lørdag, oktober 15, 2011

Game on, grøtbloggers!

Game on fordi grøt er UT, og gammelt nytt og gørrkjedelig. Det var gull da grøt var eksotisk og folk ropte whatthefuckisthat, og man måtte spise i skjul for å ikke bli skolens og jobbens mobbeoffer, men nå er det ikke fullt så gull lenger. Det er omtrent like spennende som tunfisk. Alt er prøvd og alt har blitt kvalmt. (Stikkordet er overdose av stevia og kunstig søtning, så pass på, grøtbloggere, iHerb can get to you.) Grøt passer best med joggebukse og ingen gjester. Det er for treningsfreaks som vil spise kake uten egentlig å gjøre det. Det er fastfood fullt av pulver, og særlig den aller raskeste varianten, den som bare blandes med varmt vann i en shake, og som blir litt klumpete, er SKIKKELIG kvalm.

Jeg har kastet joggebuksen og begynt å bake i stedet.

Jeg har bakt hver eneste dag i tre hele uker! Det går like fort som grøt, men føles ikke som fastfood i det hele tatt. Man kan servere bakemat til andre mennesker, og lage niste som ikke vekker oppsikt eller krever kokende vann og skje og shake, og.. Og at det går an. Jeg kaller dem scones fordi de har bakepulver og blir ferdige på ti minutter, men de kan også kalles rundstykker fordi de ikke har smør i seg, som jo scones har. Pepperkakekrydder i dag også. Det er ekstra kult å bake rundstykker når alle andre spiser lavkarbo, for å spise rundstykker nå er som å leve på kanten, jeg burde vært både tykk og død. Det er som å basehoppe uten fallskjerm, bare mye kjekkere. Så game on! La grøten begraves.

(Game on fordi jeg håper at dere kan komme opp med andre alternativer til grøt.)

Røre røre i ett sekund.
Putt små rundstykker på en plate. (Jeg HAR kastet joggebuksen!)

Putt dem inn i ovnen som du skrudde på før du begynte å røre.
Og så ut igjen etter ti minutter.
Lag et voksent frokostmåltid som ser helt normalt (!) ut.

Og som fortsatt er proteinrikt. For eks med kylling og laks som surf n' turf.

Eller hvis du fortsatt vil ha frokost som smaker kake kan du bruke cottage cheese, søtning og kanel.

Jeg er i rekonvalesens og har så vidt hjemmetrent litt, men ellers sitter jeg stille og spiser karbohydrater.

37 kommentarer:

 1. Loddet er kastet!!! Ha ha. Grøtbloggers unite?!
  Chassi: Vi et SÅ synkronisert om dagen - ikke til å tro! Jeg er OGSÅ litt kvalm. I morgen tidlig blir det scones på meg og. Jeg er inspirert! Har du testet med bakepro? Og kan man lage de litt pizza-aktige? Med CC og oregano? Og hvor ER du egentlig? Puss och kram

  SvarSlett
 2. Nisj! Kanskje vi er gravide? Eller kanskje det er noe som går. Jeg skal teste med bakepro, virkelig, det skal jeg, men jeg har ikke hatt behov for ekstra prottis når jeg bruker kesam og cc og PÅLEGG. Jeg har laget med oregano så klart, og da blir det pizza. (Gleder meg til noen lager pizzagrøt.)

  SvarSlett
 3. Chassi: Da er jeg i såfall gravid med tvillinger. Bananprottis og French Vailla Stevia skal de hete. Fadderen er IHerb, og lillebroren heter fettredusert mandelmel. De er i slekt med Chia og peanøttmel. Og hazelnut OG sjokoladestevia. Blir litt kvalm bare å nevne disse. Hele slektstreet finnes på IHerb i allefall! Jeg vil bake pizzascones! Og pepperkake scones. Puss och kram

  SvarSlett
 4. Ho ho, jeg ler meg ihjel!! Du hater alle barna dine!!! Fantastisk. Hvis det er sånn det skal være vil jeg adoptere bort mine nu med det samma. Vær så god, kvalme barn til salgs!

  Du skal få pizza scones, søte snille, det vil sikkert hjelpe. Superpuss.

  SvarSlett
 5. Hehe. jeg har virkelig vært på grøtbølgen i 3 uker nå. pømmegrøt ftw!! :D

  SvarSlett
 6. Om man blir for ensforming vil man bli lei, før eller siden. Jeg spiste knekkebrød med makrell i tomat hver dag til lunsj før. 10-kronerssalg på makrell ble julaften light. Så plutselig en dag orket jeg ikke tanken engang, og nå ligger makrellboksene i skapet og ler av meg :P

  Ser ut som om du har skikkelig sving på bakingen også! :D

  SvarSlett
 7. Liller: Pømme som i rømme? Det høres jo kjempegodt ut! Jeg ville ikke blitt kvalm av det. Jo, etter tre uker ville jeg blitt kvalm, men rømmegrøt er godt!

  SvarSlett
 8. Hei Pinglo! Du kan sende makrellboksene i posten, jeg har verdensrekord i knekkebrød med makrell og jeg liker det ennå! Jeg har tjue kilo proteinpulver som ler rått her nå. Åh, så irriterende. ;-)

  SvarSlett
 9. "Det enkle er ofte det beste". Jeg kastet meg aldri på "grøt med tilsetninger-bølgen", og liker fortsatt god, gammeldags havregrøt. Det blir lite slikt nå, siden knekkebrød plutselig er bedre. Dessuten begynner julestemningen å sige innover meg, så knekkebrød med ost, grov sennep (ja, jeg vet at det er sukker i den) og agurk er superdupert godt!

  Dine scones ser fabelaktige ut, og du ser veldig mystisk ut med briller!

  SvarSlett
 10. Oh no, jeg glemte å ta av brillene! Jeg har de styggeste brillene i byen. Jeg ba spesifikt i butikken om å få noen briller som ikke ville savnes når de ble borte, for jeg har det med å tråkke på dem eller rote dem bort.

  (Det finnes ikke sukker i dijonsennep.) Spiser du grøten uten pulver til og med? Da er du kul. Jeg skal slutte å pushe pulver på alle og enhver. Kjempeklem! :-*

  SvarSlett
 11. Herlig :D Ut med grøten! Men oppskrift? ^^

  SvarSlett
 12. Never mind, jeg fant den i innlegget under selvfølgelig :P

  SvarSlett
 13. Hva er det jeg leser?!? Nei, nei, nei. Grøt er INN som bare det! Det er det beste med hele dagen, jo, Chassi. Du trenger en eksorsisme. Bort med den grøthatende demonen!

  Men jeg vet at det er mange andre gode ting enn grøt her i verden også. Jeg baker boller i dag. UTEN proteinpulver i - tro det eller ei! (Men med gresskar, da;)

  (Og, ja, jeg er en treningsfreak som vil spise kake uten å egentlig gjøre det;)

  (Oooog challenge accepted: Pizzagrøt it is! Eller i hvert fall frokostgrøt. Den har stått på planen lenge. Nå skal den lages! Når jeg får tid. For tiden bare jobber jeg hele tiden. Jobbe vil si å sitte på treningssenteret og lese blogger om grøt, blogge om grøt og spise grøt. Så der! Jeg er heldig:)

  SvarSlett
 14. Det er en stund siden jeg har vært her inne, ser jeg. Det har skjedd en del.
  Ikke grøt, ikke trening
  Det skjer så mange forandringer med så mange for tiden, synes jeg.
  Håper du har det bra likevel.

  SvarSlett
 15. Løperjente: Jeg kom så langt inn i grøtforstyrrelsen at jeg har GLEMT hva god gammeldags havregrøt er! Trenger en påminnelse! Er det en sånn med kako, kanel, fettredusert mel, kikertmel, bokhvetemel, cc, frukt, pynt, nøtter og to tusen forskjellige former for søtning og stevia? For da er jeg forsynt nemlig... :) JULESTEMNING er det beste som fins! Hva gir DEG julestemning?

  LilleMy: Nei. Grøt er UT søte, snille. Grøtdronningen har talt! Thihihi. Virkelig. Det beste med hele dagen min er ikke grøt i alle fall. Det er Scones! (Ha ha ha - for hva har vel kjærester, familie, venner og verdens beste jobb å stille opp med...! (Du er så crazy LilleMy. Får lyst til å invitere deg på turer i skogen - gi deg litt julestemning - hva som helst for å få deg til å si at noe annet enn grøt er den beste med hele dagen!!) PIZZAGRØT? ISH NISJ. Ble akutt kvalm. Har de syke iHerbfolka funnet opp pizzaessens nå? FÅKK.

  Chassi: Jeg eksperimenterer med scones. Pepperkakescones med alt og ingenting. DET gir meg julestemning akkurat nå... og så minnet Løperjenten meg på julen nå også. Jul er så tipp topp. Har billetter til nøtteknekkeren 17. desember. Etter det så er jeg mest sannsynlig fri som fuglen... og kan forhåpentligvis gå på ski på kryss og på tvers. VIL HA JUL NÅ.

  SvarSlett
 16. Kristin: Toppers! Så nå kan du bake. :D

  SvarSlett
 17. Lille My: Hei, lille du! Boller er notert! Takk for den! Men du misforsto med pizzagrøten. Det er ikke dét som er utfordringen her. Det var en veldig ironisk utfordring i så fall. Nei, plis-vær-så-snill alle som blogger om de samme grøtoppskriftene, å lage noe annet enn grøt, tenkte jeg. Ikke minst fordi jeg kjente meg sånn igjen i det siste grøtinnlegget ditt at jeg tenkte nå går vi virkelig på reprise alle sammen. ;)

  Jeg jobber selv på et treningssenter og tenker altfor mye på mat jeg også, og jeg er avhengig av sunn mat som går superfort, I know all about it. Så jeg blir utrolig glad for alle tips til alternativer. Og du har jo massevis av fantasi! Plis? :P Kjempeklem til deg!

  SvarSlett
 18. Hei, lille søster. Du er alltid så snill at du føles som en virkelig søster. Det går sånn halvveis, rett og slett, men for det meste veldig bra. Går det bra med deg? Knusekos. <3

  SvarSlett
 19. Viktoria: Pizza porridge to the people! Den essensen måtte blitt sinnsykt god i scones også, så trengte man ikke lenger de dumme urtene. Oi. Det er DET som blir pizzagrøt så klart. Grøt med urter i. Hva slags proteinpulver blir best da, mon tro? Bakepro sikkert, men likevel. Jeg måtte jo brukt vanilje, som er det mest nøytrale jeg har. Djises on a pony, det høres ikke bra ut. Jeg er glad jeg har hoppet av allerede. Vil du gå på ski MIDT I JULEN?! Åh! Kan jeg bli med?

  SvarSlett
 20. Chassi: Jul=god, gammeldags Idun sennep MED sukker! Brillene minnet om Derrick, på en kul, breezy, 70-tallsaktig måte. Jeg sparer forresten Korrigeringer til desember og håper den er bra!

  Viktoria (og Chassi): Havregrøt er uten pulver og tilsetninger! Havre, vann, sukrin, kanel. Jeg gidder ikke å mase med allverdens smakstilsetninger, pulvere etc., når råvarene smaker så godt i seg selv! Julestemning er lang juleferie (gjerne 14 dager), trening/ski i marka mens snøen fyker rundt bena, Bachs Juleoratorium, Tre nøtter til Askepott, masse, masse te, mammas havresjokoladekuler (gisp! Jeg spiser sjokolade, ja;)), baking og rød sol mot julestjernen i vinduet. Å, nå ble jeg virkelig julelengtende!

  Flere som vil dele juleglede?

  SvarSlett
 21. Havregrøt med vann er som å spise brød uten pålegg! Åå, altså. Du skal få boken i julepresang! Jeg spiller Tre nøtter til Askepott på spotify. Det er jo sangen som er fin, det er den man uansett venter på for filmen er altfor lang. Eller. Jo. :)

  Så godt at du spiser sjokolade! Dagens beste nyhet etter at jeg fant ut at Viktoria ikke er spiseforstyrret. Er du forresten det, Løperjente? Si nei, så blir dette ukens høydepunkt.

  SvarSlett
 22. Takk, det går bra:) Vi kan godt være søstre hvis du vil.

  SvarSlett
 23. Jeg mener at jeg ikke er spiseforstyrret! Det er min virkelighet som teller, ikke sant! Havregrøten lages med vann, siden melk så lett brenner seg fast i kjelen, og det smaker da godt likevel. Filmen er akkurat passe lang, slik at man kan drikke te, spise kaker og kose med hundene etter morgenløpetur:)Nå er det naturlig nok lenge siden jeg sjekket julemusikk på Spotify, men hva heter musikken der? Søker man på den norske tittelen, eller den originale?

  SvarSlett
 24. Løperjente: Nå har du fått meg i julestemning - 17. oktober. Det er all time high altså. Nøtteknekkeren gir meg julestemning. Og annen julemusikk. Nøtter. Nellik. Duft av granbar og klementin. Snø. Levende lys. Åååe. Men i dag har jeg fått en sinnsykt kul GAVE også. Eller liksom ikke en gave med sløyfe på - men verdens beste "gave" - og da er det vel jul da? Nyttårsaften neste uke? Er vi klare?

  Chassi: Det er ikke bare slik at du KAN bli med. Det er du som må ta med meg... jeg er polar-jomfru... Ett eneste kriterie. Eller to da. Eller TRE som du ville sagt... Ingen nedoverbakker - og juleevangeliet på julaften! :)

  SvarSlett
 25. Og i all julestemningen glemte jeg å si PUSS PUSS PUSS til alle - (med nyglosset munn!)

  SvarSlett
 26. Lille søster: Ååå! Det vil jeg. :-*

  Løperjente: Shit. Du er spiseforstyrret som få. ;) Men, tenke tenke, hva var det nå jeg søkte på til spotify. Må google. Kanskje om du skriver Drei haselnusse? Jeg har ikke spotify her, så jeg får ikke testet, men jeg fant en teaser: http://www.youtube.com/watch?v=HUMCqHbhq8k.

  (Jeg har heller ikke lyd på pcen min, så jeg har ikke testet denne heller.)

  SvarSlett
 27. Viktoria: Haha! Jeg ville sagt Her er det tre ting vi må tenke på.. Ingen nedoverbakker. Og siden den gang har jeg bare blitt enda dummere, men vi skal nok klare oss. Du kan gå opp og så kan jeg gå ned, det blir dødsbra. :D Puss puss tilbake!

  SvarSlett
 28. Viktoria: Julen er høstens og årets høydepunkt, så det er viktig å få den riktige stemningen tidlig! Julekalenderen burde begynt 1. november, synes jeg. Hvis man får fine gaver, er det iallfall jul i hjertet hele året!

  Chassi: Jeg skal sjekke forslaget ditt. Nerden her husker selvsagt originaltittelen også;) Jeg synes mitt liv er en selvfølgelighet, men taco, tv og alkohol er definitivt ikke noe for meg. Hmm, det er kanskje straffen for nettopp en slik innstilling jeg soner nå..

  SvarSlett
 29. Hei, supersøte løpehelten! Det er ikke lov å tøyse med spiseforstyrrelser, så jeg trekker det tilbake. Sorry. Jeg har aldri vært forstyrret selv, tror jeg, men da jeg leste DN-artikkelen om igjen nå så ser jeg at jeg framstår ganske forstyrret DER i alle fall. What thinks? Hvordan stiller du deg i forhold til galningen i artikkelen?

  SvarSlett
 30. Løperjente: Advent er best. Liker adventstiden best av alt. Men, over til noe LANGT viktigere. Jeg har nå bestemt meg. Altså jeg har bestemt meg FOR deg. Eller på vegne av deg da... Du MÅ lage en egen blogg. Jeg føler ikke at jeg får NOK innsikt i en superfancy, well-dressed and groomed løperjente gjennom dette kommentarfeltet. Jeg er nysgjerrig av natur. Jeg vil se outfitpictures, skobilder og alt. Og bilde av lille hunden. Og Trondheim. Skispor. Snøføyk og mors hjemmelagde sjokoladekuler. Jeg så forresten en morsom topp her om dagen. Da tenkte jeg på deg. Det sto "high heels high hopes"! Håper du blir frisk så snart som råd er! Hvor lenge er du sykemeldt?! Puss och kram

  SvarSlett
 31. Chassi: Spøk til side; da jeg leste artikkelen tenkte jeg at hun som masserte brokkoli virket sprø, mens du fremstod som et sunnere og forfriskende innslag i en treningsverden av lavkarbo og eggehvitter. Det er en kjent sak at media vinkler artikler, slik at folk blir mer ekstreme og jeg antok at noen av uttalelsene er slike som gjerne etterfølges av latter, uten at fnisingen var inkludert i teksten. Jeg tenkte også at "hun spiser faktisk sunnere og mer næringsrikt enn meg. Noe å lære der kanskje, frøken?". Hva så om du ikke spiser sjokolade? Jeg kan ikke tenke meg junkfood, potetgull eller kjøtt (vegetarianer), men det er jo ikke synd på meg!

  Viktoria: Hvis jeg hadde vært langtidssykmeldt, skulle jeg blogget! Det ville imidlertid blitt skrekkelig kjedelig. Min pause i hverdagen kommer sjelden før kl. 21.30, etter jobb, mat, hundeløpetur, hundevask, løperjentevask og mer mat. Det er gøy altså, men lite tid til blogging. Kan vi ikke heller møtes IRL? Skitur i Trollheimen? Skitur i marka? Jernpumping? Tedrikking? (You know my name- jeg finnes på fb;))Forøvrig: Enig, advent er best!

  SvarSlett
 32. Løerjente: JA! Selvsagt IRL er jo selvsagt det aller beste! Men du er jo så anonym at selv om jeg VET navnet ditt - så klarer jeg ikke finne deg på FB! Kan ikke du legge til meg er du snill!!! :) Puss puss puss

  SvarSlett
 33. Jeg leter også! Men ingen løpejenter på Stavanger- Facebook heller. Det hadde hjulpet masse, for jeg savner også en blogg.

  Tusen takk i alle fall, Løperjente det var AKKURAT sånn det var! Jeg lo av alt jeg sa, men det står det ingenting om! Det er ikke synd på noen, så sant vi er friske og raske og kan løpe og gjøre det vi vil.

  (oh, the irony...)

  SvarSlett
 34. Jeg skal lete opp dere, jeg! For å unngå løperjentenapping (som i kidnapping) er det greit å være anonym.

  Chassi: Ingen av oss er vel syke fordi vi ikke har spist nok sjokolade eller søppelmat. Jeg prøver å tenke på den klassiske uttalelsen om at "for å bli utbrent, må man faktisk ha brent", og jeg har brent - veldig! Uheldigvis ser det ut til å ta lang tid før jeg er klar til å avfyres igjen, grmf.

  SvarSlett
 35. Her sitter jeg, alene i joggebukse og spiser mandelgrøt med peanøttsmør og kanel!

  SvarSlett
 36. Løperjente: "Løperjente. Løperjente, Løperjente! Pick me! Pick me! Pick me!" Nå er jeg så utsultet på info om deg at i ren rus over å skulle få deg på Facebook, så sjekker jeg dumme FB 10 ganger om dagen nå - kun for å se om du har lagt meg til som venn! Thihihi. Håper du blir frisk og rask snart - men samtidig at du roer ned jobbingen bittelitt... Det ville nemlig vært UTROLIG kult med en løperjenteblogg!

  SvarSlett
 37. OBS: Nydelig kaldgrøt i sikte:D
  http://fitnessmil.blogg.no/1319573852_proteinrik_sjokoladem.html

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...