lørdag, november 29, 2014

Livet. En bruksanvisning.

Kjære alle. Da jeg mistet lysten på alt jeg pleide å spise, syk som jeg var sist uke, lærte jeg litt om livet. Eller om mat. Mat først. Det var den kunstige, søte maten som fristet aller minst, og selv om det tok litt getting used to så har jeg nå kokt grøt uten proteinpulver. Jeg måtte bare omstille hodet først, og si til meg selv at det blir som kakao med havregryn!

Og det ble det.


Men jeg har lært mer om "livet". Jeg har spist raske karbohydrater med mettet fett, og lært at livet var godt.
Would you like some wine with that cheese? Yes please!
And there was even chocolate with the wine.
Nei, hva har jeg lært om livet. Jeg lærte en dag at det er deilig å jobbe 4-timers dager og stikke til stranden før solen har gått ned.
(Og så har jeg fått nytt Berganstøy!)
Og nye votter!


Solastranden altså.

Og så lærte jeg på den nye nettleseren at mine såkalte surfefavoritter står i grell kontrast til mine ofte besøkte sider. Jeg tror jeg surfer på friluftsider - jeg har til og med lagt inn et permanent værvarsel på favoritt-DNT-hytten! - men jeg leser mest sladder og Stavanger-vær. (Hvordan ser det ut hos dere?)

Sladder - friluftsliv, 1-0.
Og så har jeg lært at livet er for kort til å lese kjedelige bøker. Det kom jeg nå på fordi tittelen på dette innlegget er en megakul tittel på en helt umulig bok. Jeg har lest sykt mange GODE bøker i det siste, men jeg parkerte da jeg kom til den om livet som skulle være en bruksanvisning.

Gode bøker. En november 2014-bruksanvisning:
Ken Follett - På grensen til evigheten
Tore Renberg - Angrep fra alle kanter
Linnéa Myhre - Kjære
Robert Rutherfurd - Paris

Den lille østlendingen fikk låne Kjære og likte den veldig godt. Så godt at hun ble Skybert-bestis med Linnéa Myhre og har skrevet et eget brev til Linnéa om Natreen.

Kjære Linnéa. 
Takk snille for at du rettet en slik henvendelse til Natreen. Jeg er dessverre også stormisbruker av søtning. Jeg kan så lett skrive under på ønsket om EN kjempetablett. Det er utrolig flaut å manisk måtte trykke på den dispenseren og ja, jeg gjør det også under bordet, slik at andre ikke ser hvor mange jeg presser ut, eller jeg håper de tror det er noe i veien med dispenseren. Typisk meg at jeg beklager meg over hvor vanskelig det er å trykke ut tabletter mens jeg står der med hånden full.

Jeg forsøkte å oppsummere hvor mange tabletter jeg spiser hver dag. Jeg bruker 5 i hver kopp med kaffe, og med 6 kopper om dagen blir det brått 30 piller bare der. Og så en fire kopper med te - 8 nye tabletter. Men mitt virkelige megaforbruk går med når jeg skal spise cottage cheese og yoghurt. Da bruker jeg flytende natreen helst, og bare gudene kan vite hvor mange tabletter det tilsvarer. Jeg tipper #altformange. Men altså i de tilfellene hvor jeg ikke har flytende natreen tilgjengelig har jeg knust tabletter med en skje. Ser skikkelig narkoman ut. Spiseskje og hvitt pulver. I mangel på skje har jeg og tygget litt på tablettene før jeg har på en måte spyttet det ut igjen. Herregud. Det må du ikke si til noen. For når jeg skriver dette ned skjønner jeg hvor narkomant det er. Men avslutningsvis i dette brevet vil jeg gi deg et tips dersom du har tilsvarende problem. Jeg har nettopp kommet på det geniale og svært enkle trikset å løse opp tablettene i en dråpe vann! VIPS! Flytende natreen!

Med vennlig hilsen den lille østlendingen
Perfekt.
Vanskelig!

De to spiser så sykt mange suketter at jeg skjønner det bare ikke. Sykt! Men jeg er stor fan av sukett i cottage cheese-tipset. Og overført til livets bruksanvisning: Livet er best med litt sukker på toppen. Eller eventuelt:

Bare visdom i dine handlinger er å oppnå respekt.

Oversetter jeg det feil? Visdommen er sukker og handlingen er grøt. Druer er søte og du er likeså.
Hilsen Yogi.

Jeg skulle vært på fjellet denne helgen, men jeg er forkjølet. Hoster og hoster hele dagen, så det ble hjemmehelg enda en helg. Men på fredag! Haukeliseter med nye Bergansklær. :D

Den gamle boblefavoritten koster nå 999 hos Bergans.
Lots of love and sugar on top!

8 kommentarer:

 1. Den lille Østlendingen29 november, 2014 23:03

  For en helg! Fredag. Perfekt. Lørdag. Mys. Jeg lurer på hva søndagen vil bringe? Og jeg som har vært syk til ogmed. I allefall på sett og vis.

  XO

  SvarSlett
  Svar
  1. På sett og vis? Det høres ut som om du egentlig har skulket noe eller har en spennende hemmelighet. Fortell! Helgen har vært perfåkkingsfekt. :D

   Slett
 2. Life is love love is life :* Ha en fin Lørdagsnatt og søndag :*

  SvarSlett
  Svar
  1. Life is love and love is life, and that is why I shot my wife. Wife, wife, ingenting rimer. Nei, jeg må legge meg. God natt og god søndag til deg også!

   Slett
  2. I could have killed her with a knife,
   had I known (that) Natreen was rife.

   Slett
  3. Nice! Rife som i moden? :-|

   Hvordan går det, Inga? Kjekt å høre fra deg!

   Slett
 3. Hey! Du har vært savnet! Er du frisk nå? :-)

  Men hvorfor bruke natreen - som er og smaker rart og kunstig - når man kan bruke sukrin og stevia. Det lurer jeg på :-)

  Jeg har vært på kettlebellkurs i helgen! Så nå kan jeg snart kalle meg en ekte crossfit'er :-)

  Smask! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tina! Du er også savnet! Jeg hoster og hoster, men ellers går det bra. Og du da?

   Jeg syns stevia smaker mer kunstig - mye av det i alle fall - men det er heller ikke jeg som misbruker suketter. Jeg har sluttet å drikke kaffe, så jeg misbruker ikke noe jeg. :)

   Tenk at du skulle bli en ekte crossfitter. Kurs er kult! La oss trenes snart, så du kan lære meg noen tips! Skulle gjerne vært bedre på kettlebells.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...