onsdag, januar 08, 2014

På TV

Og hvis du ikke fikk det med deg, ja så klapp. (klapp klapp!)

Hundre facebookvenner har allerede trykket Like. Det vet jeg fordi jeg sjekker hele tiden og gjør high five til meg selv for hver eneste nye som kommer. Men hvis du ikke fikk det med deg, så ligger det både video og radio ute på nettet. Check it out.

Først her: http://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-rogaland/dkro01000514/07-01-2014 - hvor vi prater løst og ledig på radiovis; om trening, alkohol og meg.

Meg meg.
Meg meg.

Og så får jeg kameramannen med til treningsrommet hos NRK Rogaland, der jeg forteller med den strenge PT-stemmen min at løping er skummelt, mens jeg tar noen skjelvende pushups i slyngene. Her. Slyngepushups er tungt.

Det husker jeg nok til neste gang.

Og så finner man sånne morsomme diskusjoner på facebook, der folk skriver at det koker alldeles over med alt dette treningstullet, og at jeg sikkert har tre brystvorter eller noe.


Men for en ære å få uttale seg om nyttårsforsett og mat og trening. Jeg føler at jeg mistet noen gode poenger da jeg plutselig ble opptatt med slyngetreningen, men jeg kan ta det her:
 
 1. Heller et kilo appelsiner enn en sjokolade
 2. Heller en time tur enn ti minutter jogging
 3. Heller følge en matplan enn å alltid spise litt for lite
 4. Eller heller alt annet, faktisk, enn å alltid spise litt for lite
 5. Slyngene kan også brukes som sexleketøy (har jeg blitt fortalt)
 6. Heller spise grøt som en gris enn å spise grisemat


    7.  Heller trene med en PT enn å trene som en tøysekopp


    8.  Og heller spise tynne mennesker enn å spise en sjokolade.


Og nyttårsforsettene vil gå som en lek. Men heller leke enn å gjøre nyttårsforsetter. :-)

50 kommentarer:

 1. Jeg liker overskriften. Virker som du kun trener, og er stinn i gryn siden du har sagt opp jobben :p Media altså ;-)

  Du er KUL! Og jeg er helt enig, selv om jeg spiser 1 kg appelsiner OG sjokolade. Puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Thi-hi. Du er også kul. MEGAKUL!

   Chocolate doesn't ask questions. Chocolate understands. ;)

   Slett
 2. Så gøy da ^^ + haters gonna hate, potatoes gonna potate

  SvarSlett
 3. Jeg digger, digger, digger, digger DEG, digger deg, digger, deg, digger digger digger DEG! For du er så søt og snill og GREI! Og tøff og kul! DEG, DEG, DEG!

  Jammen fortjener vel du å stå i sentrum også!

  Haha, men hva slags facediskusjon er dette?! Crazy! I steden for å syte over andre og eventuelle "hysteri" kan man vel først spørre seg selv om hva det er i en selv som gjør en provosert.. Jeje, dagens høye moral! ;-)

  Kult var innslaget! Jaffal! :-))

  Kjempeklem! <3

  Tina

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan forresten ikke du og lille dele litt mer om denne salmadietten som tydeligvis gjør underverker på mange plan!;-)

   Eks slik som: hvor mye salma til dagen snakker vi egentlig? Og er det BARE salma, ingen grønnsaker, ris eller annet? Og hva med evt miljøgifter i oppdrettslaks? Er det ok å spise laks hver dag mht dette?

   Jeg vil OG bli salmafit!

   Puss!<3

   Tina

   Slett
  2. Alle skulle hatt en sånn som deg, Tina. Du burde kommet på blå resept for alle som trenger å føle en sol i hjertet sitt. <3

   Jeg syns bare det var morsomt å se at de diskuterte meg, for sånn kan jeg også diskutere andre jeg ikke kjenner. What, obvious third nipple syndrom (jeg diskuterer typisk på engelsk), når noen er litt annerledes enn meg selv.

   Kjeempeklem!

   Slett
 4. Den lille abs-østlendingen på SALMA08 januar, 2014 22:58

  Tina! Du er vel aldeles altforsøt! Salmafit kan man bli på no-time-at-all når man er Tina- FAB- Muff. Jeg velger å ikke ta stilling til spørsmålet om miljøgifter da Maya (vår høyeste og eneste rettskilde her) har doktorgrad og jobber med lakseoppdrettsfor. SERIØST. Hun er kjempesmart. SPIS LAKS er moralen her. Heller oppdretts enn den fisken som kan ha spise opp alskens rusk ute i havet!
  "Dietten" er som følger:

  Grøt til frokost.
  Første lønsj - 200 gram salma. En bøtte grønnsaker. Ingefær og soya - selvsagt. Og herremåltidet avsluttes ALLTID med frukt. Ja Tina - FRUKT ikke bær. Bær teller ikke.

  Lønsj 2 - Akkurat like kul som lønsj 1 faktisk. Jadda jeg spiser 400 gram laks før andre har rukket å spise en brødskive med ost. DEILIG.

  Så er det over til middag. Den inntas på kontoret. Som hovedregel. Travle tider. Guess! Når man flotter seg på slma hele dagen lang - så må man slumme ned med en grøt :) Men grøt er jo det beste jeg vet.

  SÅ er vi over på MIDDAG 2! Juhu. Mitt liv er en MATFEST. Eller orgie. Da blir det CC med youghurt og kakao - - med blåbær til - ELLER proteinfluffebær-fjase-is.

  Er jeg sulten - så kan jeg spise enda mer cc faktisk - før jeg legger meg- ellers avsluttes kvelden med to store gulrøtter med peanøttsmør.

  I tillegg til dette spes det på med ABNORME mengder med te. Te te te te te. Urtefjas og grønn. Lite sort og nesten IKKJE NÅGE KAFFI.

  Sånn. Abs are made in the kitchen.

  :)

  Puss och kram (ojdå - der kom du borti absa mine)...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha! Kuleste dietten. Min er mer sånn grøt.., brød med ost og skinke, og grøt og yoghurt og grønnsaker.

   Slett
  2. Hvilken diett skal vi gå for i København lille Ø? Røde pølse-dietten? Er det ok å spise røkelaks eller vanlig laks istedenfor salma? Eller er det samla som gjelder? Og er det kun fiskefett som får ned kolesterolet? Jeg vil også ha abs...

   Slett
  3. Yo Malin!

   Jeg kan ikke svare på andres vegne, men jeg gjetter pølsediett. På Østlandet har de lenge kalt den lille østlendingen for den lille pølsespiseren, vet jeg.

   Slett
  4. Haha, supert, det funket! (Tester å kommentere fra pc i rettssal (fy..men ingen rettsak da!;))

   Tina

   Slett
  5. LOL! Og hvis det funker i en rettsal så syns jeg du skal teste i en rettsak også. :D

   Slett
  6. Uansett, fy filler det er lenge siden noe har gjort meg så inspirert som det magebildet til lille her før jul en gang!

   Og hvis det er salma som er den direkte årsaken til slike abs! Well, then give salma to the people!!

   For øvrig kan jeg tipse om min nye forelskelse: En spiralizer! Man kan nå laga pasta av ALT! :-)

   Kjempeklem! :)

   Tina

   Slett
  7. Oi, oi, det har jeg aldri hørt om engang! :O

   Angående østlendings-abs så er jeg enig i at det er megainspirerende, men jeg tror kanskje at noen gode magegener kan spille inn, for den lille har hatt voldsomme abs uten laksediett også. (Nei, ikke SÅ voldsomme, men hun har pump på bildet)

   Her skulle vi gjerne hatt en sånn rumpe som du har. Får vi det hvis vi kjøper en spiralizer? :P

   Kjempemegaklem!

   Slett
  8. http://www.sanabona.no/nettbutikk/detaljer/152/16/div-utstyr/spiralizer

   Check it out! Det er dødsgøy! Man kan hvertfall lage rumpetroll! ;-P

   Slett
  9. Og nei, et juliennejern eller en mandolin blir IKKE det samme. Hvis du lurte :-)

   Slett
  10. Se forresten en annen sak som hadde vært svettaktig gøy:

   http://www.thenikeblast.com/

   Eller hur..?!

   Slett
  11. Den lille østlendingen09 januar, 2014 21:26

   Malin: Ha ha til "Pølsediett"! Liksom. Vi skulle jo på et sushi-sted - skulle vi ikke? :D

   Tina: Jeg spiser jo ikke KUN SALMA. Men det er det foretrukne. Noen ganger MÅ jeg ty til røyket laks eller røyket ørret. Både varm og kaldrøyket. Og alt av sashimi - skjell og hvit fisk. Og INNIMELLOM så sper jeg på med egg. Men altså 90 prosent SALMA.

   Slett
  12. Stemmer, vi skal på Umami! Men det er bare ETT måltid. Resten blir pølser :)

   Slett
  13. Lille salma: Haha, det er jo fantastisk! Du er så dedikert og gjennomføringsdyktig! Åh!! Du inspirerer meg så mye at jeg gikk og kjøpte meg en loin med salma i går til lunsj. Men jeg klarer ikke BARE salma liksom..

   Jeg hadde tenkt å slå til med enda mer fisk til kvelden, så kjøpte torskeloins og kamskjell. Men da jeg hadde laget det, og skulle spise, ble jeg litt kvalm av hele sjømatlukten og -konsistensen.. Så jeg måtte lage en litt mer håndfast kyllingfilet i steden.

   Ellers så er jeg så imponert over at du får til å holde maten så "ren", eller hva jeg skal kalle det. Jeg er så avhengig av å dynge på med krydder og søtning og sennep og soyasaus og tacosaus og sukkerfri ketchup og det som er! Jeg må liksom ha så mange smaker til stede.. :-/

   For tiden har jeg også fått dilla på noe som heter soyaflokker, eller soyaflak. Det er rett og slett flatklemte og tørkede soyabønner. Ser ut som cornflakes, smaker som nøtter, har SYKT mye protein, nesten ikke noe karbo og noe fett. 321 kcal per 100 gram, hvorav 35 gram er prottis, og bare 5 gram karbo! Veldig gode, try it! Passer godt med noen skjeer i grøten for eksempel. Og med på kjøpet av spiralizeren fikk jeg en pakke med noe som heter Lucuma. Det er en frukt som er malt til pulver. Smaker SYKT godt med en skje i grøten! Merkelig, litt ubeskrivelig men GOD smak! Prøv det og! :-)

   Slett
  14. Vet du hva, nå ble jeg KJEMPEGLAD! For jeg har hatt en pose lucuma stående i skapet lenge, og så har jeg ikke klart å bruke den til noe! Hvordan kom du på å ha det i grøten? Det var gode nyheter.

   Spiralizer neste. Jeg har hatt soyaflokker, men spiste en hel pakke en gang jeg hadde megaspisekick, og etter det har jeg vært kurert for lysten. ;-)

   Jeg pakker sekken nå. Kuling på fjellet men vil på ski. Hvilke planer har du for helgen?

   Slett
  15. Ok, jeg skal kanskje modifisere det litt og si at Lucuma ikke er USANNSYNLIG godt. Men det var en spennende smak, så test det absolutt i grøt! Hvordan jeg kom på at det skulle i grøten? Er ikke det det naturlige sted å putte alt av pulveriserte matvarer man måtte ha liggende og slenge;-)

   Spiralizer derimot, det er USANNSYNLIG gøy!! :-)

   Haha, for spisekick på soyaflokker!! Jeg opplevde AKKURAT det samme her om dagen:-P (ikke hele pakken da, men nok.)

   Men du, denne her bloggen din, den er som en julekalender! Når man klikker seg inn, og hvis man har det travelt og vil klikke på linken til kommentarene før siden har lastet seg helt inn, så kommer man "i skade" (veldig feil ord, men fant ikke bedre) for å klikke på liknende til en av You might also like-innleggene! Og da popper det opp et innlegg fra 2010, eller 2012, eller en kjærlighetshistorie fra 2011!!:-) Og det er så gøy! Hva popper opp i neste luke?! Jeg elsker denne bloggen! Den har gitt meg så mye latter, glede, kunnskap, kjennskap og ikke minst VENNSKAP! <3

   Skulle ønske jeg skulle gå på ski på fjellet med deg/dere, men jeg skal isteden spille brettspill og løpe på tredemølle i helgen. Ok det og.

   Kjempeklemmer!

   Tina :-)

   Slett
  16. Den lille østlendingen12 januar, 2014 07:25

   Tina! Tusen millioner takk for snille kommentarer. Du er SÅ GREI!

   Spirulina-hvafornoe? Til 399 kroner? Du er så eksotisk. Jeg kommer nok ikke kjøpe den selv- så jeg gleder meg til å besøke deg heller. (Jeg må jo spare inn til SALMA!)

   Soyaflokker er testet ut. Jeg kicket ikke like mye som deg. Mine siste kick har vært SALMA (åfkås) og disse Sharon som var før jul. Herrejemini. DE var gode.

   KASTET DU MATEN? Kylling er det eneste som er på min HAT-liste. Ikke pga smak - men pga produksjon:(

   BRETTSPILL! Hvem vant?

   Slett
  17. Lillemor!! Jeg er ikke grei, jeg er ærlig!! <3

   Haha, jepp, jeg skjønner at kr 200/kg +/- kan bli dyrt i lengden når du spiser i snitt en halv kg SALMA til dagen ;-))

   Jeg har også kicket på sharonfruktene! Godt de begynner å komme i betraktelig mindre størrelser nå.. Nesten søsteren enn sukkergodis jo.. Men hver sesong har jo liksom noe frukt som er farlig god:

   Vinter/julen: Dadler, fiken, sharon, klementiner...de RØDE eplene!

   Sommer: her er det mye, hvorav norske bær og pakistansk mango troner på topp for min del. Har du SMAKT pakistansk mango?? Moren min kaller det gudenes gave til mennesket, og jeg må si jeg er enig. Det er guddommelig godt!

   Høst: mye her og, norske plommer, epler og gulrøtter (INGENTING er som gulrøttene fra Smøla. Smaker gulrotkake!) For å ikke snakke om muskatelldruer... De store,SØTE vet du..

   Våren: kom ikke helt på noe eksepsjonelt godt fra våren egentlig, men sikkert noe her og! :-)

   Godt det er farlig SUNT! :-D

   Haha igjen, for tenkte faktisk på å skrive i parentes at jeg IKKE kastet fisken, men pakket den fint inn i plastfolie, og la den i kylan:-P Men har ikke orket helt tanken på den enda, så nå må snart bakgårdspus få den tror jeg...

   Ja, jeg er enig mht kyllingproduksjon... Prøver å kjøpe økokylling så langt det er mulig. Er det også fy? Var på et vegansk potluck hos min veganervenninne i julen, og ble ganske inspirert av den livsstilen egentlig. MYE god vegansk (og dyre- og miljøvennlig) mat. Men tror jeg ikke hadde klart å leve helt uten animalske matvarer, feks fisk og sjømat. Så lurte litt på om jeg skulle bli en såkalt pescarianer, eller hva det heter, men mht at jeg får uventede aversjoner iblant, vet jeg ikke helt... Spiser hvertfall ikke Belgisk Blå da, så støtter jo ikke den industrien.

   Jeg vant IKKE! Så hvor er kjærligheten??!

   Hva har DU gjort?!:-)

   PUSS<3

   Slett
  18. Nesten SØTERE enn sukkergodis, skulle det stå:-)

   Og sjekk veganmisjonen.no for oppskrifter og inspo (når/hvis du en gang blir lei av SALMA;-))

   Slett
  19. Våren(påsken: APPELSINER!! Hos could I forget!! :-D

   Slett
  20. HOW! Autocorrect &@#%^*

   Slett
  21. Du Tina, du Tina. Hvis bloggen er en julekalender så er du en sånn russisk liten dukke med lag på lag av fine ting. Som en julekalender som varer hele året, - som man kan putte i lommen og kose seg med når som helst! :D Fortsatt ingen kjærlighet? Da bor du i feil by, men ikke lenge igjen nå.

   Påskeappelsiner er min favoritt. Og plommer. <3

   Slett
  22. Den lille Østlendingen13 januar, 2014 13:37

   Oh. Frukt og bær i prioritert rekkefølge:

   - Blåbær
   - Bringebær
   - Jordbær

   - Melon (sykt glad i melon)
   - Sharon
   - Mango
   - Epler, men litt kresen - foretrekker norske eller pink lady
   -
   Sitrus tåler jeg jo ikke - så alt av appelsiner og klementiner og sånt utgår. Ja. og KIWI. Men altså - BÆR ER BEST. Ingen protest.

   Ja - og nå glemte jeg nesten banan Men banan er seriøst godt.

   Slett
  23. Fin liste! Jeg er litt der at jo søtere jo bedre. Og bær er ofte så sure..:/ Derfor troner Paktistansk mango og sharon på topp for min del.

   Enig i eplevalg. Pink Lady er best. Men har du smakt de Fuji-eplene som er i butikken nå? Veldig gode de også!

   Ingenting slår frossen banan-soft is <3 Men man kan ikke spise for mye av det. Det har lakserende effekt. Ikke gøy for deg. Eller din nabo ;-)

   Drev ikke dere med et slikt plomme-is-prosjekt? Hva var ingrediensene i dette??

   Slett
 5. Salam dietten hørtes luksus ut.
  :-)
  Nå skal jeg være slem i natt har det snødd her så jeg skal gå på ski i NYSNØ :-D :-D :-D :-D mohahah. <3 nord norge.
  men først skal jeg svømme.

  håper dere har en super dag
  min froksot er kaffe med kanel og funsaft med fres
  så blir det full guffe :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er heldig som har snø. Jeg satser på å finne årets første snø på fjellet i helgen.

   Har du prøvd kaffe med en teskje kakao? Og melk? Det bruker jeg. Og søtning, så klart. 😉

   Slett
 6. Jeg har ikke hørt/sett intervjuet ennå, men det er merkelig hva folk skriver og under fullt navn!

  400 gram salma, lille østlending, det er sannelig mye! Slett ikke på en dårlig måte, men den utgiftsposten må nok inntjenes, ja. Jeg prøvde på face, men fikk ikke svar, så kanskje du kan opplyse en stakkar her: Hvilken soyasaus bruker du? En som er glutenfri?

  Jeg er visst på Questbar-dietten, men det er tross alt bedre enn sjokolade-dietten.

  Løpejenta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei løperjenten! Hvordan er formen?

   Salmadietten er ikke noe man kan ta seg rå til når man har sluttet å jobbe for å trene. Men hver sin lyst. Nå baker jeg scones med pepperkakekrydder - ikke helt ferdig med julemat ennå. :P

   Hvor mye questbar kan man spise på questbardietten? Det hørtes fristende ut. Blir man flink å løpe også da?

   (Soyasausen er glutenfri ja)

   Puss på deg

   Slett
  2. Ta seg RÅD til. Åh, hater når det skjer. Og med hver sin lyst mente jeg ikke at salmadietten er dum, for den er dødskul. Det er utrolig spennende å få se hvordan forskjellige dietter virker, og jeg vet ingen som tester så grundig som den lille østlendingen.

   Skjer det noe spennende i Trondheim for tiden?

   Slett
  3. Strengt tatt synes jeg dietter er tull, og med "diett" tenker jeg da på slankekur som ananaskuren, kålrabi- og surmelk-kuren osv. Salmadietten handler kanskje mer om å gi kroppen noe godt og noe den trenger (?). Dessverre har jeg ikke fått sansen for Salma. Ennå.

   Formen er bra, om enn litt sliten. Denne uken er da vitterlig lengre enn de vanlige? Questbars ja, det er egentlig mitt spørsmål også: Hvor mye er det forsvarlig/anbefalt å spise?

   For meg er karbo løsningen for å løpe godt. Marit Bjørgen og Therese Johaug spiser neppe brød for å ødelegge egne prestasjoner.

   I Trondheim skjer det så lite at man ikke har annet valg enn å jobbe, løpe og lese!

   Løpejenta.

   Slett
  4. Det tror jeg den er. Dietten altså. For den er i alle fall ikke ment å gi vektnedgang i akkurat forsøket.

   Jeg vet ikke hvor mange questbars som er greit, men kanskje mer enn to til dagen vil gå utover variasjonen i kostholdet? Du spiser ikke mer enn to vel, det nekter jeg å tro.

   Slett
  5. Jeg kan lett spise to om dagen, men da er det definitivt nok! Det blir nok halvannen, siden det er så enkelt. Når man til og med må lage sin egen yoghurt (nesten), er alt ferdigpakket og allergivennlig helt topp!

   Jeg døper herved om Salma-dietten til Salma-skolen, en filosofisk retning ala Skolen i Athen, men med et større fysisk fokus.

   Løpejenta.

   Slett
  6. I like it. <3

   Du er fortsatt velkommen til Stavanger hvis det skjer lite i Trondheim.

   Slett
  7. Den lille østlendingen09 januar, 2014 21:29

   Løpejenten:

   Jeg har ikke fått noe på FÆJS!

   Glutenfri Soysaus fra Rema 1000. Den Ingefæren de har der er og uten sukker. Ja - dette er ingen slankediett i så måte - mer en "må bra" diett. Rett og slett.

   Slett
  8. Lille Ø: Joda, jeg mailet deg før jul, men førjul er alltid kaotisk! Takk, jeg skal sjekke på Rema, men dette blir neppe min faste lunsj.

   Super-C: You've got mail!

   Løpejenta, som kjenner syren i beina.

   Slett
  9. For en koselig mail!! <3 Jeg kom akkurat fra fjellet. Har du hatt en fin helg?

   Slett
 7. Så kult å høre stemmen din - endelig! Yey!

  Har vært en stund borte fra bloggeverden nå, men endelig er jeg tilbake. Du er jo like kul som sist :D

  Bamseklem fra Østlandet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Neimen hei, Thea! Hyggelig å ha deg tilbake! Du er altfor grei. ;-)

   Bamseklem tilbakers!

   Slett
 8. Åå, det er alltid så gøy å høre stemmen til folk man bare leser ting av. I hodet mitt snakker du ikke dialekt, selv om jeg i grunn har visst det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mari! Ja, nå er jeg ute av siddisskapet. Håper det gikk greit. :-/

   Hvordan går det hos deg? Dy har vært savnet. Har du noen nyttårsforsetter?

   Slett
  2. Det gikk SÅ bra. Det er ikke alle som kler den dialekta, men (og dette sier jeg ikke bare fordi jeg liker deg) du er definitivt en av dem! Akkurat som Jarle Klepp.

   Hos meg er det juleferie enda, selv om det bare er timer igjen nå. Nyttårsforsetter har jeg alltid hata mer enn noe annet, så det eneste forsettet jeg har må være at jeg ikke skal ha noen.
   Jeg har alltid vært her altså, bare ikke sagt noe. Tause-Mari.

   Slett
  3. Thi-hi. :D

   Lykke til med nytt semester. Jeg er så vidt i gang selv, men lever nokså bedagelige dager så lenge jeg ikke har noen møteplikt.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...