torsdag, november 20, 2014

Fitness Convention, yeah yeah!

Hei! Hei hei hei! Dere har kanskje ikke savnet meg, for jeg har jo ikke vært borte lenger enn vanlig, men med tre dager i sengen så kan jeg fortelle at jeg har savnet hver eneste en av dere menneskene jeg aldri har møtt. Kanskje jeg har møtt dere litt, men jeg har savnet dere mer. Sånn føles det. Nå har jeg så sykt mye på hjertet at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne engang. Det har ikke skjedd noe spesielt; det fins fortsatt ingen barn eller bryllup på tapetet, men hvor ofte kan man fortelle om fire ting på en gang?
 1. Fitness Convention
 2. Oslo
 3. Bursdag
 4. Og enda en diett!
Check! Og dét uten å nevne at jeg var syk engang.

Pow! Tilbake på jobb.

1. Fitness Convention var helt kanon. Jeg gikk glipp av endel fordi jeg ble syk, men fine kurs og fine mennesker, og den der blodsukkertestingen! Ho-hoi! Jeg var så sulten denne fastende morgenen at dét i seg selv må være en grunn til å bli syk, men jeg var heldigvis ikke av dem som fikk seigmenn til frokost.

Too sweet to eat.
For vi fikk brød, lavkarbobrød eller seigmenn da vi møtte opp, og alt vi hadde å gjøre på tre timer var å ta blodprøver og se hvordan blodsukkeret ble påvirket av denne maten.

One woman down. Hun her fikk måle blodsukkeret liggende på gulvet.
Jeg var så sulten, sa jeg det? Og så ble jeg litt mett av brødet, selv om jeg ikke fikk drikke vann engang, men SÅ ble jeg enda mer sulten enn jeg var til og med, og så fikk jeg vondt i hodet før vi var ferdige. Det blir fritt etter hukommelsen dette, men omtrent slik ble resultatene på gruppen:

Målet er et stabilt lavt blodsukker, så jeg er glad jeg fikk lavkarbobrød.
Positivt overrasket over lavkarbobrød. Seigmennene visste vi at ville slå ut sky high på blodsukker, men som vi lærte på kurset så vil jo alle karbohydrater omgjøres til glukose (sukker!) på et tidspunkt. Spørsmålet er bare hvor lang tid det tar for kroppen å fordøye det. Lavkarbobrødet hadde færre karbohydrater, og det var den eneste grunnen til at ikke blodsukkeret mitt gikk like høyt som det gjorde i seigmennklubben.

Dette er ikke seigmennklubben, men Funkygine. Hun var bare enda flottere i virkeligheten.

Jeg kunne fortalt så mye. Jeg var på et foredrag, for eksempel, som het Strong is the new skinny med Therese Mathiesen. Og det var et knallbra foredrag, absolutt, men det morsomme var at hun brukte blogger som eksempler, og at jeg kjente igjen alle eksemplene. Godt det ikke bare var meg som ut i fra en diett (der stikkord er BCAA og cottage cheese med ekstra proteinpulver) kunne rope ut (men lavt og diskret, tror jeg) Det er jo Silje Mariela!

He he.

Og så trente jeg animal flow med disse to her. Bare dyrebevegelser og trikseting med egen kroppsvekt.

Vi følte oss like kule.

Og så var det Nathalie, og så var jeg på kurs i Olympiske øvelser før jeg ble syk.

2. Oslo leverte som vanlig. Palais des thés, gatevandring, opera og oi, et fakkeltog! Og for selv å kunne stille som en tv-vert til Anne Lindmo-show så var jeg på Zara og fant klær.

For med tv-vert tenker jeg på Ellen DeGeneres.
Men det tok så lang tid å komme inn på Anne Lindmo (jeg visste ikke at det var sånn det virket - stå der en time og bare vente??) at vi rakk dem fingeren og gikk derfra.

Yay.
Heller vandre gatelangs.

3. Og i går hadde jeg bursdag! Jeg fikk kake, sang og selskap, og nye ski og mere til! Stor stas.

4. Helt til slutt må jeg si at jeg har lagt om kostholdet totalt. Etter noen dager med sykdom, der absolutt ingenting fristet og tørre brødskiver var det eneste jeg fikk i meg, har jeg merket hvor utrolig KUNSTIG det smaker med kunstig søtning og kunstig mat. Double 0-yoghurt, hjelp, who are you? Jeg har ikke kommet så langt ennå, men comin' up: Havregrøt kokt på melk. *spent*

Puss på dere!

41 kommentarer:

 1. Gratulerer med dagen! Du opplever jo mer på én helg enn jeg gjør på en måned. Jeg tror forresten at skinny med veldig dårlig humør og synlige muskler er det nye skinny, dessverre. Bra du ikke skriver om enda en diett, siden jeg da må slutte å lese bloggen din:/ Brød er best og helst med pålegg!

  Bursdagsklem fra Løpejenta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det var mer enn jeg selv pleier å oppleve på et år, så det er helt okei. Er det du som er skinny med dårlig humør og synlige muskler eller tenker du på noen andre? (Hvem i så fall??)

   :P

   Stor klem tilbakers til deg.

   Slett
  2. De med lavest fettprosent er ofte de mest bitchy, derav skinny med dårlig humør osv. Man blir lett grinete av å leve på eggehvite og Redbull.

   Løsningen på å oppleve lite er bøker og innlevelsesevne;) Tatt i betraktning det ville fjell-bohem-livet du lever, greier du deg med sakprosa!


   Løpejenta.

   Slett
  3. Sånn ja. Er de fortsatt i blant oss de der da? Jeg føler jeg har blitt så voksen (etter bursdagen i forgårs, you know) at jeg liksom ikke møter de der ekstreme lenger. Så for alt jeg vet er det ut det der fitnesskjøret. Håper det. Selv har jeg blitt voksen og balansert for lenge siden, og det er deilig å leve et liv uten bringes og sånt.

   Sakprosa, allright! ;)

   Slett
  4. Binges? What? Jeg falt av her!

   Så kjekt at du er tilbake i kommentarfeltet Løpejenta! Er alt bra med deg? Og den fine hunden? Hva heter den? Eller er den og anonym?

   Puss

   Slett
  5. Chassi: Det finnes fortsatt sure mennesker med lav fettprosent, men jeg skal ikke lenger lese slike blogger. Derfor må du iallfall ikke begynne med en diett som gjør deg mager og bitchy:/ Vanlig mat er best, og jeg greier heller ikke å spise Questbars lenger. Alt blir feil for tiden.

   Lille Ø: Hunden er iallfall anonym! Alt er ikke bra, men jeg er bedre enn før, så må man bare lære seg å leve med tilværelsen slik den er. Livet liksom, het en advokat-serie jeg så som ung og påvirkelig dame. Har du sett den? Svært betegnende for Livet.

   Hva med deg, DLØ, alt vel?

   Binges unngår man ved å spise vanlig mat og nok karbohydrater har jeg funnet ut. Da trenger man ikke erstatningsmat heller.

   Løpejenta.

   Slett
  6. Det fant jeg også ut. High five!

   Slett
  7. High five back! Vanlig mat vinner i det lange løp.


   Løpejenta.

   Slett
 2. Svar
  1. Hvordan er livet i Skottland Eva? Er du flink student? :D

   Slett
 3. Herlig innlegg! :D Så fin du var i dressjakken!! Gratulerer med vell overstått :*

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og takk! Ha ha, for en kul signatur! Det skal jeg også begynne med.

   Love for the lovely one <3

   Slett
 4. du ble jo heitere enn Ellen i dressjakka sikkelig stilig.
  jeg har vært litt fravæende jeg også har begynt med næring gjennom blodet og er ganske syk så blir mye serier og soving for tiden.
  lite svømming men får lurt meg til perm for å dra på stamina.

  ønsker deg en god uke.

  lilel østlendingen var også veldig pen.
  ble det balett?

  SvarSlett
  Svar
  1. Yay! Beste komplimentet! Takk! Jess, det ble ballett. Jeg håper det går greit med deg, kjære.

   Slett
  2. Takk snille Ingrid. Det er ikke meg. Eller någe...

   Er du syk igjen? Snakker om nydelige - for noen fab bilder av deg og dama! Hvem er det? NY eller tilbake til eksen?

   God bedring - XO

   Slett
 5. Gratulerer med dagen! Eller, vel overstått.:)

  Kunstig søtning smaker så klart kunstig. Jeg har aldri vært særlig begeistret, men synes surin gold er ok på havregrøten de dagene jeg vil ha noe litt søtt.

  Adidas'ene dine var, som Jan Thomas ville sagt, to die for! Jeg skal til Oslo neste helg, gleder meg! Vidden var som alltid magisk, men jeg kan ikke tenke meg at man ser Folgefonna. Det var den ikke sant?

  God helg og en hel del pussar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ikke mine sko, men jeg tar det til meg. :D

   Folgefonna, hm. Hva var det nå de pleide å si? Jeg tror det var at man kunne se til Hardangervidda fra Vidden, men jeg burde kanskje konferert med et kart før jeg tabber meg ut nå. Heldige du i alle fall pepperkakebyen har dere også. <3

   Slett
  2. Det var litt overskyet! Men skal over igjen 3. eller 4. desember, da kan jeg ta med kikkert.:)

   Slett
  3. Eh, ja. Men det KAN være en typisk overdrivelse det der. Er ikke overdrivelser en bergensgreie? Og her ser du heelt til Hardangervidda. Gu' kor vi e heldig her i Bergen. (Sånn?)

   Slett
  4. De sier vel i tilfelle HardangerviddEN i Bergen? ;)

   Takk for sko-kompliment... jeg fikk ikke helt godfølelsen... bruker mest sort. Og mest skinn. :/

   Slett
 6. Selvfølgelig var du savnet! Det er klart. Hvordan syk var du, stakkar? Er elektrolyttene på plass igjen nå?

  Men men men, hvordan er apetitten på grøt nå som kunstig søtningsmiddel smaker kunstig? Blir du grøtlaus?

  Fine du. Kler dressjakke like godt som camotights!

  Ha fin helg!
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tør nesten ikke si det , men det begynner på D. Plis gjett selv. :-/

   Jeg spiste den første grøten i dag, og heldigvis gikk det greit, men bare moro og tenke annerledes innimellom. Hva spiser du for tiden?

   Takk for alt det snille du sier. Jeg håper jeg får se deg snart igjen. Du er jo en av dem jeg har møtt litt, men savnet mer. ;)

   Slett
  2. Er det grøt og hjemmebakte kaker Pia? Og hva la du i fryseren forleden?

   Jeg tror jeg har blitt vegetarianer-ish siden sist. Min diett/matsystem endres kontinuerlig...

   Slett
  3. Peanøttsmøret Pia. Fest! Jeg trenger ikke salte det engang. Det er helt perfekt!

   Slett
 7. Hei!
  Jo, shit, jeg har savna deg! Har sjekka bloggen opptil flere ganger daglig, og ingen pip har det vært fra chassi. Godt å høre at du er i farta igjen!

  Lavkarbobrød er spennende. Har laga noe lavkarbo-ish noen ganger, men det var så mange egg i røra (for å binde alskens rare frø og kjerner) at det nesten smakte omelett. Må forske mer på det tror jeg.

  Du ser jo ut som Ellen DeG på en prikk! Superstilig:)

  Og ja, det er visst sånn det er i Oslo. Kø over alt. Jeg liker ikke folk når jeg er i Oslo, så holder meg litt i utkanten. Fordi folk går sakte og klynger seg sammen i kø, og folk bråker og er i veien.

  Gratulerer med overstått bursdag og nye ski! Kan ikke du vise de fram mens vi venter på skiføre?:)

  Fortell mer om dette nye kostholdet? Tenk at det bare skulle en liten sykdom til for å endre så mye (?) av kostholdet? Sist jeg var syk begynte jeg å like Farris, omnom. Proteinpulver har jeg ikke klart å bli vant til, men de Yoplait 0%-yoghurtene går ned på høykant! Men det er mer fordi de smaker så mye frukt(biter) enn at søtsmaken er god.

  God start på helga!

  SvarSlett
  Svar
  1. Snille du! :D
   Det hjalp i alle fall.

   Det lavkarbobrødet her har jeg aldri vært borti før. Det var butikkjøpt og liknet i form og konsistens på helt vanlig brød. Det var lett og SÅ lysere ut enn "grovbrødet" i testen. I dunno. Men jeg skal gi beskjed hvis jeg kommer over det igjen.

   Det nye kostholdet mitt er ennå i eksperimenteringsfasen. Det handler mye om ting som plutselig ikke frister lenger, og det gjelder alt fra kaffe til gulrøtter. Alt jeg spiste før jeg ble syk kanskje. Og sånn som du sier med proteinpulver; jeg syns selv også da jeg prøvde det at det smakte helt utrolig søtt og kunstig, så hvorfor i all verden skulle jeg gjøre meg avhengig av det egentlig?

   Det blir mer rene produkter, og mer "vanlig" mat. Av mangel på annet ble det questbar til lunsj på jobben i dag, men bare fordi jeg ikke hadde tid til middagen i matboksen, og questbar smakte søt papp. Æsj. Jeg er avvent! :D

   God start på helga til deg også! Skal dere gjøre noe gøy? Jeg skal til Kongeparken i dag.

   Slett
  2. Huff, jeg er altfor dårlig til å følge opp kommentarer.

   Rart at smaksløkene kan bli så snudd opp-ned etter å ha vært syk! Du som likte prottispulver så godt, og vips, nei takk. (Jeg var også D-dårlig etter ferie i fjor, og plutselig likte jeg Farris og liker ikke lenger kombinasjonen ost og skinke!)
   Men det går an å være sunn og frisk uten å spise kunstig søtning også, så du klarer deg nok mer enn bra nok!

   Hvis det er noen trøst, syns jeg gulrot og peanøttsmør funker ypperlig som mellommåltid på jobb, så det selges ikke mindre av det i alle fall :)

   Jeg hadde nordlendingen på besøk, så vi så to filmer av Roy Andersson og lagde god mat (ikke jeg, jeg rydder opp)

   Innlegg om de nye matvanene? :)

   Slett
 8. Gratulerer med vel overstått bursdag! :) Så kjedelig at du ble syk, men litt morsomt at du legger om kostholdet på grunn av det. Godt å se at du ikke er avvent fra grøt i alle fall! :D Jeg skal på diett fra mandag av oppsatt av ei på Fitnessbloggen. DET blir spennende det, jeg som har levd på havregrøt med mager cottage cheese til både frokost og kvelds i lengre tid. Lurer fælt på hva jeg får på matplanen og gleder meg til jeg får den tilsendt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! "Ei på fitnessbloggen"? Hvem da? Nå er jeg spent! Hva er målet og hva slags føringer har du lagt og oi, så spennende!

   Slett
  2. Camilla Hoel, og hun har satt meg på biorytme. Det blir spennende, ettersom det er ganske annerledes enn slik jeg har spist fra før. :) Målet er å få en fettprosent på rundt 20% på lang sikt. Jeg gikk en del opp i vekt i en periode hvor jeg var veldig mye syk, slet med skader og generelt var stillesittende. Trøstespising og stillesitting er IKKE en god kombo. :p Så jeg tenker jeg havner på mellom 4 og 7 kg ned. Tester med 4 uker i første omgang også får vi se hvor fornøyd jeg er om jeg fortsetter eller prøver meg på egenhånd. :)

   Slett
  3. Oi oi! Kan du vær så snill å holde meg oppdatert? Jeg vet ikke hvordan biorytme fungerer engang. Kanongøy! Lykke til.

   Slett
  4. Biorytme handler mye om når du spiser karbs og fett, du kan lese litt mer om det i dette intervjuet med Børge Fagerli: http://fitnessbloggen.no/intervju-med-borge-fagerli/
   Jeg skal ha 4 høydager og 3 lavdager pr. uke, annenhver dag høydag og lavdag. 4 måltider pr. dag + et treningsmåltid, og følge en tabell over makroer til hvert måltid. 1 frimåltid i uka innenfor rimelighetens grenser. :)

   Slett
 9. Her skjer alt på en gang!
  Gratulerer med dagen som var :) Gratulerer med nye ski (lucky bastard) ny tights (?) og ny diett. Trodde først det var julemat-dietten du hadde begynt på. Skal du teste den? Plis test den ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Julematdietten? Ha ha! Pls explain!

   Slett
  2. Det kan jeg godt! Hva skal til? Jeg kan jo ikke spise julemat hele tiden, men en før og etter-status og analyse kan jeg gjøre allikevel.

   Kan DU vær så snill å blogge ditt kosthold snart? Det hadde jeg satt pris på, for du har jo virkelig knukket M&M-koden og fått alt til å funke.

   Slett
  3. Cool! Julemiddag da? Bytt ut all middag mot julemiddag ett par dager? :)

   Jeg tror ikke kostholdet mitt er så interesant for andre enn deg, men jeg skal heller blogge om det. Just for you :)

   Slett
 10. Den lille Østlendingen22 november, 2014 15:05

  Tusen tusen takk for en KANONKOSELIG lørdag formiddag. :)

  1. Vi glemte å kjøpe meg en spirekasse og bønner til spiring.

  2. Kan du snart skrive om alle diett-fasene du har vært igjennom?

  3. Hvor mange dager er det igjen til jul?

  4. Kommer du til å reise avgårde neste uke tror du?

  5. Kos deg i bursdags!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk selv! Jeg har en spirekasse du kan låne på ubestemt tid. Vil du det? Har du noe å spire?

   2. Ha ha. :)
   3. 32?
   4. Ja! Skitur!
   5. Takk, det gjorde jeg. Full av pizza og oreo-kake nå.

   Ikke drikk deg full! Bli med på messe i morgen. <3

   Slett
 11. Jeg hadde blitt skikkelig skuffa om jeg ikke hadde fått seigmannfrokosten :-) Tenk, seigmenner til frokost da :-) Og der er det ekte sukker :-) Uansett. Gratulerer så mye med dagen som var, kul jakke og nå er det bare å dra til fjells og hilse på snøen med nye ski.

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...