tirsdag, mai 29, 2012

Pinse pinse, hei hei hei

Ingen langhelg er som deg. Jeg bare mimrer for tiden, men nå er det ett år siden jeg inviterte en liten østlending til Lysefjorden for å oppleve fjell og fjord (og meg) for første gang, og da gikk vi den samme turen som vi har gått nå. Da hadde hun aldri sett en merket T engang, men nå har hun sett tusen t-er og dessuten bosatt seg i Stavanger. Og fordi det er pinse og vi må øve oss til 7-fjellsturen så har vi tatt turen igjen.

Fra Prekestolhytta til Songesand.

Og det er en tur som alle burde prøve. Man får skog og fjell og gamle gårder, og sauer og huggormer og en helt fantastisk utsikt over Lysefjorden på en gang. Songesand ligger midtveis i fjorden. Der har vi hytte, men det er også mulig å bo på DNT-hytte eller fortsette videre og se Prekestolen og Kjerag og Lysebotn og verdens lengste tretrapp på Flørli. Fine fjorden.

Den skimtes like bak oss der.

 Og sånn ser den ut fra Songesand.

"Men med SÅ mye klær?"

 Jess. Det er fordi vi var i gang klokken 06.00.
Dette er min ynglings-T.

Og dette er mitt ynglingsturfølge.

7-fjellsturen altså. Den henger litt over oss  nå, så selv med tidenes hetebølge MÅTTE vi liksom gå i fjellet selv om det kunne vært fint å ligge på terrassen og drikke smoothie. Jeg overdriver nok ikke når jeg sier at Lysefjorden aldri har vært så varm som den var denne helgen. Det var nok 50 grader MINST. Så da vi kom fram til hytten og oppdaget at vannet hadde tørket ut, så dusj og til og med drikkevann ville bli vanskelig å finne, begynte jeg nesten å grine. Kunne vel gått ned til fjorden for å bade, tenker du kanskje, men nei nei. Da var vi så slitne etter å ha gått på tur at vi lå vannrette og slitne i all vår vannmangel helt til vi måtte gå tilbake igjen.

"Klar for å gå tilbake, lille østlending?"
Turen tok 7 timer hver vei. Det er ca 18 km og 600 høydemeter. Turmaten denne gang var speltlomper, maiskolber, og sommerkoteletter (juba juba) kombinert med havregrynsmuffins og masse sukkerfri saft. Sekken var pakket så lett som mulig, og pinsekøen hjem var absolutt overkommelig. Og alle var enige om at det var en fin tur.Håper dere har hatt en fin pinse! Eller nei.. Enjoy the sun, cupcakes! Mye bedre.

29 kommentarer:

 1. Hiiih, aner jeg noen kjærleiksvibber i lufta? <3 Eller er jeg bare overfølsom og tror at de er OVERALT hvor enn jeg snur meg? :D

  Skjønner forøvrig godt at det der er favoritt-T-en din! :)

  Kjipern at dere bare hadde 50 grader da! Hadde det vært 80 f.eks så kanskje dere bare kunne stekt egge på en tilfeldig stein i sola?

  SvarSlett
  Svar
  1. Fullt av vibber!! :D Og for en god idé å steke egg på en stein i sola! Vi hadde bare 50 grader, men det holdt i massevis til en mer-enn-lunken havregrøt. :P

   Klem på deg!

   Slett
 2. En av dere (sikkert begge!!), som det ikke går an å tyde hvem er, har hvertfall en skikkelig NICE ASS!!!:)). Grugleding til neste helg!! Og 1.mill.kronersspørsmålet: fjellsko eller joggesko??? Hva går dere for??!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha. Rumpe, hvor da? :P Hvis det er meg så skylder jeg på bootybuilding og vet ikke helt om jeg liker det engang. HVIS det meg altså. Men sko! Det kommer til å være supert vær og tørt og fint, så vi/jeg går for joggesko eller lave og lette hikingsko. Tights eller shorts, og camelbak og havremuffins i niste. Grugleding!

   Slett
  2. Nederste bildet, whats not to like??? Skulle solgt sjela mi for å fått en sånn rumpe!!!!:)) Da tolker jeg deg dithen at løypa er fin, uten vesentlig stein osv?? Føttene mine tåler ikke enda en vrikk!!

   Slett
  3. Takk for det! Hilsen rumpa mi. ;) Det er steiner på 7-fjellsturen.. massevis. Men det er så tungt å gå med fjellsko, og denne gangen har vi ingen bagasje. Må du safe med høye sko? Oh noes. :S

   Slett
  4. Den lille østlendingen29 mai, 2012 21:42

   Tina: Er det snakk om fin rumpe er den garantert ikke min. Chassi har verdens fineste rumpe. Virkelig. Jeg er Og veldig misunnelig på den, men jeg føler meg jo på sett og vis heldig som kan se på den da! Det hjelper jo - så man trenger ikke selge sjelen sin for å bli rumpetilfreds. Sikker på at rumpen din er helt fin den og. Min eringenting fin - og føler at jeg snart er villig til å gi den opp(!). Er lei egentlig... Knebøy. Frontbøy. Utfall. Forover og bakover. Fra stepper og fra gulv. Bulgarsk. Hipthrust og glutebridge. Markløft og strakmark. Med ett og to bein. Fuck it. Hjelper ikke når jeg sitter på kontoret 10 timer for dagen. Celulitter, kvapsefett og ridebukselår har kommet for å bli. Fåkk - jeg skylder på gener heller. Sinnsykt dårlige gener. Jævlig dårlige gener som vi sier på østlandet...

   Chassi: Nice ass.


   Puss och kram til dere begge!!

   Slett
  5. Hahaha, det gjør vel ikke noe med jævla dårlige gener når man er så KUL i sjelen!! :D Hadde jeg hatt din sjel, hadde jeg hvertfall aldri solgt den, ikke for noen kroppsdel!!:D

   Men jeg er så enig, fader heller, så mye jobb, og så ingenting igjen. Der moren min er fra (og dermed mine gener) har man også et ord for slike rumper: "Baksthellerøv". Jepp, flat som en baksthelle. Thank you, genes.

   Tror du kanskje det kan være vegetasjonen og landskapsforskjellene som kan være årsaken? De har kanskje løpt over fjellene sine der på vestlandet til alle tider, og dermed lagt grunnlaget for perfekte rumpegener? Ikke vet jeg, men i såfall kan vi kanskje håpe at våre eventuelle fremtidige avkom, langt inn i fremtiden, kan nyte godt av at vi kaster oss på "Fjellbølgen" nå! :D

   Slengkyss over heiene! :D

   Slett
  6. Hallo der, Baksthellerøva. I take your bakstehelle and give you my big booty. Værsågod! Åh, deilig å være kvitt den. Deilig å trylle fram de gamle buksene igjen. Hurra, nå ble det sommer i sinnet! :-)

   (Må jeg anskaffe speltlomper for å holde den nye baksthellerøva ved like? Eller trenger den et tørrere klima for å ikke slå ut i full blomst igjen?)

   Slett
  7. Jeg ønsker dere alle sammen en super-duper-fantastisk 7-fjellstur! Jeg er så misunnelig at det gjør helt vondt!

   Hva rumper angår er min vestlandske utgave flat som bare det, på tross av at slekten min består av generasjon etter generasjon av fjellbønder og budeier fra Hardanger!

   Slett
  8. Tusen takk! Tenk så kult å hatt deg med! Men det er uansett ikke en veldig sosial tur, det trøster JEG med med. Vil heller drikke kaffe med deg når du kommer airborn til Bergen. :)

   Slett
  9. Hmmm... speltlomper kan nok være en medvirkende årsak ja. Eller så er det og mulig at man har brukt takkene til å banke hardt på rumpene til bakekjærringene i generasjoner etter generasjoner, derav navnet "Baksthellerøv". Mulig det kan forklare dine gener fra Hardanger også Sunny, siden disse stammer fra bønder og budeier mener jeg?

   Den kan nok vaskes ja, men vær forsiktig for det er mulig den reagerer motsatt av ull, dvs. VOKSER ved for høye temperturer. Da er jeg imidlertid litt usikker på HVORDAN den vokser, det er nemlig fare for at den ikke spretter ut som en fin liten vestlandsrumpe, men heller brer seg enda mer utover! Og DET vil vel ingen ha noe av!! :P

   Ah, nei takke meg til den nye sprettrumpa mi! Satser på at den løfter seg enda noen hakk i løpet av søndagen, slik at jeg kan sprette hele veien over Hardangervidda og hjem til østlandet igjen natt til mandag! :D

   Next year Sunny!! Next year!! :D

   Slett
 3. Hei snuppa. Fikk ikke opp bildene jeg :/ hørtes ut som en awesome tur!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, og de som var så kjeeempefine! Men turen var awesome, og det er det viktigste. <3

   Slett
 4. Ååh, nå gleder jeg meg ingenting til mine turer i sommer! Så utrolig fine bilder, og koselig at dere tok opp turen. Det må vel bli tradisjon?

  Klemmer fra Trøndelag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må det! Og neste år må vi invitere alle hyggelige blogglesere som sier så mye fint. :D

   Slett
  2. Det hørtes topp ut; nesten som en selskaps-fjelltur med felles (hurra, hurra!) grøtpause ;)

   Slett
  3. AKKURAT sånn ville det vært. :D

   Slett
 5. Dere er så like at det er til å dø av :D

  Jeg tror bare jeg må gå for fjellsko, for de vet jeg at tåler mange timer på tur. Vet ikke om mine billige joggesko gjør det, og jeg kan jo ikke kjøpe nye!! Da rekker jeg jo ikke å gå dem inn.

  Nei, er det fjelltur så er det fjelltur!

  Eller...sukk. Sikker på at du ikke skal ha sekk, for da kan du bære ekstrasko for meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Man trenger vel ikke å gå inn joggesko? Det går fint uansett. Jeg fikk gnagsår da jeg gikk med fjellsko selv, men det går aaalltid fint. Jeg kan putte ekstraskoene i lommen. ;)

   Slett
 6. Den lille østlendingen31 mai, 2012 10:44

  Fjell-sko-Marit: Ka då like? :p Vi har prikk like sko på oss på bildet - men de synes ikke! Klar for alle 7?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har like solbriller! Nei, det har vi heller ikke.

   Slett
 7. Skulle ønske jeg òg skulle gå 7 fjells-turen. Er sikkert litt av en opplevelse! Hvor lang, og hvor lang tid? Har hørt at noen løper gjennom den!

  SvarSlett
 8. Gikk det bra på 7-fjellsturen, eller? Jeg gruer meg sånn til i morgen, jeg... Bena mine er JELLY

  SvarSlett
  Svar
  1. Gikk du også?! Beina mine er jelly NÅ, de var det ikke da, men 7-fjells gikk superduperbra. Fint vær og fint selskap. :-)

   Slett
 9. Dere kler hverandre veldig godt. Cupcakes :)

  SvarSlett
 10. Takk for det! Det syns jeg også. :) <3

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...