søndag, januar 23, 2011

Skredkurs og en klatrekropp

Det var bare en forkjølelse så jeg burde slutte å overdrive sånn, men jeg var syk nok til at mor, som alltid redder meg, måtte komme hjem fra jobb i arbeidstiden for å hente meg og bære bagasjen min ombord på skibussen, for akkove jeg var så sliten. Jeg tok hosten med meg på fjellet for å få med meg metodekurs i skred som er helt nødvendig for å fortsette med de andre kursene. Her er skredkurs og en klatrekropp.

Mye ny lærdom og sikkert mye gøy men jeg brukte likevel hosten for alt den var verdt: Jeg smittet fire andre kursdeltakere, jeg slapp å tråkke spor, jeg slapp å lede, orket ikke grave, eller snakke, eller bade i stampen, eller holde meg våken til etter ti... og aller minst klarte jeg å holde varmen så jeg frøs meg nesten ihjel. Men på Haukeli finnes det dusjer med varmtvann og panelovner på rommene og turene tar alltid slutt til slutt. Det har vært en vellykket helg, det er alltid det.

Aller først: Gjett hvilken termos som er min.

Gjett hvor det kan gå skred.

Ull pluss ull pluss fleece pluss hals pluss jakke og boblis og likevel kaldt.Vi gravde oss ned til jordens indre for å gjøre en snøanalyse.

Klatrekroppen da. En dag jeg var litt friskere lekte vi gym på rommet for å teste triks hos klatrerne. Det begynte med at romkameraten skiftet klær og jeg sa Vent litt! Før du tar på deg klærne igjen...

Romkamerat: Jaaaa?

Men så spennende skal det ikke bli.

Jeg: Hvordan kan jeg se at du er klatrer?

Helt idiotisk, jeg skjønner jo det, men jeg ville at han skulle vise meg hva slags muskler og hva slags kropp man får av å være en ihuga klatrer. Han var veldig grei og forståelsesfull. Romkompis viste meg hva slags (utrolig) kraftige underarmer og fingermuskler og lats man får av å klatre (i tillegg til en generelt stram kropp), og så lurte jeg ham til å teste triks som jeg sliter med selv. Pistol squats, pushups oppi veggen, allslags andre pushups, gå på hendene, diverse chins og mye mer. For jeg vet så inderlig godt at klatrere er mestere i egen kroppsvekt.

Jeg: Kan du ta chins med fingrene på dørlisten?

... (Gjett om)

Jeg: Selv om jeg åpner døren?

... (Mm-hm)

Jeg: Kan vi chinse i sengen?

Og det kan man hvis man holder beina veldig høyt.

Jeg overdriver mye men jeg overdriver ikke nå. Vi okkuperte hele gangen med barnslige gymtriks og jeg tror det var det kjekkeste som skjedde i hele helgen.

Selv om finværet kom før vi dro hjem.


Og da blir alle glade.

Nok en gang fantastisk fine mennesker på fjellet! Jeg blir så inspirert av å høre søte snille jenter fortelle om Grønlandsekspedisjoner og andre ekspedisjoner, for hva har jeg gjort av bragder? Det finnes ingen eksklusive klubber for de som klarer tre chins.


Dessverre.

19 kommentarer:

 1. Søte du! Var romkameraten din en MANN? Med fjellklatrerkropp! Da skulle jeg jo ikke okkupert deg med all flørtingen :)

  Og jeg er ihuga fan av deg. Det skjønner jeg når jeg er første til å legge inn en liiiten kommentar når du har vært så lenge borte. Men skal den være liten må jeg slutte NÅ!

  Natta :)

  SvarSlett
 2. Hahahah!! Han var mest en gutt, og jeg koste meg helt enormt med den flørtingen. Holdt på å smse i går igjen men så tenkte jeg Nei, slutte å mase, vanlige mennesker har lørdagskveld nå.

  Fan right back at you! :D

  SvarSlett
 3. Jeg er ikke vanlig :)

  SvarSlett
 4. Det vet jeg vel! Men av frykt for at du hadde et liv likevel, med bursdag og skirenn og jegvetikkehva, så var jeg redd du ville ha litt fred. ;) LOL!

  SvarSlett
 5. Hehehe, ler! Godt skrevet!
  Men det ser ut som en super tur.....om man konsentrerer seg om de siste bildene i alle fall :)

  SvarSlett
 6. Hva viste snøanalysene??

  SvarSlett
 7. Hehehe, du er så søt! Litt skuffa over mangelen på bilder av klatregutten i bar overkropp! ;) Har du forresten forsøkt mandelmel i havregrøten? Det ble en ganske spennende smak sammen med kakao og sjokoladeproteinpulver.

  SvarSlett
 8. Therese: Takk! Glad nå. :D

  Kjartan: Jeg er så glad for at du spør!!! Hm. Må huske riktig nå, det var ikke jeg som tok notater. Føøøøørst var det 5 centimeter knivfast skarelag, så var det 15 centimeter knyttnevefast kantornet snø og så var det mange lag med fingerfast avrundet snø med rimlag i mellom, og det var der vi klarte å lage små skred. Hjelpes så kjedelig, men takk som spør. <3

  SvarSlett
 9. Maije: Jeg kjøpte mandelmel i dag!!! Det er visst ingen butikker som har chiafrø, men nå har jeg fått meg mandelmel, så bra at det er bra! Gleder meg VELDIG til å prøve med nettopp kakao og sjoko(mint)prottis.

  (Hentet også L-glutamin i posten nå, etter anbefaling fra deg.)

  SvarSlett
 10. Dødsrå, dødsrå..

  SvarSlett
 11. "Skredkurs og en klatrekopp"
  Jeg leser og ser og lurer på hva en klatrekopp er...?! Så på bildet av termosen, men der var jo ingen kopp!? Men, kanskje hun mente "-kopp" som i "masekopp", altså en person, men det var jo ikke bilder av noen som klatret heller...

  Sånn kan det gå når man leser litt fort i svingene! :) Og eg 'tog an til slutt! (men deler skuffelsen med andre som savnet bilder av tøff klatrekRopp!)

  ;)

  SvarSlett
 12. Jeg HAR ikke bilde dessverre! Hahah! Njord ville blitt så glad for å høre dette at kanskje han kunne ettersendt et. ;)

  SvarSlett
 13. SÅ VAR DET BARE ENDA MER GRØT??
  - og jeg som trodde du hadde lest nye Läckberg med mandler og mord, (denne som jeg helst vil slippe å lese selv - men føler meg forpliktet som en del av min litterære folketvangsopplysning.)

  Føler meg aldri så lat, inaktiv og unaccomplished som når jeg leser om fjellturene dine. Begravd i skjerm og perm mens livet går meg hus forbi. Akk til klatregutter og snøhuler. Gutteklatring i hul snø. Huleklatring i snøgutter. Snøklatring i guttehuler. også også videre.

  Sannelig på tide at du er frisk igjen!!

  SvarSlett
 14. Tror du JEG sier det hver gang du logger en joggetur eller en lest bok? Nehei, det gjør jeg ikke. Vi velger våre lodd i livet.

  Hva med Mandelplukkersken, har du lest den? Jeg syns den frister fordi den har så fint navn men den ser veldig kjedelig ut.

  Ellers: Du er en ordkunstner. That's why I love you. :)

  SvarSlett
 15. Skal si snøen skjuler sine hemmeligheter. Det er mye mer enn et hvitt øde som ligger der skjønner jeg.

  Bra analysert!

  SvarSlett
 16. Noen hemmeligheter er best skjult. :)

  Men takk!

  SvarSlett
 17. (hehe), man får vel bare finne seg i det porsjon for porsjon,
  (eller bok for bok.)

  - hadde jeg bare lest ei bok for hver grøttallerken hadde jeg vært landets viseste, en skikkelig tobias i tårnet - enda bedre, hva med 1km pr. dl/havregryn.

  Mandelplukkersken ligger faktisk i bunken ved senga, men nå skal den sannelig får avansere til nattbordet.

  (akrobater og klatregutter??)

  SvarSlett
 18. Får den avansere?! Kult å kunne påvirke lesehelten, men jeg syns som sagt at den virker kjedelig.

  Godbit til deg som også kan se på tv: Akrobaten drev nylig med kroppsmaling på et program som heter Dating i mørket. Han er nå sammen med FniseTonje. ;)

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...