mandag, januar 06, 2014

Nyttårsforsett 2014

Det er mandag, og mandag er fridag. Jeg sitter med nøttesmøret i hånden og pc-en på fanget, og livet er godt å leve. Jeg har gått en tur i stormen og blitt kald og våt, men nå; med tørre klær og varme fra stearinlys, mangler jeg bare et nyttårsforsett før dagen er komplett.

Ikke vær sint, pus. (De blir så sure når de slanker seg.)

Hm. Hårete mål, hva kan det være..
 • Nyttårsforsett 2014: Lage middagsliste? Nei, den er tatt allerede. 
 • Nyttårsforsett 2014: Bedre vær og mere snø. Nei. 
 • Nyttårsforsett 2014: Mer moro. Ja! Per-fåkkings-fekt.

Nyttårsforsettet blir Mer Moro i 2014. Så. Hvordan nå målet sitt.

 1. Gulrøtter med peanøttsmør er det beste jeg vet. Jeg må spise mer av det.
 2. CC og yoghurt med kakao er om mulig enda bedre. Mer av det. 
 3. Jeg elsker fridagene mine. Dem må jeg holde på.
 4. Flere turer på ski og i fjellet! Yay.
 5. Jeg er veldig glad i kjæresten. Må ta vare på kjæresten.
 6. Og venner og familie! Må være snill med alle.
 7. Må spise mere grøt. Oi, nå ble det mye mat.
 8. Trening er gøy. Fortsette med det.
 9. Si nei til ting jeg ikke vil.
 10. Og så skulle jeg gjerne lest flere bøker. Mye moro i bøker.

Oh shit, det ble en lang liste. Det ville vært lettere å lage middagslister.

Det var spennende å høre at folk er skeptiske til 5:2-dietten. Jeg er skeptisk selv også, hvis det handler om å spise frityrstekte oreos fem dager i uken og så faste de neste to, men det virket jo for kortvokste mennesker i Ecuador, så man skal aldri si aldri. Jeg vet en annen diett som virker, det må jeg bare få si, og det er den lille østlendingens Fiskediett. Hun spiser laks to ganger til dagen. (Resten er grøt og cottage cheese med kakao.) Det begynte med at hun hadde et bittelitt høyt kolesterol i høst, og når hun først ble bevisst så er hun helt enormt dedikert når hun går inn for noe. (Lille Dedication, burde vi kalle deg.) I går målte jeg kolesterolet hennes på nytt, og tam-ta-da..


Her er beviset. Vi satt vi i stuen og målte blod..
Ka-ching: Det ble 2,17. Verdensrekord i HDL-kolesterol!

(Hun har også abs, så hun har nok knukket koden.)

I morgen er jeg på radioen for å snakke om slanking, trening og nyttårsforsetter. Det blir bra. På NRK Rogaland klokken 07.40. Jeg kommer til å anbefale laksedietter og turer i stormen.

Har dere noen fine nyttårsforsetter?

21 kommentarer:

 1. mamma skulle visst faste idag etter å ha sett om 5-2 dietten. jeg bare... good luck with dat. ^^ fine grumpykatten ;p

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant?? Ha ha. Kul mamma da!

   Slett
 2. måler du kolestrolet hjemme? hva mer måler du= har du en hemmelig blodlab?
  eller driver du grøtsentral, perosnlig trening og legekontor? et sånt shady amn ser på film der du stjeler nyrer og sånt mens du alter som du abare har fiksa ei tå...:-)
  v tikke om blogging er kommet for å bli, men mye lettere å skrive litt der enn å svare på 200 facebook meldinger(litt overdrevent) og telfoner fra folk som lurer på hva som skjer.
  Jeg digger nyttårsforsettet ditt for 2014, da må jo alt være lov. :-) Jeg har som nyttårsforsett å slutte å bake fordi jeg bruker så sykt mye tid og krefter og penger på å bake ting som jeg aldri kan spise selv og det er jo litt kjedelig.
  så nå spiller jeg heller brettspill siteden
  en god deal
  og skriver alnge meningsløse kommentarer på fine grøtblgoger. Lenge siden du har blogget grøt nå da(klage)? har du mistet grøtsleiva? eller gitt sleiva videre til neon andre? vil 2014 være et grøtredusert år?

  kan man høre radioen på nettet som opptak? for ejg er i vannet når du skal snake og tviler på at å høre deg på radioen er gyldig fravær fra svømmetreningen. men er jo lov å prøve seg :-p

  håper du har en stråelnde fri dag og at den lille østlendingen feirer det alve kolestrolet med å spise noe godt :_) som ikke er laks.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde bare utstyret liggende i bilen fordi jeg var ute i bedrifthelsetjenesteærend på fredag. Det er ellers bare en grøtlab her. ;)

   I morgen syns jeg du skal svømme i massevis og helle høre radio etterpå. Hvis det blir pinlig så kanskje jeg ombestemmer meg, men programmet legges ut her: http://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-rogaland/dkro01000514/07-01-2014.

   Håper du har hatt en strålende fin dag selv. ;-*

   Slett
  2. aha grøtlab hørest mindre skummelt ut og emst bare koslig jeg svømte massevis det var perfekt. greit at det ligger på nettet. har hørt på det nå for et koslig morgen program. Det var veldig motiverende å høre på du ahr sikkelig motiverende stemme :-) Det var jo ikke pinlig i det hele tatt.

   jeg hadde en litt kjip dag men etter 3 timer i dag på trening følest ting litt lysere. Tøffe nordlenninger som drar til Afrika anbefales ikke i afrika finnner man nemmelig ikke abre babyer med HIV man finner også en ny og bedre utgave av seg selv :-P. Den utgaven foretrekker å være uten påheng i Norge. Men men som venninna mi sir det er mer enn en havfrue i havet :-p

   har det skjedd noe mere spennende i byen der nede?får dere snø? Jeg skal på ski i dag igjenn :-D hurra. her er det enda masse vinter men kunne trengt litt påfyll med mer snø.

   Slett
  3. Å nei og nei, stakkars deg. Jeg hørte det i går. Kan jeg gjøre noe for deg, mer enn å sende tusen gode tanker? Stakkars liten. :(

   Ingen snø her. Det har jeg aldri hørt om engang. :S

   Slett
 3. Weehoo! Nå er klokken 07.39 tirsdag 7. januar 2014, og jeg så nettopp at du skal på radio om ETT MINUTT! Snakk om bra timing! Ligger hjemme på sofaen sammen med farangen, så det kunne ikke passet bedre. Nettradio på NRK P1 Rogaland is ON! :-D

  Tina

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, jeg vil ikke høre Finn Kalvik! Jeg vil høre DEG! ;-)

   :-**

   Slett
  2. Ååå, så fint å høre stemmen din igjen!! Og du gjør en god figur!! Er det noen som IKKE er fanatisk så er det deg!! Kuleste PT'n asså!! :-))

   Tina

   Slett
  3. Den lille Østlendingen07 januar, 2014 08:10

   Tina! Konge! Jeg er på kontoret med headset og "lokalen på". Hun gjør en KNALLFIN figur - og har den søteste stemmen! Virkelig! YOU GO SUPER C! Super stolt her faktisk!

   Er du syk Tina? Uffdå!

   Slett
  4. Haha, ja enig- søteste stemmen EVER!!! :-))) Skjønner du er stolt nå lille fine!!

   Isj ja, ikke bra, men slankekur? Oh no, jeg craver chilinøtter, godt og blandet og popcorn! Og mr. Google og mr. Experience har lært meg at popcorn så absolutt ikke kan poppes uten fett :-P Jeje, ingen kcal-telling her i gården heller ;-)

   Puss på dere! :-**

   Slett
  5. Dere er altfor greie! *Snurre rundt på stolen!*

   Så synd at du er syk, Tina. Det er utrolig mye sykdom rundtomkring nå. Jeg har funnet ut at det nok var det jeg hadde selv, da jeg trodde jeg hadde fått et tredagers fettsjokk fra fet mat. Åh, så kjipt.

   Riktig god bedring. Jeg sender virtuelle appelsiner og farris og ukeblad, og tusen gode klemmer. Lots of love!

   Slett
 4. Woho!! Radiokjendis! Jeg likte snikreklamen for Toppform ;) Du er kul, og tusenmillionartakk for treningsdate i går :*

  SvarSlett
  Svar
  1. Wohoo! Takk, og takk selv for treningsdate i går. Jeg storkoste meg. Kom snart tilbake til Toppis. <3

   Slett
 5. Weee, så arti å hør dæ på radio :-D
  Va itj sånn æ truidd du hørdes ut, men gøy læl ;-) Flinkis!

  SvarSlett
  Svar
  1. He he. Blir typisk sånn. :-)

   Takk!

   Slett
 6. Jeg går utifra at grøtlab/blodlab har ingenting til felles med methlabber, og ikke betyr at du kommer til å ..... til fin musikk. Sorry, innså plutselig at jeg hadde avslørt hele siste episode av Breaking Bad og slik spoilervirksomhet kan man ikke ha på seg. Jeg så den igår forresten - og har du ikke kastet deg på den bølgen ennå (noe som vil si at jeg ikke er den siste, yay), beordrer jeg NÅ. Sklir rett inn på nyttårslista di. Noe må man hvile blikket på mens man morer seg med gulrøtter og grøtspising.
  Finnes det noe podcast på den radiogreia?
  - og godt nyttår lottemor!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nyttår, Ingalill! Puss puss på deg!

   Tusen takk for tips, jeg trenger en ny serie nå, så jeg skal definitivt sjekke den ut. Jeg la ut podcasten i et eget innlegg. For your ears only. ;)

   Slett
 7. Nå ble jeg skikkelig sur. Har ikke sett siste episod e av Breaking Bad.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da var det jammen bra at jeg slettet det da -)

   Slett
  2. Hæ, er det tull dette her? Det fins jo ingen spoiler, mister anonym. Du kommenterer vel ikke deg selv i tredjeperson, Ingalill?

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...