onsdag, februar 17, 2010

Kroppsanalyse!

Kryss i taket, jeg har tatt den skumle kroppsanalysen! Inbody 720 forteller hva kroppen består av i veske og muskler og fett og mineraler og hvor mye næring man trenger. Ganske mye info for meg som ikke hadde vært på vekten engang siden forrige legesjekk.


Først av alt veier jeg 57 kilo. Av disse 57 har jeg 9 kilo fett, altså 15%, som er illustrert med den øverste røde ringen og tilsier bittelitt anorexia eller masse muskler. Nice.

Forbrenningen var høy og viser at jeg trenger mye mat; jeg forbrenner 1418 kcal i hvilemodus mot en normalmaks på 1423. It all makes sense to me now.

Jeg ventet å score all-time-high på muskelmasse, men selv om jeg har mye muskler i armene har jeg så vidt normal muskelmasse på resten av overkroppen (rød ring nummer to), og det var litt mystisk. Veilederen min mistenkte meg for å drive friidrett. Nei, svært lite.

Konklusjonen er: Jeg er veldig frisk og fit og langt utenfor fare for noenslags sykdommer. Tips fra Tommy ble å trene mer overkropp med øvelser som bryst og nedtrekk skuldre, så jeg gikk straka vegen til benkpressen (da kunne jeg også teste om jeg var brannmannmateriale), benket 40 kilo og måtte nesten rope på hjelp da stangen lå tungt oppå brystet en stund. Shit man, jeg må fokusere på å redde små barn og fotoalbum.

Ny test om tre måneder vil vise eventuell framgang. Seriøst og alvorlig talt, brannmanntesten driter jeg i.

14 kommentarer:

 1. Etter å nøye studert både grøtoppskrift, armdiameter og anorexianivå kan jeg trygt si at det ikke er noen vei utenom brannmannkallet (haha spøk du liksom)
  - jeg har ennå tilgode å se en eneste norsk brannman med større armer, faktisk har jeg aldri sett en eneste norsk brannman i singlet - og hvis det er sånn at norske brannmenn må trave rundt i heavyblå døgnet rundt - trengs det et ørlite snev av anorexia for i det hele tatt å ta seg nogenlunde ut - hengende fra stigen.
  (puhh - må puste)

  Konklusjon - Du er den perfekte brannmann (eller stigepynt som det også heter :-))

  SvarSlett
 2. Åååå, du er vel søt!

  I dag fant jeg også Knausgård 3 og Vidunderbarn på biblioteket, så nå er alt bare velstand!

  Ha en deilig dag! Kyss på kinnet!

  SvarSlett
 3. Gleder meg til å se detaljene i morgen Charli!


  Påli.

  SvarSlett
 4. Knausgård3 og Vidunderbarn er en fantastisk kombo - du finner vel knapt 2 mer forskjellige måter å skrive 11år på.

  SvarSlett
 5. SV: Ja, jeg ligger ganske høyt der, noe jeg trives med. Det er faktisk mer økonomisk óg, da jeg holder meg mett lenger og ikke har så mange mellommåltider som jeg hadde før. Frukt er dyrt her til lands! Uttak måles i form av pulsklokke :-)

  SvarSlett
 6. 15 % fett er veldig bra! Blir spennende og følge med å se hva ny test viser :)

  Sv - Det nye programmet vil jeg skrive mer om i et eget innlegg. Men kort sakt går jeg ra å trene ben en gang i uken, til å ha ben to dager, det vil bli veldig mye variasjon i øvelser og sett/rep. Det blir spennende å se om det fungerer ;)

  SvarSlett
 7. Kristine: Hvorfor er 15% bra på en voksen jente ??
  Normalområdet er 20-25 %... noe som skurrer for meg da !

  SvarSlett
 8. http://www.dietandfitnessresources.co.uk/info_charts/body_fat_chart.htm

  SvarSlett
 9. Hvor høy er du?

  SvarSlett
 10. Sv- Havregrøt er så godt!!

  Jeg har ingen fastsatt grense her. Jeg spiser relativt slik jeg ønsker og det jeg har lyst på, men jeg ligger nok rundt 150 g daglig. I helgen tenker jeg ikke så mye på proteiner, da er jeg heller opptatt av å få i meg ekstra med karbohydrater og å få fylt opp glykogenlagrene, og selvfølgelig det å snakse litt ;)

  SvarSlett
 11. Heidi - ser du har stilt meg et spørsmål.

  Normalområdet er mellom 18 - 25 % på kvinner. Jeg jobber selv på Elixia, hvor vi har denne testen og kjenner godt til den.
  For en person som er opptatt av sunt kosthold og trening er en fett porsent på 15 % flott. Fett prosentn må et godt stykke under dette før det er noen alvor og det er skadelig. Testen viser at Charlotte har godt med muskelmasse og at hun trener bra. Selv om hun ligger utenfor normalområdet, er det ikke noe galt i det.

  Charlotte virker sunn og frisk i mine øyne :)

  SvarSlett
 12. Joda, Charlotte virker sunn og frisk i mine øyne også. Synes likevel det er synd at man skal oppfordre til å "se så spennende neste test blir", kanskje er man enda nærmere en fettprosent på null da eller?

  Selv har jeg jobber i bransjen i 5år, og kjenner godt til testen Inbody 720( kjenner til å med han som "styrer inbody-skuta" i Norge, 3,5 år med idrettsstudier, 1 år medisinfaglige studier, 1 år med ernæringsstudier,samt kurs på NIH, har jeg også bak meg. Så synes ikke du skal ta med deg jobben på Elixia som relevant ift at du heier på at en jente som allerede har for lav fettprosent skal mer ned.

  Men for all del.. kjør på !

  SvarSlett
 13. Jeg setter kjeeempestor pris på så fornuftige tilbakemeldinger! Nå skal jeg få nytt kostholdsprogram av min personlige trener, så her kan mye skje..

  Stor klem!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...