onsdag, oktober 05, 2011

Det går an å ha det såååå gøy ...

Det går an å ha det så gøy at man blir syk på sinnet, og der er jeg nå. Helt ferdig. Hadde jeg vært en hest så ville jeg vært skutt. Hodet kan bli overbelastet på samme måte som kroppen blir det når man er overtrent. Ikke syk på sinnet i så fall, men sliten i hodet, og da blir man sliten i kroppen. Trim.no forklarer det sånn, og jeg bare takker for en fornuftig forklaring som får meg til å føle meg litt mindre crazybanana, for hva er vel dette for noe. Jeg er så sliten at det er slitsomt å spise.
Hallo.

Takk til Trim.no:

Den fysiologiske forklaringen på tilstanden "utbrent".
Hjernen har et psykisk overskudd på samme måten som kroppens muskulatur har det. Når vi bruker hjernen til å tenke, fokusere og konsentrere oss, da bruker vi av hjernens psykiske overskudd. Følelsesmessige belastninger påfører også forbruk av hjernen psykiske overskudd. Det er her verdt å være klar over at alle følelser belaster hjernens overskudd. Sterk glede og andre positive følelser kan medføre utbrenthet. 

Dette høres veldig fint ut, å være litt for glad bare, for jeg har vært veldig glad i det siste. Men jeg vil gjerne forklare situasjonen med enda en ytre faktor: Det har vært altfor travelt i det siste. Jeg har begynt med nye kurs og nye timer og fått mye mer ansvar på jobben. Mye av jobben er fysisk, og jeg trener mye på egenhånd, og jeg går en mil hver eneste dag, og jeg har ikke hatt en eneste frihelg siden sommeren. I sommer gikk "frihelgene" dessuten med til å være turleder i Turistforeningen, og det betyr at man får ikke hvile hverken hodet eller kroppen før Turid er trygt innlosjert i hytten og Ragnhild har fått plaster på gnagsårene sine.

Dessuten! Jeg ikke utbrent, men UTLADET. Takk igjen til trim.no, det var mye hyggeligere å si det sånn. Jeg skal bare lade opp batteriene igjen. Jeg vet ikke hvor lang tid det tar, men jeg håper det går fort for nå gjør jeg LITE.

Dette er hva jeg har fått til de siste par ukene:
 • En sesong av Grey's anatomy
 • En sesong av Modern family
 • Filmen Reprise som var helt forferdelig kjedelig
 • En annen film som jeg ikke husker navnet på 
 • To halvleste bøker
 • En tur på fjellet (men så redusert har jeg blitt at jeg glemte jakke og bukse og mobiltelefon)
 • En tur til Kvadrat (kjøpesenter - perfekt for alle sykemeldte)
 • En tur til Kilden (kjøpesenter)
 • En sykkeltur til Gil & Moti på Stavanger kunstmuseum (Veldig bra, men veldig slitsomt) 
 • To ganger klesvask og én støvsuging
  Jeg glemte trøye også.
Men back to basic kan anbefales.
Dette er seriøst alt av prestasjoner på to uker. Let gjerne etter trening i listen, I dare you, for det har ikke blitt mer enn vannhentingen på fjellet. Legen har gitt meg beskjed om å sove og spise, og nå bruker jeg sykemeldingen til å takke nei til alle aktiviteter, for jess, jeg kan spise, men jeg kan ikke samtidig forventes å forholde meg til andre mennesker (!). Jeg svarer så vidt på smser, men jeg gjør nesten ikke det engang. Jeg kommer kjeempesterkt tilbake ganske snart. (Og da lurer jeg på om jeg klarer en eneste pull-up.)

Er det noen andre som vil komme ut av psykoskapet? Vær så snill. :)

Må ikke gå rundt grøten

Grøten har ellers nådd nye høyder i det siste. Det merkes på grøtskuffen at jeg har hatt ekstra fritid, men denne er verdt å prøve:

Kaffegrøt
50 g havregryn
2-3 dl vann
1 scoop proteinpulver (banansmak har gjort retrorevolusjon)
4 dråper stevia med english toffee
1 stor ts espressopulver
1 ts kanel
1 stor ss kakao
1 ss byggmel som gjør grøten ekstra smooth
Litt salt
Litt melk, for fin konsistens til slutt
Og, dette kan ikke ropes for høyt altså, det tar helt av med essenser her: Introducing... Kaffeessens!!!! Den var tykk som en grøt i seg selv. Jeg kjøpte den i en hobbybutikk på Kvadrat. (For man trenger hobbyer når man er sykemeldt.)

48 kommentarer:

 1. Og hvem sine grey´s anatomy sesonger er det? :P Håper dere snart føler dere bedre! Si fra hvis det er noe vi kan gjøre? :)

  SvarSlett
 2. Åh, har venta på at du skulle komme tilbake! Har savnet grøtinspo og andre rariteter fra deg :)

  SvarSlett
 3. Heier på deg og liker VELDIG godt at du lytter til kroppen! Stor klem!

  SvarSlett
 4. Marit: Det er Marit sine!! Og egentlig har jeg sett en og en halv sesong allerede, du er en engel! :-*

  SvarSlett
 5. Jeg hadde også et lang møte med veggen for et par år siden, Kjipe greier! Men dette klarer du! Og du klarer sikkert en hel haug med pull ups etter oppladningen og :D

  SvarSlett
 6. Der var du endelig. Jeg begynte å bli alvorlig bekymret, men så var du bare syk på sinnet. Hvilken lettelse!
  Heldigvis har jeg gode råd for slike tilstander.
  Katarina Mazetti bøker
  og den splitter nye serien Playboy Club.
  De nyeste Grey episodene, der Derek er complete Dick, men du har kanskje ikke kommet så langt.
  Biggest Loser sesong 12
  minus Jillian (blæhhhh)

  Se, det at man sinnsyk, er ingen grunn til å unngå åndelig forkvakling og moralsk forfall!
  Lykke til med oppladningen.
  - bli braaaa igjen --

  SvarSlett
 7. Jeg kommer muligens ut av psykoskapet i morgen.. Da har jeg legetime, og fuglene vet resultatet av den. Her gåes det neppe ut av noe skap, siden bena streiker. "Fint" at vi er flere!

  SvarSlett
 8. Ååå, som jeg har ventet på tilbakekomsten din. Du kommer sikkert tilbake for fullt med dobbelt opp med pull-ups. Det er jeg sikker på ;) Lade opp batteriene til fulle nivåer først. Det er viktig.

  Ha en flott dag, søte Chassi :)

  SvarSlett
 9. Åååh, der var du jo! :) Jeg har savnet deg masse, særlig siden aktivitetsnivået mitt har vært ekstremt lavt de siste 4 dagene. Kjipern at du er utbrent, men veldig godt å høre at du faktisk tar det med ro når du har det sånn. :) Så håper jeg du fortsetter å ta vare på deg selv, sånn at du kommer enda sterkere tilbake når du er bedre!

  SvarSlett
 10. Anonym: Så kjekt å høre! Mest rarieteter nå. :-/

  SvarSlett
 11. Linn Kristin: Hallo! Jeg følte meg big time mongo da jeg dro fra Bergen og fikk se alt det kule dere gjorde på "alternativ trening", men jeg har vært en grønnsak siden da, så skulk var visst helt nødvendig. Kjempeklem til deg!

  SvarSlett
 12. It' training: Takk for den, søte du! Hva gjorde du selv da? Var du grønnsak i sofaen som jeg?

  SvarSlett
 13. Ingalill: Hoho. You crazy! Det høres sikkert dødskult ut "woho, syk på sinnet, taler i tunger og kan løpe naken i butikken", men aller mest er det KJEDELIG. Så tusen takk for tips! Jeg googlet Mazetti. Jeg har styrt unna Gubben i graven, men du mener jeg ville likt den altså? Nå nærmer jeg meg en endelig forkastelse av Frantzens Korrigeringer, for den vil jo ingen ende ta. Heller gubber i graver. Jeg ser Greys i reprise! Skulle heller sett Dick som en Dick, det hørtes mye kulere ut. Eller Jillian. Love Jillian. And love you too. :-)

  SvarSlett
 14. Løperjente: Hvordan gikk det hos legen? Kom ut av skapet!!! :-))))))

  SvarSlett
 15. Lille my: Tror du? Takk. (Angst.) Nå har jeg lest meg opp på verdens kuleste oppskrifter i bloggen din, så takk for underholdning så lenge. Fantastisk!

  SvarSlett
 16. Maije: Heeei!! Har du vært inaktiv i fire dager så kan jeg trøste deg med at jeg har gått over til å telle uker. :o Vær så god, søte du. ;-) Dessuten.. Her om dagen da jeg ville forsøke meg på en fjelltur igjen, ble jeg så sliten av å pakke sekken at jeg sovnet så snart den var ferdig pakket, og sånn ble fjell til mere sofa. Blogg selv, snille, så jeg får hyggelig lesestoff i det minste. Klemmen!

  SvarSlett
 17. Chassi: I det minste kjekt å løpe rett i veggen med ett smil om munnen! God bedring... noe JEG kan gjøre? Annet enn å gå tur med deg i fjellet mener jeg?


  Løperjente: Ville legen slippe deg ut av psykoskapet? Eller er du fortsatt inni? Eller under, over, ved siden av eller bak psykoskapet sammen med meg? Jeg er BAK psykoskapet nemlig. Her er det fint. Og ikke minst er det drøssevis med kjentfolk her. Det som kjennetegner oss bak psykoskapet er at vi er crazy - men vi er totally in denial!!

  SvarSlett
 18. Viktoria: Åååå, lille snille! Du kan lage en kopp te. :P

  SvarSlett
 19. Min kjære Charlotte
  En bylønsj - når du føler for det

  Tonepone

  SvarSlett
 20. Jeg er ute av psykoskapet, og det er ikke særlig lystbetont. Løperjente løper ikke, og er derfor temmelig grinete. Aaaahh, alle de høstfargene og jeg er stuck med tekopp, bøker og cc... Grmf.

  Hvordan fikser du en rolig tilværelse, Chassi? Er du frisk og rask, Viktoria? Hvilket skap befinner du deg på/ved/inni/utenfor?

  SvarSlett
 21. Tonepone: Jess, la oss lønsje! Jeg har tenkt masse på deg i det siste. Snakket sist i går om den kule kollegaen min som fant en grøtbar i København. Send melding! :P

  SvarSlett
 22. Løperjente: Jeg er bak (og in denial) skapet med dørskiltet: "utslitt flink pike". Men der er vel alle? Hvilket psykoskap kom du ut av? Sykemeldt? Noe jeg kan gjøre for deg? God bedring! Puss och kram

  Chassi: Te skal bli. Og kaffe. Type hasselnøtt. Ullpledd. Grøt. NRK P1 (jada - dere andre leste riktig!). Boklesing. Rusleturer i høstløvet. Og du kan låne så mye balsam du vil! Bli frisk bare. Så fort som mulig!! Puss puss

  SvarSlett
 23. Løperjente: Oi. Det var en trist hilsen.. :-/ Hvor lenge må du ta løpepause? Kan du bruke det som en anledning til å endelig teste styrketrening eller er du tvangsparkert i sofaen? Det merkelige med rolig tilværelse for min del er at når jeg er så redusert så føles det ikke som jeg har noe valg, og derfor har jeg ikke hatt så sinnsykt dårlig samvittighet. Jeg er fornøyd med å kunne gå til butikken, og akkurat det har blitt lettere nå. Tank God. Hvis man mot all formodning skulle ignorere legens anbefalinger og løpe/trene likevel så er risikoen ALTFOR STOR for at dette skulle bli en langvarig sak.

  Jeg sender tusen fine tanker til deg. Du har fortsatt nummeret mitt hvis du vil ha trøst på telefonen. Klemmen!

  SvarSlett
 24. Viktoria: Du er alt for bra!!!!! :-*

  SvarSlett
 25. Ser ut til at det er en "trend" å være utslitt/skadet/parkert på sofaen om dagen. Finner litt trøst i at det ikke er bare meg, men ønsker alle riktig god bedring, og forhåpentligvis er alle snart back in business! :)

  SvarSlett
 26. Vi er de kuleste i byen! La oss parkere alle sammen for bestandig. :P

  SvarSlett
 27. Viktoria: Jeg er sykmeldt og utslått, men in denial. Jeg vet jo at jeg egentlig ikke er syk, men at legen tar feil, jeg er sikkert hypokonder og har lurt legen. Te (kokos og grønn skomaker), P2, bøker og forsøk på søvn er tydeligvis min medisin. Dessuten hjelper det litt å se at jeg ikke er alene!

  Chassi: Jeg må vente med løping til jeg eksempelvis vet at smertene ikke skyldes et nytt brudd og haltingen gir seg. Jeg prøvde styrke i går, men jeg kan jo ikke løfte jern! Dessuten har jeg ingenting å gi, men som du ser ovenfor er jeg i fornektelsesfasen. Likefullt endte jeg hos foreldre med pledd, te og rundstykker i dag, fremfor 21 km. i snøvær. Dobbelgrmf! Jeg ønsker meg din selvinnsikt, søte, slik at jeg kunne senket kravene.

  SvarSlett
 28. oh, jeg har også nettopp hatt en liknende periode...:S Rett etter førsteåret på master, med litt livstilsendring og en påfølgende sommer med utelukkende trening og masterskriving. Plutselig sier det stopp, og alle små påkjennelser kjennes ut som grusomme avstraffelser kosmos har bestemt seg for å plage en med. DA er det digg å slå av telefonen, se serier, spise så mye grøt man bare makter og flykte på fjellet. (og som meg: overspise på kjeks med brunost :S *shame*) Hør på kroppen, du er flott! :D

  SvarSlett
 29. Løperjente: Dette er helt sykt!! Skal alle gå på samme smellen samtidig? Jeg har også lurt på hvorfor det er så merkelig stille på alle bloggene jeg pleide å lese, så nå tror jeg snart at hele verden ligger hjemme på sofaen. Stakkars deg uansett. Det høres ikke ut som du har det så bra.

  Jeg eier ikke selvinnsikt, virkelig ikke. Det er heller sånn at det er slitsomt å reise seg fra sofaen i det hele tatt, helt sant, så styrke eller noenslags trening er helt utenkelig. Det er sprøtt. Men sykemeldingen varer en uke til, og etter det tar jeg det for gitt at jeg fungerer 110 prosent igjen (minst, for jeg har så mye å ta igjen). Men enn så lenge, for din del og for min del, så kan jeg fortelle deg hva legen sa til meg FOR Å SKREMME: Hvis du ikke tar hensyn NÅ så kan dette ende i

  1) 6 måneders sykemelding og sofakoma, ELLER
  2) Psykiske problemer (!)

  Go crazy. ;-)

  SvarSlett
 30. Inga: Ååh, alle er så greie altså!!! Jeg kan så lett tenke meg at du har hatt et aktivitetsnivå som er milevis over alle andre sitt og milevis over alle slags anbefalinger, så da er det ikke rart at kroppen gikk på en smell. Kjeks med brunost hørtes kos ut!!! Jeg savner den voldsomme apetitten min faktisk. Man blir ikke like sulten av å se på serier som å trene styrke, men mat er fortsatt godt. :P Du er en knupp! Klems!

  SvarSlett
 31. Løperjente: Stakkars liten! Godt at det er flere av oss som er in denial. Det er best sånn. Trives godt i "in denial skapet". Det er jo plass til så mange her - og nå har du også kommet deg hit! Vi kan ha en fornektelsesfest? Jeg kan lage TE til deg - mens du ligger på sofaen og leser en eller annen syyyk bok. Jeg har forresten fått boktips av Chassi nå - og føler meg ikke lenger som en så litterær hore som tidligere... :)

  Chassi: *Rødmer nesten bort* Du ser fortsatt veldig fin ut, selv om du er syk... men snakk om skjønnhetssøvn liksom - 10 timer. Ikke rart du er pen i all denne crazynessen... :)

  SvarSlett
 32. Chassi: Ajajaj, så det sa legen. Jeg vil gjerne bli frisk raskest mulig, så det er vel bare å holde seg unna joggesko og rulleski. Du har min medfølelse hva angår å forlate sofaen. Hunden vil ut, men orker jeg? Dessuten vil den løpe to mil, og det vil strengt tatt jeg også.. Selvinnsikt påtvinges meg, men er egentlig oppskrytt!

  Viktoria: Hvilken bok leser du? Tenk så kos med fornektelsesfest; te, bøker, Bach (for meg iallfall), og kanskje - grøss - joggebukse?? Murakamis siste kan forresten sterkt anbefales!

  SvarSlett
 33. Løperjente: Det er så kult at du hører på Bach! Klassisk er toppers, og særlig når man er litt redusert. Hunden din er sprø og det er du også, for INGEN burde løpe 2,1 mil. Men men. Kanskje en del av sykdommen. ;) Så Murakamis var bra? All right!! Det er en så bra tittel nemlig, og tykke bøker er de beste. Jeg er så syk på sinnet at alle bøker er tunge nå, men jeg skal skrive 1Q84 på kjøleskapet, for da har jeg nok en grunn til å friskmelde meg så fort som fy. (Som syk på sinnet kan jeg nesten ikke lese i det hele tatt. Kan så vidt se på bilder før jeg sovner.)

  SvarSlett
 34. Du skulle sett bok- og musikkhyllene mine.. Gregoriansk, tidlig-barokk, senbarokk, russisk, franske motetter, Bach, Bach, Bach (min store helt!). 21 km. er egentlig akkurat passe, men dessverre er ikke kroppen enig i det. Jepp, garantert endel av sykdommen;) Hvis du ikke orker å bære tunge bøker hjem, så bestill hos Haugen bok! Billig selv på nylig utkomne bøker og sender i ekspressfart! Du bør kanskje komme over billedbokstadiet først, stakkars liten:) Spis grøt, drikk te og puuuuuust...

  SvarSlett
 35. Love it!! Jeg har bittelitt Bach og litt barokk, men helst i samlecder for klassisk-dummies. Det blir ikke like kult. Tusen takk for tips på Haugen! Jeg sjekket nå og det ser veldig lovende ut. Har du lest boken på norsk og altså bare bind 1 og 2, eller er den mulig å lese på engelsk, sånn at jeg kan kjøpe alle bindene for en enda mindre penge? Og da må du legge med i vurderingen at nå er alt vanskelig å lese, så det må være overkommelig på alle vis nå.

  Alt det samme til deg! Lots of love!! <3

  SvarSlett
 36. Løperjente: Jeg har gitt meg i kast med Tore Renberg. Og dette kan jeg godt like altså! :) Jeg har fått heldilla på grønn chai fra BlackCat...

  Chassi: Vil du hjelpe meg å redde 800 gram entrecote og 2 hele brokkoli? Det er snakk om umiddelbar førstehjelp eller den sikre død vi snakker her altså. Kjøleskapskrise! :)

  SvarSlett
 37. Å neien Å neien.. :S

  Big hugs til dæ!!
  ...og go bedring!!!

  SvarSlett
 38. Puh, Løperjente føler seg tom..

  Chassi: Kjøp den norske utgaven, pumpkin! Med mindre du vil perfeksjonere engelsken din eller utfordre hjernen (neppe?!). Haugen bok mottar en stor del av lønnen min! Arne Næss-biografien passer også bra som inspirasjon (fjell! filosofi!) og hjerne-slacking. Samlecder er ok å begynne med, så kan du utvide med bra innspillinger etterhvert!

  Viktoria: Renbergs bøker er søte, da! Jeg mååå ha skikkelig tung litteratur, så russere, tyskere og franskmenn er mine favoritter. Nå er det vel snart på tide å knause igjen også, og jeg gleder meg! Black Cat; hva er det? Grønn chai høres generelt sett nydelig ut!

  SvarSlett
 39. Løperjente: Håper det går bedre med deg lille løperjente.. krysser fingrene for at du blir bra aldeles straks. Hekta på Knausgård? "Knause" - likte det uttrykket altså... "The Black Cat" er en te-butikk. Har filial både i Grensen og på Byporten. Puss och kram

  SvarSlett
 40. Nathalie: Tusen takk!! :-))))

  SvarSlett
 41. Løperjente: Norsk altså. - Takk for tips! Arne Næss høres også kult ut, du skulle vært på Fjellitteraturfestivalen som er på Finse nå! (Jeg skulle også mer enn gjerne vært der.) Kos og klem, og bli snart frisk. Love Knausgård. Les de andre bøkene hvis du ikke har lest dem, de er mer enn vel så bra som den store serien.

  SvarSlett
 42. Viktoria: Kjøleskapskrise er helt perfekt for sultne vestlendinger. Vi er flinke til å rydde og flinke til å spise, og kaster aldri noenting. Jeg kan tømme kjøleskap og allslags skap, kjenner jeg blir friskere bare ved tanken. :P

  SvarSlett
 43. Chassi: !! Perfekt. Du burde virkelig tatt deg en tur hjem til meg altså... Du hadde passet PERFEKT inn. Virkelig! Puss och kram

  SvarSlett
 44. Viktoria: Jeg knauset fra første stund, og gleder meg veldig til siste bok! Litt stresset etter røntgen i går, men krysser fingre for at ingenting er brukket. Hvis du liker å lese om unge menns hverdagsproblemer, jfr. Renberg, så prøv Goethe! Bøkene er mye lettere tilgjengelige enn man skulle tro!

  Chassi: Jeg skulle generelt sett vært på fjellet.. Alle høstfargene til ingen nytte.. Neste år på Finse; bli med?! Du har ikke mistet appetitten som følge av utladingen? Der sliter jeg nemlig.

  SvarSlett
 45. Viktoria: Hurra! Det skal bli månedens misjon å spise opp hele kjøleskapet ditt og bake ut alle skuffene. :D

  Løperjente: Ja, hva er det for noe. Jeg savner å ville spise dynen min når jeg våkner om morgenen. Man spiser merkbart mindre med et lavere aktivitetsnivå. Her har det faktisk resultert i at jeg tar meg tid til å lage bittelitt bedre mat, for det kan man gjøre når man ikke er så sulten at man er nødt å spise maten skjelvende og desperat med hodet inni kjøleskapet, men matlaging er heller ikke like kult når man ikke spiser mer enn brøkdelen av det man tidligere spiste. Alt er rart i denne nye situasjonen så det er godt at det er midlertidig.

  Finse er flott! Jeg blir med til neste år!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...