tirsdag, mai 15, 2012

Den lates vei til kakedeig

Hei igjen! Det har - bank bank bank - aldri før blitt født en kake på dette kjøkkenet, men det skal det nå. Eller det skal det bli slutt på. Ingenting vanskelig å bake kake! Det er lov å være lat når man lager denne kaken fordi 1) det blir nesten mindre oppvask enn til grøt og 2) denne kaken krever hverken vekt eller litermål eller tankevirksomhet i det hele tatt.

Er det grøt.. er det kake? Det er liksom begge deler. Man putter sine vanlige grøtingredienser, pluss et egg og en teskje bakepulver, i en form og rører rundt, og snart kan vi spise oss mette på kake og spise til kaken er tom. Det blir verdens beste måltid med verdens beste samvittighet.

Slik er den lates vei til kakedeig.

Dritlett. Men her er det ikke nok å være lat, man må være tålmodig også. Den eneste grunnen til at jeg aldri har gjort dette tidligere, for jeg har sett magiske bilder av hvor gøy det blir med grøt som er bakt i ovnen, er at det tar litt tid. Du rekker å kjenne på hvor lang tid en halv time kan ta.

Å følge kakefødselen i ovnen er som å studere en snegle.

Spenning i slow motion.
En halv time altså. Men dette er en kake for de late, så jeg hadde aldri klokke på. Det kan ikke gå så veldig galt. Vær så god, så er det mat!

Og da er det KAKE.

Ser DET godt ut eller?! Mhm! It was magic. Pære på toppen forresten, for dette er en grøt som kan pyntes på. Og det beste med hele historien er at hele kaken er laget av to porsjoner havregrøt, så hele kaken skal spises opp. You can have your cake and eat it too.

Med melk og peanttsmør oppå.

Oppskriften er 120 gram havregryn, 2 scoops proteinpulver, 2 ss kakao, 1 egg, 1 ts bakepulver, litt salt, litt stevia, og vann og melk i omtrent samme mengde som du bruker til grøt. 170 grader i ovnen i ca en halv time. Dette er til to personer.

Bok nå, og så jobb og så sesongens siste squashkamp i singelligaen. Jeg har tapt hver eneste en, det er helt utrolig. Det koster litt selvrespekt. Men i dag er siste arbeidsdag før 17. mai på Hvaler og fest med Frigg og Pulsi, og det blir vel bra. Hurra for 17. mai! Hva skal dere gjøre?

Hurra hurra hurra!

44 kommentarer:

 1. Jamen, ble kaken god? Så god at det var verdt ventingen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Oppdatert. Veldig god kake!

   Slett
 2. Djises, jeg må oppdatere innlegget, den ble jo dødsgod!! Selvfølgelig ble den det. :D

  SvarSlett
 3. Hipp hipp, du har knekt kakekoden :) Ikke misforstå, du var ikke den første - jeg har allerede knekt den mange ganger nemlig!

  Du har siste jobbdag du, det har ikke jeg. I dag, i morgen (+skole) og torsdag er mine siste før helga kommer med sine to... vi snakkes om jeg overlever, trønderklemmer <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvordan har du knekt den da? Som grøt i ovnen?! Stakkars liten som må jobbe hele helgen og 17. mai til og med. <3

   Slett
  2. Knekt den som grøt i øvnen, ja! Noen ganger som sjokkokake, av og til som banankake, honningkake; you name it - bare i en sunn, mataktig kake :D

   Slett
  3. Oi oi OI! Nå føler jeg meg både lat og treig og mislykket! Kan du ikke legge ut bilder og referat? :P

   Slett
  4. Haa ha ha! :) Det er du vel ikke, synes du har gjort mange store oppdagelser i det siste. Legger ut en dag jeg får tid, nå om dagen rekker jeg bare sjekke pc og blogg i våre 5-minutters friminutt på skolen...

   Vi kunne blitt et fantastisk team som grøtkakebakere :)

   Slett
 4. Kake!!! :D Det må selvfølgelig testes. Lettvinne, sunne kaker takker man ikke nei til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Og ingenting gluten til deg! Eller ingenting hvete i alle fall. Kjempeklem. :D

   Slett
 5. Er dette en kakeblogg?
  (Kaken skal prøves)

  SvarSlett
 6. hjelp den katten var kjempeskummel! Uansett.. Kaken var hvertfall ikke skummel :) Jeg fikk en fin ildfast bolle av Vilde og har store planer om å lage ovnsbakt sjokoladegrøtkake i den. Må bare få surret meg til å gjøre det! Men jeg tror jammen dette var et spark i ræææva! Så takk du søte Chassi!

  Du får spise ekte kake på 17. mai da du :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, fine du! Jeg vet det! Den har en like skummel kattesøster (eller bror, som jeg insisterer på at det må være, for jeg ser ingen feminine tegn hos disse kattene) og når de rotter seg sammen så spiser de sånne som oss til frokost.

   Hvis du lager grøt i ovnen kommer det til å bli den flotteste kaken verden har sett, så PLIS gjør det. :-*

   Slett
 7. Den lille østlendingen15 mai, 2012 17:40

  Sunnmat og trening: Åååe. Pus er jo ingenting skummel, men både Dolce og jeg er glade for at hun SER skummel ut. Nettopp det skumle blikket har vi øvd på siden hun var like liten som meg. Nå som Dolce har blitt kjempestor skremmer hun alle - og vi er VELDIG fornøyde med det. :) Puss och kram fra meg - og klor og fres fra skumle pus

  SvarSlett
 8. Den lille østlendingen15 mai, 2012 17:45

  CHASSI: INGEN FEMINIE TREKK? Dolce, NN (pus nummer to som ønsker å være anonym) og undertegnede (strengt tatt overtegnede) stiller oss total uforstående (og rett ut sjokkerte) til en slik uttalelse. Vi har lyst til å si både det ene og det andre tilbake - men vi velger å heve oss over det å kalle deg for Martin fremover. I tillegg undrer vi oss over at du skal feire 17. mai på en KJEMPEHEMMELIG øy sammen med Pulsi og Frigg - har du glemt meg helt bort? Og hva med pus? Har du glemt småjentene og? Alt blir tatt veldig alvorlig og svært personlig av alle involverte parter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes Dolce ser helt nydelig ut!! Og for et vakkert navn! Lyder hakket bedre enn min Bjørnhild;) Og NN (var det Todd? Toddis?), hvor gjemmer han seg?? Nå vet jeg; det er jo HAN (Hun?) som tar bilder av dere hele tiden! Who else!!:)

   Den grøtkaken skal dessuten prøves snarest!! Grøt er turmat nummer 1. Den påstanden har fått anerkjennende nikk fra øverste hold i DNT Oslo, og av bestyrerinnen på Kobberhaughytta. Så det er nå skrevet i stein for evig og alltid.

   Men du østlendingen; jeg må bare svare deg her, og stille deg samme spørsmål her jeg i fare for at du ikke får lest svaret på min blogg. Dette er kritiske tider nemlig, med korte frister. Copy paste:

   Typisk DNT-Oslo at de ikke vil ha hjelpere på turene sine... ulempen ved å være medlem i den største medlemsforeningen.. Jeg VIL på sommerturlederkurs! Tror du jeg kunne fått plass på Stavanger turlag sitt da, SELV OM jeg er medlem i Oslo?? Søknadsfristen der var i dag så jeg, men det var kun 10 av 15 påmeldte enda, dvs. at det fortsatt er plasser!! Tenkte jeg kunne ringe og høre i morgen!! :)

   Jeg har jo som sagt ikke så mange referanser på mine meritter, men nå skal jeg jo gå 7-fjells, og satser på merket der!! :) Dessuten har jeg jegerprøven og! (Haha, took you by surprise again!?:)). I tillegg er jeg hovedvernombud på jobb! Helse, miljø og SIKKERHET vet du! Det bør da telle for noe?!

   Store pusser og kramer og klemmer på hele familien :))

   Slett
  2. Heeei Tina! Hun heter Lux. Lille Ø kan svare på resten for jeg er på jobb, men BLI TURLEDER! Gjerne i Stavanger. :P

   Slett
  3. Tina: Vi lever i en effektiv verden. Ring i morgen! Jeg er helt sikker på at du kan være med her i STF! :) De er kjempekoselige her i STF!

   Slett
  4. Lille Ø: Du er veldig veldig feminin selvfølgelig. Det trenger jeg ikke si engang. Jeg visste ikke at øyen er hemmelig, men jeg holder hemmelige gjester hemmelig. Skal du også til Hvaler? Da blir jeg glad!!! Hurra hurra hurra!

   Slett
  5. Elleeeer... Nå faller jeg av min egen diskusjon visst. Vi diskuterer ikke hvor feminin DU er, men hvor feminin pus er. Og i så fall... Jeg kunne godt sagt at de var feminine begge to, men i tilfelle et skjult kamera dukker opp plutselig, og noen roper "Kødda", så vil jeg ikke bli tatt i å bite på den, så der står jeg på mitt. Endelig svar er avgitt.

   Slett
  6. Lille Ø (ja, jeg fniser litt) tror jeg har funnet ut hva som var feil. Du kan besøke meg nå, håper jeg :)

   Gratulerer med dagen til dere begge!

   Slett
 9. Neimen, dere, pusen er jo vakker! Myndig og bestemt, men uendelig vakker. Som Kleopatra! Hvem kan vel motstå det?? ;)

  Jeg digger grøtkaken, Chassi, og liker at du utvider repertoaret! Kan den skjæres i stykker og tas med i matboksen? Det ville vært perfekt! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åååå hvilken fantastisk ide Sunny!! Jeg har tenkt litt på hvordan jeg skal løse matpakkeproblematikken på tur siden jeg ikke kan spise brødskiver (gluten). Havregrøtkake i porsjonsstykker er jo bare helt genialt!! TAKK visjonære deg!!:)))

   Slett
  2. Den lille østlendingen15 mai, 2012 22:20

   Suuny og Tur-Tina: Sååå glad jeg blir som kattemor når noen sier at pus er fin. Barnslig glad faktisk. Jeg synes jo åpenbart at pusen er den fineste pusen i verden - men alikevel er det kjekt at noen andre og ser det - og sier det! :) Jeg har egetlig 4 (!) pusekatter - men har bare omsorgen for to av dem sånn til hverdags - if you know what I mean! :P Love u!

   Slett
  3. I know exactly what you mean! Har 2 herlige puser selv, men de ble igjen i barndomsheimen da jeg flyttet. Så jeg er vel kanskje mer tante enn matmor nå;)

   Ser forresten at det sniker seg inn et og annet vestlandsord hos deg lille Østlending! :) "Kjekt" feks. Hihi, har du begynt å skarre også eller? Rogalandsdialektene er noen av landets fineste da, så om du klarer å konvertere så er du bare heldig!! :D

   Men du... Nå har jeg...SØKT PÅ SOMMERTURLEDERKURS!! Hvor spør du? Jo, i Stavanger Turistforening!! Snakket med Ann Kristin Kro i dag, og hun var super hyggelig! Så jeg sendte inn en søknad da, så får vi se om de synes jeg er kvalifisert. Når jeg begynte å tenke over det så har jeg faktisk ganske mye turerfaring, og har vært på endel fjellturer opp gjennom, så håper det er tilstrekkelig til å være kvalifisert. Og hvis så er, ja da sees vi da!! :D

   Slett
  4. Så veldig veldig kult! Klart du kommer gjennom nåløyet. :D

   Slett
  5. Hei fine Sunny! Grøtkaken kan lett tas med i matboks, men den er jo like stor som andre grøter. Den er ikke fuktig, men den er tung å bære på hvis du vil bære den langt. Så hvis det er det du skal bør du heller prøve denne: http://www.mrbreakfast.com/superdisplay.asp?recipeid=2996, eller andre som blir enda mer kompakte.

   Gratulerer med dagen og hurra for 17. mai!

   Slett
  6. Den lille østlendingen18 mai, 2012 07:20

   Tina Turleiar: WHAT?!?! Ha ha ha. Detet er så kult og så skummelt på en gang at jeg rett og slett ikke vet hvilket ben jeg skal stå på! Shit man? Kommer du til Stavanger? Skal megaanonyme meg måte synes i noe annet enn profil?! :) Men jeg gleder meg og - så kult det skal bli! Jeg tror 14-16 juni blir helt superduper!!! Puss på deg

   Slett
  7. Hahaha, superkule du har da ingen grunn til å være nervøs!! Jeg derimot, den uintegrerte østlendingen som innvandrer vestlandet, ikke kan språket og sikkert er den deltakeren som har lest færrest høydekurver. Og ikke minst: treffe den superduperkule lille østlendingen som alle digger og ser opp til her i cyberverden - JEG har grunn til å bli litt ekstra svett i håndflatene!!

   Men med forbehold om at jeg faktisk får plass på kurset, så tror jeg også dette kommer til å bli kjempespennende, litt skummelt og supersuperkult!! :)

   Slett
 10. Hei du!

  Skulle bare slenge innom og si at jeg tenkte på deg idag! Og - av alle steder, mens jeg var i dusjen! :D

  You got mail.. snart. 17. mai må bare bli ferdig først ;) Håper du har en snasen dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende! Jeg håper mailen er mer utfyllende. Gratulerer med dagen!

   Slett
 11. Oh shit, Chassi! Jeg la akkurat merke til noe, nysgjerrig som jeg er. Den boken holder jeg også på å lese! hehe ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen18 mai, 2012 07:21

   Sunny: Ha ha ha ha! Leser DU OG husmorporno med stolthet? Det er faktisk min bok - men jeg klarer ikke sitte så mye stille... men jeg har lest ett par tre kapitler. Blir det mer juisy utover? :) *håpefull*

   Slett
  2. Busted med husmorporno! La det bli mellom oss. Jeg leser husmorporno og går på sukkersubstitutter, men det er de eneste hemmelighetene jeg har. (Blir boken bedre?)

   Slett
  3. Jeg innser nå at den kommentaren ikke var veldig gjennomtenkt. Outet meg selv som husmorpornoleser uten å tenke over det! :D Jeg har bare lest sånn ca en tredjedel. Så langt er den plenty juicy, og en del creepy. Regner med at det kommer mer av begge deler! Jeg skulle egentlig begynne på en skikkelig bok, den siste til John Irving, men så fikk jeg en mail fra en venninne som hadde lest alle disse tre bøkene. Den mailen inneholdt ikke mindre enn tre "Oh my god!", så da kunne jeg ikke motstå. Ja ja, nok, unnskyldninger, husmorporno til folket!!

   Slett
 12. Woho!! Da tar jeg meg fri på mandag også, og fortsetter. :-)

  SvarSlett
 13. Åååå, kan jeg bestille den kaken lørdag kveld, passer perfekt til kveldsmåltidet mitt :D

  Jeg gleder meg så syyyyykt til i morgen. Jeg er helt utsultet på sosial omgang, og hvem er vel bedre å møte da, enn dere 3 verdens søteste jenter :)

  Jeg har et problem, men jeg tror bare jeg tar det med meg, and deal with it then. Ellers får jeg nok ikke lov til å komme :O

  Kan ikke vente til i morgen...bli lørdag bli lørdag!!!

  SvarSlett
 14. Kunne vært kult å skrive et blogginnlegg mens jeg venter, men jeg har jo aldri en dritt å komme med...kanskje på mandag :) blablabla.

  Jeg kommer til å skravle dere ihjel!!!

  SvarSlett
 15. Hoho! Jeg skrev innlegg allikevel. Ikke les det før etter klokken to i morgen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Wohooo, ses snart! Jeg venter i spenning.

   Slett
 16. Åh, dette var min yndlingskake tror jeg! Grøtkake, som blir frokost og dessert på en gang! Hvor får du det fra??? (Det vet jeg jo, du får det fra oven! Eller ovnen, hihi!)
  Jeg likte grøtkaken, og skal herved servere min kjære den. Det var jo to porsjoner. Og to porsjoner må nødvendigvis deles. Åjåj, jeg briljerer i dag, med min smarte kommentar! Bare hyggelig =D

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...