søndag, april 27, 2014

På kjøret

Det ser ut som sølevann fra Afrika, men jeg er så veldig på grøtkjøret at jeg gjemmer meg på bakrommet for å spise grøt. Bakrommet betyr at jeg er på jobb; og når jeg er på jobb må jeg helle vann over den varme grøten hvis jeg skal klare å spise den på null komma svisj. Svisj! Nei, ingen så det.
Dette er det beste jeg vet.
Leste dere forresten den løpeartikkelen fra Kenya, om de som løp og løp hele dagen? Knallbra! Hvis jeg får et barn en gang så håper jeg det blir en liten afrikaner. De løp tre ganger om dagen.

Og levde lykkelig alle sine dager.

Her spiser jeg grøt tre ganger om dagen, og løper bare når jeg må. For sånn er havregrøtdietten. Noen ganger har jeg grøten i en kopp for at det ikke skal telle som en hel porsjon.., Men det er store kopper og store porsjoner, så jeg lurer vel ingen.Og noen ganger gjemmer jeg grøten i en kopp for at de skal tro jeg bare drikker kaffe, men det lukter jo kake og ligner lite på kaffe, så jeg lurer vel ingen.


Men når det er sagt, hvis man først har begynt med grøt i koppen så blir det vanskelig å slutte når man har fått SUPEROATS i posten. Superduperoats. Jeg kan reklamere for hvem som helst som sender grøt og smigrende mail, men dette var kult, det syns jeg virkelig. Uten sukker og salt, og med ekstra proteiner. Kjøp!

En grøt med 28 prosent protein. :)

Men hva var målet med dette innlegget? At jeg har løpt jeg også! Ikke for å bli en liten afrikaner, men for å opprettholde siddisstatusen. Jeg løp Siddisløpet denne helgen. Jeg fikk billetten til en liten som har beinhinnebetennelse, og vips så var jeg med. Ved en tilfeldighet kom jeg ganske tidlig ut i feltet (riktig bruk av faguttrykk?), så det gikk helt sykt fort, syns jeg. Folk løp ifra meg hele tiden, men da jeg kom i mål, etter 40 minutter og 24 sekunder med makspuls, hadde jeg satt ny PR rundt Stokkavannet, med god margin! Hadde heiagjengen min møtt meg til en siste spurt på slutten, som de jo hadde lovet før de fant bananserveringen i målområdet, så hadde jeg nok lagt meg ned og gitt opp, for det fantes ikke en dråpe spurt i meg. Not in a million years. Men yay.

Her kommer jeg.

Jeg fikk bananer jeg også.

Hos heiagjengen.

Og her er Sunny som har vært på besøk i helgen!


Og her er de nye skoene som skal kurere all beinhinnebetennelse. Fra.. Nå!.
Nei, for nå skal jeg spise dagens siste grøt. God natt!

52 kommentarer:

 1. Du vet at du kanskje må spise noe annet en grøt på et tidspunkt, ikke sant? Grådig flink å løpe da! jeg løp i går, litt i alle fall, 4 km rett opp! Og rett ned igjen. Mye tyngre å løpe oppover ass.

  Er alt bra ellers?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!! Ja, her er det fint, takk som spør. Når jeg ikke spiser grøt så studerer jeg kart og legger fjellplaner. Det er jo så fint vær!

   Jeg har aldri i mitt liv løpt en eneste kilometer rett opp, så der imponerte du. Bor du bare veldig kupert eller trener du på motbakkeløp? Respekt.

   Slett
  2. Bor du ikke i Bergen da Ingrid? Eller husker jeg HELT FEIL nå? Der er det i allefall massevis av motbakker... ;)

   Slett
  3. Så klart hun gjør! Jeg er glemsom. Men da lurer jeg bare enda mer på hvor hun løp, for i Bergen er jeg liksom lokalkjent. :P

   Slett
 2. BANANA!!! Jeg skulle gjerne takket deg for ett flott løp, men jeg syns det var helt jævlig, så takk for meg. Du er helt rå!!

  Kjekt å se deg :-*

  SvarSlett
  Svar
  1. Uten å banne så syns jeg jo det jeg også. Men det er bare fordi vi presset oss, tror du ikke? Og kanskje fordi det var hundre grader den dagen. Ha ha. Takk for meg, du liksom. Det var gull å se deg også! Kan man få se deg igjen snart? :-*

   Slett
  2. I mitt tilfelle var det nok at det var hundre grader ute ja. Umenneskelig varmt for en varmovn som meg. Jeg skal løpe rundt vannet igjen senere, når det ikke er 30 grader og stor sol. Og uten startnummer!

   Ja det kan man :-) Anytime!!

   Slett
  3. Jippi! Her har vi en plan om å teste ut nye løpesko på stadion. Hva med å pakke kaffe og kalle det en picnic??

   Slett
 3. Gratulerer med KANONLØP. Både til deg og til Malin. Dere er kjempeflinke!

  Jeg liker at du er på grøtkjøret egentlig. Men jeg husker også den ekstreme jernmangelen du til tider har hatt.Havregrøt er veldig godt. Men ikke verdt å dø for. På en måte.

  Gla jeg lurte i deg litt SALMA på lørdag ;)

  Jeg vil gjerne være med på tur. Faktisk. Jeg jobbet 10 timer overtid i går. Jeg må jobbe ett par- tre timer overtid i dag. Kanskje 4 i morgen og 2 på onsdag. Og 10 på torsdag - så må jeg vel kunne flekse have fredagen. Jeg satser alt på det og jobber nå ut fra den arbeidshypotesen. :) Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. This is my eating disorder. Now tell me yours. ;)

   Tur, tur, fallerallera. Ingenting gjør meg mere glad! Middagsgrøt nå. Ses snart

   Slett
  2. ..ikke meningen å plutselig publisere uten så mye som et punktum der - det fikk meg til å virke veldig opptatt av middagen.

   Takk for heiing og verdens beste lørdag! Puss!

   Slett
  3. My current eating disorder you mean?
   They seem to differ somewhat over some time.

   My current is referred to as FLUFF in the fitness society. But it is actually just protein powder and berries. I prefer blueberries. And a lot of them too! And I huff and i fluff and i blow them away - and then I get fluff. It all depends on the protein powder. My powder of choice is Myr-evoloution. I top it all off with fat reduced peanut flour - like some kind of crazy inverse glazing. You see my point? It makes me cough a lot. But still. I keep adding this flour... it beats me.

   Alright. It kinda seem more "eatable" when I describe it in English. Don't you think?

   Now. Off to bed.

   Lots OF LOVE - Xs and Os ;)

   Slett
  4. And I huff and i fluff and i blow them away.. Ha ha ha! Ja, mye bedre på engelsk og i eventyrform! For en fin spiseforstyrrelse! :D

   Slett
 4. Den superoats-en så god ut! Tror den må testes. Grtulerer med flott gjennomført løp! :)

  BANANA! https://www.youtube.com/watch?v=Cxmu1mxK5so

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha, det er en banansang!! burde jeg se hele filmen kanskje? jeg elsker denne figuren i alle fall. :D

   Slett
  2. Jeg elsket ener'n, har ikke fått sett toer'n enda, men den skal visst være minst like bra etter hva jeg har hørt. Jeg elsker minions! :D

   Slett
  3. To'eren er like bra!!! Jeg var i Universial Studios og besøkte Minoionsene i november - oh how I love them!!

   Slett
  4. Hva er minions?

   Slett
  5. De små gule i den filmen som heter Despicable me. (?)

   Slett
  6. Korrektomondo!

   Jeg inviterer på filmkveld, dere må se disse filmene! Små gule til folket!!!

   Slett
  7. I want some on my own! <3 Heller minions enn kjæreste faktisk. :p

   Slett
  8. Malin, det hadde vært kongekult! Jeg inviterer dere hjem til meg på minions og bananer. Jeg kan lage bananis! Har du filmene?

   Slett
  9. Malin: Jeg vil så veldig gjerne komme å se film. Har du filmen alt? :)

   Maije: Fiktive gule figurer kommer aldri til å slå en kjæreste av kjøtt og blod for min del dessverre....
   ;)

   Slett
  10. Altiboxen har filmene så dere må komme til meg. Jeg kan ikke ta med tv-boksen til en av dere ;-)

   Slett
 5. You're a Super Star, Charlie! Kanonløp! Kjempekjekt å være på besøk altså. Tror jeg er litt småforelsket i Stavanger. Dønn koselig by, Solastranden, Preikestolen... what's not to like, liksom?

  xx
  Sunny :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og ikke minst jentene. Må ikke glemme jentene. Siddiser er knallfine.

   Du er dønn koselig.

   Takk for besøk.

   Puss och kram

   Slett
  2. Takk for snille ord og superkoselig besøk! Stavanger viste seg nok fra sin aller beste side, men det er bra, for da håper jeg du kommer snart tilbake.

   <3

   Slett
  3. Seriøst, DIØ?
   JEG er jo siddis!
   Er jeg fin da?

   Slett
  4. Godt poeng! Jentene er også nydelige. Så jeg kommer snart tilbake! Neida. Joda ;)

   Slett
 6. Grøtkjøret! Nam nam. Ser DlØ er på deg om jernmangel, da kan jeg la den ligge :) søte, er dere.

  Løper hele dagen? Ikke rart barna i Afrika sulter! Vi burde sende dem porsjonsposer med grøt. Tror ikke 60g holder. Eller burde vi starte på det for å unngå refeed syndrom?

  Jommen bra løpt!
  Superoats. Det må prøves.
  Puss fra Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Fine Pia. Jeg gleder meg mer og mer til å treffe deg!

   Jeg får sikkert jernmangel snart. Hvis noe skal gi meg jernmangel så må det jo bli de siste ukenes grøtdiett, men i dag fant jeg reinsdyrkaker på tilbud, det hjelper nok.

   De løper og løper - du må lese artikkelene - og spiser mais og bønner. Meget slanke afrikanere. Og det beste av alt: Journalisten ble vist to ekstremt fete (!) skoleelever som hadde fått beskjed om å løpe ekstra, men så var de helt normalvektige!

   Puss puss puss!

   Slett
 7. 40 minutter?!? Er dette Siddisløpet som jeg tror, 10 km? I så fall er det jo superfort, herremin! Kanskje du har et lite Afrikabarn i deg? I så fall vil jo et eventuelt avkom bli 1/2 Afrika - noe som høres optimalt ut da det dermed bare vil løpe 1/2-e dagen, og således også har tid til å spise grøten sin. Ja, til funksjonelle løsninger! :)

  Grøtkjøret skal selvsagt ikke undervurderes som noen enkel øvelse, men sammenliknet med en del andre kjør må det da kunne sies å være relativt innafor!? Kos deg med grøten din i kopp og i cottage cheese-boks (sistnevnte er min favoritt), og se for deg at grynene kurerer benhinnebetennelse - placebo is 'da shit! Ikke dine ben? Vel, placebo-omtanke is also 'da shit!

  Superoats havnet selvsagt i handlekurven, takk for tipset! Jeg undrer meg dog over disse 28%-ene med protein...? Næringsinnholdet angir 25 gr protein pr 100 gr tørrvare - vil ikke det dermed si 25%?

  Glad tirsdag til deg! h:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei H!

   Dette har vi vært gjennom før, og da var jeg også meganysgjerrig på hvem du var. Åh. Kan du ikke vær så snill å fortelle det en gang til? Hvis du i det hele tatt røpte deg forrige gang.

   Selv har jeg ikke så lyst å svare på løpespørsmålene, for jeg likte at du ser for deg en 10-kilometer. Takk for den! (Men det er ikke fullt så langt..)

   Ha ha til grøtkjøret! Har du grøten i en cottage cheese-boks? Glad tirsdag tilbakers!

   Slett
 8. Hei H! Hvem er du? :)

  Hm. Jeg lurer litt på afrikabarn-bergeningene dine. Dersom Chassi har et afrikabarn i seg - kan det enten bety at hun har et barn i magen - eller at hun "har" et afrikabarn i seg. Dersom et eventuelt avkom av C ville vært avlet med en fra Afrika ville avkommet (eller babyen som jeg ville kalt han) blitt 1/2 afrikaner - dersom en ikke inkluderer det eventuelle afrikabarnet C "har" i seg. Jeg lurer på hvordan tankerekken din var her. SPENNENDE.

  Jeg liker det du sier om "å være på kjøret". Jeg er enig. det er ikke nødvendigvis negativt. Jeg var på SALMA-kjøret. Nå er jeg på EGGE-kjøret. Hvilket KJØR er du på? Alle er vel på ett eller annet kjør? Jeg er det hele veien. Typisk meg å bli vilt begesitret for en spesiell ting.

  Superoats? Kuli. Hvor får du kjøpt det? Og jeg liker at du er kritisk til beregning her og.

  Hvem er du mystiske-bergnende lille H.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg la ut lenke på superoats - mulig det var derfra.

   Afrikahypotesen er sånn at hvis man løper så fort som en afrikaner så blir barnet halvveis afrikaner, og da må barnet spise halve porsjoner med grøt. (?)

   :D

   Man burde skrevet mer om ditt kosthold og mindre om mitt, for om det var noen her som var på kjøret så var det sikkert du, bittelille. Og ingenting er bedre. :-*

   Slett
  2. Jeg er på kjøret.
   Alltid.
   Det veklser hvilket kjør jeg er på.
   Jeg var på SALMA-kjøret helt til jeg hadde fått permanente ABS-of-steal og fiskeforprodusenten jeg korresponderte med var engstelige for at jeg skulle lyse i mørket og anbefalte meg å begrense med til kun to porsjoner fisk i uken - og ikke 4 kilo!
   Jadda.
   Så nå er jeg på egge-kjøret. Jeg spiser EGG hver dag. Massevis. Gjerne (minst) tre i slengen. Jeg må jo det - nå som jeg er på anti-kjøtt-kjøret samtidig.

   Pink-Laydy-kjøret har jeg vært på så altfor lenge. Jeg spier massevis av dem. Og English-toffe Stevia. Fy filler. Der er jeg helt hektet. Det burde ført meg direkte over en lang utredning om iHerb-kjøret jeg har vært på de siste årene - men etter at jeg AUTOMATISK ble oppgradert til VIP-kunde med rabatter på alt - så sier vel det seg selv at jeg er bikket over fra KJØRET til overdoser fra iHerb. Shit. Det orker jeg verken gå inn på eller tenke på.

   Grønnsaker er vel egentlig det eneste jeg veksler veldig på. I dag hadde jeg med både (Søt)paprika, agurk(!!), brokkoli og gulrot på jobben. Det var jeg fornøyd med. Men jeg må ha grønnsaker hver dag. Det må jeg jo. Gjerne til flere måltider. Jeg har spist grønnsaker ved siden av 3 av dagens måltider.

   Jeg var lenge på grøtkjøret jeg og. Men i dag for eksempel - så har jeg ikke spist en enest grøt. Ikke et eneste korn faktisk. Alle dagens karbohydrater har kommet gjennom frukt i dag. Men sånt skjer.

   Går det greit tror du - kostholdseksperten?

   Ok. Nok om meg og mitt kjør. Jeg må kjøre på jeg. Toget går. Natttoget. Jeg må rekke 22:30-toget. Vil du være med?

   Puss och kram

   Slett
  3. Haha, DlØ! Det høres ut som et navn på et statlig organ - Direktoratet for bittesmå Østlendinger. Men du er jo myyye kulere enn et direktorat. Obviously!

   Men seriøst lille østis: Fikk du beskjed av fiskeforprodusenten om å begrense deg?! Fåkk altså. Nå har jo JEG havnet på SALMA-kjøret! Etter inspirasjon fra DEG! Jeg spiser riktignok bare ca 100 - 150 gram SALMA om dagen da, men LELL! Det blir jo kanskje 1 kg i uken, og det kvalifiserer vel til mer enn to middager?

   Egg tåler jeg ikke så godt, så dem kan du ha for deg selv. Men jeg har funnet ut at jeg har en viss toleranseterskel for Gresk Yoghurt og Cottage Cheese, så nå er jeg på Gresk Yoghurt - Cottage Cheese - kakao - kjøret også! Naturligvis etter inspirasjon fra you guys! Sykt godt er det. Så godt at jeg til stadighet overskrider min toleranseterskel, og får oppblåst mage, og ting som ikke behøver å få en skriftlig forankring. Det er forresten Synnøves greske yoghurt som er best. Ingen protest.

   Men det værste kjøret, det er Questbar-kjøret.. Jeg er sikker på at de har en hemmelig ingrediens i barene som gjør deg AVHENGIG. No kidding. Hvor mange Questbarer er det egentlig ok å spise på en dag? Og ER de egentlig så bra som de tilsynelatende fremstår som? Jeg mottar gjerne kostholdsekspertens vurdering å analyse på dette.

   Jeg må også ha grønsaker hver dag. Helst 1 kg gulrøtter, 1 squash, 1/2 brokkoli, paprika, agurk, salat og tomat. Var på bakt søtpaprika og rødløk - kjøret en stund også, men da spiser jeg fort flere søtpaprikaer og rødløker til dagen, enn hva som strengt tatt kan være godt for en.

   Grøt vokser i halsen på meg om dagen, så den kan dere også ha for dere selv. Men hvis jeg prøver kakao i den og, blir jeg kanskje like hektet på det som når jeg har det i CC?

   En annen ting jeg nesten er glad for sesongslutt for, er sharonfrukt. VELDIG avhengighetsskapende.

   Ellers så har jeg funnet ut at livet er bedre med frokost. Hurra! Hvertfall brunsj! :-)

   Love you alot! Begge to! <3

   Slett
  4. * vurdering OG analyse på dette! (HATER hvis jeg gjør og/å - feil. *Skjemmes*)

   :-P

   Slett
  5. Herregud, for ikke å snakke om å stave verste med Æ! Haha, det demret for meg at det var noe galt her da jeg så facebookstatusen din DIØ!

   Rettskrivingstest: IKKE BESTÅTT!

   Slett
  6. Hahaha, nei nå altså! Heter det : å snakke om OG stave..?? Nå må jeg bare slutte å (OG?j skrive! Takk for meg! :-P

   Slett
  7. Hei Tina.

   Dersom en hvilken-som-helst-person spiser 1,5 - 2 kilo grønnsaker hver dag - så betyr det ikke at en er syk dersom magen er oppblåst. Det er jo enormt volum bare RENT FYSISK!

   100 gram SALMA til dagen er en liten dråpe i oppdrettshavet - og jeg kan ikke tenke meg at du blir lysegrønn av den grunn.

   Ha ha til statlig organ! Men jeg trievs MYE bedre i det private. Ting går litt for sakte for min del i det offentlige. Sånn sett er jeg den rake motsetningen - men det kan jo ikke skade å høres ut som et stalig organ! :)

   Slett
  8. Tina, Tina, Tina! Du har lagt ut hele spiseforstyrrelsen din på Internett! Jeg er sikker på at det fins en diagnose på hvert av punktene. Både årsak- og virkningsdiagnose, for det må jo få følger at du spiser to kilo grønnsaker hver dag. Ikke rart du er orange i hendene.

   Som sykt interessert i kosthold og med hele to delfag på feltet kan jeg gi deg en anbefaling. Begynn å trene! Jeg leste det på fitnessbloggen i dag.

   Hæ? Trener du hver dag?? Ok, men da må du fluffe. Man har aldri kommet i konkurranseform uten proteinfluff.

   Slett
  9. (Bra jobba med frokosten! Jeg tenker masse på deg og er kjempeglad i deg.)

   Slett
  10. Og østis er et kjempesøtt navn! <3

   Slett
 9. Jeg ser nå at den kommentaren var fpr lang. Jeg beklager for det. Vi kan fortsatt rekke 22:30-toget.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg rakk ikke toget, men jeg elsker kommentarene dine. <3
   <3
   <3!

   Slett
 10. Det var ikke jeg som kommenterte lenger oppe, nei. Sikkert en ny beundrer!

  Jeg var forøvrig filmfrue på tirsdag. Filmfestival i Trondheim, det betyr gratisting. Fikk både boblevin og frukt og kake. Nam nam. Og så førpremiere på film om Bjørn Afzelius (fin, selv om jeg ikke har noe forhold til han).

  Hvis du er kjempesnill, kanskje du kan skrive litt hvordan man pakker sekk og planlegger turer og hvordan man vet hva man skal ha med seg? Sist jeg skulle prøve meg over De syv (nordlandske) søstre, pakka jeg med 5 liter vann, skoskift og klesskift. Ble tungt etter hvert, kan man si. Og du er så flink! Husker du skrev litt om sekkpakking for lenge siden, men finner ikke igjen den bloggposten.

  God helg! I Trondheim er det hagl, sludd og sol om hverandre, akkurat som om noen har programmert været til å gå i sirkel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Filmfrua,

   Jeg er sikker på at du får 10 000 chassi-poeng av det spørsmålet. Det er sjeldent noe som er bedre å snakke om enn fjell og mat. Og lister. Og disse tingene i kombinasjon er helt fenomenalt. Sist uke sendte hun meg et bilde av alt hun pakket ned for turen denne helgen... jeg skal forsøke å overtale henne til å legge ut DET :)


   Fortsatt god helg :)

   puss puss puss

   Slett
  2. Hei, lille østlendingen!
   (Jeg er forøvrig også det, kanskje vi er litt søsken!)

   Jeg ønsker meg bilde av pakksekken, det hadde vært kjempefint. Skjønner at man må bomme på egenhånd for å få erfaring med pakking, men det er supermoro å få tips fra dere som er fjellvante. Så gjennom innleggene her med etikett dnt-tur, der var det også noen tips!

   I dag ble jeg med på #hoppihavet. Dere har kanskje sett bølgen av badenymfer den siste uka? Heldigvis bor jeg rett ved kanalen i Barteby, så jeg løp ut, hoppa, krøp inn i boblejakka og løp inn i dusjen. Godt å føle seg litt gal i blant :)

   Fortsatt fortsatt god helg! Fint å se at du fortsatt følger med her, DIØ!

   Gleder meg til neste innlegg! (Plis skriv enda mer, det er så moro å lese!)

   Slett
  3. Hei Frua,

   Så kjekt! Fellow-Østis. Vet du. Jeg er nesten helt sikker på at vi er litt søsken. Om ikke akkurat helsøsken eller halvsøsken. Promillesøsken?

   Da oppfordrer vi C til å legge ut bilde av den sekken. Jeg frustet nemlig litt over hva vi skulle ta med på turen vi tok fra fredag til lørdag - og da sendte hun med en MMS for å illustrere hva HUN hadde pakket med. Jeg pakket med NESTEN det samme. Bare mye mer solkrem. Også tok C med litt ekstra - og et ekstra fint sitteunderlag. Bare til meg. Jeg er så heldig. Og ikke nok med det. Hun tok ansvar for all maten og. Og teen. Og kaffien. Det er SERIØST viktig på tur og må aldri undervurderes. Jeg løp rundt i Lysefjorden (verdens flotteste fjord) med en BumBag mens C tok hele sekken og all nisten. Nei, forresten. Jegabr faktisk en appelsin, et eple og en Yoplait Yoghurt. Dette forsi C trener seg til 7-fjells mens jeg bare skal gå 4. For å jevne ut lagene liksom. ;)

   Jeg har sett #hoppihavet. Pls. Aldri utfordre meg. Jeg så og at en hadde dødd av dette... Skumle greier.

   Er du på Instagram? Jeg liker Instagram.

   Søndagsklem fra en som er på jobb i dag og.

   PS: Jeg følger VELDIG godt med. Jeg hadde til og med besøk av C før dere andre hadde spist frokost i dag ;)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...