torsdag, oktober 13, 2011

Hva som helst

Hei! Nå skriver jeg hva som helst for å skyve det pinlige forrige innlegget ned i rekken, og for å si at det finnes ikke noen vegg egentlig. Her er allting supert. Fy filler, jeg er i eksil på en paradisøy og det er til og med sol ute, det er bare det at jeg at møkk pøkk ferdig og bittelitt utslitt. Etter den ene fjellturen for allerede nokså lenge siden har jeg gjort ingenting mer i det hele tatt, og nå har det sikkert gått et par uker siden dengang. En dag pakket jeg sekken for å dra til fjells igjen, men det var så slitsomt å pakke sekken at jeg måtte rykke to skritt tilbake og bli hjemme på sofaen. Jess. Jeg kommer straks tilbake tenker jeg, men enn så lenge er jeg bittelitt funksjonshemmet, og nå er det ... torsdag? Nå skal jeg lese bok, og jeg har lest ... fire sider siden sist? Sprøtt! Skjønner ingenting.

Gjett hvor jeg er! Det fins to katter i stolen og en stor svart katt på fanget, men det er den sinte grå som passer på og gjør det vanskelig å lese.

Enda en! Hei pus.

Nå begynner nitimen her, og det er retrokos altså. Det er kos på linje med ludo og hoppestrikk og pepperkakelukt, men jeg nevner det mest fordi jeg bakte rundstykker med pepperkake-krydder til frokost i dag. Veldig godt og veldig god lukt av jul i hele huset.

De kan kanskje kalles scones, for de er bakt med bakepulver:

3 dl grovt rugmel
2 dl byggmel
2 dl hvetemel
1 dl rågkross som har ligget i vann (This is fancy! Jeg rydder i et fremmed kjøkken.)
3 dl kefir
3 ts bakepulver
1 ts salt
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel

Alt blandes og legges som rundstykker på en smurt plate. Og hokus pokus, 250 grader i 10 minutter.

I går bakte jeg tilsvarende med kaffe og kanel, og yoghurt i stedet for kefir, og da ble de mye mørkere. Dagen før det brukte jeg gulrot og cottage cheese og kardemomme, som gjorde dem enda saftigere og dessuten fulle av små søte osteklumper, og ellers så har jeg rukket å prøve med urter og krydder og søtning og soyamelk og vanlig melk og vann og kesam og tusen typer mel og frø og hva som helst. Frukt må bli neste. Det passer dårligere med pålegget mitt (som ikke er brunost), men det kan sikkert bli kult likevel.

Grøt har blitt kvalmt nemlig, der sa jeg det. Shit.

Håper dere har det fint og lærer masse, dere som er på PT-kurs i Bergen. Og alle andre, som trener to ganger til dagen selv om dere egentlig er slitne og skulle tatt en dag på sofaen, - PLIS TA EN DAG PÅ SOFAEN. Ikke gidd å plutselig måtte ligge på sofaen i tre uker. Kos og klems!

20 kommentarer:

 1. Stor klem til deg, Chassi. Er litt bekymret for deg, altså...

  SvarSlett
 2. Oi, nei, ikke bli det. Da må jeg skrive et enda muntrere innlegg oppå dette igjen! Jeg har det kjempefint! Jeg er bare sliten, det er virkelig veldig rart. Det er interessant på samme måten som det er interessant å se at man blir stappmett av å spise fiberrik grøt med få kalorier men at man blir fort sulten igjen. Se der, hodet virker i alle fall ennå. ;)

  Beste Hilde! Håper du har det supert selv.

  SvarSlett
 3. Så. Nå har jeg redigert innlegget til BITTELITT utslitt og BITTELITT funksjonshemmet, for kors på halsen, jeg har det kjempefint. Jeg skal spare superlativene til jeg virkelig har noe å klage over. Kos og klems!!

  SvarSlett
 4. Wait what? Er grøt KVALMT?! Haha, der satte jeg kaffen i vrangstrupen ;) Grøtdronningen kan jo ikke bli til.. rundstykke/scones dronningen? hehe. Neida, joda.. Jeg har skikkelig lyst på scones for tiden, så det passet jo nesten litt godt uansett da, knis.

  Men fra (dårlig) spøk til alvor, jeg håper du finner energien igjen snart! Jeg vet altfor godt hvordan du har det, jeg har hatt det sånn i rundt.. 6 (?) måneder nå, og føler meg mildt sagt idiotisk tilbakestående. Det er sykelig irriterende, for hva jeg enn prøver på så skjærer det seg. Sparker meg selv lengre og lengre ut døra da, så er man nødt til å komme tilbake til livet og sivilisasjonen igjen. DU er nok tilbake in no time ;) Stor klem til deg så lenge :)

  ... og skummel katt forresten. Jeg hadde ikke klart å gjøre noe med den stirrende på meg fra så nært hold (eller langt for den sags skyld)

  SvarSlett
 5. Heeei, Jenny! Det var vel koselig!

  Grøt er ut! Grøten har blitt så proppet med allslags nøttesmør og søtninger og kakete essenser at det har blitt too much. Men forhåpentligvis vil grøt friste mer etter hvert som jeg får min normale apetitt tilbake og får mindre tid til å bake. Det er så mange som lager god grøt på blogger rundt omkring at i disse lavkarbotider kan rundstykker bli KJEMPEALTERNATIVT!!!! Det er det jeg går for. Rundstykker, djises, she´s really gone crazy!

  Skummel katt. Den heter Vito og har mafiabakgrunn. Stor klem tilbake!!! Håper du kommer raskt tilbake til gammel form du også. <3

  SvarSlett
 6. Haha! Trodde først det var en kenguru. Den katten så ikke helt happy ut må jeg si.

  Har også hatt perioder hvor jeg er grøtlei, men at grøtdronningen selv skulle si dette var uventet. Får håpe grøtappetitten kommer tilbake, savner nemlig grøtoppskriftene dine. Men for all del rundstykker er digg, og det er vel et helt spekter av ulike ting man kan putte oppi dem. Pepperkakerundtykker hørtes godt ut, synd jeg ikke har peppekakekrydder. Er dette kun å få kjøpt i Sverige?

  SvarSlett
 7. Jenny: Hva har skjedd med bloggingen? Savner en dose jennymania en gang i blandt!:) Håper alt er bra!

  SvarSlett
 8. Hedda: He he. Har du hørt The dingo ate my baby? Jeg går og synger på den hele tiden. Kanskje kattene skjønner at jeg passer på når de hører det. Ellers er trikset å fore dem godt. Vil ikke bli kattemat.

  Pepperkakekrydder betyr ingefær, nellik, kanel og pepper. Easy pisi! :D

  SvarSlett
 9. Her sitter jeg på forelesning og ser etter deg...og der sitter du i sofaen og ikke spiser grøt:-) Gi meg et ord om du trenger noe fra forelesningen så fikser jeg! :-) klemz og koooooooooooooozzzzzz

  SvarSlett
 10. Jaaa, Janne! Det hadde vært kjempefint. Jeg tar i mot alle notater og alt som er. Og som du ba meg om sist gang, så kan du klype litt i de kjekke gutta for meg, og alt det der. Hoho. :D Kjempeklem til deg!

  SvarSlett
 11. Ahh, rundstykker og scones er alltid godt, bedre og mindre klissete enn grøt og passer til alt, til og med ost.
  Tror dette er et tegn på at sinnslidelsen begynner å gi seg!

  Er det en siameser?

  SvarSlett
 12. Ha ha. Not so crazy anymore. :D

  Det er tre orientalere og en siameser. (Nokså crazy btw.)

  SvarSlett
 13. Lille Chassivenn, du trenger ikke å undskylde at du er utladet! Man kan være både syk, sliten, frisk og smart (hør på hobbypsykologen;)). Ingen grunn til å redigere bloggposter, altså. Dessuten gir du meg bedre samvittighet. Når den energiske duracellkaninen Chassi kan utlades, kan alle.

  Skrekkelig skummel katt! Hva leser du?

  SvarSlett
 14. Løperjente: Hei, løpevennen! Hail the sick and smart ones. :) Jeg tør ikke si hva jeg leser... jeg leser krim... (Jo Nesbø) Men nå er det over! Nå er jeg tilbake til neverending story, som er Korrigeringer av mister Frantzen, den tar aldri slutt.

  SvarSlett
 15. The corrections er super! Pass deg for kattene, de ser ut som små skumle pumaer. Og du, jeg kan godt tenke meg å få den artikkelen på mail, men jeg finner ikke mailadressen din...! Klem

  SvarSlett
 16. Er den det? Ok. Da SKAL jeg ikke gi opp, selv om jeg har lyst. Nå er mailen ute! Den hadde forsvunnet bare. :)

  SvarSlett
 17. Grøt er aaaldri ut!

  Russian Blue pus? Eller..?

  SvarSlett
 18. Blues or boredom, potato, potata. ;)

  SvarSlett
 19. fine puser :) ..............

  SvarSlett
 20. Anonym: Prikken? Seriøst?

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...