a girl!) for en liten mus, for det høres mye koseligere ut.

Here's the case:
En liten labmus har allerede blitt testet på enorme mengder frukt, og skal nå teste noe nytt. Målet er en optimal kropp med et optimalt kolesterol, og 2 kilo ned i vekt. Men det finnes noen begrensninger også, og de kommer ikke fra meg, det kan jeg bare si: Kostholdet skal være glutenfritt, kjøttfritt, fritt for løk, smaks-forsterkere, og usunne ting; Det kan inneholde frukt og bær, men ikke brød, ris eller pasta; Det kan inneholde laks, men ikke tunfisk, makrell eller sardiner, for det falt ikke i smak hos den lille musen. Og så til slutt må jeg forholde meg til en generell fettangst, der peanøttsmør kan godtas, men ikke smør, olje, pesto eller lignende. Det skal være null prosent mettet fett.

Jeg skulle gjerne hatt friere tøyler.
Og tenk helt alternativt.

Og så skulle jeg lagt inn mer korn.

Men det fikk jeg ikke. (Søte anden! Må teste den neste gang.)

Så jeg gikk frem som Fedon, og presenterte et skrekkscenario av sukkermengden i forskjellig type frukt. (Det er 12 sukkerbiter i én sharon!) Og det virket! Nå er nesten all frukt ute av dietten. He he. Jeg er spent på resultatet. Jeg har ikke før-bilder, men jeg dokumenterer underveis, og alt så bra ut sist jeg sjekket:
Midt i tanntråden her, men jeg syns hun ser slankere ut allerede.

Snart skal jeg testes selv også. Neste helg er Fitness Convention på Idrettshøyskolen, og jeg skal være med på blodsukker-eksperimentet, der vi møter fastende for å teste blodsukkeret på forskjellig mat. I tre hele timer skal forskjellige mennesker spise det samme, og så skal vi se hvordan blodsukkeret slår ut forskjellig på oss. Kanonspent!

Men nå: Klassisk konsert. Jeg liker å si det som om det er dét jeg gjør hver helg. Hva skal dere gjøre? Hvem skal på Fitness Convention?

Med kjærlighet.

12 kommentarer:

 1. Kunne tenkt meg på fitness convention, men skal i stedet på julebord å spise kake XD

  SvarSlett
  Svar
  1. Synd! Jeg skulle gjerne møtt deg der.

   Slett
 2. Duh! Du tuller med meg?!? NETTOPP det eksperimentet skal (forhåpentligvis) kjæresten min bygge videre på i doktorgraden sin! Har hørt opp og ned i mente om det i månedsvis ;)

  Jeg snakker om det første forsøket, med de faktiske rottene, altså ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det mulig!? Det går nesten ikke an, nei. Han må være litt av en kjæreste som skriver oppgave om dagens verdens søteste rottehistorie.

   Har du noen spennende opplysninger å legge til? Lever rottene i beste velgående.

   Slett
  2. Veldig morsomt sammentreff, ja :) Jeg har dessverre ikke noe å legge til. Han har nemlig ikke fått jobben enda, men forhåååpentligvis gjør han det. Rottene kommer i så fall inn i bildet om et lite år, kanskje ;)

   Slett
 3. Jeg skal! Hilsen ho som ikke blogger lenger, men som fortsatt digger havregrøt ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra! La oss ta en kaffe sammen! Hva skal du gå på?

   Slett
 4. Hæ?
  Nå skjønner jeg ingenting. Hvis musen er den jeg tror hun er har hun nemlig null grunn til å kvitte seg med disse to kiloene.
  Hæ?

  Puss fra Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun har visst lagt på seg, Pia. ;)

   Slett
 5. Please don't turn little mouse into mini mouse.

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...