torsdag, september 16, 2010

Kroppsanalyse v2.

Jeg har tatt en ny kroppsanalyse! Vekten kastet jeg på kottet for mange kilo siden, for jeg vet at den ville vist en all-time-high om jeg skulle tatt den fram igjen, men nå har jeg likevel i et impulsivt øyeblikk betalt 450 kroner for en full scann og dom over kroppen per i dag. Tilfeldighetene ville ha det til at det er akkurat syv måneder siden sist, så da passet det nesten også.

Jeg har gjort det igjen!

Sist gang syns jeg å huske at jeg var nokså normal i egne øyne, men nå har jeg spist meg opp vet jeg, og det merktes på testen. At det kan være så skummelt! Jeg trør barføtt opp på den rare maskinen og holder i to rare håndtak mens hele kroppen scannes... Og så... Så kommer det et printet papir med dommen over kroppen. Fett, vann, muskler, mineraler, balanse, men vekten er verst: Fins det et skumlere tall enn 59.8? Jeg ville sikkert ha skulket hele kafélunsjen om jeg hadde veid 200 gram mer, men det gjorde jeg jo ikke. Jeg spiste kyllingsalat på Food Story, denne gang med nektarin og cashewnøtter, og den var dritgod.

Og der er bestemor igjen! Hun er 83 år men det skulle ingen tro.

Det positive i testen var at fettprosenten hadde gått ned (ring 1) på tross av at vekten hadde gått opp. Nå er fettprosenten 13,3 (mot 15,7 sist gang), men det er ikke fordi jeg er så full av muskler, for det er jeg ikke, det er mest fordi jeg har masse vann (ring 2) i kroppen.

Elixia: Det er kanskje veldig lenge siden du har tisset?
Meg: Nei, det gjorde jeg for ett minutt siden.


Og så høyt proteininnhold har jeg at det lå godt over de øverste normalverdiene. Dersom dette hadde vært positivt ville jeg sagt topscore, men jeg tror ikke det er noe å skryte av egentlig.

Meg: Det er kanskje fordi jeg spiser mye proteiner?
Elixia: Jaha? Og hvorfor gjør du det?
Meg: Neeei.. Du vet.
Elixia: ?
Meg: Fordi det skal være bra?


Aiai, så dum jeg er. Etter snart fullført Grunnkurs i Fitness og NOKSÅ belest på trening og kosthold (treningsblogger, that is) er jeg i bunn og grunn bare lettpåvirkelig og gjør som jeg blir fortalt. Jeg har blitt fortalt at jeg skal spise masse proteiner og spiser sikkert nok proteiner til hele Kina, så kroppen min er full av proteiner.

Men, nå lurer jeg på, kanskje vanninnholdet skyldes at jeg har begynt på kreatin siden den forrige testen?! Økt vekt med masse vann? Den kreatinen jeg tar skal ikke samle vann, for det er det vel bare monohydrat som gjør, men kroppen er vel et mysterium. Skulle ønske jeg kunne mye mer om dette.

Blablabla. Videre har forbrenningen gått opp og ligger langt over de øverste referansene, så da er jeg unnskyldt når jeg spiser mye mat, og det er bra. Og så er jeg muskulær visst, det ante jeg kanskje. Men dette er ellers ganske beleilig, for i morgen får jeg nok et nytt treningsprogram, og kroppsanalysen stemmer faktisk veldig bra med PT-Jones vurdering av formen (Jeg har fått en formsjekk!) som sier at jeg lagrer fett på bein og rumpe. Så det blir nok fokus på det framover. Så sant jeg får tid til å trene selv og ikke bare er på gruppetimer skal jeg antageligvis trene bein og rumpe. Woho!

Obs, obs, jeg trener fortsatt fordi det er gøy. :P

I dag har det blitt yoga av alle ting og nå skal jeg straks ut på ny bodypumptime med to timer trasking, men ellers gjør jeg veldig lite og studerer enda mindre. Jeg har kommet til Paradise Hotel Danmark nummer 53.

Heihei! Se der skal jeg ut på morgenyoga og er fornøyd med studentlivet. :D

Nå må ikke dette tolkes som et Å, jeg er så tjukk-innlegg. Neida, neida, dette er bare grublerier man gjør seg, eller jeg gjør meg, når man har et overbevisst forhold til mat og kropp og plutselig vokser ut av buksene sine. Jeg skylder på Toppform for der er faren stor for å bli miljøpåvirket, og alt i alt er jeg fornøyd med testen.

11 kommentarer:

 1. Det er vanlig å lagre mer vann når man bruker kreatin, ja! :)

  SvarSlett
 2. Heisann Hilde! Det vet jeg egentlig, men jeg tar altså den typen som ikke skal lagre vann, og kiloene (alle fire!) la jeg på meg først nå i sommer, ikke i vår da jeg begynte på kreatin. Velvel. Tar du kreatin selv?

  SvarSlett
 3. Det er bedre å lagre fett på lår/rumpe og gi daglig inntrykk av at man er klar og fruktbar
  - enn å hamstre alt på magen og se ut som unnfangelsen er over, ut og fødselen nær
  - sier morra mi
  (en gang hun var sur på meg).

  SvarSlett
 4. Å, du di skrulle!! LOL i garderoben! Hadde du bare vært på facebook skulle jeg ha opprettet en egen fanklubb for deg. <3

  SvarSlett
 5. Jeg tok kreatin en stund for et år siden. Jeg merket ingen forskjell i trøkk på trening eller generell styrkeøkning. Jeg var tålmodig og ga den tid til å "lagre" seg i kroppen, altså. Da jeg fant ut at jeg ikke hadde noen effekt av det, var det ingen vits. Det er jo bare nok en ting å huske på!

  SvarSlett
 6. Nei, det var det da.. :)

  Hvilken type brukte du? Nå har jeg Rapid Creatine fra Gymgrossisten, og tidligere har jeg brukt Kreabolic. De lover begge to at man ikke skal samle vann eller legge på seg men jeg blir likevel usikker når jeg plutselig setter Elixia-rekord på vann i kroppen.

  SvarSlett
 7. Jeg brukte en av de som selges på Nordic Nutrition. Maxx et eller annet. Om jeg ble mer eller mindre vannete, vet jeg ikke. Er så blaut fra før av, atte ;)

  SvarSlett
 8. Haha! Særlig at du er. ;)

  SvarSlett
 9. Er som regel artig å se resultatet av slike målinger..=)

  SvarSlett
 10. Må si du ser skammelig frisk ut om mårran... ;) Så spennende med kroppsanalyse. Tror jeg aldri jeg hadde turt uansett jeg - ikke vært flink verken med kost eller trening i det siste...:P

  SvarSlett
 11. Heei snuppelure!! Prøv! Jeg er sikker på at du får topscore, du kan jo løpe til og med, og det må gi resultater. :)

  Kjempeklems! <3

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...