torsdag, januar 02, 2014

Tre nye slankekurer

Godt nyttår! Har dere hatt en fin feiring? Selv var jeg så kvalm etter fettsjokket mitt at jeg måtte bli hjemme og se på tv. Men nå er det nytt år med blanke ark og nye muligheter, og som alltid med blanke ark så gjelder det å bruke masse fargestifter. Jeg er klar med årets første slankekurer allerede. Kanskje ikke før KK, men hårfint foran vg i alle fall. Og jeg kan garantere at dette virker, for jeg har testet det ut på kattene. Klar, gå!

Slankekur nummer 1: La maten være vanskelig tilgjengelig. Selv har jeg oppbevart cottage cheese i postkassen for å ikke spise den opp på null-komma-svisj, og det samme kan man gjøre med alt som er godt. Kanskje ikke alt oppi postkassen, men litt her og litt der, og helst langt unna. I katteeksperimentet har jeg puttet maten i en ball som er til kattemating, og da ble det straks veldig vanskelig å spise.

God jul og værsågod, pusekatt.
Resultat: Slank pusekatt som spiser mindre og jobber mer for maten.
For ekstra slankeeffekt har jeg faktisk gitt én ball til to katter, så den ene må alltid stå i kø.

God jul, nye slanke pusekatt.
Slankekur nummer to er inspirert av en bok jeg fikk til jul. Jeg tester jeg ut nye varianter av slankekuren Spis mat du ikke liker. I eksempelet med kattene er det lett å se hvilken kattemat som smaker altfor godt. Den får de ikke. Og til meg selv lager jeg rar mat hele tiden.

Rugbrød kokt i øl (såkalt øllebrød) for eksempel.
Boken jeg ble inspirert av heter Restekjærlighet. Den er helt genial. Ingenting gir meg større tilfredsstillelse (jo, kanskje et par ting) enn å bruke opp rester i kjøleskapet.

Inspirert av et stappfullt 1.juledagskjøleskap.
Men jeg har tatt det så langt som å bake brød av vaniljekesam, gammel øl og kaffe, sammen med tilfeldige melrester, og da luktet det så vondt at lukten alene fungerte som en slankekur.

Resultat: Ingen lunsj til meg, takk.

Pastaform med rødkål og røykelaks ble forresten farlig godt.

Og da er vi kommet til slankekur nummer tre. Slankekur nummer tre gir ingen umiddelbar effekt sånn som de to forrige gjør, men den gjør i alle fall ikke situasjonen verre. Slankekur nummer tre handler om å bytte bort, kaste eller kvitte seg med alle julegaver som ligner på godis eller sjokkis, automatiske sukkerspinnmaskiner (jo, det fins) og cupcake-maskiner, eller frityrkokeren man skulle dyppe oreokjeks oppi.

Lykken er mer enn en rosa cupcake-maskin.
Og hvis det er vanskelig å bytte cupcake-maskinen i en eggehvittefluffmaskin så hjelper det å sjokke seg selv med fett, sånn som jeg har gjort. Lykke til! He he. Og godt nyttår igjen.

Ingen dyr kom til skade under forsøkene.

25 kommentarer:

 1. Hørtes grusomt (men effektivt ut). Jeg spiser også opp den store CC boksen på 2 minutter. Har 3 stående i kjøleskapet nå. Gidder ikke gå ut o postkassa med den lol XD

  SvarSlett
 2. Ha ha! Nei, jeg har sluttet med det selv også. Men det er bare fordi jeg har en samboer og må oppføre meg normalt. Så snart den lille østlendingen har dratt bort spiser jeg alle cottage cheese-boksene uans-fåkking-sett hvor mange det er.

  SvarSlett
 3. Så utrolig skinnende pels pusene har!

  Slankekurer bør brenne i helvete, og jeg akter ikke å kommentere disse ytterligere.


  Løpejenta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tøys på deg. Slanking er den nye religionen, og der sitter vi på første rad.

   Kattene er fine. Jeg drikker teen din hver dag!

   Puss puss på deg <3

   Slett
 4. Kanskje jeg også burde putte maten min i en ball? SMRT!

  Og det er ulovlig å spise mat som ikke smaker godt. Bare spør advokaten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Putt Svein i en ball! Putt alt du liker veldig godt i en ball, og så blir alt litt vanskelig. Det er den nye helvetesuka. Hva tid skal dere teste helvetesuka btw?

   Advokaten liker i alle fall alt som er vanskelig. ;)

   Slett
  2. Haha, ja det gjør hun ;)

   Ang helvetesuka så får vi se. Jeg er ikke så motivert til det akkuratt nå, og ifølge Bertrand så måtte du være motivert.

   Du liker Haugesund altså? Stavanger er SÅ mye bedre!

   Slett
  3. Stavanger er bra. Stavanger er Stokkavannet og Toppis, Ostehuset på Storhaug og M&S på Tasta. Blir ikke bedre enn det.

   Slett
 5. Hei!

  På vegne av Todd 1 og Todd 2 vil jeg takke for julegaven. TOPP! Trim for pus bidrar til hjernetrim og aktivitet og vil igjen føre til bedre helse og lengre og lykkeligere liv. HURRA!

  At årets første slankekur ble en katteslankekur kan jeg godt like.

  Jeg er helt mot å spise ting jeg ikke liker. Således er jeg mer Fransk i min slankende tilnærming enn du i din ølbrød-restemat-tilnærming. Heller bittelitt av noe veldig godt enn noe som helst jeg ikke liker. Det er ganske mye som kommer på min liste over ting jeg ikke liker dessverre.

  Hva synes du om 5-2 som den nye trend-slankekuren?
  Og hva med januarslanking generelt?
  Hva tror du om SALMA-slanking?
  Og hoppetau?

  Hva blir årets trend-slanking?

  Og hva med grøtslanking? Det vet vi jo fungerer?

  Jeg likte best den være kvalm i tre dager-slankekuren. Den var helt rå!

  Nå blir det sikkert snart skitur-slanking og. Og i dag ble det sykle til jobb i sterk kuling midt fleisen-slanking. Fåkkings fab.

  Håper du har det fint i Haugesund.

  Puss och kram

  SvarSlett
 6. Kjære bittelille.

  Haugesund er landet vi drøymer om. Eg skal sanke masse sopp, medan du er i Stavanger og et på fisk.

  5:2 altså. Å spise fem dager fornuftig, og så gå bananas med cup cake-maskinen de to siste dagene? Det høres ikke sunt ut.
  Franskekuren. Betyr det at du kunne spist en bitteliten sjokoladebit til dessert? Jeg bare spør. ;-)
  Salmaslanking har jeg troen på, for jeg ser jo hvor godt det virker på deg.
  Ikke like mye januarslanking, men jeg har troen på at det trengs likevel. Nordmenn har visst gått opp i gjennomsnitt 3,1 kilo i løpet av julen.

  Grøtslanking VET vi fungerer, heldigvis. When all else fails.

  Puss!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, det ble en rar kommentar for jeg ser ikke hva jeg skriver når jeg er på pad. Men nå er det helg, hurra, og makrellbokser er på tilbud på REMA. Life is good.

   Skal du teste flere slankekurer?

   Slett
 7. For noen kurer, de hørtes ikke særlig fristendeut! Men effektive er de sikkert ;)

  SvarSlett
 8. Man må huske å gjemme nøkkelen til postkassen, eller boden eller kjøleskapet, eller hva det nå er på et lurt sted i så fall.. I know from experience! :-P Eller om man kaster maten i søpla (F.Y!), så må man helle zalo over, ellers er veien ned dit alt for kort... Ajaj, du skjønner at jeg trenger en samboer selv altså, djises in heaven!

  Den 5:2 kuren på Schrødingers katt var jo interessant må jeg si! Særlig skulle jeg likt å vite hvordan den fungerer ved høy fysisk aktivitet... :-P Og hva skjer med at alle mine forestillinger om protein ble partert og massakrert?! Protein gjør at kroppen går på høygir konstant og utgjør stor skade?! Hjelpes, ka ska eg spisa DÅ?! Lite protein, nesten ikke fett og jaffal ikke den skumle KARBO! Bær og epleskall (!)

  For øvrig synes jeg ikke at bittelite trenger å teste ut noen som helst av slankekurer (og ikke du heller C!)! Dere ser bare FOR bra ut! Don't ruin it by slimming down!!

  :-***

  Tina

  SvarSlett
  Svar
  1. Fina!

   Har du det bra? Har du seriøst gjemt mat i boden og ønsket at du hadde låst den? Ha ha. Stakkars lille, du var nok bare sulten.

   Jeg så 5:2-programmet i går, etter anbefaling fra deg. Meeget interessant. Fåkk at de hadde rett, fastefolka. Jeg kommer ikke til å kutte på proteinene mine ennå i alle fall. Kjøre på med frukt og grønnsaker, det går greit, det gjør jeg allerede.

   Ti poeng på stavangerdialekten!! Det er bare pus som slanker seg.

   Lots of love!

   Slett
  2. Jeppedipepps! Og låst kjøleskapet med hengelås om natten.. Men det var i min BMI på 15-periode, så det er heldigvis ikke en aktuell problemstilling i dag. Syke kropper gjør syke ting! Jeg synes for øvrig at det er sykt av en voksen, SLANK mann, som ikke er i en eller annen form for konkurranseoppkjøring med diett osv, å skrelle et eple for kun å spise skallet (Jf. 5:2 programmet) It's a sick world! :-P

   Puseslanking da! Hehe, er det hele tatt fysisk mulig for denne katterasen å bli litt rund om livvidden? Hadde ikke DET vært et morsomt eksperiment?? Neida, toddisene er fine som de er :-)

   Jeg hadde håpet på at farangen skulle sette en liten nyttårspiff, men jeg får bare lyst på alt annet jeg egentlig aldri ellers spiser, slik som chilinøtter, popcorn og godt og blandet. Bare tanken på laks gir meg brekninger.. Så mye for den viljestyrken!

   Stavangerdialekt er finere enn Kristiansundsdialekten, så jeg leker meg litt med den i mitt stille sinn ;-))

   Lots of love back to you!! <3

   Tina

   Slett
  3. Farangen (altså ikke Fantorangen) = lokalt uttrykk for omgangssyke. (Skaper lett noen fiffige misforståelser.. ;-))

   Slett
  4. Fine fine fine. Je skulle gjerne gitt deg en megaklem for alt det søte og morsomme og kule du sier og skriver. Beste! Men jeg håper du snart blir frisk i alle fall.

   Slett
 9. Vi får se på EM planene, de ble litt ødelagt siden sonden bokstavligtalt gikk i vasken :-/ må ha en oeprasjon med hele 8 uker treningsfri :-o hva skal jeg gjøre da? lese flere rosablogger? Men jeg svømmer alle fire stilarter, liker butterfly best men er rygg jeg må satse på. Svømmer du?

  wow skal du bli fransk lærer? kan du fransk på ordentlig? jeg hadde det på ungdomskolen, lærte ingenting men fikk laga masse treningsplaner og kostholdsdagbok

  Fettsjokk er kjedelig. Mitt forslag til slankekur er dysfagi, få en lammelse i halsen sånn at du bare greier å spise flytende føde uten klumper og må leve på ekkle næringsdrikker fra apoteket. Kombiner dette med å kaste opp 50% av alt du spiser. Garantert resultater :-) ca -17 per år veldig effektivt

  Eller så kan man jo prøve raw food det virker jo veldig lovende. 5:2 virker intressant men jeg kan ikke helt skjønne hvem vanlige menensker som greier å spise bare 400 kcalorier en hel dag?

  jeg håper dere bare tuller med slankinga for enig med Tina at dere begge ser fabolus ut :-)
  håper dere har en fin helg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingrid! Jeg lurer på om jeg nettopp fikk se kjæresten din på face. Kan det stemme at det nettopp ble lagt ut et bilde? Holy moly, veldig fin! Dere er fine begge. <3

   Jeg håper jeg ikke får dysfagi, eller at du får det selv. For dette er fra tidligere vel? Jeg er skeptisk til raw food, men enig med din vurdering av 5:2.

   Jotakk til fabolous, men det er nok pus som slanker seg. Jeg bare tester og videreformidler. ;-)

   Håper du har hatt en fin helg selv.

   Slett
 10. Heija
  nei hun er fin men det er venninna mi, ski vennine.:-) Men kjøresten min er også veldig holy moley rå fin. takk for det :-)

  dysfagi,er min hverdag for tiden, men null stress http://littespelid.blogspot.no/2014/01/sann-skulle-det-ga.html
  helgen min har vært full av ski og mere ski og sånt.

  så bra da, er pus tykk? driver pus med fitness?

  SvarSlett
  Svar
  1. Okeida. Fine venninner også gull. Så hyggelig at du blogger igjen!

   Pus er ikke kjeempetykk kanskje, men dette er katter som helst skal se radmagre ut, så for dem er livet en evig slankekur. Det ble litt fitness å få maten ut av fôrballen, men ellers drives det altfor lite fitness i katteleiren.

   Du er heldig som har snø. Fortsatt ti grader på hele vestlandet.

   Slett
 11. Man må få barn - da gir man beng i slanking. Før hadde jeg sånn ca oversikt over inntaket, nå aner jeg ikke hva jeg har fått i meg i løpet av en dag. Ikke sikkert det vil ha samme effekt på pus. Er forresten i Harry-syden, og har jogger på stranden etter et glass vermouth. Veldig veldig seig tur, om jeg må få si det selv. Ingen tro på 5:2, med mindre man samtidig er sengeliggende.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nina! cool! Hvis du fortsatt ammer så kan du vel gi beng i slanken og likevel komme ut av det med sixpack og superform. Jeg gikk nettopp tur med min ammende venninne som spiser peanøttsmør ut av glasset for å ikke miste både hår og energi.

   Harrysyden Er Så Bra! I love it! Gran Canarius eller?

   Enig i ditt syn på 5:2. Først sengeliggende, så faste.

   Slett
  2. Oh jess, it is gran canarius! Klarer ikke ta noe som helst på alvor her nede utenom sola, så smører med faktor tredve og regner bare med at alle rundt meg skjønner alt jeg sier. Spiser churros til frokost og bader ikke i sjø men i dødehavsspaet i toppetasjen. Ammer svært lite nå, men post-pregnancy-brainen glemmer visst alt uansett. Og sixpack, du liksom. Sliter med å reise meg opp fra ryggleie ;-)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...