torsdag, mai 24, 2012

Nest etter tunfiskboksen

Hei, lille Vilde! Jeg lurte på om jeg skulle be om hjelp til mesquite-pulveret også, men  lucuma føltes mer prekært og jeg turte ikke være så kravstor, så jeg gjorde ikke det. Men siden du lurer du også, så... altså, hvis jeg skal gjette ut i fra diverse nettsteder og blogger og sånt, så kan ALT som kjøpes på iHerb brukes til godiskuler. Hvis du ikke vil lage godiskuler så vet jeg ikke. Det bør ikke brukes i grøt, så mye vet jeg. Førstemann å finne ut av det!

Noen som har tips til mesquite?

Jeg må bare si jeg tror ikke noen i hele verden har det så varmt som vi har det i drivhuset vårt. Å våkne her i dag føltes som den gangen jeg våknet i teltet på Roskilde og besvimte av oksygenmangel før jeg rakk å sette meg opp i soveposen. Helt sykt! Vinduer langs hele taket, DET.ER.SÅ.VARMT! Som Camilla Pihl ville sagt. Eller som iPaden sier:

"Ipad-enheten må avkjøles."

En sånn beskjed har jeg aldri fått før, men nå kjennes den glødende stakkars. Og stakkars meg. All energi suges ut av kroppen så jeg blir helt apatisk og kommer meg ikke ut engang. Mon tro om det hjelper å sitte oppå kjøkkenbenken.

Ja, jeg innbiller meg det.
Og kanskje det hjelper å ikke spise varm mat?

Nei, det sier historien ingenting om.

Meen. Dette er ment som et forsvarsskrift til meg selv. Etter at jeg la ut dagboken fra i fjor har jeg fått kommentarer som "Det var godt at du ikke døde av treningsforstyrrelser!" og "Tenk at du så døden i hvitøyet og vendte ryggen til!" Hjelp hjelp. Det var aldri sånn. Jeg brukte dagboken for å loggføre treningen min, det er vel ingenting galt i det. Det jeg selv reagerte på da jeg så tilbake var at jeg trente så mye og at jeg ikke skjønte at spisekickene fulgte naturlig etter den enorme treningsmengden. For det skjønner jeg nå. Jeg logger fortsatt treningen min.

Som for eksempel sånn.

Men jeg tar meg flust med fridager med god samvittighet. Og angående det med vekten så finnes det vel ingen som ikke ser på vekten sin og er misfornøyd innimellom, fordi det pleide å være mindre eller mere og fordi man bare har seg selv å sammenligne seg med. Jeg var lykkelig da og jeg er enda lykkeligere nå. Jeg er akkurat stor nok.

Fyller meg selv helt på langs og på tvers fra øverst til nederst. Osv.

Nok om det! En liten østlending har kommet opp med verdens kuleste pålegg. Jeg er ganske misunnelig. Hun hadde en gang en blogg hun også, som var helt hysterisk morsom så klart, men jeg ble så misunnelig at hun slettet den til slutt. Tenk å være så slem! Noen ganger kaster jeg tyggi i naturen også, men jeg gir henne mer enn gjerne æren for dette kule pålegget.

Verdens kuleste pålegg er også verdens sunneste og enkleste og billigste, nest etter tunfiskboksen, så jeg håper dere vil prøve. Får jeg lov til å synge oppskriften?

Nåååår en liten påleggsmaker lager verdens beste pålegg 
tar hun først en boks med kikerter og siler bittelitt
Oppi silen siles erter 
og det neste hun må gjøre
er å røre inn nøttesmøret
oppi miksmasteren sin!
.

Og mens smør og erter røres
har hun ingenting å gjøre
for nå røres alt i sammen 
og blir ferdig på et blunk!
Det blir sunt og salt og deilig
Det kan spises med en skjei i 
Fullt av prottis, lite fett, - gjør sånn at man blir god og mett!


- Prottis er det samme som proteiner. 
- Ja, jeg veit det.

Oppskriften består av kikerter i ubegrenset mengde og en teskje peanøttsmør.

Det var forresten en nydelig artikkel på iForm i går, om hvorfor atkins-metoden kan fungere, men ikke er så optimal likevel (Atkins diett - farlig eller genial?). Konklusjonen var at proteiner er bra, og jeg tror det er derfor jeg likte artikkelen så godt. Det var akkurat det jeg ville høre.

20 kommentarer:

 1. Den lille østlendingen24 mai, 2012 12:05

  Har lunsj nå. Her er det akkurat passe varmt...

  Du er helt perfekt! Ingen crazy diett. Ingenting forstyrra. Hverken DA eller NÅ. Heldigvis!

  Tusen takk for verdens beste sang. I love it. Peanøttsmørimagervariantsangen. Hurra.

  Puss på deg

  SvarSlett
 2. Du er så perfekt at jeg er ganske misunnelig. <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Dere er så perfekte begge to at HVEM SOM HELST kan bli misunnelig!!

   Stavmiksermoste kikerter med spisskummen, litt salt og litt nøytral søtning + valgfri mengde vann el. olje blir også en veldig god hummus! (Etter min mening smaker det faktisk best med vann. Kikertene suger til seg mye væske, og olje kan bli litt kvalmende. Uavhengig av om man tenker på kalorier, eller ikke bryr seg om slikt ;) Men det er smak og behag. Spisskummen er hvertfall et undervurdert krydder!)

   En annen sak som jeg plutselig begynte å lure på: Hvordan uttaler man egentlig "Chassi"? I mitt hode har jeg tenkt at det uttales slik man ville gjort det på engelsk; altså noe slik som "Tshæssi". Men så tenkte jeg på at det vel er et kosenavn for Charlotte, og da er det kanskje mer naturlig å uttale det "Shassi"?? Eller hur?:)

   Sommerklem! :)

   Slett
  2. Hei Tina! Du kan kalle meg hva som helst. :) Chassi (shassi) var et navn jeg fikk av en eks da målet var å komme opp med de styggeste navnene vi kunne, så det er ingen som kaller meg det egentlig.


   Hummus har hun også laget, det er helt fantastisk. Med melk faktisk!

   Nå er vi på fjellet for å øve oss til 7-fjells. Hva gjør du i pinsen? Stor klem!

   Slett
  3. Men Chassi er da ikke stygt i det hele tatt! Og når man uttaler det "Tshæssi", får det jo slik en kul american svung over seg også!:)

   Jeg har OGSÅ øvd meg til 7-fjells i pinsen! Gikk denne turen i går: http://ut.no/tur/to-topp-tur-i-nordmarka . Veldig fin tur, men jeg valgte o-sko istedenfor fjellsko og det var ikke føttene så glade for etterhvert. Det var VELDIG, V.E.L.D.I.G steinete enkelte steder, så høyrefoten fikk seg en vrikk:(((( (Geip så lang som til knærne). Jeg har følt på det i dag, så det virker som det skal gå bra, men jeg har hevet inn på med voltaren, og skal være varsom denne uken...

   Slett
  4. Så V.E.L.D.I.G. K.U.L.T!!! Gruer vi oss eller gleder oss til neste helg? Det blir kjekt å treffe deg i alle fall. :)

   Slett
 3. mesquite gir en søt nøttete smak til brød, grøt etc. du kan også bruke det i pannekaker og slikt :D omg LEVDE på kikerter/linser blandet med søtstoff og div nøttesmør en periode. looove it XD

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant?! Du har gjort ALT! Søtstoff så klart, hjelpes, det fins et hav av muligheter her. (Får du med deg dette, bittelille?) Takk for tipset, Liller!

   Slett
 4. Den lille østlendingen24 mai, 2012 17:14

  Bitte lille tar notater: Liller har prøvd ALT og kikerter kan blandes med alt. Notert.

  SvarSlett
 5. Wow! Takk! Og jeg husker jo egentlig det innlegget når jeg tenker etter - jeg bare husket det ikke der og da ;) Jeg er ikke helt sikker på hva jeg kan bruke det til enda, men jeg har hatt det både i sjokolade og kikertblondies (som jeg lager nå, etter inspirasjon herfra - kikerter er nommis!).

  Takk for et smil :)

  SvarSlett
 6. Svar
  1. Det er sånne blondiner som gjerne blir sett på i kikkert! :D :D

   Slett
  2. Hihi, eller sånn som dette: http://lilleu.blogg.no/1333567391_blonde_smerter.html

   Helt avsindig godt!

   Slett
  3. Nice!! Må kjøpe flere kikerter. :D

   Slett
 7. Den lille østlendingen som Camilla Pihl27 mai, 2012 13:26

  Camilla (Pihl) ville forresten sagt noe sånt som dette: Her i penthouseleiligheten er det passe varmt om dagen. Deilig. Men det passer perfekt fordi da kan jeg bruke den nye Chanel clutchen og denne kjolen fra zara som jeg E.L.S.K.E.R ! Enjoy the sun cupcakes!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha! Enjoy the sun cupcakes. Love it! :)

   Slett
 8. Just poopin' in to say - HEI! Og fortsatt god Pinse..

  SvarSlett
  Svar
  1. F.O.R.T.S.A.T.T. G.O.D. P.I.N.S.E!

   Slett
 9. Du er G.Ø.Y. :-)))) (<-- dobbelthakesmiley)

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...