tirsdag, mai 22, 2012

I anledning Jemen

Hei! Det er ikke vanskelig å finne nasjonaldager å feire. Jeg fant jeg fant! Javisst. I dag er Jemens nasjonaldag og i den anledning har jeg laget en grøt inspirert av det jemenske flagget. Jemen er i følge World Economic Forum verdens minst likestilte land, men det må jeg si, at de har en veldig god nasjonaldagsgrøt. Jeg både slikket bollen og slikket flagget og smilte lenge etterpå.

Tank u Jemen.

You give me so much joy!

- Mest fordi noen etterlyste en 17. mai-grøt. Jeg trenger vel ikke fortelle hvordan denne lages, for det er på en måte gitt ut i fra bildet, men så här gikk det tills:

60 gram enkorn (alle slags korn fungerer som en avveksling fra havregryn)
20 gram proteinpulver
1 kjempestor ss kakao
1/2 ts espressopulver
1 pinch med salt
1 sukett (!)
Pynt: sukkerfritt bringebærsyltetøy og cottage cheese
Tilbehør: tran og kaffe


Terningkast 6. 

Jemens nasjonaldag skal tilbringes på Toppform. Tirsdag pleier å være squashdag, men jeg tapte sesongens siste kamp forrige uke - og det er på en måte en lettelse - så i dag står jeg fritt til å trene hva jeg vil uten å drite meg ut. Jeg går glipp av morfars bursdag dessverre. Den burde feires vel så stort som hele Jemen, men jeg har malt terrassen hans og håper han får en fin dag med alle de andre.

Squashen ser meget bedre ut enn før i alle fall.

Og samme med terrassen.

Ellers skinner solen i Stavanger og snart er det pinse! Jeg har lyst til å gå fra Prekestolen til Songesand og bli brun og øve meg på 7-fjellsturen, så jeg håper veldig at det lar seg gjøre. Hvis noen har lyst til å passe to fantastisk flotte pusekatter så kan dere sende meg en mail. Gjør det. De er ingenting kravstore, men de kan ikke gå tre dager uten mat.

Den lille østlendingen har forresten gitt dem GRESS.

Og så en siste ting. Det hender at jeg bestiller ting fra iHerb og ikke vet hva jeg skal bruke dem til, gjør dere det? Det er typisk ting som høres veldig gode ut, med en beskrivelse som sier at dette smaker som is og kan brukes som is. Nam nam! Denne gangen gjelder det en pakke lucuma. Lucuma er et pulver som er laget av en frukt fra Peru og som kan brukes til is, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det, for jeg lager aldri is, og så har jeg lest at lucuma gjør bakedeig til stein. :-/

Så jeg blir glad for lucumatips.
Klemmen!

24 kommentarer:

 1. Det var det særdeles flotte pusekatter jeg ikke har fått med meg at du har, og også pluss for standsmessig 17.mai (selv om toget var 3 ganger så stort som vårt), yemengrøten kan du ha for deg selv, men hurra, hurra
  og som vanlig er jeg sjokkert
  over hvor rene gulv du har.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ser bare pent ut fordi du blir blendet av de pene pusene. Kan du snart legge ut bilde av den beryktede kjøkkenbenken og rotet og det skitne gulvet ditt?

   Slett
  2. Den lille østlendingen22 mai, 2012 22:15

   Ingalill: De er det, sant? De peneste pusene du har sett? Jeg er verdens stølteste kattemor :) Hvor i all verden feiret du 17. mai - som hadde 3 ganger så lite tog som Hvaler? Puss

   Slett
 2. Jeg har brukt lucama i smooties, puddinger og i kaker :) den grøten din må jeg prøve tror jeg :3

  SvarSlett
  Svar
  1. Smoothies kan jeg teste! Puddinger og kaker er for avansert. Jeg har tatt posen med til Toppform for å teste på grøten i dag, men jeg forventer ingenting egentlig.

   Slett
 3. Jemen-grøt; bare du som kunne funnet på det. Veldig oppfinnsomt, så all lucama is fra meg til deg, men å lage den kan jeg ikke hjelpe deg med, dessverre.

  Ellers morsomt innlegg som vanlig, du lyser opp dagen min litt sånn mye. Kattene kunne jeg gjerne tatt hånd om, men da ville Sprettball følt seg overkjørt og nedverdiget. Jeg kan bare ikke risikere det, hehe ;)

  Mange trønderklemmer, kos deg på trening!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så glad for å kunne lyse opp dagen din! Sprettball er den kuleste katten (etter disse to og kanskje en som heter Mons) som jeg vet om, så gi beskjed om DU trenger kattepass. :)

   Slett
 4. Jammen har hon laget Jeeemen grøt! Du er så crazy, I love it!! :-)

  Gi meg en lyd hvis jeg skal ta med noen andre eksotiske helsekostvarer til dere fra the US of A!

  SvarSlett
  Svar
  1. Elsker dialekten din! Hadde jeg skrevet på dialekt så hadde jeg mistet alle leserne på et blunk. Vil du ta med deg varer fra US and A? Det hadde vært fantastisk! Jeg ønsker meg gresskarpuré eller alternative gresskargreier. Det lager de allslags sinnsykt kul havregrøt av over there. :P

   Slett
  2. Gresskargreier skal bli! :)

   Slett
  3. Pliiis skriv på dialekt!! Rogalands- og Hordalandsdialektene er jo de fineste i hele landet!! Den eneste dialekten som ser idiotisk ut i skreven form er jo østlands (Oslo)dialekten: "Hæi jæi heter Tina å jæi bor i Oshlo". Skjønner dere?? Det er en grunn til at det var VI som måtte sofistikere skriftspråket vårt , og ikke resten av landet!! ;)

   Slett
 5. Litt spent på hvor denne kommentaren havner
  , men: Nei, gulvene mine får INGEN se
  , og pusenkattene er mye penere enn mine som er tjukke lurver.
  , og den itsybitsy toget var på Minnesund.
  Minste i verden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Minnesund. Sukk! Det høres fint ut. :)

   Slett
 6. Og alle jemenitter fryder seg! :))

  Forøvrig, sleng kattene på toget til Hamar - så skal jeg passe dem, jeg ;)

  SvarSlett
 7. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  x169836028367502843750!!!!!!!!!!!!!!!!!
  <3
  Ai.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva skjedde med lakrisstrø da?? HAHAHA :D
   Ai.

   Slett
  2. All for you. :)
   Men lakrisstrø er bare sukker? Det var vanskelig nok å gå til innkjøp av syltetøy og cottage cheese. Jeg spiste opp hele boksen ETTER at grøten var spist, og OPPI boksen gikk det farlig mye syltetøy. Så takk for den. ;)

   Slett
 8. Hallo, hallo? Jeg leter etter en søt liten østlending, er hun muligens å finne her?? Hun her ute med amors piler, og nå er jeg så spent at jeg vet ikke hva!! :D Si fra asap om noen finner henne!! Det loves finnerlønn (te)!! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette blir bra! Jeg er også spent. :P

   Slett
 9. Den lille østlendingen23 mai, 2012 23:10

  Nysgjerrigpetra: !!Er det meg du leter etter??? Jeg er rett her altså! :) Nå har jeg sendt deg bilde av kjekkasen. Har vært på teateret i kveld og har ikke hatt mulighet for å svare før nå! Puss på deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig bra teater btw. Alle som bor bare i nærheten av Stavanger bør se Festen på Rogaland teater.

   Slett
 10. Jeg har ingen anelse om hva du kan bruke lucuma til, men vet du hva JEG kan bruke mesquite til, så rop ut! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg la ut en forespørsel på verdensveven. Håper vi får napp! :)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...