onsdag, desember 21, 2011

Kjære alle

Snart er det jul og da drar jeg bort, så dette er en julehilsen. Nesten et julekort. Håper alle har det bra! Her går det bra. Jeg har jeg pyntet bittelitt til jul - med en duk som er delvis rød og noen røde lys - og snart har jeg kjøpt alle julegavene. Jeg har ikke bakt julekaker, men jeg fortsetter standhaftig som en tinnsoldat å putte pepperkakekrydder i alle brødene, og så spiser jeg mange appelsiner.

Snart drar den lille østlendingen og jeg til Haukeliseter Fjellstue for å oppleve tidenes julestemning. Det blir så mye jul. Med snø og stabbur og stavkirke og en skikkelig fjellnisse som deler ut gaver. Det blir jul akkurat som jeg tror Thorbjørn Egner ville at vi skulle feire jul. Nei, ikke Thorbjørn Egner. Alf Prøysen tenker jeg på.


Hva har så skjedd i 2011.

- Jeg gikk på ski fra januar til april.
- Jeg var førstesideoppslag i Dagens Næringliv i mai.
- Jeg ble kjent med en liten østlending og gikk i fjellet fra juni til august.
- Jeg jobbet og trente og studerte som aldri før og ble sliten i oktober.
- Østlendingen kom med kofferter og katter til Stavanger i november.
- Skisesongen starter igjen med julen i desember.

Det er alt jeg kommer på, men det har vært et nydelig år.

Jeg har en duk som er delvis rød og mange appelsiner, og da blir det jul. Og så har jeg spennende grøt hver dag med korn i kalenderen. Dinkelflingor her tror jeg, de ser jo helt like ut, - DØDSBRA!


Boveteflingor ble også sykt godt. Ligner på havregryn, men magrere og glutenfrie. Godt i grøt.

Sånn! Som dinkelgrøten ser bovetegrøten ut som alle andre grøter, men denne ble seig som sement.
Bakekakao er fest fordi det smaker mye mer men koster dobbel pris, så det har jeg også fått i kalenderen.
Og sånn ser frokosten ut på avstand. Eat and repeat. Kveldsen ser veldig lik ut.

onsdag, desember 14, 2011

Testing... one, two

Jeg tester treningsprogram! Jeg syns jeg bare leker når jeg trener og har ikke hatt noe mønster i det hele tatt, men det KUNNE vært fint å fått system på det. Det ville vært lettere å måle framgang. Jeg har ingen konkrete mål denne gangen, jeg vil bare teste ut noen varianter og se hva som skjer, men jeg tenker å måle framgang likevel. Mest sannsynlig vil det være motiverende fordi det er nytt og spennende, og det holder i massevis for meg.

Det bli feil å starte hardt ut med 3-split (eller en enda kulere 5-split), så jeg tar utganspunkt i at jeg er en generelt godt trent person som kan starte med å splitte kroppen i to.

Splitte i to, splitte i to... What to do.


Det vanlige ville vært i splitte i bein og overkropp, men jeg hater å trene bein så jeg har ikke lyst på en egen dag til bare det. Utgangspunktet for Testprogram Take one er derfor:

Program for person som vil se veltrent ut og som hater å trene bein.

Ett to, ett to, splitte i to, splitte i to.. Det blir overkropp vs alle løse lemmer!

Dag 1 (Overkropp)
- Benkpress 8*4
- Flies på benk 12*3
- Enarms roing med manual 8*4
- Nedtrekk 12*3
- Skulderpress 8*4
- Fronthev 12*3
- Shrugs / opptrekk med stang eller kabel 12*3
- Beinhev / ab-roll 12*3
- Mage side med manual 12*3

Alt som skjer på overkroppen altså. Bryst, bakside, skuldre og mage. Øvelsene som har en skråstrek på seg er øvelser jeg vil variere mellom. Det blir få, men tunge reps på hovedøvelsen og så flere reps på støtteøvelsen, for å trøtte ut muskulaturen.


Dag 2 (Løse lemmer)
- Biceps curl 8*4
- Biceps curl sittende i skråbenk 12*3
- Smal benkpress / dips 8*4
- Triceps pulldown 12*3
- Knebøy 8*4
- Utfall med stang / bulgarsk utfall 12*3
- Leg curl (1 min + 1 min + 45 sek)
- Sittende tåhev

Altså alt av armer og bein. Var der beintrening inni der? Jeg merket det nesten ikke. Beintrening blir på langt nær like ille når jeg skal begynne med biceps curl som er jo koseøvelse nummer én. Det antar jeg i alle fall for jeg har ikke testet dag 2 ennå. Men dag 1 ble en vinner! Økten var fullført på 45 minutter og jeg koste meg hele tiden.

Dag 1 gjentas på dag 3 og dag 2 gjentas som dag 4 og vips, der har jeg egentlig en 4-splitt med bittesmå variasjoner. Jeg tenker å teste dette programmet en måned. For eksempel. Eller kanskje kortere for nå er jeg veldig gira på å teste ut alt mulig. Sånn som Arnold-programmer med 10 sett per øvelse, det måtte vært en helt ny opplevelse.

For å kunne måle framgang så røper jeg likesågreit mine vekter på første forsøk.

- Benkpress med 35 kg, 32,5 kg og til slutt bare 30 kilo
- Flies med 7 kilos manualer
- Roing med 15-kilos manualer og
- Nedtrekk med 35 kilo
- Skulderpress med 8-kilos manualer
- Fronthev med 4 kilos manualer
- Opptrekk i kabel med 20 kilo

    Jeg er hverken stor eller sterk, men det kan jeg fort bli. Snakkes!

    tirsdag, desember 13, 2011

    Hils på Herr Kotelett

    Dette er den nye tunfisken nemlig, og for en spennende skapning det er. Koteletten har blitt holdt som tamdyr i flere tusen år, og i vikingtiden ble koteletten regnet som gudenes og høvdingenes statusdyr. (!) Den har et godt utviklet lydspråk, og gryntingen inneholder presise spørsmål og svar. En del av disse «setningene» har etterhvert blitt identifisert av forskerne, og nyere forskning tyder på at koteletten er mer intelligent enn både hund og sjimpanse. Jeg har lyst å legge til hundre utropstegn her.

    Koteletten er karakteristisk gjenkjennelig av benet som sitter igjen i kjøttet, men dette benet kan man skjære av. Da sitter man igjen med et kjøtt som er både velsmakende og fettfattig og proppet av proteiner. Det blir proteiner som er nesten gratis, og derfor blir det nesten som tunfisk.


    Jeg skjærer av fett og bein OPPI PAKKEN for å ikke grise.

    Og steker Herr Kotelett med salt og pepper mens jeg baker lussescones.

    Lussescones er bare scones som har rosiner og er bittelitt gulere enn andre scones.

    Gratulerer med Luciadag! Hvis det går an å si. Jeg stekte koteletter og bakte scones før Lucia hadde våknet, men jeg laget likevel havregrøt til frokost, så Luciafrokosten ble likesågreit en Lucialunsj. Lunsjen besto av kotelett til forrett og scones med syltetøy til hovedrett. For å dekke grønnsakbehovet spiste jeg kålrot med hjemmelaget mandelsmør til dessert. Mandelsmøret består av bare mandler og kanel som er moset i mikseren. Helt sinnsykt godt. Og syltetøyet er også hjemmelaget. Jeg har blitt en bakemaskin. :-))))

    Det ble en bolle- og syltetøyfest.


    Og sånn ser det ut med mandelsmør på kålrot.

    De to kattene som har blitt samboerne mine er faktisk VELDIG tett knyttet til Luciadagen. Den lyse katten heter Lux, som betyr lys og er et annet navn for Lucia, og den mørke som er litt slem skulle egentlig hete Lucifer. Lucifer ble blandet inn i luciafeiringen da katolisismen kom til Norge og ble blandet med gammel overtro. 13. desember ble tidligere regnet som den lengst natten i året, og tradisjonen sa at Lussi langnatt ville tusser, troll og underjordiske dra fra hus til hus og passe på at alt var klart til jul. Var det ikke det, kunne de gjøre hærverk. (Alt dette lærte jeg på wikipedia.) Djevelen ble dessuten sett på som en katt.

    Lucia og selveste Lucifer.

    På jobben i dag skal jeg kurse Easylifere om valg av riktig julemat. Det er så veldig engasjerende å snakke om valg av julemat at jeg bare gleder meg. Ribbetallerkenen har blitt beryktet for å inneholde 1500 kalorier, men hvor kult er det vel ikke at man kan ta bort 500 av disse ved å fjerne fettet og bytte ut smøret med sjy! Det blir lavkarbodebatt i kveld.

    Viktig PS: Lussekatter eller gule boller var ment å skulle skremme bort den onde djevelkatten som ikke tålte lys, og det var Jesus som delte dem ut i følge wikipedia. Helt sykt.

    fredag, desember 09, 2011

    Du kan suge lenge på en frossen drue

    Jeg har ikke mye mer å si, men dette burde bli årets sitat. Det er ett av flere tips fra iForm til hvordan man ikke skal bli feit når man koser seg, og hvis ikke DETTE virker så virker ingenting. Jeg ser for meg hvordan jeg tar fram en skal med frosne druer - eller kanskje bare en til hver siden de varer så lenge - og sier Du kan suge lenge på en frossen drue. Jeg ville nok mistet mine siste venner. Kan man ikke heller gå en tur, tenker du kanskje. Og jo da, det kan man. Det er også et av 25 gode forslag fra iForm, men det er ikke like kult.

    Hjelp, hjelp, må jeg slutte å kose meg?






    Nei, jeg  kan suge på en frossen drue.

    Mer moro! Det ligger en stor skummel kaloriquiz på Dagbladet.no som alle kan ta. Jeg hadde trodd jeg skulle score all time high, men kalorier på brus og pepperkaker er visst ikke det jeg kan aller best. Jeg fikk bare 7 av 10. Å nei og nei, det får bli en hemmelighet. Det er skummelt nok å fortelle kostholdskundene at jeg lider av jernmangel, en veldig kostholdsrelatert mangel, så jeg har ikke tenkt å fortelle at jeg scorer middels på kaloriquizen også. Men se hva dere klarer, vær så snill. Plis la det ikke bli mer enn 7 av 10. (Hett tips: Pepperkaker har nesten ingen kalorier.)

    Start quiz!


    Og kan jeg få nevne enda en ting? Pinglo har en julekalender med fullt av gode tips, men det beste så langt er denne middagsgeneratoren: Vad i helvete ska jag laga till middag? Enkelt og genialt! Takk til Pinglo og takk til Sverige, det vil aldri mer bli vanskelig å lage middag.

    Fredag er fridagen min og akkurat denne skal brukes til å drive dank og kanskje trene på SiS. Kanskje skal jeg lese Brød og våpen av Dag Solstad, som er en veldig bra bok, enda en om andre verdenskrig, og kanskje drar jeg til byen, men her i Stavanger så regner det i bøtter på tvers og er mørkt som natten, så alle burde holde seg inne. Kanskje støvsuger jeg også, men kattene liker ikke at det bråker, så kanskje blir jeg bare sittende i sofaen og suge på frosne druer.

    Håper solen skinner hos dere andre! God fredag og god helg!

    Hilsen bodypumper som snart er back in business.

    tirsdag, desember 06, 2011

    Korn i kalenderen

    Førjulstiden er det beste med hele julen og særlig pakkekalendere scorer vel høyt på Top Ten av juleting. Det er dødskoselig å få eller gi en gave hver eneste dag. Fordi jeg ikke eier fantasi eller alltid er ute i siste liten eller jeg vet ikke hva slags unnskyldning jeg kan bruke, så syns jeg pakkene jeg gir kunne blitt enda kulere. Plutselig kom 1. desember alt for fort, og da ble det så vanskelig å finne pakker at jeg har laget en håpløst barnslig kalender med tannkost og teip og tyggi og sånt. Men JEG har fått en fin kalender. Jeg får korn i kalenderen!
    - Kelner, kelner, jeg har fått korn i kalenderen!
    - Da må du koke dem til grøt.
    - Okei!

    Alle de kule og fargerike er TIL meg, mens de bittesmå og brune er FRA meg.

    En dag fikk jeg byggflak for eksempel. Har dere prøvd det? De ligner på havregryn men har færre kalorier - hvilket gjør at jeg må spise større porsjoner - og så må de kokes litt lenger. En super gave. Nå er det for sent å lage pakkekalender, men jeg anbefaler å gi byggflak i julegave til alle som er glad i grøt.

    Sånn ser byggflak ut. Grøten ser alltid lik ut.

    Og en dag fikk jeg hirseflak. Det var også en super gave. Jeg har prøvd hirse i barnegrøt, der er det veldig vanlig, men hirse er sinnsykt sunt og fungerer veldig bra for ekstra tykk grøt. Det blir som.. Hva heter det, jevning? Man kan vel ikke si jevning til grøt, men hirse gjør grøten mye tykkere og gir en kul konsistens. Ingenting barnslig.

    Sånn ser hirseflak ut.

    Hirseflak må ikke blandes med hel hirse, for det blir helt feil. Jeg laget en gang grøt med hel hirse og da skrev jeg om hvorfor man aldri må gjøre det. De gule kornene lager ikke like kul konsistens nemlig. De er mer som tannknusere.


    Og sånn ser det ut med helkorn hirse i grøt.

    En dag fikk jeg helkorn hvete. De må kokes lenge og er sikkert ikke ment til grøt i det hele tatt. Vent litt, jeg løper og sjekker.. Nei, det er ment kun til baking. Men helkorn må kokes skikkelig før de kan brukes i det hele tatt, og når man koker dem skikkelig så blir de til grøt og lukter som grøt. Likevel brukte jeg dem til scones. Jeg laget pizzascones som Liller gjør. Med epler i stedet for blåbær, og kesam stedet for smør, men utrolig godt likevel.


    Pizzascones mest fordi den er skåret i pizzastykker.

    Det var ikke pakkekalendere som var det beste jeg visste med julen da Silje Mariela spurte om det i Fitnessjulekalenderen sin, men jeg vant faktisk en Fres da jeg skrev at jeg likte å lukte på julemat. Det fins uansett mye som er bra med julen.

    Jeg bare lukter på maten min nemlig.

    En dag kom jeg i Nathalies julekalender! Og nå. Jobb.


    torsdag, desember 01, 2011

    Proteiner er det kuleste som fins

    Tenk, en tunfiskboks i disse førjulstider.. Jeg er endelig tilbake på jobb igjen, og tjohei det føles godt. Jeg har spurt sjefen om å få ha et foredrag om kosthold, for å snakke om slankemat og treningsmat og våre venner proteinene, og det kunne jeg mer enn gjerne. Så nå øver jeg meg på å tenke på mat, og det jeg tenker aller mest på er proteiner. Jeg drømte om proteiner i hele natt. Hermetisk tunfisk og cottage cheese har blitt fest på boks for meg. - You say proteins, I say party in a can.

    Etter at Helsedirektoratet kjørte så beinhardt på 5 om dagen-kampanjen fikk folk et mer bevisst forhold til inntak av frukt og grønnsaker, og alle skulle plutselig spise fem hele frukter (eller grønnsaker). Jeg som pleide å få eple hver lørdag kunne plutselig få et eple midt i hverdagen, og det var stor stas for jeg var litt forstyrret allerede da. Ikke 5 om dagen hos oss altså, men 2 de dagene vi hadde kokte gulrøtter til middag. Det virket den gangen, og derfor.. tam-ta-da.. er det at noen skulle sagt 5 om dagen på proteiner også.

    I'll have my tuna in jello, please.

    Det er fortsatt vanlig å putte én skinkeskive på brødet, akkurat som man pynter med en stakkarslig skive paprika, så her trengs en ny kampanje. Det eneste alle slankekurer er enige om er at proteiner bør spises i bøttevis, og da må man spise proteiner hele dagen, dette er opplest og vedtatt for lenge siden. Det du spiser avgjør hvor mye du spiser.

    Selv spiser jeg tre ganger kroppsvekten min i gram av proteiner. Eller 3g/kg/per dag. (Værsågod å skumme denne teksten.) Altså 30 gram per måltid, med 5 måltider, det blir 150 gram. Men jeg veier mer enn 50 kilo, så de siste grammene kommer i et mellommåltid nummer seks. Note to self: Jeg skal ikke foredrage i noe som ligner bare det minste på matte.

    Jeg skulle ønske at alle ville spise like mye tunfisk som meg, men jeg tenker å presentere en hyggeligere oversikt over proteinkilder til Toppformkundene. Og så gleder jeg meg til å si at alle som spiser to knekkebrød må spise fire, for først da vil energiinnholdet tilsvare halvannen brødskive, og alt mindre enn det blir ALT FOR LITE.

    Jeg øver meg på bodypump også. Det ser kanskje lett ut, men det er ikke det.
    Denne, for eksempel, er skikkelig tung.

    Hvor mye tunfisk spiser DU? Nei, forresten.. Hvem liker tunfisk i gelé?

    tirsdag, november 29, 2011

    Mesquite for eksempel

    Det er aldeles umulig å huske hva det heter og hvordan det staves, så jeg prøver minst tre varianter hver eneste gang. I dag begynte jeg med MEZIQUE, men nei nei, det heter MESQUITE. Det selges i helsekostbutikkene og som alt annet moro så selges det på iherb, men jeg fikk pakken min som presang.

    "Oi, oi, så kult, det har jeg aldri hørt om! Er det kanskje noe helt nytt?"
    "Nei, jeg tror ikke det."
    "Men er det kanskje så dyrt at ingen av de andre bloggerne har prøvd det?"
    "Ha ha, kanskje."



    Så jeg vet ikke hva det koster.

    Nå har jeg googlet mesquite og vet at alle som spiser supermat spiser dette hver eneste dag, men for oss andre er det ikke like nødvendig gjetter jeg. Så hva er mesquite? Jeg tar virkelig sats HVER ENESTE GANG jeg skriver det. Mesquite utvinnes av frøene fra et tre som kalles Tree of life, og kommer selvfølgelig fra Mehico. Det har et høyt innhold av proteiner, kalsium, kalium, jern, lysein, og kostfiber og alt som er bra. Det kan brukes som krydder og har en karamell/melasseaktig smak som ikke ligner på noenting jeg har smakt.

    DET burde være lett å huske.

    Jeg visste likevel ikke hvordan jeg skulle bruke det, så jeg testet med grøt, for det er det enkleste og det pleier å være det kjekkeste. Gjesten min var med. Jeg laget sjokoladegrøt med MASSE mesquite og vi smattet og testet som testes bør:

    "Det er VELDIG annerledes!"
    "Veldig!"
    "Det ligner ikke på NOENTING annet!"
    "Nei, sant!"
    "Og så sterk smak da!"
    "Sinnsykt sterk smak."
    "Kanskje altfor sterk smak?"
    "Ja..."
    "Vi skulle kanskje brukt bare en teskje i stedet for en desiliter?"
    "Ja."

    Det smakte karamell og melasse og livets tre fra Mehico, og det smakte veldig mye på en gang. Og det er jo bra, at noe kan være så annerledes, men jeg har testet med mesquite i bakevarer også, scones og brød, og det blir meget bedre, for dette melet må brukes med måte.

    Jeg fant en oppskrift på supersunne spicy rundstykker hos This is my life (en passende tittel vel) som ser kjempegode ut. De skal jeg prøve, jeg tror det er omtrent dette som må være veien å gå hvis man skal trikse med mesquite. Amaranth og andre fancy melsorter kommer til å bli rugmel hos meg btw.

    Og ellers har jeg fått lyst til å trikse med havregrøt og fun light, for det gjør Andrea. Hun lager Peach Passion sjokogrøt med fun light og cottage cheese, og jeg får ikke sagt hvor kult det høres ut, for sånne bittesmå nyheter er kjempestore for meg som aldri lager ordentlig mat. :-))))

    Oh, the passion of the porridge... Er det andre som har prøvd mesquite?

    mandag, november 28, 2011

    10 tips til adventsunderholdning

    Jeg har ingen julecder (de har blitt borte!) og spiser ikke julekaker, så hva kan en stakkar finne på? Her er ti tips. Kanskje mest til meg, men jeg blir kjempeglad om andre kan ha nytte av dem. :P

    Numero uno. Vet du at det fins et webkamera på pcen som kan lage verdens beste julekort? Ingen vil legge merke til de stygge brillene når man får hatt og bart og befinner seg i en tegnefilm fra London.

    Jeg tror ikke det. God jul fra London!

    Numero dos. Hvis været varsles med varselskilt på yr.no og Stavanger by sperres av på grunn av torgtelt og trær som blåser over ende, så kan man få et sinnsykt kick oppi hodet av å oppsøke naturkatastrofene på nærmeste strand eller fjell.

    Woho, jeg kan fly!
    Ekstra moro blir det om du tar med en bitteliten venn...

    Blåser nesten vekk!

    Numero tres. Jeg må tenke allerede for det er mye med ti tips, men et tips er å blogge. De som ikke har en blogg kan starte en her: www.blogger.com. Da er du i gang på to minutter (og jeg får mer tidsfordriv for dette er lesestoffet mitt). Den eneste regelen for blogging er at det finnes ingen regler, og reglene er omtrent som dette: Skriv ofte, skriv personlig og legg ut beklagende innlegg hvis du har vært fraværende litt lenger enn vanlig: Forgive me, Bloggen, for I have sinned, it has been one week since my last post. Gi i alle fall beskjed dersom du SLETTER bloggen, vær så snill, for det er da jeg typisk tror at du er død. (Hører du dette, Inga? Det var like før jeg googlet treningsrelaterte dødsfall i Trondheim.) Ellers er alt lov, og blogging er gøy.


    Hvis blogging høres kjedelig ut så putt en pus på fanget og det blir LITT kulere.

    Men jeg har mer: Numero quatro! Tips nummer fire kommer av at det alltid er dårlig vær i adventstiden. Dette er en perfekt tid å gjøre grøteksperimenter på. Jeg startet selv adventen med banan-og-kanel-sjokoladegrøt med hjemmelaget mandelsmør i, og jeg følte meg lykkelig av bare det. Sånt er gøy. Den som ikke spiser grøt kan pønske ut nye pålegg til knekkebrødet, som å steke svinekoteletter for eksempel. Svinekoteletter er magre, eller kan i alle fall gjøres magre ved bare et svisj der man skjærer av fettet, og de koster nesten mindre enn havregryn.

    Det er ikke alltid mulig å ta bilde før grøten er spist, men jeg kan si at den lignet på alle de andre.

    Og jeg har enda mer..! Numero cinco blir brødbaking. Hvordan gjøre det adventaktig? Det er veldig lett med pepperkakekrydder. Pepperkakekrydder betyr 1 ts ingefær, 1 ts nellik, 1 ts pepper og 1 ss kanel, men dette må tilpasses til mindre doser ved mindre oppskrifter. For alle stakkarne som ikke spiser julekaker (er det mulig?) så er dette en dødsbra erstatning.

    Det fins en slags grøt her også.. Brødet blir visstnok ekstra saftig når man koker grøt av alle kornene før man blander deigen. Det fins fire moste epler også oppi her, og jeg tror aldri jeg har smakt et bedre brød. :D

    Shit, så vanskelig det er å underholde seg i adventstiden, men man kan trene!  Tips numero seis blir å trene ekstra beinhardt og å trene seg helt ned i kjelleren for å ha god samvittighet til julematen som kommer.                                         

    Store øvelser blir best da. Knebøy, chins eller nedtrekk, og kanskje markløft og benkpress.

    Nei, må ikke trene seg ned i kjelleren. Jeg jobber meg ennå ut av jernmangelen, og dét er kjedelig, så les gjerne denne artikkelen om at alle som trener kan miste masse energi på grunn av lite jern: Sjekk jernlageret ditt.

    Tips numero ocho er å lage en adventskalender, og den kan man godt lage til seg selv. Ting eller aktiviteter, 12 eller 24 pakker... Det tar i alle fall mye tid.

    Kalender på gang. Jeg har hengt pakkene på en hånklehenger.

    Numero nueve er å besøke andre som har julecder og kanskje til og med julepynt og fyr i peisen. Åh, for en drøm!
    Så søt! Skal bare på besøk.
    Og numero diez er å finne alternative julefeiringer og skulke adventstiden. Her har jeg bittelitt dårlig samvittighet som foreslår dette, for ingen burde lures vekk fra familiefeiringen sin, men dette er det aller beste tipset. Jeg drar til Haukeliseter for årets første skiturer, fakkeltog i snøen og julegudstjeneste i en liten trekirke. Det blir verdens beste julefeiring.


    Her skal jeg!

     Hvor er nummer syv? Det var virkelig ikke med vilje. Plis help me. God advent så lenge! :)

    torsdag, november 24, 2011

    Her bor jeg

    Her bor jeg anno 2013. Først soverommet, for her har jeg begynt på pakkekalenderen... Jeg har hengt dem på noe som egentlig er en håndklehenger fra IKEA, men som jeg hang opp på soverommet som en ekstra "hylle" da jeg skulle få en samboer. Og så har jeg hengt opp kroker på håndklehenger, og så syns jeg den ble sinnsykt praktisk, men den har altså ikke blitt brukt, så nå er den en tentativ julekalender. Jeg ser ikke bort fra at kalenderløsningen blir nedstemt, for det finnes sikkert flottere måter å gjøre dette på.

    Så dette er soverommet mitt. Bagen står der permanent for å skjule en router og noen ledninger.
    Jeg kan dokumentere resten av leiligheten også, for nå fins det et skikkelig kamera her plutselig. Jeg har pleid å knipse bilder med dårlige mobiltelefoner tidligere. Dette er mye kjekkere. Kjekt er forresten et stavangerord, har jeg lært nå, og i dag er det komletorsdag, som også er en lokal sak. Jeg skal få komler hos Hilde om bare litt. Jeg har faktisk dårlig tid allerede, jeg skal være der om en halv time.

    Dette er en lang gang, knipset i retning stuen.
    Kjøkkenet ser litt annerledes ut nå som jeg har fått en mixmaster. "Hvordan er det å ha fått samboer?" spør folk nå for tiden.. og da svarer jeg gjerne "Det er så bra! Jeg har endelig fått mixmaster! Jeg kan lage nøttesmør!"

    Og så har jeg jo fått disse to kattene. Der har vi Lux.
    Her kan jeg bake eller lage grøt, og så spiser jeg veldig ofte hengende over kjøkkenbenken. Nå må jeg løpe.

    tirsdag, november 22, 2011

    Lille Playmo eller lille ninja

    Blablabla.. Går det greit at jeg har foten oppi fanget ditt, lille du?

    Jeg kan snakke om ALT med den nye samboeren: Blablabla og så tenker jeg at selv om tresplitt er det kjekkeste, for da får jeg trent bein som er så kjedelig uten å trenge å trene det hver gang, så blir det veldig feil å trene tresplitt når jeg trener så lite som jeg gjør nå, så jeg burde nok EGENTLIG trene helkropp hver bidige gang, men det er så kjedelig at da ville kanskje ALT blitt kjedelig, og så lurer jeg veldig på hva som vil være best for å vedlikeholde de få chinsene mine så de ikke plutselig blir umulige igjen, så av og til når jeg er på jobb så tar jeg noen chins når jeg går forbi stanga selv om jeg vet at det sikkert ikke er helt optimalt uten oppvarming og sånt, men det er vanskelig å dingle rundt på gymmen uten å trene selv, så jeg skulle gjerne vært usynlig innimellom, for det ser megateit ut å plutselig ta noen chins når man har toppformtrøyen på seg og liksom har kunder, men ja... Hører du etter, Skybert? Nei. 

    Var det god grøt i det minste? Kunne du spist MINDRE?
    Heldigvis har jeg deg, Pus. Vet DU at jeg har bursdag?
    Joda, det står på facebook.

    Okei, hun er ikke alltid der. Hun er kanskje ninja eller i alle fall bittebitteliten, men hun fins selv om hun ikke syns. Hverken orkidéen eller katten på puffen eller katten i cottage cheesen ville vært her hvis ikke, så jo, om jeg kanskje spiser bursdagsfrokosten alene så fins det en ninja i nærheten. Dette er fra lørdag så det er altfor sent å gratulere med bursdagen, men i dag skal jeg feire meg selv hos familien sammen med lille bror som også har bursdag, og da skal lille ninja være med i lommen.

    Den lille ninjaen kan nemlig ligne på en PLAYMO, så hun ER veldig lett å putte i lommen.
    Ser dere likheten? Litt stive ledd liksom.

    Men likevel meget mobil, så lille Playmo kan fraktes langt til fjells uten problemer.

    Her er det tirsdag og været er nydelig. Jeg drikker te og leser bok (Grense Jakobselv av Kjartan Fløgstad, som er tung og kjedelig og handler om verdenskrigen og den kalde krigen og som jeg heller skulle ønske var Min kamp nummer seks.) og skal straks ut og trene med meg selv. På SiS eller Toppform. SiS er nærmest, men Toppform er gratis. Bryst eller bakside eller bein, det er snart på tide å lage seg et program.

    God tirsdag alle!!!

    Les mer

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...