torsdag, november 13, 2014

Grøtquizz

En grøtquizz, vær så god! Det er ikke jeg som har laget den, det må jeg bare si, men jeg fikk den fra en hyggelig leser. Og takk for det, for da kan jeg være med å gjette jeg også. Jeg har lagt til det siste spørsmålet selv, for det var jeg så veldig nysgjerrig på, og så la jeg til en premie. (Og for en premie!) Lykke til!

1. Hva er næringsinnholdet i 80 gram havregrøt kokt på vann? Fordelt på proteiner /fett / karbohydrater.

2. Hvor mange kilo havre spiser Chassi hvert år, dersom du tar utgangspunkt i at hun spiser gjennomsnittlig to grøt for dagen, á 60 gram?

3. Er grøten på bildet en rømmerøt eller en risgrynsgrøt?
Who am I.
4. To grøt og tre flasker vann koster 85 kroner på DNT-hytta Litlos. To grøt og en flaske vann koster 55 kroner. Hvor mye koster en grøt?

5. Hvem fant opp gulrotkakegrøten?

6. Hva heter den klassiske italienske grøten?

7. Når er verdens grøtdag?
8. Hvilken grøt er du? (Okei, jeg la til dette også selv.)

9. Hva syns du om årets bilde/ukens snakkis/verdens mest omtalte rumpe? Er det flott, er det mye, er det ekte, er det juks?? Det er i alle fall en snakkis, og jeg klarer heller ikke la være å snakke om den.

Gdjises.
Premien er ... Ta-da! En signert grøtbok! Signert med hyggelig hilsen fra meg, ikke fra Vibeke dessverre, men boken ble opprinnelig sendt fra Vibeke. Skrevet av henne også, tror jeg. Puss!

Puss fra Vibeke også.

17 kommentarer:

 1. Haha, lets see!

  1. Hva er næringsinnholdet i 80 gram havregrøt kokt på vann? Fordelt på proteiner /fett / karbohydrater. Nå må jeg bare gjette helt... hmmm 230 kalorier - 73%karbs, 20%prot og 7%fett. Gjetter bare altså!

  2. Hvor mange kilo havre spiser Chassi hvert år, dersom du tar utgangspunkt i at hun spiser gjennomsnittlig to grøt for dagen, á 60 gram? gawd mange!

  3. Er grøten på bildet en rømmerøt eller en risgrynsgrøt? rømmegrøt!

  4. To grøt og tre flasker vann koster 85 kroner på DNT-hytta Litlos. To grøt og en flaske vann koster 55 kroner. Hvor mye koster en grøt? dreger kortet, dont care!

  5. Hvem fant opp gulrotkakegrøten? folk som ville lure inn gulrot i grøten av uvisse grunner//folk som er på diett og ikke kan spise gulrotkake

  6. Hva heter den klassiske italienske grøten? le grøtto

  7. Når er verdens grøtdag? lille julaften ^^ trolololol
  8. Hvilken grøt er du? fløyelsgrøt :3

  9. Hva syns du om årets bilde/ukens snakkis/verdens mest omtalte rumpe? Er det flott, er det mye, er det ekte, er det juks?? Det er i alle fall en snakkis, og jeg klarer heller ikke la være å snakke om den.- fake and gay

  SvarSlett
  Svar
  1. And gay? Mener du gay som i yay og flott og fint, eller gay som i homo?

   Slett
 2. Kjære hyggelige leser. Kan jeg få gjette på quizzen? Det blir gjetting her bare, for tall er vanskelig, og jeg har så lite Internett på toget.

  1. Uten å jukse så tror jeg 63 prosent karbo, 10 prosent fiber, selv om det ikke var et spørsmål en gang, og 3-4 prosent fett. Nei vent, på 80 gram? Ikke hundre? Da falt jeg av. Jeg skal komme sterkere tilbake med en pc.

  BRB!

  SvarSlett
 3. 1. Hva er næringsinnholdet i 80 gram havregrøt kokt på vann? Har vent meg av å sjekke næringsinnholdet helt og fullstendig (noe som bør gi meg en pluss da jeg har tilbragt en evighet på avdeling for å lire deg bort) men klarer å se utfra havregrynsposen av 100 gram er 389, noe som vil si at 80 gram er 311.2 . japp.  2. Hvor mange kilo havre spiser Chassi hvert år, dersom du tar utgangspunkt i at hun spiser gjennomsnittlig to grøt for dagen, á 60 gram? fortsatt ganske elendig i matte, men det blir iallefall 43800 g havre om det er 60 gram havre hun bruker i hver grøt. Om hver grøtskål veier 60 gram etter koking er jeg lost. og litt bekymra........

  3. Er grøten på bildet en rømmerøt eller en risgrynsgrøt? rømmelibøm, om ikke en veeeldig langtrukken risengrynsgrøt.

  4. To grøt og tre flasker vann koster 85 kroner på DNT-hytta Litlos. To grøt og en flaske vann koster 55 kroner. Hvor mye koster en grøt? ser jeg burde komme meg til den hytta iallefall. grøt som er 5 kroner dyrere enn en flaske vann er ikke dårlig. Skulle nesten hatt grøt i springen istedet. (20!!)


  5. Hvem fant opp gulrotkakegrøten? øøøh. Vibeke klemmentsen har sikkert tatt patent på den. Men jeg vil tro det kanskje er den ekte grøtdronninga (was it you?)

  6. Hva heter den klassiske italienske grøten? risotto. nam

  7. Når er verdens grøtdag? I følge deg eller resten av verden?

  8. Hvilken grøt er du? tror jammen jeg er en chassigrøt. spennende og innholdsrik. (dronningen av smiger, burde skaffe meg premie på null komma niks)

  9. Hva syns du om årets bilde/ukens snakkis/verdens mest omtalte rumpe? Er det flott, er det mye, er det ekte, er det juks?? liker det bildet med en hestebak redigert inn iallefall.

  lykke til meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha til en hestebak redigert inn! :D Morsomt at dere gjetter både Vibeke og meg på gulrotkakegrøten. Det tar jeg som et kompliment.

   Lykke til til deg!

   Slett
  2. Du ER dronningen av smiger! Kan Lena vinne, dommer? :P

   Slett
 4. 1. (På vann? For no tull!) 80 gram av grøten gir noe sånn som 33 kalorier, 1 gram protein, 5.5 gram karbohydrater og 0.6 gram fett.

  2. Åh, det blir snaut 44 kilo havre, det! (og 120 gram mer hvis det er skuddår)
  3. Ikke et eneste gryn å spotte. Rømmegrøt.
  4. Likniger med 2 ukjente<3 En grøt koster 20 kroner.
  5. Gulrotkakegrøten? Den har gått meg hytte forbi. Jeg holder en knapp på deg, da.
  6. Er ikke det risotto? (i fjor fikk jeg rødvinsrisotto med raspa mørk sjokolade over. Nooo more!)
  7. Jeg juksa, måtte Google. Men nå har jeg lært det!
  8. Jeg er så avgjort en risengrynsgrøt.
  9. Den var kanskje litt for glinsende for min smak, men heiaheia. Heller for mye rumpe enn for lite (så lenge vi holder oss unna de ekstreme tilfellene der man må hentes ut med heisekran fra sitt eget hus fordi man har grodd fast i senga).

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvor i all verden fikk du rødvinsrisotto med rasket sjokolade? Hjelpes. Hvis du forteller det til Vibeke så kommer det garantert en oppskrift i neste bok. Men ikke godt altså?

   Veldig søtt at du er så svak for likninger. <3

   Slett
  2. Det var selvfølgelig i Italia. Lite suksess for min del. Men de voksnes ganer så ut til å fryde seg. Til og med pappa, som helst bare vil ha poteter.
   Jeg tror kanskje jeg misforstod det første spørsmålet. Mener du næring i 80 gram havregrøt kokt på vann, eller 80 gram havregryn kokt på vann? There's a difference!

   Slett
 5. En del av meg har lyst å avgi det helt korrekte svaret på alle spørsmålene det lar seg gjøre, men jeg er usikker på om mine korrekte erlik dine korrekte.:)

  1. 80 gram havregryn kokt på vann inneholder 3,6 g fett, 48 g karbohydrat og 10,4 g protein
  2. 60x2=120 120x365=43 800 Now that's a whole lotta oats!
  3. Rømmegrøt med sukker, kanel og smør. Namnam.
  4. En grøt koster 20 kr. Hey! Jeg kjenner han ene som driver Litlos.:)
  5. Gulrotkakegrøt? Det må vel være Klemetsen det da...
  6. Italiensk grøt? Semuline? Jo, jeg tror det.
  7. Grøtdagen var jo rett her for noen uker siden. *google* 23.10 :-)
  8. Jeg er nok en havregrøt. En økologisk sådan.
  9. Jeg skulle gjerne hatt litt større rumpe. Kim sin rumpe har jeg ingen mening om. Jaja, litt mye babyolje kanskje.;)

  Det ble ikke Vidden tirsdag, men det blir Vidden i dag. Nå! Om 20 minutter.:)
  Ha en herlig dag og strålende helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oh shit, dette ser veldig riktig ut. Det er ikke jeg som skal kåre vinneren her, for jeg har noe sånt som en talldysleksi, men jeg ser mange flotte tall og antar at du har regnet riktig. Du er flink! Vidden altså. Kos deg! Jeg leser bok i Oslo nå, mens jeg venter på å få sjekke inn på hotellet.

   Slett
 6. Det er mye bra her altså... men ingen med alt rett. Dette er jo SÅRE enkelt! Imponerende mange som takler presset av enkle ligninger. DET kan jeg like!

  SvarSlett
  Svar
  1. Men du kan ikke vente til noen får alt rett vel? Jeg ser mange fine tall og kunne kåret en vinner blant hvem som helst.

   Slett
 7. Er dette litt sånn som på Nytt på Nytt, der du skal sette sammen flere ord til ett?
  Da tipper jeg grøtrumpe! Det er når du IKKE spiser grøt, men alikvel får stor rumpe <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Eller om det var var sånn at det gjaldt mer om å drodle rundt et svar og går RUNDT grøten, da hadde jeg også hatt større sjanse.

   Slett
 8. Hurra, kviss! Jeg lager til julebordet med jobben, men den er helt annerledes enn denne - min er bare fjas.

  1. 10,4 g prottis, 48 g karbis og 5,6 g fettis.

  2. Woah, 43,8 kg i året! Det er et lite menneske i vekt:D Nei, fysj, det hørtes nasty ut. Fortsett å spise masse gryn uansett.

  3. Tilsynelatende rømmegrøt, men hvis Chassi eller østlendingen har hatt en finger med i spillet, er det vaniljeproteinhavregrøt, tro?

  4. Å, likninger med to ukjente, dette kan jeg. 20 kr!

  5. Hm, bønder i gamle dager som måtte bruke det de hadde?

  6. Risotto.

  7. Det lada du jo nettopp opp til. Oktoberish. La meg se, Google sier 23. oktober.

  8. Jeg må gå for risengrynsgrøt. Blir superdårlig av melkegrøt, men det er SÅ godt i jula.

  9. Det er MYE, og jeg vil helst ikke se det. Men siden jeg først må forholde meg til det, syns jeg Else sin versjon er morsommere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nice!! Går det bra med din egen quiz også? Puss.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...