torsdag, august 12, 2010

På tide å slutte å tøyse

FOR en tøysete ferie! Nå ønsker jeg hverdagen velkommen med nytt treningsprogram og nytt studieliv OG nye forsetter. Ferien har kanskje ikke vært så tøysete, men kostholdet har vært tøysete. Og det har heller ikke vært tøysete i den forstand at jeg har spist is og drukket vin, for det gjorde jeg bare den ene dagen, men jeg har bulket i minst en måned, eller kanskje helt siden jeg sluttet med den fett-og sukkerfrie dietten, og jeg føler meg ikke helt komfortabel med det. Derfor. Det er på tide å slutte med spisekickene, og helst for alltid. Det er alt som skal til.

Ny taktikk og blanke ark; jeg (b)logger alt jeg spiser. Jeg kan umulig spisekicke hvis jeg skal ta bilde av alt jeg spiser! Her er min torsdagsmat:

Deilig frokost klokken åtte.

Begynner med frokost. Det har à propos vært VELDIG interessant å følge denne frokostdebatten som har rullet i det siste, der Kari Jaquesson disser treningsbloggerne, og jeg heier så klart på dere flinke kunnskapsrike jentene, men jeg er en av dem som aldri kunne klart å gå på periodisk faste så lenge man må skippe frokost. Jeg ble LITT fristet da Rie Aleksandra nevnte at man glemmer mat over lenger perioder, for jeg tenker på mat hele tiden, men nei. Morgenbarometeret mitt går fra streit til supert når jeg får belgisk sjokoladehavregrøt og ynglingsteen lapsang souchong, som forresten er sendt i posten fra Ingalill (hurra!), og tran og vann og vitaminer.

Kaffe på kafé.

Hah. Ferien er ikke over for jeg fikk lunsj på kafé, og i strålende solskinn er det det beste som fins. Jeg startet med en soyalatte.

Lunsj klokken tolv.

Og fortsatte med salat med pannestekt ørret. Jeg kunne ikke vite at dette var et helt middagsmåltid med tusen små poteter, men det var uansett den beste lunsjen på lenge. Og den fikk jeg på Kultkaféen, om noen vil prøve.

Lunsj igjen klokken fire.

Lunsj nummer to består av 125 gram skinke (sånn omtrent, hva vet vel jeg), ishavssalat med kaviar, tomat, en halv avokado, og tre knekkebrød der ett fikk smøreost på seg i tilfelle det ikke var nok avokado til alle tre. Salaten spiste jeg som en forrett og resten ble puslet oppå knekkebrødene med sterk tacosaus som moisturizer.

Etter trening klokken halv åtte.

Frukt og 40 gram proteiner er standard etter trening og i dag ble det mintsjokolade-whey.

Skal bare mikse noen shaker..

To bringebær klokken åtte.

På vei hjem gjennom skogen spiste jeg TO bringebær som smakte fortreffelig.

Forrett klokken ni.

Og da jeg kom hjem var jeg så sulten at jeg spiste forretten stående, som vanlig. Det er ishavssalat med kaviar igjen.

Middag klokken ni.

Middag ble suppevarianten av en makrellboks med grønnsaker; altså brokkoli, sopp, squash og en makrellboks, og godt med chili.

Oppsummering: Torsdagen har vært ganske vanlig sånn matmessig, og selv om jeg ikke har lagt meg ennå tror jeg at jeg klarer å legge meg uten å spise noe mer. Det er mye mat sikkert, det får jeg høre hele tiden, men mat er energi i følge havregrøtbloggen som inspirerte meg til å blogge hele matdagen. "Less is better" fungerer ikke, det gjelder heller å spise sunt og balansert.

Spørsmålet er om én dag er for lite til å bevise selvdisiplin og slutte med spisekick? Njaa. Men jeg kan logge flere dager. Yes, I can.

Såh! Av med sminken og på med brillene. Nå er det deilig dop til dessert.


Dessert klokken ti.

I alle fall lakrisshisha.. Men jeg håper folk vil google "Deilig dop" og forville seg inn på bloggen, for jeg har fått merkelig mange treff på "Ekkel mat". Fuck google, ask me!

God torsdag! Nei, nå er det fredag. God natt!

16 kommentarer:

 1. Snuppa .. du er vel moro vel.. tenk så mye tid du kommer til å bruke på denne maten nå da.. Nå blir jo fokuset enda større.. er det noe bra da ?
  (.. som om jeg er fornuften selv ..;) )

  Jeg har rykte på meg for å ha "absolutt smak" og ut av dine bilder kan jeg nå visualisere helt enormt tydelig hvordan den type knekkebrød med skinke smaker.. slutt å frist meg.pliiiz ;)
  og siden jeg var ute med jobben igår ( og enda ikke har kommet i jobbe-effektivt-modus).. er matlysten ikke akkurat fraværende, og jeg er redd for at dette bildet kommer til å gi meg en kveld der jeg trykker i meg knekkebrød med smør og skinke og isbergsalat ... Og da skal du lett få høre..for da er det utelukkende din feil at mine uker uten kjøleskapsran går ad dundas ;)

  stor klem

  SvarSlett
 2. "at jeg har spist is og drukket vin, for det gjorde jeg bare den ene dagen"

  ..say what ??

  ..is og vin bare en gang...!!!

  SvarSlett
 3. Ikke for å være slem Chassi, men etter dette innlegget ble jeg enda mer glad for at jeg kun spiser tre store måltider per dag. :D Det er utrolig befriende å slippe å tenke på mat konstant, og enda bedre, slippe å ha lyst på noe hele tiden!

  Og jeg sier som Kanela, kun is og vin EN GANG? Du er gæren.

  SvarSlett
 4. Haha... :D Virkelig blogge all mat når man også skriver opp to bringebær... ;) Må si at jeg ikke helt skjønner den kaviar og isbergsalat kombo'n(kanskje fordi jeg ikke liker kaviar), men smaken er som baken! :) Anbefaler lomper med ost og skinke her! Blitt min nye hjertemat!<3

  SvarSlett
 5. De to bringebærene synes jeg virkelig du kunne ha spart deg altså! ;P Hehe. Jeg har vært sjøfast i fem uker og jeg har spist mer is og drukket mer vin enn deg! :O

  Ellers liker jeg surklinga i vannpipa di ;) Loving it!

  SvarSlett
 6. Spicegirl!!! Jeg kan ikke få sagt hvor kjekt det er å få hilsen fra deg igjen! Ååå! Og jeg føler meg spiseforstyrret allerede! Haha. Men nei, jeg bruker ikke mer tid, og fokuset er like bittelite som før. :)

  Tenk at du har holdt deg i flere uker! Shit, så bra! Men at du faktisk blir fristet av KNEKKEBRØD fikk meg til å le høyt midt på gaten. Jeg trodde dere lavkarbofreak hatet knekkebrød og aldri savnet det. Ikke la meg ødelegge snille du, det var ikke SÅ godt.

  Smask!

  SvarSlett
 7. Kanela: Det var et utdrikningslag, og det skjedde i juni. Crazy. ;)

  Rie: Hei! Nå ble jeg nysgjerrig. Ble du ekstra overbevist fordi jeg tenker mye på mat eller ble du glad for at du ikke trenger å spise maten min?

  Helt greit uansett, du kunne sikkert ikke vært slem om du prøvde engang. :)

  SvarSlett
 8. Annka:
  Halloo! Impulsive bringebær som ble plukket på en busk, namnam. Ellers pleier jeg ikke å småspise for det er ikke helt ideelt for blodsukkeret.

  (Skulle kanskje lært litt av deg om matglede...)

  Lomper er kanongodt i alle varianter, men jeg kan ikke ha dem i huset engang uten å spise alle på en gang. Så det. Hehe. :D Men takk for tips, skjønne!

  Fitnessfreaken:
  I knooow! Angrer.. Men du da! Du har jo faktisk også TRENT mer enn meg selv om du har vært vannfast i hele sommer. Respekt!

  Jeg skulle ønske jeg kunne blitt med på en joggetur i Trondheim. :)

  SvarSlett
 9. fantastisk innlegg!!
  ja til slike oppdateringer hver dag- utfordring til deg!;)
  vet du forresten hvor mange kalorier du ligger på hver dag?
  trener du hver dag
  hilsen silje

  SvarSlett
 10. Ååå! Takk, så kjekt! Men da kommer neste innlegg sporenstreks! :) Haha.

  Jeg vet at jeg tidligere spiste 1800 kcal til dagen, for da gikk jeg på en diett som var veldig strikt og konkret. Nå spiser jeg mer karbo til kvelds og generelt mer fett, ellers ganske likt, men jeg vet ikke hvor mange kalorier det utgjør. Sikkert mye mer enn før jaffal.

  Prøver å ta treningsfri en dag i uken, men da går jeg likevel et par timer tur. ;)

  SvarSlett
 11. Åjoda.. lavkarbere og periodisk fastere har også sug etter karbser iblant (spesielt hvis man har vært ute og spist pizza og drukket vin i de sene nattetimer dagen før. Men det har du kanskje ikke hørt om du: vin og pizza og treningsfri midt i uken ;)..mobbmobb !!

  Det var vel heller kombinasjonen knekkebrød, smør, skinke og ost jeg hadde i hodet, Ikke selve knekkebrødet.

  Det ble ingen knekkebrød..men det var visst kake og twist på jobben,så vi jentene, som hadde vært ute dagen før, sloss om hvem som kunne spise mest uten å spy.. :P (nesten). Så ble det fortært en vilt god hamburger på Bølgen og Moi, og 3stk atkinsbarer på sengekanten..Nok kos det i tillegg til vanligmaten ;)

  Du trengte et utdrikkningslag for å spise is og drikke vin..? U R CRAZY !!!

  SvarSlett
 12. Oh boy, atkinsbarer til og med! Skikkelig seriøs LCHF.

  Jeg så de flotte sommerbildene av deg på fb, og du var like lekker og smekker som før, så det fungerer nok kanonbra uansett hva det er du gjør. <3

  SvarSlett
 13. Skikkelig seriøst LCHF'er som spiser pizza og drikker vin,stapper kake og twist på jobb,og nydelig hamburgerbrød til middag..
  ...kremt kremt...

  Atkinsbarene skulle liksom ligge i skapet og vente på å bli nytt med måtehold en gang i fremtiden... Plutselig var 90 sjokoladekroner istedet borte på 30 min.. ;)
  ...opsidaisy !!

  Takker for fine ord.. det er nok all vinen i sommer som har gjort utslaget ;)
  og i lige måte :)

  SvarSlett
 14. Hehe. Fordi jeg 1( ikke lenger tenker mye på mat og 2) ikke trenger å spise ofte. :D

  God helg snuppa!

  SvarSlett
 15. Hahah! Regel nummer én er at INGENTING digg må få ligge i skapet.

  (Fikk det til og med anbefalt av frk Weber, så da gjelder det nok)

  Takk, skjønne! Du er så god. :)

  SvarSlett
 16. Rie: Ja, da så. :)

  Kjempegod helg til deg også!! Klemmen!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...